Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Jedi Kódex

2012. augusztus 24. - IGe

Nincs érzelem; béke van.

Nincs tudatlanság; tudás van.

Nincs szenvedély; egyensúly van.

Nincs halál; Erő van.

A Jedi nem keres hatalmat.

A Jedi nem uralkodó, nem zsarnok.

A hatalmat keresni, az elhagyni az Erő útját.

Elhagyni az Erőt, a sötét oldalhoz vezet.

Az uralkodó és a zsarnok az ellenség

De a Jedi nem használja fel a zsarnok erejét ellene. *

Néha azonban az ember rákényszerül hogy öljön. Ölhet a Jedi lovag is, de csakis önvédelemből, illetve mások (főleg a gyengék és a jók) védelmében. Ölhet, ha ezzel az élet fennmaradását szolgálja.

A Jedi lovag sosem személyes hatalma vagy gazdagodása érdekében cselekszik. A Jedi lovag tudást és megvilágosodást, békét és harmóniát keres. Ugyanakkor le akarja győzni azokat, akik ezzel ellentétesen cselekednek: halált, zsarnokságot és tudatlanságot terjesztenek.

A Jedi lovag sosem cselekszik gyűlöletből, haragból, félelemből vagy agresszióból. A Jedi lovagnak mindig akkor kell cselekednie, amikor higgadt, amikor összhangban van az Erővel. Ha dühös indulatból cselekszik, enged a sötét oldal kísértésének.

A Jedi lovagnak minden helyzetben erőszakmentes megoldást kell keresnie, még ha nem is mindig találja meg. Néha nincs más kiút, harcolni kell és ölni. Olykor ez a legjobb lépés. Ám ez nem jelenti azt, hogy a Jedi lovagnak nem kellene más megoldást keresnie, hogy elintézze a dolgokat.

* AIKIDÓ technika megengedett. A sötét erő erejét nem használom, hanem csak hagyom, illetve néha terelem, hogy az önmaga ellen forduljon

Aki kíváncsi a burámra, az itt megnézhet::

2011.10.12. 07:37
Vállald, hogy jedi vagy!
A Start Plusz vendége Iván Gábor, a Magyar Jedi-Tanács tagja.

http://atv.hu/videotar/20111012_vallald_hogy_jedi_vagy

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr394729085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása