Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

LaposFöldes ateisták

2022. szeptember 22. - IGe

laposfold_gif.gif

Legújabb humánetológiai  tagadásvallásos mono-ateista emberi megfigyelésem eredménye, párbeszédesen tálalva. Hozzáértők szakmai segítségét szeretném kéni a következőiekben feltárt viselkedésforma pszichológiai feltárásához. Mi játszódik le egy ideológiailag elfogult ember pszichéjében és milyen pszichés betegségtípushoz lehetne sorolni azt, amikor az ideológiai elfogultsága miatt a nyilvánvaló valóságot is letagadja? Kognitív disszonancia, mitománia, téveszme, vagy kényszerképzet lenne ez?

IGe: Egyértelműen hazudsz, hiszen Istenek vannak és sok!!! Ez tudományos tény!!!

Amur: Baromság.

IGe: Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Visnu, Baál, Thor, Wotan, Borvo, Jahve, Marduk, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Dyḗus,  Ahura Mazdá, Nagy Manitu. ... és lehetne ezt sorolni több tízezerig. Ez szerinted 1 Isten??? Csak egy Über Isten lenne?  !!! :-)

Amur:  (eltereli a témát, másról ír) 

IGe: Elsunyítottad a választ, ami mono-ateizmusra, azaz rejtett és látens egyistenhitre, JahveTeremtőre utaló jel. Nem csak "Isten"-ből, de teremtétöreténetből, így "Teremtő"-ből  is nagyon sok van

Amur:  Baromság.

IGe:  Tehát tagadod a Vallások és Istenek evolúcióját. Evolúció tagadó vagy !!! :-)

Amur:  Baromság. Jelenleg egyetlen egy isten (kisbetű bammeg!) létezése sem bizonyított. Na, ez a tudományos tény. Amit te művelsz, hogy összekevered a kitalált dolgokat a valóban létező dolgokkal, azt minden értelmes ember hangosan megmosolyogja, akkora baromság.

IGe: VAN-ságról írtam és nem a metafizikai hablatty "LÉTEZÉSRŐL" Tény, hogy az emberiségnek sok-sok Istene van és sok-sok Istent teremtett, talált ki. Ha ezt tagadod ... akkor elérted a lapos-Naposok és lapos-Földesek színvonalát.

Amur: Orbitális baromság. Kisbetű b@zmeg, kisbetű!!!!! Ennyit se tudsz. Az eszem megáll.

IGe: Isten összeszámlálás. Még nemzetenként és népenként is ki van gyűjtve az egyes népek Istenei. Mentális zavarod van??? Itt van egyben is a Marvel-szerűen tálalva a népek Istenei: Istenek, akiket az emberiség kitalált.

Amur: Nem az "Istenei", szerencsétlen, hanem az "istenei". Kisbetű bammeg!!!!! Még ennyit se tudsz. Elképesztő.

IGe: Tényleg??? Ha nagy kezdőbetűvel írod, hogy Autó, akkor már csak egy lesz belőle??? Mesélj még ilyen sületlenségeket!!! :-) 

IGe: Te kevered bele a látens EgyIsten hitedet. Jómagam egyértelműen leírtam, hogy az emberiség sok-sok Istene jellemzően kitalált és nem valóságos. A panteizmus és az atonizmus Istenei ami félig meddig valóságos Istenek. Mert a Természet és a Nap az valóságos ugye. A Tudományos Isten meg feltárt és nem kitalált. Annak a létezése, vansága és valóságossága is tény viszont.

Amur: Figyeld, szellemileg kihívásokkal küzdő barátom! Most csak neked elmagyarázom: "Isten" így nagybetűvel a zsidó-keresztény vallások egyistenének az egyik NEVE. Az emberfeletti képességekkel rendelkező és természetfeletti lények pedig az "istenek". Kisbetűvel. Az "autó" kisbetűvel a négy kerekű, motorral rendelkező járműre használt szó. Az "Autó" nagybetűvel egy NÉV, például egy hülye szülő úgy cseszett ki a csemetéjével, hogy Nagy Autó-nak anyakönyveztette. Nagybetű=személynév (vagy egyéb egyedi dolog neve). Kisbetű=főnév (azonos tulajdonságokkal rendelkező dolgok megnevezésére általánosságban használt szó). Ezt vésd az eszedbe.

IGe:  Tényleg és László név is csak egy van hazánkban és nem inkább cirka 370 ezer? Igazán beleolvashatnál néhány vallási szakkönyvbe, vagy lexikonba: a bibliai judeo-keresztény Isten nevei: JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Él = Élim = El-Saddaj = Él-Eljon=  Necach Izrael = ZombiJézuska = Szentlélek = Demiurgosz = Sátán = Úr = Atya, Gatya …stb  Tehát túl sok különálló neve is van.

IGe:  Amur nick kommentjeit ezennel elrejtem és a jövőben általánosságban nem is olvasom és nem is reagálok rá. Aki a valóságot, hogy sok Isten van,  a LaposFöldesek szintjén tagadja, arra kár karaktereket és figyelmet is áldozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr7717937340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2022.09.22. 11:19:53

létezik

létezik [e v. ë] tárgyatlan ige -em [ë] v. -ek [ë], -el [ë]; -tem, -ett [e, ë]; -zék v. -zen [ë], (ritka, régies) létez
1. (választékos) Létezik valami: valamilyen hatást kifejtő léte van valaminek. A valóság a tudattól függetlenül létezik. A miénken kívül még sok más naprendszer létezik.  Míg létez az anyag, Mind-addig áll az én hatalmam is. (Madách Imre) || a. (választékos) Létében megmaradva, lényegében rejlő tevékenységét, feladatát teljesíti, ill. teljesíteni tudja. Állam nem létezik szervezett hatalom nélkül. Nem engedték, hogy az egyesület tovább létezzék.  Minden nagyobb irodalomban, ahol léteznek irodalmi akadémikus céhek: így szokott lenni. (Tolnai Lajos) || b. (bizalmas, költői) <Személy> él, életben van. Hát ti is léteztek még?  Tenéked hived Voltam, és leszek, míg létezek. (Petőfi Sándor)
2. Valamilyen módon fennáll, van, előfordul. Ez csak az ő fantáziájában létezik. Számára nem léteznek szabályok. Hát létezik még egy ilyen kedves teremtés?  A délibáb … csak azért létez neki, hogy kedves felföldjére emlékeztesse. (Arany János) Úr és kocsisa között valami sajátságos viszony létezett. (Jókai Mór) Három … veszedelmes férfiú létezett a városban. (Krúdy Gyula) No hát ilyen ember nem létezik több, … mint ez a Dani bácsi. (Móricz Zsigmond)
3. (bizalmas) (Ez) nem létezik: <ez az állítás> nem áll meg, nem lehet igaz. létezett; létezhető.

létezik | A magyar nyelv értelmező szótára - Arcanum

.....................................

A létező
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A filozófiában a létező problémájának a kérdése a metafizika problémakörébe tartozik.

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2023.01.16. 11:34:17

Az a fő gond, hogy eddigi tudományos tény, hogy az emberiség nagyon sok, több tízezernyi Istent teremtett. Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Visnu, Baál, Thor, Wotan, Borvo, Jahve, Marduk, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Dyḗus, Ahura Mazdá, Nagy Manitu .... stb. Így "Isten" csak egy nagy kezdőbetűvel írt gyűtőfogalom, akárcsak az "Autó" vagy a "Zöldség". Akit érdekel már van eléggé pontos tudományos meghatározása is. Tehát van már Tudományos Isten, ami nem kitalálásra és mesékre alapul, hanem a tudományos módszertanra, így bizonyítható és bizonyított. TÉNYSZERŰ.

S.M: De ezt a tudományos istent is az ember alkotta.

IGe: A "kitalálás", nagyon különbözik és ellentéte a tudományos módszartannal való feltárásnak. A Tudományos Isten feltárt. Tehát eddig is az volt, és így volt. Csak a tudásunk most lett akkora, hogy már tudjuk is.

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2023.01.16. 11:40:34

Ja és az is feltárásra és bizonyításra került, hogy ez az idegrendszeri mém a mono- ateisták agyában is leledzik. Tehát a 'fertőzés' terjedéséért és ilyen nagyarányú elterjedéséért ők is felelősek.

vilagnezet.blog.hu · vilagnezet.blog.hu 2023.01.30. 11:18:49

Szerintem Istenek és így Teremtők vannak és jó sok.
Erre a judeokeresztény vallás / vallások Bibliája is utal számtalan helyen.

„Mindazt, a mit néktek mondtam, megtartsátok, és idegen istenek nevét ne emlegessétek"
"„Ne járjatok idegen istenek után, azoknak a népeknek istenei közül,"
"„Az Istenek Istene az Úr, az Istenek Istene az ÚR"
"Úgy cselekedjenek velem az istenek és úgy segéljenek"
„Kicsoda a földön való minden istenek közül"
„Mert nagy az Úr és igen dícsérendő, és rettenetes minden istenek felett;”
„Mert ha vannak is úgynevezett istenek akár az égben, akár a földön, a minthogy van sok isten és sok úr;”

stb
süti beállítások módosítása