Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Nano porfúziós bűvésztrükk

2013. január 26. - IGe

 

Már 2 napja észrevettem a videókon, de csak ma egy új videó ( 2:15-től ) erősített meg benne, hogy itt a kohászati vegyi trükkön kívül van egy sima bűvésztrükk is a bemutatókban. Amolyan Uri Gelleres. Illetve több is van, de most csak a legfontosabbat írom le, amellyel még nem találkoztam, hogy más is említett volna, de ha igen, akkor már többen vagyunk.

 

bűvésztrükk2.gif

Egyes bemutató videókban (8:45) a grafitszál viszonylag nagyobb majdnem 8-10 milliméteres darabban marad és egyértelműen látszik, hogy csak azt mozgatja a mágnes és a grafitszál csak tolja maga előtt a port.

Tehát nagyon nem véletlen, amit viszont már mások is kifogásoltak egy fórumon, hogy miért nem teszik a por fölé a mágnest? Azért nem, mert csak a kohászatilag kezelt grafitszálat vonzaná magához.

Gondolom ez érthető és leellenőrizhető, de ez még nem utal szándékos megtévesztésre, mert lehet butaságból, tanulatlanságból fakadó is. Viszont más videókban, főként a gömbüveges videókban a kiöntés előtt van egy teljesen felesleges mozdulatsor, ami a trükk lényege és az nagyon nem véletlen. A kiöntés előtt belenyúl egy eszközzel az üveggömbbe és kisebb darabokra töri össze a grafitszálat. Ami ugyancsak tolja maga előtt a port, de most, hogy már több apró darabban van, és ez így nehezebben észrevehető. A grafitszál kiöntés előtti összetörése már egyértelmű csalásra, szándékos megtévesztésre utaló cselekedet.

Most a dolgot nem cifrázom, videó részleteket sem szerkesztek össze miatta, mert a lényeget leírtam. Nézzétek meg ismételten, erre figyelve videókat és gondolkozzatok!

bűvésztrükk1.jpeg

A képre kattintva egy hasonló bűvésztrükköt láthatunk videón.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr175044555

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mikro népi vaskohók országa leszünk 2013.02.01. 17:49:20

Nano Porfúziós Reaktor világsiker, világszám. " Itt egy újabb ÖTLET a magyar gazdaság helyrehozására! " - Azaz Egely György megint kábít és átver. Ne dőljetek be neki! első verzió, ahol még nincs álcázva a népi mikro kohó .. amely számos díjat ...

Trackback: Hartlein Károly a mágnesességről 2013.02.01. 17:48:10

Härtlein Károly Budapesti Műszaki Egyetem, Fizikai Intézet, Demonstrációs Laboratórium

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása