Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Élet az életből zagyvaság

2021. augusztus 09. - IGe

ostobasagnak_elet2_1.jpg

Buta Ember: Bizonyíték a teremtésre: Életet még senkinek sem sikerült létrehozni élettelenből!

Fél-Buta ember: Még soha senkinek sem sikerült? Még Jahve-Istennek sem? Ám tételezzük fel hogy még a jövőben sem fog sikerülni soha senkinek élőt létrehozni az élettelenből. Akkor ez most hogyan bizonyítja azt hogy 1. az élet nem jöhetett létre spontán, természetes folyamatok révén 2. az életet nem Jahve-Isten teremtette varázspálcával. Logikából sok egyest kaptál hetente?

Buta Ember: Logika az erősségem.

Okos Ember: Valótlant írsz Buta Ember!!! Nem merülök nagyon bele .... de nem is kell Hozzá valaki. Az élet létrejött és nagyon is változatos. Tehát TÉNY, hogy van. Csak éppen nem VALAKI. Hanem valami, valamik hozták létre. Mert a Valaki már eleve élet, tehát akkor már létre lenne hozva. Önellentmondás és logikátlanság a köbön tehát, amit írtál.

Buta Ember: Logikátlan, mert az ÉLET ÖRÖKKÉ létező.

Okos Ember:  Azt sem fogják itt fel sokan, hogy az élet létrejöttét már csak lemodellezni lehet és megismételni. Mert már múlt idő és van. Aki megismétli, az már maga is élet része. Az sem igaz, hogy az élet örök lenne, mert akárcsak az univerzum és univerzumok ciklikusan elhalnak és újra létrejönnek, az ÉLET IS ILYEN. Tehát mindig van halál fázis is. Tehát a régebben írt Élet keletkezése mesék nélkül  blogbejegyzésemet is pontosítanom kell, a most írtakkal.

Buta Ember: Az élet létrejöttéhez Tervező kell, nem jöhet létre másként.

Okos Ember: A "Tervező" már élet lenne. Tehát körkörös érvelés, érvelési hiba, azaz zagyvaság amit írsz. Másrészt a Tudományos Isten mára már bizonyított, a "Terveződ", tehát Jahve-Isten meg megcáfolt. A "Terveződ" emberi kitaláció és nem valóságos.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr8216654846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2022.04.28. 18:11:02

Kisemberke-paradoxon. Már feloldották.

Reactor 2022.04.29. 15:48:18

@vilagnezet.blog.hu: A Tervező létrejöttét (ez ugye feltételezi hogy a Tervezőnek is volt Tervezője, annak is volt Tervezője, és így tovább)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.04.29. 17:36:02

@Reactor:

Ami ugyebár csak egy emberek agyában született és ott tanyázó kényszerképzet és elemvírus. ... tudományosan csak persze ... meg bizonyítottan .... Vallások szerint kicsit más és más.

Reactor 2022.04.29. 19:06:24

@vilagnezet.blog.hu: Jó, oké, a vallás az kicsi más. Hitvitákba nem szoktam belefolyni.
süti beállítások módosítása