Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Abortusz és kereszténység ellenes vagyok

2012. június 21. - IGe

Tényleg nem egy értelmes dolog az, hogy a KDNP-vel az élen, egyes érdekcsoportosulások be akarják tiltani az abortuszt.

Tégy az abortusz ellen.jpg

Mert a legutóbbi már feldolgozott 2001-es népszámláláson különféle csalásokkal kihozták, hogy a népesség kb. 53% katolikus és van még egy rakás más keresztény is. Persze csak eme fura statisztika szerint. Ez alapján saját maguk ellen tiltakoznak a keresztények.?!!! Pont és kérdőjel a mondat végén. Meg három felkiáltó jel. Az ellen, amit ők csinálnak. Nem lenne egyszerűbb nem elmenni nekik abortuszra és akkor 70-80%-kal csökkenne az abortuszok száma egyből? Leírom a tutit, de az lenne, csak a keresztény az nem egy logikus emberfajta.

Azért csalás a 2001-es népszámlálás vallási hovatartozás felmérése, mert 10-15 más és hiteles felmérésnek mond ellent, amelyek egymással egyébként összecsengenek. A kérdezőbiztosok a megkeresztelték-e önt kérdésre húzták be a katolikust, amikor eleve az más felekezet is lehetett volna. Ez volt nekik kiadva "parancsba" Ha az lett volna kiadva, hogy volt-e ön kisdobos, úttörő, KISZ, vagy pártag(MSZMP) és akkor automatikusan ateistát húztak volna be, akkor most a stat szerint 70-80%-ban ateista ország lennénk. Ez a trükkje a statisztikákkal való parasztvakításnak. Amit megrendelnek azt hozzák ki benne. Jelzem Orbán Viktor is volt KISZ-tag. Sőt még más is.

vallasszabadsag3.gif

Ja és képzeljétek el, hogy én nem csak abortusz ellenes vagyok, hanem keresztény ellenes is. Még sem tiltanám be egyik dolgot sem erőszakkal. Mert a tiltás bizony mindkét esetben erőszak is lenne egyben. Csak remélem és teszek is érte, hogy az emberi értelem fejlődésével és felelősségteljes döntésekkel mindkettő száma természetszerűen a lehető legminimálisabbra csökkenjen. Mert nincs sem vallásszabadság, sem világnézeti szabadság a vallástól való szabadság nélkül. Aki akarja éljen a szerint, de ne akarja ráerőszakolni az elveit másokra, akik nem kérnek belőle. Pláne úgy, hogy azokat elsődlegesen pont ő maga nem tartja be.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr464601586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.06.22. 09:52:22

Richárd! Tisztázzunk valamit! A világ nem csak ateista és teista emberekből áll. Már csak azért sem mert eléggé sokan vagyunk, akik szerint mindkettő emberi butaság. Csak kérdezés kérdése és te is ateistának számítol. Lásd "Hiszel te Zeuszban?" .... Ameddig a te vallásodban a szeretet legszebb példája az ölés, és a gyerekgyilkosság, addig semmi erkölcsi alapotok sincs az abortusz kérdésben még megszólalni sem. Ha éppen jobban ismerni akarsz, akkor az én vallásom a Zen-Buddhizmus, Taizmus, Jedizmus, Panteizmusra hasonlít a legjobban. Viszont egyedi én saját magam alapítottam a vallásomat.

www.facebook.com/pages/T%C3%A9gy-az-abortusz-ellen/200615179974476

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.06.22. 14:04:29

Richárd! Fura egy álláspontja van a kereszténységnek az élet tiszteletéről. Mint már írtam a vallásotok fő légyege éppen HALÁLMISZTÉRIUMRA alapul. A fő szeretet példája a vallásotok szerint a GYEREKGYILKOSSÁG! A fő Istenetek egy SZÖRNYETEG és TÖMEGGYILKOS. A kereszténység ÖLT az ÉLETÉRT. Tehát szerintem itt a társadalom ezt foga követelni: "TÉGY A KERESZTÉNYSÉG ELLEN!"

www.facebook.com/pages/T%C3%A9gy-az-abortusz-ellen/200615179974476

eGI 2012.06.22. 19:47:13

@vilagnezet.blog.hu:
Ha a keresztény vallásról beszélsz akkor súlyos tévedésben élsz.
Nem halálmisztérium, hanem feltámadás misztérium.
Nem a gyerek gyilkosság... ezt nem tudom, honnan veszed.
Fő Istenünk??? Miért, több is van nekünk?
Szörnyeteg és tömeggyilkos??? Ezt azért illene alátámasztani, és nem csak a fejedből kipattant ideológiával.
"A kereszténység ÖLT az ÉLETÉRT."
!!!NEM!!!
A keresztény emberek öltek egy tévesen értelmezett eszméért. Nagy különbésg.
De a múlt hánytorgatása nem épp kézenfekvő mert mindeki múltjában van sötét folt. Hát csodálkozol, hogy egy 2000éves fennállás alatt is akad? De ez nem a kereszténység bűne, hanem a keresztény emberekké. (Te idézted, hogy a csoport eszme rendszere nem egyenlő a tagok eszmerendszerének összeségével. Ez oda vissza müködik.... és igaz ez az eszmékre is.)

Szerinted ezt fogja, de nem fogja, nagyon félreértelmezel bizonyos dolgokat.
Régebben is voltak akik ilyen elvakultan támadták a Katolikus Egyházat, de nem jártak sikerrel, mert ez nem csak egy mese, nem csak egy mítosz...
De te tudod, ha jól esik csináld csak.

aaaaaaah 2012.06.23. 02:07:11

@eGI: en vagyok apu, a megfeszitett kisded, es meg valami kozmikus dolog, ami nem csak hogy lelek, de szuperkul lelek, akarmi is legyen az.

de vannak a szentek is, meg ordog, meg a lezerkardos angyalkak, a sima angyalkak, ordogok meg lucifer meg aztan megesszuk a jezuskat dolog, neha megisszuk a veret, meg a sarkanyok. ja nem, a sarkanyok nem.

szoval van egy par superhero a kereszteny mitologiaban is.

nem mintha barmely mas vallas jobb lenne, de azt hiszem tobb szerenyseget, megbocsajtast, felebarati szeretet lehet kovetelni rajtad ha keresztenynek vallod magad.

szoval azert valahol megis mese es mitosz is, meg power balance karkoto. csak tobbe kerul.

eGI 2012.06.23. 08:20:58

@aaaaaaah:
Szuperkul lélekről még nem hallottam, de kérlek javíts ki!
Bár nem a kisdedet feszítették meg, ennyit a csúsztatásról.

lézerkardos és sima angyalkák??? Erről se hallottam még. Hogyan lett két féle? Van érdes angyalka is?
Ördögek meg Lucifer? A kettő majdnem ugyan az.
Lucifer is ördög.

Ez már teológia és dogma.
Megeszünk Jézust, megisszuk a vérét. Mindent szószerint kell venni? Nem. Ezt sem. Nem úgy hogy odaállok mellé és beleharapok a karjába.
Ebben téved IGe is...
Szuperhero? A szentek sem azok. Pont azért szentek mert bennük volt meg leginkább az amit te megkövetelsz.
Igyekszem, hogy bennem is meg legyen.
Szerén? Az nem igazán vagyok, tudom, ezen kell dolgoznom.
Megbocsájtani meg tudok és meg is szoktam.
Felebaráti szeretet? Miért ne lenne?
Mi alapján gondolod, hogy ezek nincsenek meg bennem?
A kommentek alapján?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.06.23. 11:32:27

Tégy a maszturbáció ellen! www.facebook.com/a.maszturbacio.gyilkossag/info
A maszturbáció gyilkosság
Ezt az oldalt annak a meggyőződésünknek szenteljük, hogy a spermiumokat kizárólag az emberi faj fenntartására volna szabad felhasználni. A maszturbáció nem más, mint hidegvérű gyilkosság, hiszen spermiumok milliói pusztulnak el a hedonizmus oltárán. Ez súlyosan sérti az emberi élet szentségét! (Mind...
Oldal: 114 ember kedveli ezt
Tetszik · · Megosztás

Richárd Csontos Jaj, könyörgöm az ilyen szánalmas provokációt muszáj? Elkezdhetném magyarázni, hogy mi a lényegi különbség egy sperma, meg egy 8-10 hetes magzat között, de csak azért sem teszem...:@:@:@
6 perce · Tetszik
Iván Gábor IGe Van egy humoros szarkasztikus oldalam. A Szórakoztató Valláskritika oldalt is én irányítom itt. Persze, hogy humor és ugratás ez, de jogos cikizés. Mert a keresztény hitkomisszárok meg azt nem veszik figyelembe, hogy a megtermékenyített embriók hatalmas nagy arányban az első 12 hétben maguktól elhalnak, felszívódnak, kilökődnek. Tehát mint már többen írták az én blogom alatt a bejegyzéseikben, ezek a magzatok sokszor a vécében lehúzva, tamponba, vagy betétbe ragadva végzik a szemetesben. A természetes "abortuszhoz" képest a művi abortusz, mert ez a pontos kifejezés, arányaiban tizede, huszada, de az is lehet, hogy csak százada.

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=324545837627046&id=200615179974476&notif_t=share_comment

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.06.23. 14:42:52

Iván Gábor IGe Ha emberségesek vagytok, akkor nem lebeszélni akarjátok, hanem lelki segítséget adtok neki minél könnyebb túljutáshoz. Ezt ő írta: "Nem csak az anyagiak miatt döntöttem így. Fogamzásgátlót szedtem és amikor még nemtudtam h terhes vagyok ráadásul izületi gyulladásom is volt meg influenza és nagyon sokféle gyógyszert szedtem amit nem kellett volna. Előtte pedig petefészek és méhgyulladásom volt vakbélgyulladás következményeképp és az a gyógyszer amit akkor szedtem azt mondták az orvosok h csak 4-5 hónap alatt ürül ki a szervezetből és nagy esély van rá hogy beteg lenne a baba. És mivel eltartani se lenne pénzem arra sincs hogy több tízezres vizsgálatokra járjak h kiderüljön h beteg-e a baba, és ha mondjuk a 20 hetesen vagy később derülne ki akkor még nehezebb lenne tőle megválni."
44 perce · Tetszik

Richárd Csontos Ha mégis megteszi, és később őszintén, szívéből megbánja, és elismeri, hogy nem volt helyes, akkor hidd el, maximálisan segíteni fogjuk abban, hogy túl legyen rajta. De inkább meg se tegye. Az, hogy megöljék nem a baba érdeke. Mi az a "nagy esély", hogy beteg lenne? Nem, itt arról van szó, hogy úgy gondolja, hogy még mindig kényelmesebb NEKI megölni, mint örökbe adni. Ezt sajnos önzőségnek hívják, még akkor is, ha tényleg nehéz a helyzete, és a baba érdekére hivatkozik.
36 perce · Edited · Tetszik · 1

Iván Gábor IGe Rihárd itt a nagy alkalom. Fogadd te örökbe. Te már idősebb is vagy valamivel. Persze igazságos akkor lenne a dolog, ha most át lehetne ültetni a te szervezetedbe a magzatot és neked is kellene kihordanod. Egyébként ameddig ezen hozzászólását nem olvastam, gyűjtést akartam javasolni.
29 perce · Tetszik

Richárd Csontos Én nem tudom örökbe fogadni, mert én is csóró vagyok, de újszülöttnek egyébként igenis van esélye, hogy családot találjon, de ha nem, akkor IGEN, az árvaház is jobb, mintha megölik...

www.youtube.com/watch?v=RBTCB38a15M
Oláh Ibolya: Magyarország: 2005. augusztus 20. Lánchíd
www.youtube.com
vendeghaz.blogspot.com/ Oláh Ibolya: Magyarország: 2005. augusztus 20. Lá...Bővebben
27 perce · Tetszik

Richárd Csontos Hidd el fogják a hozzászólásomat még nők is lájkolni...
15 perce · Tetszik
Iván Gábor IGe Az árvaház is nagy biznisz ám. Nem lehet, hogy az egész csak erre megy ki? Egyébként senki sem beszélne ilyen könnyen a szülésről, ha át kellene élnie, aki még nem élte át. Ja fiuknál megoldható. Egy 3 kilós kétkomponensű epoxi gyanta a végbélbe, hagyni megkötni, majd "szülje meg" Vállalnád? Kórházban persze és kapnál gátmetszést is meg gerincérzéstelenítést is, ha fizetsz érte. Mert ez utóbbit fizetni kell. Egyébként Debrecenben jártam középiskolába. Szerettem azt a várost nagyon.
14 perce · Tetszik

Richárd Csontos És különben is elhiszem, hogy a szülés kemény fizikailag, ki állította az ellenkezőjét. Az meg még durvább, ha valakit széttrancsíroznak.
13 perce · Tetszik · 1

Iván Gábor IGe Rihárd. A baba kihordása sem mindig leányálom. A szoptatás sem, meg a többi. Egyébként mivel úgy alakult, hogy mi a párommal viszonylag későn kezdtünk bele a babaprojektbe, nekünk például nem sikerült és kértünk némi külső segítséget a Káli intézettől. Ha csak a pénzről beszélünk, nekünk több millió forintba került hogy legyen babánk, mert sajnos még így is csak sokadik beavatkozásra jött össze. Pedig jellemzően csak a gyógyszereket, utazást, kivett munkanapjaink stb költségeit kellett fizetnünk, de az is 200-300 ezer Ft volt alkalmanként. Most öt éves a kislányunk és ha még akarunk hozzá két testvért az ilyen próbálkozásonként már 500-600 ezer forint lesz. Örökbe nem fogadunk gyereket. Tiltja a világnézetem és a vallásom is.

www.facebook.com/pages/T%C3%A9gy-az-abortusz-ellen/200615179974476

aaaaaaah 2012.06.24. 04:26:05

@eGI: bocs, azt hiszem az eloiteleteim elvakitanak. jo ember vagy.

eGI 2012.06.24. 09:39:14

@aaaaaaah:
Nem mondtam, hogy előítéleteid vannak?
Nem mondtam, hogy jó ember vagyok.
Bár nem tudom mit kell érteni "jó" alatt.
Csak puszta kíváncsiságból kérdeztem, hogy mi alapján gondoltad, hogy ez vagy az a tulajdonság nincs meg bennem?

Avatar 2012.08.07. 13:15:57

@eGI: aaaaaaah talán vicceskedni próbált, felteszem, hogy a lézerkard a lángpallosra utal, ami az édenkertet őrző angyalnak volt, a többinek meg nem.
A katolikusok és ortodoxok tudtommal komolyan hisznek benne, hogy a mise során az ostya (kenyér) és a bor valóban átváltozik Krisztus testévé és vérévé.
lexikon.katolikus.hu/E/Eucharisztia.html
(És a sárkányokban is szoktak hinni, különben a Sárkányölő Szent György mit ölt volna meg?)

@vilagnezet.blog.hu:
"A maszturbáció gyilkosság"
Sőt, a menstruáció is! Követeljük, hogy minden az érést elérő petét kötelező legyen a lányoknak/asszonyoknak megtermékenyíttetni és babaként világra hozni, felnevelni...
Ekkor az egyetlen probléma már csak az marad, hogy a nemi aktus során a férfi több millió spermát lő ki, amik egy (több petéjű ikerek esetében kb. 2-7) kivételével mind elpusztulnak, tehát a természetes úton történő fogamzás nem elfogadható módszer, mert milliók halála szükséges egyetlen élet létrejöttéhez.
:)

Ige 2012.08.07. 23:23:39

@Avatar:
Én nem próbáltam vicceskedni.
Nem én írtam lézerkards angyalkát, én se értettem, de ha a lézerkard a pallosra utal, akkor arról hallottam már...
Igen, komolyan hiszünk benne. De ez nem azt jelenti, hogy lesz egy darabka emberi hú mintha épp a kezedből vágták volna le... De mit akarsz ezzel mondani?
A sárkányokról csak annyit, hogy régen milyen élőlények éltek nem tudom, de azt sem, hogy akkor mit neveztek sárkánynak....

Ige 2012.08.07. 23:29:30

@vilagnezet.blog.hu:
De, a világ teistákból és ateistákból áll.
atesita:
Vagy hiszel valami természetfeletti lény vagy erő létezésében vagy nem hiszel benne.
Hogy gondolhatod, hogy van aki egyik sem?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.08.08. 08:48:58

@Ige:

Mi értelme van tagadni Micimackó, vagy Hófehérke létezését?

Simabor 2012.12.26. 01:04:09

@IGe: Te most nem értem, ez hogy jött a fentiekhez?
A South Park - képzeletfölde című rész (3 rész) neked való. Szólj ha megnézted :D

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.10.20. 12:35:43

Na legyen itt egy erkölcsi tanpélda.

1. BÉNDEK PÉTERt elkapja a nyolcadik utas a benzinkutas és beleülteti a magzatát.

2. A nyolcadik utas bébi egészségesen megszülethetne, ha BÉNDEK PÉTER nem használna művi abortuszt a nyolcadik utas bébi elvételére.

3. Ergo BÉNDEK PÉTER elvei szerint erkölcstelen lenne egy ilyen abortusz. Nem is beszélve a nyolcadik utasok társadalma szerint.

4. Erko BÉNDEK PÉTER erkölcsi kötelessége megszülni a nyolcadik utas bébit.
süti beállítások módosítása