Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Részt vennni valami igazán lényegesben?

2021. június 14. - IGe

Trükkös Mém -Túl Richard Dawkinson című szórakoztató tudományfilozófiai esszé e-könyvem, az emberiségnek egy békésebb világot elhozó tartalmának nagyobb tömegek részére való eljuttatásához keresek szponzort, támogatót, mecénást és akár üzleti partnert is. A könyvem egy több ezer éves talányt old meg és tár fel tudományos, pszichológiai és memetikai módszertannal. Az "Isten" és az "ateizmus" kérdéseit. Ez utóbbit lényegében meg is buktatja, hogy logikus lenne, vagy tudományos. Viszont előre vetíti, hogy hasonlóan mást is lehet vizsgálni és megoldást is lelni rá. A memetika még egy új és erősen vitatott tudományág, amelynek egy speciális területén, a vakcina mémeket illetően, komoly előrelépést és sikerült elérnem, amely miatt az a jövőben nem csak be fog ágyazódni a megszokott tudományágak sorába, hanem például az agykutatásnak olyan impulzust adhat, amivel tudományos áttörések sorát lehet megvalósítani. Az idegrendszerünkbe behatoló vírusokat/mémeket valószínűleg nem csak felismerni, azonosítani, de ártalmatlanítani és a fertőzést megelőzni a tudni fogjuk.

A könyv: Felvezetője, szerzői fotóm és bemutatkozásom a Líra könyvkereskedelem oldalán is megtekinthető.

trukkos_mem_tamogatas.jpg

A szerzőről: A szerző számos tudományos társaságnak volt a tagja, de azt látta, hogy ezekben a tekintélytisztelet és valamiféle lobbizás mindig fontosabb volt mint az igazi és valódi tudomány. Így kilépett mindből és később már akkor sem lépett be egyikbe sem, ha akármilyen dologgal csábították. Szeret független kutató és gondolkozó lenni. Önálló Egyéniség. Van persze jó néhány újítása és találmány-féléje még fejlesztőmérnök korából és számos nagyon szép szakmai sikere is. ... de mint majd ezen könyvből is kitűnik a tudományfilozófia, pszichológia, a tudomány határterületeinek a kutatása az ami igazán érdekli.

A következő Magyarországi könyvkereskedőknél kapható:

 A következő külföldi országokban is kapható (~750 milliós összlakosság szám Hazánkkal együtt):

Könyvtári elérés:

  • Országos Széchényi Könyvtár - Digitális Könyvtár. "A dokumentum a Szerzői jogról szóló (1999. évi LXXVI. törvény) 38. §-ának (5) bekezdésében megjelölt tudományos kutatás vagy egyéni tanulás céljából vehető igénybe."

A nem magyar nyelvű országokban jellemzően gépi fordító és felolvasó programokkal lehet az adott nyelven meghallgatni. Tartalma ki van téve szakmai kritikai próbára és eddig kiállta. Mivel ami benne szerepel, az sok minden mellett többek közt egy logikai és tudományos "Isten" érv is. Természetesen a Tudományos Isten jelentéstanilag nem egyenlő a vallások és a filozófiák isteneivel. Ami azt is jelenti egyben hogy logikailag megdőlt az ateizmus. Maga a címlap is ezt szemlélteti, egy gondolkozni próbáló ateista jelképekkel felvértezett genetikai fajtársunkat, egy majmot. Meg a majmolás jelentéstanilag, mimelés, ami a memetika egyik fő alapja.

menyien_elnek.jpg

Néhány szponzorálási lehetőség:

I. Professzionális hangos könyv elkészítése például a Voiz Hangoskönyvtár, magyar hangoskönyv applikáció részére. Itt nem gépi gang, hanem képzett előadók olvassák fel a könyvet és az mobil telefonon is bárhol hallgatható. Ennek az elkészítési összege 100-200 ezer forint körül lehet. Cserébe lehetőség van az adott  helyen a szponzorálást végző nevének és esetleg rövid szlogenének feltüntetésére a könyv elektromos borítóján, ajánlójában és a felolvasott szövegben is akár két helyen is. Az elején és a végén, köszönetként. 

II. Professzionális hangos könyv elkészítése angol, német, francia, olasz, norvég, cseh, japán, koreai  ... nyelvi  formátumban. Hazai és külföldi hangoskönyv applikációk részére. Itt nem gépi gang, hanem képzett előadók olvassák fel a könyvet és az mobil telefonon is bárhol hallgatható. Ennek az elkészítési összege 200-300 ezer forint körül lehet. Cserébe lehetőség van az adott  helyen a szponzorálást végző nevének és esetleg rövid szlogenének feltüntetésére a könyv elektromos borítóján, ajánlójában és a felolvasott szövegben is akár két helyen is. Az elején és a végén, köszönetként. 

III. Nyomtatott magyar formátum támogatása. Előzőleg már készült egy 30 példányos korábbi verziójú próbanyomtatás szakmai tesztelések elvégzése miatt, ami kereskedelmi forgalomba nem került. Tehát A/5 méretű puha kötésű színes borítóval a könyv terjedelme a szöveg tördelésétől függően kb 110-120  oldal lenne várhatóan. Lehetőség lenne kérésre további tartalom beillesztésre is. Például bele kerülhet az ateisták jellemző dogmái, vagy napjaink jellemző érvelési hibái, de akár a BigBang elemzése is memetikailag. Itt becslésem szerint olyan 200-300 példányt figyelembe véve, 300 - 400 ezer forintos elkészítési költséghányad várható. Amiért cserébe a támogató  a könyv borítóján és más egyéb helyein is szerepelhet a szponzor cég neve, logója, szlogene. A végén pedig egy rövid cégismertető, az utolsó fejezet után. (kétezer példány esetén 1,2-1,5 millió Ft költség)

IV. Nyomtatott angol, német, francia, olasz, norvég, cseh, japán, koreai  ... nyelvi  formátum támogatása. Előzőleg már készült egy 30 példányos korábbi verziójú próbanyomtatás szakmai tesztelések elvégzése miatt, ami kereskedelmi forgalomba nem került. Tehát A/5 méretű puha kötésű színes borítóval a könyv terjedelme a szöveg tördelésétől függően kb 110-120  oldal lenne várhatóan. Továbbá elkészült az első fejezet angol nyelvi fordítása is.  Lehetőség lenne kérésre további tartalom beillesztésre is. Például bele kerülhet az ateisták jellemző dogmái, vagy napjaink jellemző érvelési hibái, de akár a BigBang elemzése is memetikailag. Itt becslésem szerint olyan 200-300 példányt figyelembe véve, a szakmai nyelvi fordítás árától is függően 500 - 600 ezer forintos elkészítési költséghányad várható. Amiért cserébe a támogató  a könyv borítóján és más egyéb helyein is szerepelhet a szponzor cég neve, logója, szlogene. A végén pedig egy rövid cégismertető, az utolsó fejezet után. (Kétezer példány esetén 1,5-2 millió forintos költség)

Néhány együttműködő oktatási, tanácsadási lehetőség:

I. Személyes megismerkedés a szerzővel. Előzőleg egyeztetetten, a Trükkös Mém e-könyv bizony példányszámú Underground  kiadótól való megvásárlása esetén, zárt körű és kis létszámú hallgatósággal, tárgyaló partnerrel való kapcsolat. Vagy előadás tartása. 5 könyv esetén 20 perc, 10 könyv esetén 30 perc, 15 könyv esetén 40 perc. Választható témakörök: 1. Az ateizmus logikai bukása. 2. Tudományos elvek-hibák. 3. BigBang mém? 4. Memetika tudomány?  Ez vonatkozik a szerző lakhelyétől való 25 km-es távolságra, messzebbi helyszín esetén megoldható a kiváltása netes verzióval, vagy az utazási költségek megtérítésével.

 II. Memetikai probléma feltárása és megoldására tett szakmai tanácsadás. Hazánkban is működött, működik több memetikai marketing tanácsadó cég, amely bizonyos szlogenek, üzenetek, folyamatok memetikai rendbe rakásával komoly üzleti sikereket ért el az adott hozzájuk forduló cégeknek. Ami lehet konkrét dolog megoldása is, de lehet csak a memetikai folyamatok megismertetése, ami által a vezetők és a szakmai referensek is jobb és hatékonyabb döntéseket hozhatnak, vagy folyamatokat dolgozhatnak ki.

III. Tréner cégekkel való együttműködés. Előadások, oktatások tartása; Mi a memetika? Hogyan jött létre és mikor? Milyen könyvekben lehet olvasni róla? Kik a tudósai, képviselői? Mennyire ért Richard Dawkins a memetikához?  Ketté váltak, belső és külső irányzat? Tudomány-e egyáltalán, vagy áltudomány? Tényleg nem az embereknek vannak gondolataik, hanem a mémeknek embereik? Mémjeink zombibábjai vagyunk, vagy önálló egyéniségek?  A mémek számítógépes hasonlattal, alap működtető programok, vagy inkább élősködő vírus? Lehet-e detektálni a biológiai vírusokhoz hasonlóan, akár speciális mikroszkópban láthatóan is a mémeket? Aki a mémeket irányítja, az irányítja az univerzumot? El lehet-e az elméből és a társadalomból is távolítani a 'haszontalan' vagy károkozó mémeket? Lehet-e védőoltást, vakcinát kifejleszteni a mémek ellen?

Kapcsolat:

 Az adott kérdés és lehetőség körökben az egyik közösségi oldalon a profilomnál ezen netes naplóbejegyzésem nyilvános közzététele alatti hozzáírásban, kommentben, vagy ott bizalmasabban a messengeren, üzenetben lehet velem értekezni.

Itt a netes naplómban/blogomban kommentben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr7916593006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása