Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

KSH paradox, politikai döntése

2011. október 13. - IGe

 

A KSH még nem küldött hivatalos válaszlevelet a Jedi Tanács levelére, de az ügyintéző közölte velem telefonon keresztül, hogy el lett utasítva a Jedi vallást, online népszámláláson bejelölni kívánók kérése, hogy ezt a választást tegyék a választható listán SOS lehetővé. Magas szinten döntöttek. Eléggé hosszasan beszéltem vele és egyértelművé vált, hogy nem technikai akadálya van a dolognak, hanem "egyházpolitikai". Ő ezt természetesen nem mondta ki, de más megoldási lehetőségek felajánlását sem állt módjába elfogadni válaszból egyértelművé vált. Tegnap nem akartam beírni ide és sehova sem, mert kissé "sokK" volt nekem néhány dolog egyszerre. A KSH ügyintéző egyébként szimpatizált velünk szerintem, de azt kell tennie, amire utasítják. Nem mondta ki, de érezni lehetett. Ő is csak egy ember a vonal másik végén. Magam is voltam hivatalnok és ő is csak az. Azt kell tennie, amire utasítják, ami a hivatal döntése. Aminek az élén egy egyházpolitikailag nagyon, de nagyon megfelelő ember van.

Reklámkatolikusok gyülekezzetek!

Akinek volt bármilyen kétsége afelől, hogy a magyar népszámlálás ebben a formában egy értelmetlen pénzkidobás, ki kell ábrándítsam. Más módszere ugyanis nem lenne Mária műmájer kormányának, hogy bebizonyítsa: a lakosság túlnyomó többsége katolikus. Minthogy nem az. Esetleg egy regisztrációhoz kötött ingyenes pápanyalással lehetne még, de azt nehéz lemenedzselni, bár a tévében jobban mutat. Ehelyett az állam a népszámlálási papírjaival együtt kézbesítette Erdő Péter katolikus érsek üzenetét, hogy minél több támogatást kaphassanak jövőre. Csudálatos egybemosódása ez mindennek, amin fel lehet kúrni az agyat. Árpi már megírta rendesen, a Homár csak arra szeretné kérni az agymosásba belefásult jó érzésű embereket, hogy lelkiismeretük szerint bármi mást írjanak a lakossági kérdőív 38. kérdésére, semminthogy katolikus.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr133300395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BobaNorbi 2011.10.14. 09:26:33

Na innentől már durvább a helyzet. Ez azért kemény.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.16. 13:39:40

Ezek szerint a KSH felsőbb utasításra korlátozza a vallásszabadságot.
süti beállítások módosítása