Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Stephen Hawking csak egy ŐsrobbanásIsten lobbista volt?

2019. február 16. - IGe

hawking_papai_lobbista.jpg

ŐsrobbanásIsten elmélet egy  monista vallási modell. Teremtés deista trükkös elmélete. Ellent mond a logikának és az ok és okozat elvének. Hétköznapi nyelvezettel a 'Semmiből' "Minden" létrejöhet állítással gondok vannak. Az más néven Big Bang elmélet nem logikus, nem tudományos és icike-picike kis adatból von le olyan következtetést, ami baromság. Korunk felelős és értelmes csillagászai, fizikusai és gondolkozói is ellent mondanak ennek az elméletnek és helyette működőképes modelleket igyekeznek a köztudatba illeszteni. Ezek az úgynevezett ciklikus modellek.

A ciklikus modellek esetén is van tágulási szakasz, de attól még nincs egy abszurd kezdet. Kezdetek kezdete. Körforgás  és ciklikusság van, ami a világban és a természetben sokkal logikusabb. Az az alapeleme. Nagyon sok ilyen modell létezik és magam is készítettem egy skiccet a leggyakoribb módozatról és én azt találóan MagnaFánk univerzum modellnek neveztem el. Ha úgy nézzük, akkor a MagnaFánk világegyetem segédmodell egy kozmológiai evolúciós fejlődési lépcső. Az ugyan is magába foglalja az eddigi csaláson/lobbitevékenységen alapuló modellt, de közben kijavítja a legfőbb hibáit. Tehát a MagnaFánk ciklikus univerzum modellt nem tekintetem és most sem tekintem valósnak és valóságosnak sem. Csak egy hibajavító lépcső, ami közelebb vihet a valódi és nem átverős tudáshoz.

magnafankigemodell.jpg

A MagnaZorb megértési segédmodell már fejlettebb a MagnaFánknál, de ezt már kevesebben is értik meg. Ott már több ilyen be és kiáramlási kürtő van. Az még közelebb áll a valósághoz logikailag a jelenlegi tudásunk szintjén. Nos ilyen a zorb mint játék:

zorblabda.jpg

A teremtéselméletnek megfelelő "ősrobbanás" elmélet a link mögötti képen szereplő Lemaître belga katolikus pap talált ki és egy BénaManóFizikus és ingyenes menő templomban lévő sírhelyért cserébe, a Pápai Akadémiai Társaság tagjaként, demagóg propagandával tovább népszerűsített. Munkásságáért négy pápa is külön ünnepelyes fogadást rendezett neki. Minden jel szerint egyáltalán nem volt olyan okos ember, inkább jól helyezkedett, érthető okok miatt sztárolták és emiatt néhány igazi tudós is csak úgy tudott vagy próbált érvényesülni, hogy vele közösen, közös név alatt volt kénytelen  megosztani és publikálni a tudását.  Ezért álltak elő paradoxon jellegű dolgok a munkásságában. Például a lehet, hogy még sem volt "Szingularitás", meg több "ősrobbanás" volt lehetőségek elemzései.

Idő rövid története könyv: Sehogy sem lett egy emlékezetes mű és sejtem is hogy miért lett sláger ... mert futtatták és divatot csináltak belőle. Főként az USA-ban, a sok time square (tér) new york times (újság) híradók stb  de főként a Vatikán és a Pápai Tudományos Akadémia céljainak támogatása miatt. Nem véletlenül ez a befejezése:

"Mert akkor megismerhetjük Isten gondolatait"

 Itt van néhány további példa és a hitkomisszár munka érintése, amiért történhetett:

 "Stephen Hawking világszerte ismert sikerkönyve, Az idő rövid története, mérföldkő volt a tudományos ismeret- terjesztés történetében. Ennek csak egyik oka a szerző lebilincselő stílusa, a másik viszont az általa tárgyalt lenyűgöző témák: a tér és az idő természete, Isten szerepe a teremtésben, a Világegyetem története és jövője."

"Az ​angol szerző ugyanannak a tanszéknek a vezetője Cambridge-ben, amely valamikor Sir Isaac Newtoné volt. Teljesítményét Einsteinével veti össze a tudományos közvélemény. Hawking az Univerzum keletkezésének és megszűnésének, a fekete lyukaknak, a térnek, az időnek, a téridőnek a kutatója. Könyve olvasmányosan, szellemesen foglalja össze a “teremtés” legfontosabb kérdéseit."

"XII. Piusz pápa 1951. november 22-én egy beszédében, amit a Pápai Tudományos Akadémián tartott, kiállt a Nagy Bumm, mint a teremtést igazoló lehetséges érv mellett."

II. János Pál pápa 1996-ban visszatért a kérdéshez, és a Vatikáni Tudományos Akadémiához intézett beszédében a következőt mondta:

"... úgy tűnik, hogy a modern tudománynak ... sikerült megtalálnia az elsődleges fiat lux [legyen világosság] pillanatát, amikor a semmiből az anyag mellett fény és sugárzás tengere tört elő, az elemek meghasadtak és kavarogtak és galaxisok millióivá váltak. ... Így tehát a fizikai bizonyításra jellemző konkrétsággal [a tudomány] megerősítette a Világegyetem esetlegességét és annak a kornak a megalapozott levezetését, amikor a Világ előjött a Teremtő kezéből. Így megtörtént a teremtés. Kijelentjük: tehát létezik Teremtő. Tehát Isten létezik!"

"Stephen Hawking napokkal a halála előtt publikálta utolsó akadémiai munkáját, .... dolgozat társszerzője, a Leuveni Katolikus Egyetem elméletifizika-professzora. ..."

 

Deista teremtéselmélet egy ironikus memetikai képben:

kreacionista_nagy_bum.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr5914630330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.02.16. 14:18:08

" eMeM77 2012.02.11.

Annyi a hozzáértő, hátha valaki felvilágosít:
Valami nagyon nem stimmel a Nagy Bumm-al. Nekem nem állnak össze azok az értékek, amivel állandóan traktálnak. Táguló Univerzum, sötét anyag, stb. Az ajánlott könyvekben sem találtam megnyugtató választ.
A Nagy Bumm állítólag 13,7 milliárd éve történt. Ehhez képest a Hubble űrteleszkóp 14 milliárd fényév távolságban lévő csillagokat (Galaxis) fényképezett le és ez még korántsem az Univerzum széle, ill. mi sem az Univerzum közepén pörgünk. Ennek alapján becslésem az, hogy az Univerzum átmérője meghaladja a 40-60 milliárd fényévet. A fenti adatokból mit gondolhatunk, ismerhetünk biztosan? ...

szkeptikus.blog.hu/2009/01/14/az_eletre_hangoltsag_magyarazatai/full_commentlist/1#c15792176

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.02.16. 14:19:11

Akkor maradjuk a tudományos tényeknél.
Béna volt-e?

A magyar nyelv értelmező szótára

"béna

béna melléknév és főnév I. melléknév bénán, bénább

1. Betegség v. sérülés következtében működésre, mozgásra képtelen <szerv, testrész>. Béna kar, nyak, nyelv, ujj. Egész alsóteste béna. Béna lábát maga után húzta. || a. Olyan <ember>, akinek vmelyik mozgási szerve v. testrésze mozgásra képtelen. Béna koldus. Tolószéken viszik a szegény béna gyereket. Félkezére bénán született.  Béna aggot hord könnyű tolószék. (Tóth Árpád)

2. (régies) Csonka, rokkant, sánta.  Béna harcfi lép be, sok jó estét kíván. (Arany János)

3. (átvitt értelemben) Tehetetlen, dermedt, mozdulatlan. Az ijedtségtől bénán állt.  Csak erő gyűlhessen e béna tagokba … (Arany János) Akartam valamit, Mely tett legyen és élet, S bénán csüggedt karom. (Juhász Gyula)"

Nos az volt. Ez tudományos tény.

A manó meg igazából egy kedveskedő jelző.

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.02.16. 14:36:22

A fánk alakú világegyetem

"Még Homer Simpson, fánk alakú univerzumról szóló elméletét is türelmesen végighallgatta a kocsmában. „Nagyon érdekes. Lehet, hogy el kell lopnom” – közölte jellegzetes robothangján, utalva elmélete egyik fontos elemére, a fekete lyukakat körbefogó gyűrűre."

24.hu/kultura/2018/03/14/stephen-hawkingnak-a-humora-is-zsenialis-volt/

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.08.02. 08:19:10

Big Bang TheoryNem is volt ősrobbanás?!

A 20. század kétségtelenül egyik legnagyobb hatást kiváltó elmélete az Ősrobbanás, vagyis a világegyetem keletkezésének teóriája. Ezt azonban nemrég megcáfolni vélte két kutató, azt állítva, hogy a kvantumegyenletek mást sugallnak. De mit?

Az Ősrobbanás-elmélet (angolul Big Bang Theory) elnevezése Fred Hoyle nevéhez köthető, aki tulajdonképpen ki akarta gúnyolni az elképzelést. Az elsősorban a kozmikus háttérsugárzásra alapuló bizonyítékok szerint körülbelül 13,7 milliárd évvel ezelőtt az összes, általunk univerzumként ismert anyag és energia egyetlen mérhetetlenül apró, végtelenül sűrű pontba (szingularitás) sűrűsödött össze.

Noha az elmélet futótűzként terjedt a csillagászok között, a szakma száz százalékosan nem fogadta el megkérdőjelezhetetlenségét. Ennek oka, hogy az Ősrobbanás jelentette szingularitás ellentmond az általános relativitáselméletnek, mivel a fizikai általunk ismert törvényei a jelenség bekövetkeztekor fennálló fizikai paramétereket nem teszik lehetővé. Ezt már Dr. Ahmed Farag Ali állítja; az egyiptomi Benha Egyetem professzora, a kanadai Lethbridge Egyetem szakértőjével, professzor Sauraya Das-szal együtt azt állítja, hogy az általuk alkotott egyenletek szerint nem is volt Ősrobbanás, hanem egy sem kezdettel, sem véggel nem rendelkező világban élünk.

A két kutató leszögezte, hogy amikor nekivágtak számításaik elvégzésének, semmilyen prekoncepció nem vezérelte őket, nem akarták direkt "eltüntetni" az Ősrobbanást, és nem is módosították menet közben az egyenleteket, hogy megfeleljenek ennek az elvárásnak. Ehelyett David Bohm és Amal Kumar Raychaudhuri munkájának egyesítésén dolgoztak, mely a kvantummechanikát akarta összekötni az általános relativitáselmélettel. Ekkor jöttek rá, hogy ha Raychaudhuri egyenleteit Bohm munkájának kvantumkorrekcióival kombinálják a szingularitásra vonatkozóan, akkor olyan univerzumot írnak le az egyenletek, mely egykor valóban kisebb volt, de sosem zsugorodott össze végtelen sűrűségűbe.

A két elmélet egy tető alá hozása egyébként a modern fizika legnagyobb kihívása, amin a legjobb elmék dolgoztak az elmúlt évtizedek során. Ali és Das nem állítja, hogy megalkották a kvantumgravitáció teljes elméletét, de úgy vélik, hogy munkájuk ki fogja állni az idő próbáját. A két kutató szerint egyébként az univerzumot kitölti egy kvantumfolyadék, ami gravitonokból áll. Ezek olyan részecskék, melyek nem rendelkeznek tömeggel, de a fotonok elektromagnetikus tulajdonságához hasonlóan közvetítik a gravitációt. Elképzelésük leírja, hogy a világegyetem korai időszakában ezek a gravitonok Bose-Einsein kondenzátumot képeztek, olyan részecskék együttesét, melyek makroszkopikus méretekben kvantumjelenséget mutattak. Sőt, szerintük ez a kondenzátum okozhatja az univerzum tágulásának gyorsulását és egyben magyarázza a sötét energiát is, egyszer pedig az egyetlen túlélő eleme maradhat világegyetemünknek.

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.08.04. 12:16:32

A vörös eltolódásnak, kb annyi köze van logikailag az Ősrobbanás elmélethez.
Mint hogy valaki nem mossa a bránert és piros pöttyös lesz és valaki ebből arra következtetne, hogy Katicabogár.

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.08.04. 12:23:55

Ja persze távolodik!!!! :-)
Téridő kontinuum, meg smafu.
Inkább nevezném én ezt mérési, viszonyítási hibának.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.08.04. 14:36:27

Dolgozik a vatikáni lobbi, kell a pap név is:
" Az ősrobbanás-elmélet azon a megfigyelésen – az úgynevezett Hubble-Lemaître-törvényen (2018 előtt Hubble-törvény) – alapul, mely szerint a galaxisok színképvonalai vöröseltolódást szenvednek. Ez a tény a kozmológia elméletével összevetve azt mutatja, hogy a tér az általános relativitáselmélet Friedmann–Lemaître-modellje szerint folyamatosan tágul."

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.08.06. 20:51:55

XII. Piusz pápa 1951. november 22-én egy beszédében, amit a Pápai Tudományos Akadémián tartott, kiállt a Nagy Bumm, mint a teremtést igazoló lehetséges érv mellett.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.08.06. 21:31:31

II. János Pál pápa 1996-ban visszatért a kérdéshez, és a Vatikáni Tudományos Akadémiához intézett beszédében a következőt mondta:

"... úgy tűnik, hogy a modern tudománynak ... sikerült megtalálnia az elsődleges fiat lux [legyen világosság] pillanatát, amikor a semmiből az anyag mellett fény és sugárzás tengere tört elő, az elemek meghasadtak és kavarogtak és galaxisok millióivá váltak.

... Így tehát a fizikai bizonyításra jellemző konkrétsággal [a tudomány] megerősítette a Világegyetem esetlegességét és annak a kornak a megalapozott levezetését, amikor a Világ előjött a Teremtő kezéből. Így megtörtént a teremtés. Kijelentjük: tehát létezik Teremtő. Tehát Isten létezik!"

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.08.09. 18:48:37

BagyBumm = Világteremtő elmélet
JahveZsidóSátánIsten = szintén világteremtő elmélet

... de a világnak nincs szüksége TEREMTŐKRE :-)

Ahogyan a kőlevesnek sem kőre :-)

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.08.18. 09:24:06

"Stephen Hawking napokkal a halála előtt publikálta utolsó akadémiai munkáját, melyben volt egy úttörő matematikai magyarázat, ami lehetővé teszi az emberiség számára, hogy más univerzumok létezését tesztelje. Egy olyan matematikai képletet állítottak fel, melynek segítségével egy olyan szondát lehet építeni, ami bizonyítékokat találhat a „multiverzumok” létezésére – mondta az Euronews-nak Thomas Hertog, a Kilépés az inflációs elméletből? című dolgozat társszerzője, a Leuveni Katolikus Egyetem elméletifizika-professzora. A multiverzum a kozmológusok definíciója szerint az a jelenség, amikor több univerzum létezik egymással párhuzamosan – a dolgozat kínál egy bizonyítási módot arra, hogy az ősrobbanás egy multiverzumot hozott létre, és a mi univerzumunk is csak egy a sokból."
ahaza.blog.hu/2018/03/20/stephen_hawking_utolso_elmelete

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.08.18. 09:40:41

Sir Roger Penrose (1931. augusztus 8.) angol matematikus és elméleti fizikus.

Tudományos eredményeinek elismeréseként 1994-ben a királynő lovaggá ütötte. 1988-ban a Stephen Hawkinggal közösen elért eredményekért megkapták fizikai Wolf-díjat. ...
Ő dolgozta ki a tvisztorelméletet (a tvisztorok a téridő alapjául szolgáló, magasabb dimenziós komplex térben működő, absztrakt geometriai alakzatok). További alapvető eredménye a kozmológiában a Stephen Hawkinggal megalkotott Hawking–Penrose-tétel, amely szerint az einsteini téregyenleteknek nincs szingularitás (például ősrobbanás, fekete lyuk) nélküli megoldása.

Martin Bojowald (1973. február 18. ) egy német fizikus, aki a Penn State Fizikai Tanszék karán dolgozik, ahol a Gravitációs és Kozmosz Intézet tagja. Több évet töltött a Max Planck Gravitációs Fizikai Intézetben , Potsdamban , Németországban . A hurok kvantum gravitáción és a fizikai kozmológián dolgozik, és megbízható a hurok kvantum kozmológia almezőjének létrehozásával .

Lee Smolin (New York, 1955 –) amerikai elméleti fizikus. Kutató a Perimeter Institute for Theoretical Physics intézetben és adjunktus a Waterloo Egyetemen. Legismertebb munkája a kvantumgravitáció több megközelítésének kidolgozása, köztük a hurok-kvantumgravitáció. Azt állítja, hogy a két fő kvantumgravitációs elmélet, a hurok (loop) kvantumgravitáció és a húrelmélet összeegyeztethető, mint ugyanazon elmélet külön aspektusai. Kutatásai kiterjednek a kozmológia, elemi részecske elmélet, kvantummechanika, elméleti biológia területekre is. Smolin legismertebb munkája a termékeny Világegyetem elmélete, melyet kozmikus természetes szelekciónak is neveznek. Megkísérli a biológiai evolúció alapelveit a kozmológiában alkalmazni.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.09.05. 10:09:30

: Fel kellene tudnod fogni, hogy csak az tény, ami bizonyítva van. Az Ősrobbanás csak egy trükkös egy deista teremtés elmélet. Vatikán lobbizta ki és nyomta ezerrel. Nincs bizonyítva, viszont egyre több benne az ellentmondás. Nemsokára végleg megbukik. Punktum. Nagyon sok neves tudós és már maga Hawking is sejtette, hogy nem jó és elbukik és sok alternatív és logikus elmélet van már, aminek nagyobb az esélye, hogy valóságos és bizonyítható. Tórusz és ciklikus modellek. A továbbiakban buta emberrel nem vitatkozom. Jogod van ugyan is butának lenni és ezen jogodat nem akarom megsérteni.

hvg fb vitarészlet mentve:

www.facebook.com/hvghu/posts/10158562393083532?comment_id=10158563492358532&reply_comment_id=10158625087768532&notif_id=1567655526716408&notif_t=feed_comment_reply

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.09.05. 10:11:10

@TanBá:
Az ŐsrobbanásIsten elmélet az ami most még sok tudóst és embert is behülyítenek vele és ez az uralkodó elmevírus/mém. .... de nem sokáig már. Tehát a mostani hibás Lemaître féle deista elméletet nevezem annak. Ami indult ősatom és őstojás elméletként is. Ja.... tojás.... ős.sejt ... élet keletkezése áthallás. :-) /// amint látod kinevethető, amit pedig kinevetnek, hamarosan el is vetnek.

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2019.11.02. 17:07:33

Bajban vannak a fizikusok, gyorsabban tágul a vártnál a világegyetem...

Egy újabb publikáció és vizsgálati eredmények erősítik meg, hogy gond van a világ keletkezését leíró fizikai modellel, a sztenderd modellel, mert a világegyetem gyorsabban tágul, mint ahogy azt a modell engedné, írja a Csillagászat.hu. A kaliforniai Davis Egyetem kutatói a Hubble-távcsövet és a Keck Obszervatórium adaptív optikai rendszerét együtt használták három gravitációsan lencsézett kvazár megfigyelésére. A kutatók megpróbáltak kizárni minden torzító hatást, az adatfeldolgozást is vakon végezték.

A friss eredmény tovább erősíti azt a felismerést, hogy valami nem stimmel a kozmológia sztenderd modelljével. A megfigyelések szerint ugyanis a világegyetem kezdetben rendkívül gyorsan tágult, a tágulás ezután a sötét anyag gravitációja miatt lassult, ám jelenleg ismét gyorsulóban van a rejtélyes sötét energia hatására.

Chris Fassnacht, az UC Davis fizikaprofesszora azt mondja, ez válság a kozmológiában. A világegyetem tágulásának történetét a Hubble-állandó hagyományos méréseiből állították össze a kozmológusok, amelyek a távoli kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás (CMB), a 13,8 milliárd évvel ezelőtt bekövetkezett ősrobbanás maradványsugárzásának megfigyelésén alapulnak. ...

hvg . hu tudomany / 2019 11 01

Iván Gábor IGe · http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/ 2019.11.03. 11:10:28

Hogyan lehet valami a semmiből?

Sehogyan. A semmi és a Semmi is csak
egy metafizikai hablatty. (magyarán írva handabandázás) (Isten is az)
Az ŐsRobbanás elmélet meg egy vatikáni trükkös teremtéselmélet mém.
Kár vele foglalkozni is, mert a teljes bukás előtti állapotában van már.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.12.22. 16:43:34

A sötét anyag öregebb lehet mint az ősrobbanás
index.hu/techtud/2019/08/08/sotet_anyag_osrobbanas/

Zsolt Boldogkői

Úgy látom, Te mindenben kételkedsz, .... magadat kivéve :-)

IGe
Hraskó Gábor a magyar és a nemzetközi szkeptikus társaság elnöke szerint is túlzás már az én szintem. Csak hogy ugyebár amit én annak idején vizsgálgattam, tehát para-jelenségeket, oda az kellett is. Tehát ez csak egyfajta szakmai ártalom, meg adottság is. Mém immunításom van mellette. // Ja abban meg tévedsz, hogy ez alól saját magam kivétel. Az van a legerősebben tesztelve és leellenőrizve. /// Amúgy meg az ősrobbanás hitű /memetikai fertőzést bekapott kozmológusoknak túl könnyű roppant kényes kérdéseket feltenni. Csak egy példa rá a sok közül: Tágul a világegyetem szerintük. ...és egyre csak tágul ... a fénysebességnél is gyorsabban ... - Nos ahova a 'tágulás' történik az a hely, akkor mi a lófityúla is? Az nem a világegyetem része??? ? :-)

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.12.22. 17:13:06

Másrészről meg Zsolt Boldogkői van erre egy vizsgálati tudományos eljárás a memetikában és az éppen Mérő László és csapata munkássága által ismertem meg én magam is. Tehát nem tettem mást mint kísérletként felvittem csak úgy vázlatosan és gondolatkísérletként az 'ősrobbanás elméletet' egy mémtérképre és azt adta ki, hogy gondok vannak és több benne a dogmatika/pletyka/tekintélyelv/ideológia , mint az empirikus tudomány. Persze amit én csináltam az ugyebár csak egy vázlatos 'sejtés', ami csak akkor válik majd alaposabbá, ha tőlem független több helyen is megerősítést nyer. Nos nekem nem volt meg a kapacitásom és jelenleg sincs meg hozzá, hogy azt ahogyan kell pontosan végigvigyem. // Mivel ez a módszer nekem túl bonyolult és nincs rá kapacitásom, maradt a "nyúl kiugratása a bokorból' ősi trükk. Azt csinálom.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.01.01. 16:49:57

( Az ősrobbanás elmélet már ma is egy memetikai trükkökkel fenntartott dogma, tudományos csalás, de itt nem téma, van rá külön topik.)

"Ha úgy nézzük, akkor a MagnaFánk világegyetem segédmodell pont az a kozmológiai evolúciós fejlődési lépcső, amit te felvetettél. Az ugyan is magába foglalja az eddigi csaláson alapuló modellt, de közben kijavítja a legfőbb hibáit.

Tehát a MagnaFánk ciklikus univerzum modellt nem tekintetem és most sem tekintem valósnak és valóságosnak sem. Csak egy hibajavító lépcső, ami közelebb vihet a valódi és nem átverős tudáshoz."

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.01.09. 00:05:25

.... univerzum 70-90 milliárd fényév kiterjedésű
... meg 13,7 milliárd éves
... de a fénysebesség abszolút
... meg egy pontból terjedt ki
... egy osztást azért mindenki el tud végezni, hogy nem stimm a matek

Van erre is kimagyarázás, de az kb olyan szinten van, mint a JahveZsidóSátánIstennel kapcsolatos kimagyarázások. Rá nem vonatkoznak a törvények. Ott meg lehet haladni a tágulással a fénysebességet. Ennyi :-) Röhej a köbön