Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Gyógyító Vakcina Gondolat-Vírusok működési elvére egy példa

2019. október 26. - IGe

Milyen trükkök is vannak a Gyógyító Vakcina Gondolat-Vírus mémképekben? Például a következőben; ?

sok_isten_pelda.jpg

Ez a kép itt pont egy jó példa rá, mert ez is egy legyengített hülyeség több dolog miatt is.

- Még ennél is sokkal több Isten van, a szám egy csali, hogy lehessen rajta vitázni, meg agyalni

- Sokan visszakérdeznek, hogy miért ne lennének igazak. Mi nem állítunk, kérdezünk.

- Buddha ha megfigyelitek direkt van kiemelve némileg nagyobbra és élénk színekkel. Csali bekapásra.

- Buddha nem "Isten" egyeseknek, de hát ZombiJézuska sem az több judeokeresztény egyházban

- A judeokeresztény Isten az nagyon helyesen nevén van nevezve; Jahve, meg nem véletlenül nem színes. Átlátszó vonalrajz.

- Isten szó idézőjelbe van téve, mert önmagában gondok vannak vele értelmezésileg.

Nos csak a Buddha dolgot elemezzük egy kicsit részletesebben is, mert a csalit szinte mindenhol bekapják. Jön a szöveg, hogy Buddha nem Isten. Lehet ezen vitázgatni, de az tény, hogy a buddhizmusnak rengeteg ága van és sokkban nem Isten, de nem is olyan kevésben bizony Buddha Isten. Van olyan buddhista ág is, ahol mindenki Buddhává válhat, mindenki Istenné válhat a tanítás. Sőt egyes lámaista buddhista variánsokban világteremtő, buddhának ábrázolt Istenek is vannak.

kuntu_szangpo_buddhizmus.JPG

... a lényeg tehát az, hogy elinduljon egy gondolkodási folyamat és az adott illető kizökkenjen a kényszerképzeteiből.

 

Utóírat: Berakok még ide egy sokkal egyszerűbb és átláthatóbb példát is. Nincs értelme sem teistákkal, sem ateistákkal vitatkozni. 

"Isten" persze, hogy létezik, hiszen a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty teremtette.

" Istent" Karakutty teremtette. Így Karakutty az Univerzum első, és elsődleges oka.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr9015263904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.03.25. 14:24:37

Siphersh 212 021

Nem tudom, hogy pontosan miért múlt el a vallásosságom, ez nyilván egy nagyon komplex pszichés folyamat volt, de valószínűleg közrejátszott benne, hogy alaposabban megismertem a transzcendenssel való kapcsolat kultúrájának a történelmét, a sámánizmus és az animizmus antropológiáját, a misztikus élmények valláslélektanát, a monoteizmus kialakulásának történelmi körülményeit, a monoteizmus és a politika kapcsoltát, és a monoteizmus meg a természetes spiritualitás történelmi viszonyát. Lelepleződött előttem a monoteizmus, mint ál-vallásos politikai metafora.

De lehet, hogy az is szerepet játszott benne, hogy megismertem mások elképzeléseit itt, a Valfilin, és tudat alatt az is hozzáadódik ahhoz az összességhez, ami idővel beérik az elképzeléseim megváltozásában. Felületesen nézve úgy tűnhet, hogy fölösleges itt magyarázni, mert úgysem lehet senkit meggyőzni. De ez nem úgy működik, hogy egyszer csak az ember azt válaszolja itt a fórumon valakinek, hogy meggyőztél, akkor mostantól nem vagyok vallásos. Hanem ehhez idő kell, és végső soron akkor történik a változás, amikor az ember egyedül van, a saját gondolataival, és fokozatosan, hosszabb idő alatt történik a változás.
süti beállítások módosítása