Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Utolsó kommentek:

csimbe 2021.09.27. 17:13:38

Amiről nem tudok, az nem fáj. Mondja a népi bölcselet. Azt is mondják, hogy az igazság fáj. Aki az igazságot akarja megismerni, számolnia kell a fájdalommal? Miért jelent meg evolúciós értelemben a fájdalom érzete? Azért, mert figyelmeztető, tudomásra hozó szerepe van az életünk megóvása érdekében. Vagyis a tudás megszerzése, szubjektíven és objektíven is fájdalommal jár. Jézus Krisztus szenvedéstörténete is azt demonstrálja, hogy aki ismerni akarja az igazságot Isten létezésére vonatkozóan, annak viselnie kell a fájdalmat, ami lehet az önmegtartóztatástól kezdve, a kínszenvedésig terjedő. Aki úgy hisz valamiben, hogy nem keresi annak igazságtartalmát, az kerüli a fájdalmat, kerüli a tudást, a bizonyosságot? Lehet, hogy azért teszi, mert nem akarja elveszíteni a fájdalommentes hitét? (tényleg boldogok a buták, a lelki szegények?) Csakhogy lehet hinni racionális és irracionális dolgokban is. Ezek megkülönböztetése viszont, csak az igazság feltárásával lehetséges. Az igazságban lehet hinni, de csak fájdalom árán lehet megtapasztalni, tudást szerezni róla.
„Én vagyok az út, az igazság és az élet” – feleli Jézus. Csak úgy mehet valaki az Atyja égi házába, ha elfogadja őt, a tanításait, és követi az életútját. Jézus ezt mondja: „Senki sem jut az Atyához, csakis általam” ( János 14:6 ).

Bejegyzés: Ideológiák Tárháza butasága a köbön

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.27. 09:52:53

Erdélyi Ágoston betoji, nyögvenyelős, mentegetőzős, illemtanlecke jellegű videója 4,5 óra, azaz ~ 270 perc !!!! www.youtube.com/watch?v=ixw-3JtYCCY

Túl sok értelme sem nagyon van ... hiszen, azzal, hogy stílust váltott feladta azon önmagát, amiért eddig sokan kedvelték. A Kálvinista Apologetika, mint teológiai ideológia már megbukott. Tehát hogy se nem racionalista, se nem tudományos. Mesemondás és meseelemzés csak és semmi több.
vilagnezet.blog.hu/2020/06/24/apologetika_vegso_bukasa_logikailag

Most aki ennek ellenére mellé áll, hogy még is racionális ... nos azt úgy nevezzük, hogy irracionalista. Tehát az Ideológiák Tárháza ilyen téren irracionalista.

"Irracionalizmus: Az észnek az igazság megismeréséhez való jogát tagadó, vele szemben az ösztönök, a vak, tudattalan erők, a véletlen elsőbbségét hirdető, szélsőségesen szubjektív idealista irányzat."

Persze attól még, hogy az Ideológiák Tárháza ezen a területen átment irracionálisba, és ebben Ágostonnak igaza van. ettől még ő maga nem válik racionálissá és tudományossá.

Bejegyzés: Ideológiák Tárháza butasága a köbön

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.25. 11:52:34

Egy sikeres memetikai tesztsorozatot folytattam le az elmúlt kb 30-35 napban a aktuálpolitikai rovat két biológiai vírussal és a járvánnyal foglalkozó topikjában. Az ottani olvtársak mémjet birizgáltam és szórtam szét néhány gyógyító mémet is közben....
Most az a szakmai teendő, hogy most legalább fél évet várnom kell és csak aztán nézem meg a hatást.
Ami már persze most is látszik ... vannak előjelei, csak sokkal szembetűnőbb lesz fél év múlva.

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.25. 08:39:45

"Fábrynak tökéletesen igaza van, KÖTELEZŐVÉ KELL TENNI AZ OLTÁST!!!!! Csak ésszerűbb és főleg humánusabb, mint hagyni meghalni a megátalkodott oltáselleneseket:))))"

Ja és "agyba" kell adni a hozzád hasonlóaknak. :-)
Vicceltem. Nem oda kell szúrni ...
... de az ilyen kényszer és tévképzetek ellen is van "oltás" amiben te szenvedsz...
... mert lásd a szinte teljes átoltottságú országokat!!!
... az oltottaknál sincs az elvárt eredmény.
Messze nincs olyan hatékonysága az oltásoknak, ami egy ilyen lépést indokolhatna.
Megbetegednek, fertőznek, intenzíven haldokolnak és meg is hallnak. Igen az oltottak.

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.24. 12:21:10

"negyedik hullám az oltatlanok hulláma lesz" jóslás és jövendölés gyanús, hogy már megbukott.

Az eddigi tudományos adatok, az empíria, a racionalitás, a logika alapján más a helyzet és az arány.

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.24. 10:11:57

Pedig itt nem tesztek mást, mint pszichovirulógiai vírusok /mémek ellen küzdötök a saját mémjeitekkel, hogy az kerüljön fölénybe.

Azért van összeköttetés a két dolog közt. Mégpedig a tudományos módszertan és az érvelési hibák.

A mémfertőzött ember képtelen felismerni és elismerni ezen a téren jelentkező ellentmondásait.

Mint ahogyan ti is képtelenek vagytok elismerni, hogy a "negyedik hullám az oltatlanok hulláma lesz" mém /mémetek már megbukott.

Pedig az eddigi tudományos adatok, az empíria, a racionalitás, a logika alapján ez már megtörtént.

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.24. 09:20:15

Csak más ám a pszichovirulóga és a biovirológia.

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.24. 08:58:03

"Over the last 28 days, the percentage of local cases who were asymptomatic or had mild symptoms is 97.9%. 289 cases required oxygen supplementation and 29 had been in the ICU. Of these, 53.8% were fully vaccinated and 46.2% were unvaccinated/ partially vaccinated. 13 have died, of whom 23.1% were fully vaccinated and 76.9% were unvaccinated/ partially vaccinated."

"Az elmúlt 28 napban a tünetmentes vagy enyhe tünetekkel járó helyi esetek aránya 97,9%. 289 esetben volt szükség oxigénpótlásra, és 29 volt az intenzív osztályon. Ebből 53,8% -uk teljesen oltott, 46,2% -a pedig nem oltott/ részlegesen oltott. 13 -an haltak meg, akik közül 23,1% -uk teljesen oltott, 76,9% -a pedig nem oltott/ részben oltott."

Szingapúri hivatalos egészségügyi és kormányzati közlés.
www.moh.gov.sg/

Néztem ... és messze nem ugyan az így ... nem rontani kellene a szemléltetést és a megértést, hanem jobbá tenni. Nem ez történt.

Meg itt is summákolnak a "részleges oltás" fogalommal. Mert aki már elkezdte az oltakozást, az folytatni is szokta, tehát nem nagyon fer dolog átsorolni máshova. Ja mert úgy lehet az jönne ki, hogy oxigénpótlásos esetek 75-80%-a oltott??? --- és az hogy nézne már az ki a vakcinák hatékonyságára gondolva???

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.24. 00:02:00

Hogy jobban megértsd ... a "vírusnak" nem az a lényege, amit teljesen félreértenek egyesek...

A "vírus" csak egy speciális információs csomag .... INFORMÁCIÓ biológiai kód, ha így jobban érted ...

és az információ nagyon sokfajta módon tárolható és utaztatható és másolható is.

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2021.09.23. 17:37:47

@csimbe: Trükkös "Mém" - Túl Richard Dawkinson e-könyvemben ott a válasz és a bizonyítás is.

Bejegyzés: Ideológiák Tárháza butasága a köbön

csimbe 2021.09.22. 11:41:51

„pszichológiai mémfertőzöttséggel, ami miatt képtelen a racionális gondolkozásra ezen a területen.”
Mi van akkor, ha az anyag inherens része a szellem, a tudat, amely az agyakon keresztül kerül csúcspozícióba? A mémfertőzött agy, olyan szellemi produktumot készít, mint az Isten? Nem lehetséges, hogy Isten ilyen módon van jelen a teremtésben, hiszen még az ateista tudomány is elismeri, hogy Isten létét nem lehet racionális gondolkodással igazolni, vagy cáfolni. A mém fertőzöttséget, vagyis az ésszerűtlenséget is az ésszerű gondolkodás állapítja meg? Itt is felmerül a kérdés, hogy melyik volt előbb? De ha a szellem az anyaggal együtt létezik, akkor ésszerűtlen a kérdés feltevése. :)

Bejegyzés: Ideológiák Tárháza butasága a köbön

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.22. 10:33:27

Ja és most már ideje lenne abbahagyni a titkolózást, mert többet árt, mint segít és hazánkban is közé tenni a regisztráltan megbetegedett Sars-2 esetek oltott és oltatlan legalább négy-5 verzióját.

Mivel az angol, szingapúri, amerikai, giblaltári stb adatokból úgy is sejteni lehet, hogy a megbetegedett esetek, attól függ melyik korosztály stb... de kb az 50%-a +/- 10-15% már azok, akiknek több oltásuk és Védettségi Igazolványuk is van.

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.21. 09:38:03

Nem kellene itt kelteni a pánikolást!!!

A "Vírust" elkapók nagy része észre sem veszi, hogy elkapta tünetmentesen megy át rajta. Itt annyi csak az orosz rulett a dologban, hogy az orvostudomány egyelőre bénaság helyzetében van.

Nem tudja előre megmondani, vizsgálatokkal, hogy kinek lesz tünetmentes és kinek nem a "Vírus"-al való találkozás.

Jobb lenne ezen dolgozni a pánikkeltés helyett.

Csak hát hogy nézne ki az, hogy kijelentenék a valóságot, ami valami ilyesmi lenne: "Sz@rt sem értünk valójában hozzá"
Igy helyette megy a hülyébbnél hülyébb próbálkozások és beégések.

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.21. 09:21:41

Boldogkői Zsolt mikrobiológus és akadémikus nem buta ember, sőt írt egy könyvet a "Szabad elme illúziója" címmel is ... amely a vírusainkról, baktériumainkról szó, hogy mennyire is irányítanak bennünket, ... de egy biológiai "Vírust" bárki "bekaphat", akármilyen okos, vagy buta is.... mert nem ezen múlik.

Off
Nos Zsolt a személyes és nagyon is közeli ismerősöm volt jó ideig tudományos kutatás és egyeztetés témákban. Tudomány / áltudomány kérdéskörökben. Sajnos nagyon sok dogmát és pszichológiai vírust ( IstenMém, Sz.ptikus Társaság mém, ateizmus mém, nárcizmus mém) detektáltam nála ... amit mint a biológiaikat ... azt is bárki elkaphatja. Így a további egyeztetésünknek megszűnt az értelme. Saját szavaival számomra "zombi" lett és nem egy önállóan gondolkozni tudó egyéniség és tudós. Igen magát is ide sorolta, tehát nem én állítom elsődlegesen annak, hanem ő saját magát.
on

A helyes gondolkozásmódot ezen a területen inkább a zárt és nyitott logikai rendszerek különbözőségei adják meg. Azaz a zárt, dogmatikus rendszereket nem szabad tudománynak tekinteni, a nyitott logikai rendszert használóakat meg, néhány további feltétel ( a tudományos módszertan maradéktalan használata és az érvelési hibák maradéktalan elkerülése ) mellett meg igen. Ilyen tekintetben nem tudomány a jog, a teológia, politika és a matematika sem. Ez utóbbi csak egy modellezésre alkalmas segédtudomány. Az ateizmus meg pláne és egyértelműen áltudomány.

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.19. 14:37:50

„Nem lesz negyedik hullám!” – Merkely Béla, 2021 május

„Hosszú lesz a negyedik hullám!” – Merkely Béla, 2021 szeptember

reaktor.hu/2021/09/16/nem_valt_be_amit_mondtal_jojjon_a_kovetkezo

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.18. 17:51:04

Ameddig a Magyar Tudományos Akadémia szakmai tájékoztatása szerint a "Vírus" fertőzést elkapottak 80-90% -a tünetmentesen vészeli át .... ez azt is jelenti, hogy a vakcinák hatékonysága komoly mértékben torzítva van. Hiszen ezen embereket bele sem kellene venni, számítani a hatékonysági vizsgálatokba.

Magyarán ha szülőcukrot kapnak akkor is tünetmentesen gyógyult lesz a fertőzöttek 80-90% ???

Tehát a Sars-2 ellen a szőlőcukorka 80-90% hatásfokú???

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.17. 14:40:21

A tanulmány szerint a harmadik oltás helyreállította az elmúlt hónapokban "megkopott" védelmet, s az ismét a második oltás után mintegy két héttel tapasztalt 95 százalékos maximális szintre ugrott a sokkal fertőzőbb delta vírusváltozattal szemben is. ""
Az intenzíveken haldokkló betegek számát tekintve nem tűnik annyira fényesnek a helyzet.
Izraelben a worldometers szerint jelenleg 654 intenzív osztályra utalt beteg van. ezzel szemben magyarországon 41.Ennyit az orrba szájba oltásról.

A logikája megvan ennek, hiszen akik "A vitaminokat és táplálékkiegészítőket fogyasztó emberek nagyobb valószínűséggel halnak meg egy adott időn belül, mint azok, akik nem élnek ezekkel a készítményekkel. ..." Itt persze nem az esetlegesen szükséges mennyiségen van a lényeg, hanem a túlzott fogyasztáson, mert az már leszoktatja a szervezetet, hogy normál tápanyagból vonja ki ezeket.... Nos a túltott oltás meg valószínűleg a szervezet immunrendszerét renyhiti, lustítja el...

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2021.09.17. 12:56:18

Qurcsány Ferenc nem lehet két oltással, oltásellenes.
Sőt igazából betegnek sem illene lennie.
Sőt igazából a Védettségi Igazolványával mehetne és terjeszthetné szabadon a kórságát.
Nehéz ám megmagyarázni a paradoxonokat, önellentmondásokat, oximoronokat stb... nem is sikerült neked.

Bejegyzés: A "Virus" ellenség vagy tanító?
süti beállítások módosítása