Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Ateizmus is Marhaság

2012. február 28. - IGe

Kitalálok valami nyilvánvaló Marha-ságot az Isten-ségekhez hasonlóan. Nagy "M"-mel, mert ebből csak egy van. Ezt a Marhaságot sokat tagadják. Mi értelme van nyilvánvaló Marhaságot tagadni? Tudományos és logikus szempontból semmi értelme.

 Legyen ez a Marha-ság Karakutty.


Karakutty: A Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty teremtette Istent jókedvében az igazsággal együtt, hogy ez az állítás, biztosan igaz lehessen. Amúgy meg egy általam kitalált mesterséges szó, amit a "para", "Karakum" sivatag, "potty, putty" hangutánzó szavakból raktam össze. Azt kívántam vele bizonyítani játékosan, hogy definiálatlan dolgok létét, vagy nem létét lehetetlen eldönteni, továbbá egy logikai hurkot képeztem vele a világegyetem, Isten és Karakutty teremtéselméletében.

Utólag, kb. 2 év elteltével a használata után derült ki számomra, hogy Indiában létezik egy ilyen nevű vasútállomás és helység. Egyesek állítása szerint hindi nyelven a kara = jó , kutty = levél üzenet, hír, tehát összerakva ; karakutty = jó hír, jelentésekkel bír. Hogy ez igaz, vagy sem még nem jártam utána, de mindenesetre az ilyen formán, két részre bontott szó, külön külön igen gyakori indiai név.

Tehát Karakutty, mint Isten teremtője nyilvánvaló marhaság, akárcsak a bibliai Isten, mint a világ teremtője. Talán csak néhány évezred különbözteti meg őket, mert az egyiket több ezer évvel ezelőtt, az utóbbit meg csak néhány éve találták ki.

Nos vizsgáljuk csak meg, hogy mi értelme is van egy ilyen nyilvánvaló hülyeséget tagadni? Az Isten tagadóakat ateistáknak nevezik, ezért a Karakutty tagadókat nevezhetjük antikarakuttyistáknak. Tehát ha ma valaki antikarakuttyista világnézetet hozna létre és terjesztene, mennyire is vennék komolyan? Azt hiszen nem kell részleteznem. Akkor viszont az ateizmus sem különb ennél egy cseppel sem. Annyi a különbség talán, hogy az egyik 10-12 éves, a másik meg egy több ezer éves Marhaság lereagálása.

Sőt az ateisták és az istenhívők nagyon egységesek egy dologban. Mindkét világnézet/vallás antikarakuttyista. Mindkét világnézet szigorúan tagadja a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty Létezését, aki Istent teremtette.

Tehát miről is van szó?


Képzeljük el, hogy szülők milliói verődnek csoportba a télapó létezése ellen. Szervezetbe tömörülve adnának előadásokat a kis gyerekeknek, mondván:

- A télapó létezésére semmi bizonyíték nincs, logikátlanság, baromság!!!

Hiába kétségtelen hogy a télapó létezése egy vicc, ennek a komolykodó tagadása épp úgy lealacsonyítja a tagadókat, mint a télapóban hívőket. Ki venné komolyan ezeket a tagadókat, akik komoly előadásokat, pénzt és időt nem kímélve bizonygatnák a télapó nem létezését? Különösen akkor, ha tekintetbe vesszük, hogy pontos meghatározást, leírást egyik sem tud adni arról, hogy pontosan milyen tulajdonsággal rendelkező télapót is tagadnak. Hiszen több kultúra által kitalált télapó meghatározás is van. Az is fontos, hogy a télapó - mint jelenség az ténylegesen létezik az emberek képzeletében.

Az egy másik kérdés, ha eme télapó hitnek lennének komoly negatív, illetve káros következményei az emberekre nézve, akkor valamiféleképpen kezelni kellene a problémát ez tény. Ennek a helyes módja viszont nem a télapó tagadása, amolyan egyenrangú vitapartnerként kiállva... - Hanem az, ha szemléltetjük hogy az egész télapó kérdés egy vicc, baromság, játék - és ekképp is kell kezelnünk.

- Fira Heffner -
Firaizmus Filozófiai Iskolája

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr584219315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aaaaaaah 2012.08.15. 00:06:14

Meg jo hogy nem egy Karakuttydemokrata Neppart van hatalmon
süti beállítások módosítása