Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Tudományos (kognitív) Isten feltárás első verziója pdf fájlként szabadon olvasható

2023. április 15. - IGe

Mára már, van ugyneveztett Tudományos (kognitív) Isten is. Igen a sok emberek által teremtett és kitalált istenen ( Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Visnu, Baál, Thor, Wotan, Borvo, Jahve, Marduk, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Dyḗus, Ahura Mazdá, Zurvan, Nagy Manitu. ...) túl és mellett. Persze ez nem egy mitológiai meselény, és nem is valami természeti képződmény (Nap, fák, források, állatok, kövek), aminek megszemélyesített értelmet találnak ki. Inkább a neurológiai és pszichológiai folyamatokat fedi le. Viszont ez az "Isten" bizonyított és tesztelhető is. Ezzel felvetődik az ateizmus értelmetlensége kérdéskör is.

Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy az az "Isten", amit egy "Biblia" nevezetű mesekönyvben leírnak. (!) (?)  Persze, hogy vallás, így az ateizmus.

Az ateizmusnak valóban nincs semmi értelme sem. Tudományfilozófiailag és logikailag is "Babig" tagadás. Vagy aBabigizmus.  (Babig; Rudolf Carnap 1891-1970 Német-Amerikai filozófusa és logikus) 

Ez az egész "Isten létezik" vs "Isten nem létezik" filozófálás marhaság. Néhány nagyon egyszerű dolgot kell csak végiggondolni és logikusan.
1. Mi is "Isten" ?
2. Miért is az "Isten"?
3. Tehát azért az "Isten" mert úgy lett kitalálva?
4. Ez logikai hiba. Körkörös érvelés. Marhaság !!!

Az ignoszticizmus vagy igteizmus az az elképzelés és filozófiai irányzat, hogy Isten létezésének kérdése értelmetlen, mert az "Isten" szónak nincs egyértelmű meghatározása.

Az ateizmus ál-tudomány és ál-filozófia. Valójában csak egy ellenvallás, tagadás-vallás.

" Tudományos Isten" : Úgy értem, amely megfelel a tudományos módszertan, helyes érveléstan és empirizmus szabályrendszerének. Adatgyűjtéssel és megfigyeléssel indul. Aztán adat rendezés és feldolgozás után végigmegy a legszigorúbb tudományos módszertani folyamaton. Tehát nem kitalált, hanem feltárt, bizonyított és tesztelhető is. Akár te is tesztelheted. A teistákat ez nem nagyon kell hogy zavarja, hiszen eddig is sok-sok Isten volt. Az ateisták tagadás hitére van ez olyan hatással, ami miatt az ellehetetlenül. 

Összefoglalva: Nem az a fő és értelmes kérdés, hogy "Isten" " létezik-e", vagy sem. Hanem az, hogy mi is egyáltalán "Isten". ?

jung_tudja_istent.jpg

Miért is foglalkozott és foglalkozik egy alap szakmáiban vezérlés és robot-technológiát tanult mérnök, ilyen kérdéskörökkel egyáltalán? Az 1990-es 2000-es évtizedekben számos tudományos társaság tagja voltam. Első sorban a Gépipari Tudományos Egyesületé, amely akkori székháza a Parlamenttel egy téren helyezkedett el és szoros együttműködésben volt a Magyar Ausztonautikai Társasággal. Így tehát ott is mozgolódtam és sok más tudományos társaságban is. Többek közt egy az emberi pszichikum képességeit kutató (AION nevű) alapítványnál is. A Tényeket Tisztelők Társaságánál is és a Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaságnál is. Több rejtélyes para-jelenségnek kikiáltott dolgot sikeresen megfejtettem, hogy csak sima ismert fizikai folyamatok működtetik, tehát semmi para sincs bennük. Így igazi kihívást már csak az emberiség talán legnagyobb para-jelenségének a megfejtése jelentett. Amellyel azért elpiszmogtam vagy két évtizedet, mire úgy gondoltam, hogy na ezt már el lehet kezdeni publikálni, mert logikus, igazolható és tesztelhető is. 

Trükkös "Mém", Túl Richard Dawkinson című e-könyvem legelső tesztelési próbaverziója, a Memetika és PsziochoVirulógia nyitott közös tanulási facebook csoportban, megkötések és csoporttagság nélkül is > pdf fájlként < szabadon és ingyen elérhető. 2018- 2019-es években még teljesen más volt a címe ( Tudományon átszűrt "Isten", avagy van egy kis Bibi az ateizmussal. )  és a borítója is. Beltartalmában is rövidebb csak 10 fejezet a mostani 12 helyett, és számos más változtatás is történt benne. Viszont így is hasznos információkat jelenthet sokaknak. Kb 104 oldal lenne B5 nyomtatott verzióban, közepes betűnagysággal. Viszont szellős és a 10 fejezet önállóan is megáll. Lehet tetszőleges sorrendben is olvasni a fejezeteket. Tehát nem regény, hogy elejétől végig olvasva van csak értelme.  Persze aki teheti az már a sokkal pontosabb és részletesebb új verziót vegye meg. Már a Apple books és a Google Play books store is értékesíti, de a kiadómnál barátságosabb az ára. (600 Ft) Az Országos Széchényi Könyvtárban kutatási céllal ingyen olvasható

Nagy előnye, hogy az epub és mobi fájl verzió és így  már okos mobiltelefonra is letölthető és akár megfelelő applikációkkal fel is olvastatható. Akár más nyelveken is természetesen. Bár amikor írtam, erre még nem figyeltem kellőképpen. Át kellene tehát fogalmaznom a nyelvi gépi fordítást könnyebbé tevő verzióra is, Vagy kiadni eleve legalább angolul és azt átjavíttatni angol szakfordítóval. Persze ez az egész, csak valaminek az elindítója volt és már teljesen más a fő jelentősége, mint egy értelmetlen szónak értelmet adni. Mára már a tudomány és áltudomány szétválasztásának is egyik jól működő módszertana lehet. Mert vizsgálni lehet vele, mi az ami valódi tudományos módszertan alapján terjedt el, és mi az ami csak memetikusan, pszichovirusosan, ismétlés által. 

ige_konyve_11.jpg

Annak idején Boldogkői Zsolt akadémikus, egy orvostani és orvosokat képző intézet igazgatója (ateista apologéta és később Sars-Cov 2 vírus apologéta is) a Szabad elme illúziója könyv szerzője kapta meg tőlem elsőként ennek a nyomtatott verzióját tesztelésre.  Kepes András irodalmár és médiatudós is kapott tőlem egy példányt, mert ő bátorított az írásra és a helyes írói műfajom meghatározásában is segített. Így lett szórakoztató tudományfilozófia esszé. Két példányt a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Filozófiai Intézet (Tóth Kálmán u. 4., Budapest ) is kapott. Még az akkori Magyar Kormánynak is hivatalosan elküldtem, hogy ez csak egy tudományos mű és ha zavarja esetleg a jövőbeli politikai céljaikat, megvehetik és akkor nem kerül kereskedelmi forgalomba. Még hivatalos választ is kaptam. Nem zavarja őket, zöld lámpát kapott.  Mérő László, matematikus, memetikus, pszichológusnak, akinek memetikára alapuló gazdasági vállalkozása is van, küldtem volna belőle egy példányt, de őt nem érdekelte és nem is volt hajlandó elolvasni sem. Azt írta, nem olvas el ilyen címmel egy könyvet. Nos nem csak miatta, hanem a magán-feleségem  (nem állami, nem egyházi, hanem magánházasság) miatt is, de új címe lett később. A következő levezetés meg ilyen pontosított formában még egyik verzióban sem szerepel, ami miatt időszerű lenne még egy újabb kiadás is:

A Tudományos (kognitív) Isten bizonyítás zanzásitva, avagy IGe istenérve: 

1. Istennek szemantikailag sokfajta jelentése van. Tudományos is.

2. Istent meg lehet tudományosan határozni. Nem áll kívül a tudományon.

3. A tudományosan meghatározott Isten van. Bizonyítható és bizonyított is.

4. A bizonyítás meg is ismételhető, ellenőrizhető, tehát tesztelhető is.

5. A bizonyítás elvileg - aki képes rá - cáfolható is lenne, de inkább a további pontosítása várható. Nem elképzelhetetlen, hogy az agykutatás és a neurológia megleli, kimutatja a idegrendszeri/pszichológiai vírusokat közvetlenül is.

6. A hármas pontból következik, hogy Isten vansága tudományos tény. Az ateizmus értelmetlen.

7. Az előzőekből következik, hogy a dogmatikus vallási és ateista Isten meghatározások nem tudományosak.

8. Ezekből következik, hogy aki a dogmatikus és nem a tudományos Istent tekinti Istennek, annak lényegében mémfertőzése van, vagy súlyosabb esetben lényeget tekintve elmebetegsége.

9. A mémfertőzések gyógyíthatóak. Hasonlóan mint a biológiai vírusfertőzések. Memetikai vakcinákkal.  Súlyosabb esetben pszichológiai, pszichiátriai módszerekkel. racionális érvelés hatástalan még az ateistáknál is.

10. Az idegrendszeri vírus /mém fertőzések meg is előzhetőek. Szintén hasonlóan, mint a biológiai vírusfertőzések.

... és ez a Tudományos Isten a legeslegrövidebben:

Isten = gyűjtőfogalom

  • 1. emberek által teremtett fő mítoszlények
  • 2. egy kényszerképzet
  • 3. egy idegrendszeri /pszichológiai vírus/mém.

Ezen bizonyítás a tudományos módszertan alapján történt és így reprodukálható, megismételhető, leellenőriztető és tesztelhető.

- Bárki újra elkezdheti az adatgyűjtést "Isten" definícióiról.
- Bárki rendezheti ezeket az adatokat
- Bárki feldolgozhatja ezeket az adatokat
- Bárki felállíthat főbb vizsgálati teóriákat
- Bárki megállapíthatja, hogy ezen teóriák közül melyek felelnek meg a helyes érvelésnek, logikának és a valóságnak
- Bárki publikálhatja a végeredményét ...
.... stb

Sőt nagyon is örülnék ilyen reprodukálásoknak. Miért? Mert az adatgyűjtés elsősorban európai közegben történt. Gondolom más lenne, ha ezt mondjuk, Kínában, Indiában, Japánban, Afrikában, Dél-Amerikában vagy pápua Új Ginea, vagy Ausztráliában történne.

istenek_nepek.JPG

Tesztjeim közül az egyik legsikeresebb az, amellyel a Kálvinista Apologetika kiiktatását is el lehetett  érni. A térítési tevékenység abba hagyását. Ami csak mások tömeges mentális megbetegítését eredményezte volna, ha sikeres. Ez egy több éves folyamat volt és teljesen nyilvános. Boldogkői Zsolt akadémikus és sok más tudós részese volt, ismeri, hogy arra vállalkoztam, hogy ezt a saját elméletem segítségével és nélkülük,  a háttérben megoldom.   Továbbá lassacskán az ateisták is ráébredtek, hogy "Isten"-t is lehet tudományosan vizsgálni. Csak nekik ez egy nagy trauma, mert végül is faramuci és paradox módon megbuktak, úgy hogy közben részben győztek is. 

Ja és ezért, tehát a pszichovirulógia folyamatok felismeréséért és kiküszöböléséért,  és további utó munkáiért, már el is fogadnám az élettani Nobel-díjat. Persze csak mindenféle ceremónia nélkül.... de át lehetett azt venni az elmúlt két évben sokkal egyszerűbben is. Hajrá Boldogkői Zsolt  ... hamut szórhatsz a tudomány nevében a fejedre. Jelölhetsz rá!  Logikailag az emberi pszicho-virulógiai folyamatok feltárásáért és egyfajta immunizációs módszer kifejlesztésért járhatna Nobel-Élettani díj. Hiszen olyan ember már kapott ilyet, akik a méhek táncát fejtette meg.  Bár a Templeton-díjra sokkal nagyobbak az esélyeim. Jómagam meg ebben igazat adok neked. Mert a kutatásaim és a teszteléseim megerősítették. Sőt bizonyos formában, tovább pontosítani is tudtam. 

~15:15 "Mindenki zombi" .

"Tudományos Isten próbaverzió elérhető és ingyen" A pszichovirulógia alapművének tekinthető. Ja és Zsolt ... igazad volt mindnyájan zombik vagyunk ... sajnos ... Csak az erősebb vagy enyhébb zombilétben van különbség köztünk. Persze én a zombiságot más értelmezésben is használom. Tehát mémfertőzést is értek rajta. - ide írtam

 Ez az írás döbbentett rá ... amivel már sokan cukkoltak... hogy amit írok ha igaz, akkor az Nobel-díjas dolog ... én meg erre nincs is olyan kategória. Nos még is van, mert az "orvosi" -Nobel-díj lényegét tekintve élettani és fiziológia díjként indult. .... és az amit eddig úgy gondoltam az orvosi kategóriába nem nagyon fér bele ... az élettanba meg nagyon is belefér. Mind a Tudományos Isten bizonyítás és a hozzá kapcsolódó pszichovirulógia immunizáló gyógymód. Amelyek nagyon erősen köthetőek, mind a pszichológiához, pszichiátriához, kognitív tudományághoz és a neurológiához is. Persze igen, a biológiai vírulógiához is. Sőt ... lehet, hogy a sokszor ismételt dolgok biológiailag rögzülnek az idegrendszerben, vagy a DNS-ben. 

Tehát valóban jómagam is "mémfertőzött" vagyok némileg és néhány dologban, de az tudatosult bennem és igyekszem minimalizálni a negatív hatásait. Éppen ilyen okok miatt van nyolc vallásom, amelyek kompenzálják és kiegyenlítik egymás káros hatásait. Egyikben sem hiszek, kulturális játékok a számomra.  Az ateizmust nem ajánlom senkinek, az az egyik legnagyobb és legerősebb, legveszélyesebb "zombi"-ság a világon. Ráadásul egy trükkös, mono-teista gerilla marketing fogás is. 

Ugye van nálam némi kutatói megszállottság is, de úgy néz  ki az eredményes. Mert tudom bizonyítani is az elméleteimet és már mások is bizonyították és letesztelték. Nyilvános tesztelések is zajlottak a Kálvinista Apologetika háza táján (ami egyébként nem egy ember, hanem egy igen céltudatos, 10-12 emberből álló különféle kisebb csoportok szövetsége is volt) és extra sikerrel. Alaphelyzetben tehát, némi saját minimális zombisággal, vagy max viselkedés zavarral rendben vagyok. Einsteinnek, Newtonnak, Nashnak, Darwinnak, Gödelnek  ( forrás1,  forrás2 ) ...  sokkal komolyabb gondjai voltak nálam. Másrészt volt és van egy morális, etikai, erkölcsi késztetésem is. Látva az emberiség történelmét, hogy mennyi szenvedést és halált okozott az "Isten" fogalom különféle helytelen értelmezése. Ideje ezt feloldani és megszüntetni. 

Newton: "Ha a tudomány poharába beleiszunk, akkor ateistává válunk. Viszont ha fenékig ürítjük, akkor a pohár alján meglátjuk Istent"Meg is lett, a Tudományos, Általános, vagy Kognitív Isten.

Pléh Csaba pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA egykori főtitkár helyettese, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapító egyetemi tanára. Memetikai írása: A gondolatok terjedési mechanizmusai: mémek vagy fertőzések írásának  a tartalma (saját kutatásaimmal összhangban) 2020- 2021 környékén ébresztett rá, hogy a memetikába, annak zavaros teljes tartalma miatt  nem fér bele a pszichológiai vírusokkal foglalkozó rész, annak el kell különülnie egy új tudományágba a pszichovirulógiába. Amely igen közel áll a kognitív tudományághoz. (Megjegyzem, az adott írást már korábban, 5-10 évvel is olvastam, de akkor még,  nem tudtam felmérni, megérteni annak jelentőségét.) 

Angol nyelvű verzió: Scientific (cognitive) God

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr2918102942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.08.01. 19:53:59

A fő probléma az, hogy akik csak egy Isten van ... dumát pörgetik, azok gyakorlatilag a laposföldes szinten sem jutottak túl a gondolkodásban.
Nem nagyon van értelme kommunikálni velük.
Akár teisták, akár ateisták.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2023.09.17. 10:43:47

" Trükkös Mém - Túl Richard Dawkinson " az e-könyv ( mobi, pubi file) címe amiben közzétettem. Viszont csak magyar nyelven még. Lehet a gépi fordítók valamilyen szinten lefodítják más nyelvekre is, akár fel is olvassák, de majd kelleni fog angon szaknyelvi fordítás is. Kutatási céllal ingyen is elérhető, könyvtárakban. Meg a Goggle Booksban jó nagy része olvasható szintén szabadon. Két fejezettel rövidebb, előző verziója (pdf) is elérhető szabadon itt a facebookon egy csoportban.

A rövidebb csak pdf file verzió:
www.facebook.com/groups/1264498643978932/posts/1643750602720399/

"Trükkös Mém - Túl Richard Dawkinson" is the title of the e-book (mobi, pubi file) in which I published it. However, only in Hungarian. Maybe the machine translators will somehow translate it into other languages, or even read it aloud, but then a professional English translation will be needed as well. It is also available free of charge in libraries for research purposes. A large part of it can also be read freely in Goggle Books. The previous version (pdf), shorter by two chapters, is also freely available here on Facebook in a group.

The shorter pdf file only version:
www.facebook.com/groups/1264498643978932/posts/1643750602720399/

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.12.20. 08:24:20

Az ateizmusnak valóban nincs semmi értelme sem. Tudományfilozófiailag és logikailag is "Babig" tagadás. Vagy aBagizizmus.

Atheism really doesn't make any sense. "Babig" denial both philosophically and logically. Or Bagizism.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.01.25. 16:25:01

Néhány jelentősebb magyar Isten, mert politeisták voltunk:
AtyaIsten
AnyaIsten

Hadúr Isten

ÉgIsten - Tengri

NapAtya Isten
HoldAnya Isten

Szélkirály Isten
Szélanya Isten

TűzAtya Isten
TűzAnya Isten

VízAtya Isten
VízAnya Isten

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9239101

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.01.27. 19:57:50

Ignoszticizmus – Wikipédia (wikipedia.org)

Az ignoszticizmus vagy igteizmus az az elképzelés, hogy Isten létezésének kérdése értelmetlen, mert az "Isten" szónak nincs koherenciája és kétértelmű meghatározása.

Az ignoszticizmus és a teológiai nonkognitivizmus hasonlóak, bár míg az ignosztikus azt mondja, hogy "minden teológiai álláspont túl sokat feltételez Isten fogalmáról", a teológiai nonkognitivista azt állítja, hogy fogalma sincs, amit "Isten fogalmának" nevezhetne, de az ignoszticizmus kapcsolata más nem-teista nézetekkel kevésbé világos. Míg Paul Kurtz úgy találja, hogy ez a nézet összeegyeztethető mind a gyenge ateizmussal, mind az agnoszticizmussal, más filozófusok az ignoszticizmust különbözőnek tartják.

en.wikipedia.org/wiki/Ignosticism

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.02.01. 10:02:58

Kognitív

A kognitív funkciók azok a megismerési, információfeldolgozási és gondolkodási tevékenységek, amelyekkel érzékeljük, felfogjuk és felhasználjuk megszerzett tudásunkat. Ezek a képességek teszik lehetővé az értelmi működést.

A kognitív funkciók az alábbiak:

érzékelés és észlelés (pl. látás, hallás, tapintás stb.)
figyelem (pl. figyelem fenntartása, figyelem szándékos elterelése stb.)
gondolkodás (pl. problémamegoldás, tervezés, döntés, érvelés, számolás stb.)
emlékezet (pl. rövid távú memória, gyermekkori emlékek felidézése stb.)
egyéb készségek (pl. tanulás, beszédképesség, térbeli tájékozódás stb.)
A kognitív funkciók tudományos vizsgálatával a kognitív pszichológia és a kognitív idegtudomány foglalkozik.

A kognitív szó a latin cognitio kifejezésből származik, aminek jelentése ismeret, tudás.

.....

"A kognitív tudomány vagy megismeréstudomány

(tudományos elnevezéseszerint kognitológia) a megismerési folyamatokkal foglalkozik, legyen az emberi, állati, gépi, molekuláris szintű vagy egyetemes megismerési folyamat. Mint tudományág, elsősorban a kognitív pszichológiából és a pszicholingvisztikából nőtt ki, de több alaptudomány kapcsolódó területeit is magába foglalja. Olyan tudományokét, mint

a filozófia,

nyelvészet,

idegtudomány,

antropológia,

biológia és

számítástechnika."

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.04.16. 17:41:29

Amikor a pozíciók az identitás részévé válnak, az ellentmondásos bizonyítékokat személyes támadásnak tekintik.

Pontosan így van, de a pszichovirulógiának (memetikának) van erre kidolgozott és működő jó módszertana. Nagyobb bugyutaságot kell prezentálni, mint amit az illető állít. Azt maga próbálja cáfolni és közben rájön, hogy a saját bugyutasága is hasonló.

It is exactly so, but psychovirology (memetics) has a well-developed and working methodology for this. You have to present a bigger swagger than what the person claims. He tries to refute it himself and in the process realizes that his own stupidity is also similar.
süti beállítások módosítása