Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Élet keletkezése mesék nélkül

2007. december 16. - IGe

Nem olyan nagy dolog az élet keletkezése szervetlen anyagokból. Több útja is van és lassan készek a receptek. A biblia zsákutca mutatása mehet a kukába. Isten meghatározása ügyében is.

 
"Az ateizmus szerint, az élet alapja az anyag, létrehozója pedig a véletlen. A teizmus szerint az élet forrása Isten." -írják az eldobom az agyam helyen, mert amilyen írások ott vannak, az éppen ellenkezője a gondolkodásnak. Persze az adott gondolkodom.hu hitkomisszári irányvonala egyértelmű, ha a kapcsolati rendszerét kissé ismerjük.


Az adott írás elemzése ezért részleteiben teljesen felesleges is, mert bugyuta kettős mércére épül. A teljes és hiánytalan magyarázatot hozza fel kifogásul és mivel ez nincs meg, ezért szerinte egy önellentmondásos mítoszmese és a benne szereplő bibliai SátánIsten lehet csak a helyes megoldás és semmi más az élet keletkezésére. Az élet alapjának anyagi alapu, bizonyítható, logikus voltát meg elsődlegesen nem az ateizmus állítja, hanem a tudomány és a tudományos módszertan.

Az élet keletkezésének kutatásában már régebben feltételezték, hogy bizonyos vegyi anyagok és hőmérsékleti és más körülmények megléte esetén sok-sok idő alatt létrejön, majd az elkezd fejlődni egyre magasabb életszinteken. Gyakorlatilag a feltételezett időintervallum, azaz a több száz, ezer, vagy millió év volt az a tényező, ami miatt ezt gyakorlatban nehezen lehetett igazolni. Amíg..

"1953: annus mirabilis, a csodálatos év! James Watson és Francis Crick - sok kollégájuk kiváló munkájára alapozva - megalkotják a DNS szerkezeti modelljét. A fiatal vegyész, Stanley L. Miller eközben - a Nobel-díjas Harold C. Urey útmutatását követve - őszivatart kísérel meg lombikban utánozni. Úgy gondolják, a szimulált őslégkör természete redukáló kell hogy legyen. A próbálkozást fényes siker koronázza: rövid idő alatt a lombikban szerves anyagok, köztük a fehérjéket felépítő aminosavak is megjelennek. "

Persze az modellezéssel igazolható elméletek a kreácionistákat nem zavarja, mert ők ugyebár hisznek, és a hitüket akarják bármi áron, a józan ész a logika káromlása árán is igazolni. Az sem zavarja őket, hogy "az élet sokkal általánosabb és elterjedtebb a világban, mint ahogy azt a sokezer évvel ezelőtt élt, a máig létező hiedelmeket kitaláló emberkék gondolták. Nemrég 6000 méter mélyen egy bányában, se oxigén, se fény, és olyan mikrobákat találtak, amelyek a sziklát kajálták. Őket aztán már mások. Mély tenger alatti vulkáni kürtőknél is kialakult az élet."

Az emberek eme kritikai és értelmi képességeiben kihivásokkal küzdő erőszakos fajtái ellen már az Amerikai Tudományos Akadémia is kénytelen volt állást foglalnia, pedig nem ez lenne az elsődleges feladatuk:
"Az Amerikai Tudományos Akadémia úgy foglalt állást, hogy az értelmes tervezés és a többi, az élet eredetét természetfeletti beavatkozással magyarázó állítás nem tekinthető tudományosnak, mert nem ellenőrizhetőek tudományos kísérletekkel és nem állítanak fel új, saját tudományos elméletet."
Tehát a tudás nem egyenlő a vélt, vagy inkább manipulatívan hazudott többségi véleménnyel, azaz ebben az esetben a hittel. A tudás igazolt, vagy igazolható vélekedés. A meséket és a mítoszokat nem szabad keverni a valósággal. Az élet keletkezése és fejlődése pedig mesék nélkül is éppen elég érdekes.

 

Élet az életből zagyvaság

Élet keletkezése mesék nélkül - Index Fórum

"Az élet több összetevőjét találták meg meteoritokban.

 A múlt században a Földre hullott űrsziklák tartalmazzák azt az öt bázist, amelyek információt tárolnak a DNS-ben és az RNS-ben, jelentették a tudósok április 26-án a Nature Communications-ben.

Ezek a "nukleobázisok" - adenin, guanin, citozin, timin és uracil - cukrokkal és foszfátokkal kombinálva alkotják a Föld minden életének genetikai kódját. Még mindig nem ismert, hogy az élet ezen alapvető összetevői először az űrből származtak-e, vagy inkább a földi kémia meleg levesében alakultak ki (SN: 9/24/20). A felfedezés azonban további bizonyítékokat támaszt alá, amelyek arra utalnak, hogy az élet előfutárai eredetileg az űrből származtak, mondják a kutatók...."

A DNS és RNS összes bázisát megtalálták a meteoritokban (sciencenews.org)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr24265643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első mohikán 2010.01.17. 00:28:03

"Az élet keletkezése és fejlődése pedig mesék nélkül is éppen elég érdekes."
Ez a kulcsmondat.Felesleges természetfelettit és rejtélyt, misztikumot keresni ott ahol csak a szimpla csoda van az orrunk előtt.
süti beállítások módosítása