Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Vallásreform bevezetését is tervezi a kormány

2007. április 17. - IGe

A sikeres adó, oktatási és egészségügyi reform után a kormány a vallási költségvetés megreformálására készül. Ebben az a vicc, hogy egyáltalán nem lenne szabad, hogy csak az legyen. (igazi álhír)

Az MSZP szombat délutáni elnökségi ülésén sokan bírálták a vallásoknak juttatott költségvetési keret pazarló voltát, amely miatt nőtt az ország eladósodása és felbillent a fizetési ütemezésünk. Az elemzésben többek közt Sziki Katalin részletezte, hogy a hazai vallások és egyházak száma az elmúlt 17 évben tíznél kevesebbről 150 államilag is bejegyzett vallási szervezetre nőtt, ami nagyon sok és egyre nagyobb terhet ró a társadalomra. Sok a felesleges templom és felesleges egyházi, teológiai oktatási intézmény. Ezek gazdálkodása pazarló és felesleges a társadalom egésze szempontjából. Minek egy kisvárosban 4-5 templom és 3-4 további vallási intézmény, amelyek látogatottsága kritikán aluli. Ezeket a hazai kórházakhoz és egyetemekhez hasonlóan össze kell vonni. Reformokat kell bevezetni a vallási költségvetésben.


Csóka János már konkrét intézkedési reformcsomag tervvel állt elő. Tényleg kiegyenlítetlen az állami közpénzekből fenntartott vallási intézmények látogatottsága és költségvetésük pazarló. Jelenleg a különféle csatornákon, kesze-kusza összetételben kb. 250-300 milliárd forint vándorol át évente a közpénzekből vallási csoportokhoz. Ezen pénzmennyiség kb. 50 közepes hazai kórház éves költségvetését teszi ki. Az egészséghez való alapvető emberi jog, meg még is csak fontosabb, mint a vallásokhoz, azaz a hülyeséghez való jog. Privatizálni szükséges az egyházakat és meg kell köztük teremteni a valódi piacgazdasági feltételrendszereket. Az működtesse az egyházat, aki tud az adott eszközökkel hatékonyan gazdálkodni. A nem hatékony egyházak részére ki kell dolgozni az egyházi csődtörvényt és lehetővé tenni, hogy ezen intézmények a társadalom egésze számára hasznos más intézménnyé alakulhassanak át.

Az MSZP elnöksége további társadalmi vitára és elemzés elé viszi a témát és kész az ország érdekében a kormány felé törvény és költségvetési módosításokat beterjeszteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr6259689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esthajnal 2007.10.09. 14:21:18

A Szcientológia Egyház, mint Vallástechnológiai és Pszichopedagógiai Üzleti Vállalkozás mennyi adót fizet az Állam Bácsinak?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.09. 14:42:38

esthajnal Gondolom pont ugyanannyit mint a Katolikusok. Jómagam mindkettőt jól és keményen megadóztatnám, mert szellemi drog amit terjesztenek. A kávénak, teának, piának, dohánynak meg jó magas a fogyasztási adója.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.20. 08:04:15

"Már a kormány is fontolgatja, hogy a társadalmi változásoknak megfelelően az egyház támogatását megszünteti, ezzel egyidejüleg a vallási ünnepeket a naptárból száműzi. Az így felszabaduló összeget a ténylegesen adózó kb 1,5 millió embernek január 1-el visszajuttatja. Ez a z összeg igen szép évvégi ajándék az adózóknak, hiszen kb 500 000 Ft-ot tesz ki fejenként. Közvetett gazdasági haszna is van a dolognak, hisz a több munkanappal a termelékenység is megnő."

-Rezsö- 2007.04.26 15:45:35 © (344)
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9159265

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.20. 08:06:32

Terápiára szorul a vallásügy.

- Vizitdij a jobb vallási kiszolgálásért

- Miért kell most még is hozzájárulni a lelki üdvössége költségeihez?

- Mert a befizetett pénzt az állam nem veszi el, ott marad a papnál, a temlomban.

- Mert a vizitdij az első lépés a feketekassza visszaszorításában.

orgána 2010.07.13. 07:39:21

@IGe: Ugy gondolom hogy sokan összekeverik a szezont a fazonnal. Istennek semmi köze a valláshoz. Két különböző fogalom.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.04.20. 16:27:46

Ennek a cikknek a címe és bevezetõje 10658 alkalommal jelent meg. Összesen 2382 alkalommal olvasták el a valláskritika.virtus.hu -n
süti beállítások módosítása