Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

"Szent" István hordavezér volt

2011. szeptember 01. - IGe

horavezer2.jpg

Vajk álnéven, hordavezérként kezdte pályáját I. István, későbbi judeokeresztény magyar király. Uralkodása első szakaszában nem volt neki sem állama, sem királysága. Az egyházállami történészek szerint 997-től úgy 1000 decemberéig. Aztán pápa elvtárs, ZombiJézuska földi helytartója varázsolt neki államot.

Halála után jóval 1693-ban egy másik pápa elvtárs a Kaotikus Személyiségzüllesztő Multi Lever Pártért -ismertebb nevén SZENT - érdemrenddel tüntette ki. A "szent" koronája annyira magyar, ahogyan a vörös csillag is az volt a parlament tetején.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr103195483

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szent István erkölcse 2017.06.25. 14:58:50

Példa értékű szent a saját szektájában. Ezek szerint a judeokereszténység szerint erkölcsös dolog 11 éves gyerekkel házastársi kötelezettségeket teljesíttetni?  

Trackback: Kádár vs I.István király 2016.08.18. 12:40:22

A katolikus egyház "szent"  (Kaotikus Személyiségzüllesztő Multi Lever Pártért) címmel és érdemrenddel tüntette ki I.István királyt , de ha jobban belegondolunk, ez a "cím" többet jelent-e, mint mondjuk az 1956-os magyar forradalmat leverők szocialista...

Trackback: Augusztus 20-i hazugságok 2016.08.18. 12:37:49

Nem csak Gyurcsány öszödi beszéde óta tudjuk, hogy az állam hazudik. Ünnepek és történelmi tények tekintetében különösképpen nagyokat. Egy országot megvezetni, mindig is megérte. Humorosan fogalmazva, a kormány szerint az Államunk olyan jó állapotban v...

Trackback: Vajk, a hitehagyott 2014.08.18. 10:02:22

  Bognár József: Vajk, a hitehagyott. Kényszerek és lehetőségek a X-XI. század fordulóján.   Ha az árpádi bejövetelt követő mintegy száz évet kívánjuk megérteni, feltérképezni, akkor legjobb, ha először felvázoljuk a korabeli Európát. Képzeljük ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.28. 15:23:48

Az apja Géza azért nem lehetett király, mert hirtelen felindulásában agyonütte néha az embereit.
Első felesége Sarolt(erdélyi Zombor Gyula) lánya szintén hirtelen természetéről volt híres, ő sem átallott kezet emelni a szolgálókra(ivott, öldökölt).
Direkt nem írtam hogy István anyja Sarolt, mert eddig nem sikerült hitelt érdemlően bebizonyítani, hogy István Géza első feleségétől származik.
A lengyel krónikák a második (lengyel) feleségtől valónak tulajdonítják István.

Szúrófény 2012.07.25. 17:06:04

"A Szent István szobor leleplezése.
„A betelepülő törzsek már számuknál fogva sem szállták meg az ország egész területét, egymás között, hatalmas sávokat hagytak…
Ezeket a területeket, az ország területének kb. felét, István egyszerre királyi, azaz saját birtokának jelentette ki…Koppányék az ősi vallással először is az ősi szabadságot akarták megvédeni…Leverték őket, az életben maradottakat…rabszolgákká bélyegezték…A még szabad földeket egy-két idegen vitéz birtokának nyilvánították.
(Azok a páncélos német lovagok birtokai lettek, akik a hittérítést karddal végezték, és akik úgy tekintették a magyar jobbágyaikat, mint az amerikai telepesek, néger rabszolgáikat!)
A rabszolgák, nevük után ítélve mind magyarok!...Míg a föld magántulajdonosai kezdetben, s később is szinte kivétel nélkül idegenek voltak, főleg németek… Az ország ügyeinek vezetéséhez jogot a földtulajdon adott… A fennmaradt számtalan perirat szerint sehol a rabszolgákat úgy ki nem uzsorázták, mint a király által juttatott apátsági területeken. A XII. és XIII. század csak a kolostorok elleni jajongástól zajlik… Van korszak, amikor Ausztriában a robot évi tizenkét nap, nálunk ugyanakkor heti három nap!”
Innen érthető az egyházi hála: valóban nekik „szent”, aki nekik ennyit adott. Ezt tette népével a Szent király!
A magyar törzs és nemzetségfők megsemmisítésével, és a német lovagok, olasz és német papok „ország vezetésbe” emelésével megteremtette a máig jellemző idegen eredetű, érzelmű és érdekű uralkodó osztályt és ország vezetés alapját.
Itt keresendő történelmünk minden kínjának, szenvedésünknek, balsorsunknak minden gyökere! Született egy ország, melynek uralkodó osztálya (idegen lévén) mindig a nép ellen, és saját önzése szerint élt! Akik soha nem átallottak idegen hatalomra támaszkodni, azt kiszolgálni saját uralmi helyzetük fenntartása érdekében.
A ma Szent István éltetők megint a németekhez kívánják az országot csatlakoztatni. Mert jóakarónk, nekünk a német! Ma – holnap „boldog emlékezetű” lesz a Habsburg – ház. Az amnéziában szenved, vagy nagyon is jól tudja a régi receptet, amely szerint a „német lovagok” segítségével a mi zsírunkon süti a maga pecsenyéjét.
Ha valamit fel tudunk hozni a király mentségére, az a ősi szittya-magyar kevélység, amellyel mind első akar lenni, az egyenlők között. Így akadály volt az akkor kötelező korparancsnak, a központi hatalom megteremtésének, és alkalmatlan a feudalizmus hűbéres alanyának.
Függelék
Szent István király felrúgta, sárba taposta hatalmának erkölcsi alapját: a vérszerződés illetékes pontjait is. Az uralom alapja a vérszerződés első szakasza szerint:
-„ameddig életünk tart, sőt utódaink életének fogytáig mindig Álmos vezér ivadéka lesz a vezérünk.”

nukleotid · http://www.youtube.com/watch?v=WbhmgwkeBOk 2012.08.20. 10:22:35

és ti ezt a sok szart elhiszitek? Túlbuzgó hungaristák kitalálták, beképzelték maguknak.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.08.20. 10:26:42

@nukleotid:

Hülyeséget írsz. Mettől meddig uralkodott szentPityú ???

3-4 évig mi is volt, ha addig sem államunk nem volt, sem királyságunk????

GONDOLKOZZ EMBERKE!!!

comes 2012.08.20. 11:16:32

Igen nagyon szégyeld magadat kedves Nukleotid, amikor Szt. István királyt "szentPityunak" nevezed.Azt hiszed, hogy az interneten kialakult szokások szerinti értelmetlen vagy gusztustalan jópofaságokkal felhívod magadra, mint egy megdöntheteln igazságot birtokló személyre. Tudom, izlések és pofonok lehetnek túlzóak, de a "szentPityu" szóhasználat - ma Nemzeti Ünnepünkön - inkább felháborító izléstelenség!

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.08.20. 11:53:12

Az egész társadalaom egy absztrakt hordarendszer
endresy.blogspot.hu/2012/08/tarsadalomhorda.html
(ill
gepnarancs.hu/2012/08/tarsadalomhorda/ )

Így bármely király, de még Isten is egyfajta hordavezér szerepét tölti be
süti beállítások módosítása