Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

LaposFöldes ateisták

2022. szeptember 22. - IGe

laposfold_gif.gif

Az ateizmusnak valóban nincs semmi értelme sem. Tudományfilozófiailag és logikailag is "Babig" tagadás. Vagy aBabigizmus. (Eng: Atheism really doesn't make any sense. "Babig" denial both philosophically and logically. Or aBabigism.)

Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy az az "Isten", amit egy "Biblia" nevezetű mesekönyvben leírnak. (!) (?)  Persze, hogy vallás így az ateizmus. 

Azokkal az ateistákkal van a legfőbb mentális gond, kik még a sok-sok Isten, emberek általi teremtését is tagadják. Erre már a kevésbé fanatikus ateisták is rájöttek és éppen ezért ők már poli-ateistáknak nevezik magukat.

Legújabb humánetológiai  tagadásvallásos mono-ateista emberi megfigyelésem eredménye, párbeszédesen tálalva. Hozzáértők szakmai segítségét szeretném kéni a következőiekben feltárt viselkedésforma pszichológiai feltárásához. Mi játszódik le egy ideológiailag elfogult ember pszichéjében és milyen pszichés betegségtípushoz lehetne sorolni azt, amikor az ideológiai elfogultsága miatt a nyilvánvaló valóságot is letagadja? Kognitív disszonancia, mitománia, monománia, téveszme, vagy kényszerképzetes viselkedészavar lenne ez?

"Az orvostudomány használja a kényszerképzet, doxazma (téveszme, téves eszme, tévképzet) fogalmát a gondolkodásban felismerhető, sajátos tartalmi csoport köré szerveződő, irreálisnak ható olyan gondolatképződmény leírására használjuk, amelynek igazságához az egyén makacsul ragaszkodik."

A  sok-sok "Isten" tényét sem lehet Hamis Dilemma érvelési hibával leszűkíteni. Hogy "Isten létezik" és "Isten nem létezik" lehetőségek közül lehet csak választani.

...

IGe: Amur egyértelműen hazudsz, hiszen Istenek vannak és sok!!! Ez tudományos tény!!!

Amur: Baromság.

IGe: Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Visnu, Baál, Thor, Wotan, Borvo, Jahve, Marduk, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Dyḗus,  Ahura Mazdá, Zurvan, Nagy Manitu. ... és lehetne ezt sorolni több tízezerig. Ez szerinted 1 Isten??? Csak egy Über Isten lenne?  !!! :-) Csak egy  "Isten" nevű Isten lenne? :-) 

Amur:  (eltereli a témát, másról ír) 

IGe: Elsunyítottad a választ, ami mono-ateizmusra, azaz rejtett és látens egyistenhitre, JahveTeremtőre utaló jel. Nem csak "Isten"-ből, de teremtéstörténetből, így "Teremtő"-ből  is nagyon sok van

vilag_teremto_istenek.jpg

Amur:  Baromság.

IGe:  Tehát tagadod a Vallások és Istenek evolúcióját. Evolúció tagadó vagy !!! :-)

Amur:  Baromság. Jelenleg egyetlen egy isten (kisbetű bammeg!) létezése sem bizonyított. Na, ez a tudományos tény. Amit te művelsz, hogy összekevered a kitalált dolgokat a valóban létező dolgokkal, azt minden értelmes ember hangosan megmosolyogja, akkora baromság.

IGe: VAN-ságról írtam és nem a metafizikai hablatty "LÉTEZÉSRŐL" Tény, hogy az emberiségnek sok-sok Istene van és sok-sok Istent teremtett, talált ki. Ha ezt tagadod ... akkor elérted a lapos-Naposok és lapos-Földesek színvonalát.

Amur: Orbitális baromság. Kisbetű b@zmeg, kisbetű!!!!! Ennyit se tudsz. Az eszem megáll.

IGe: Isten összeszámlálás. Még nemzetenként és népenként is ki van gyűjtve az egyes népek Istenei. Mentális zavarod van??? Itt van egyben is a Marvel-szerűen tálalva a népek Istenei: Istenek, akiket az emberiség kitalált.

Amur: Nem az "Istenei", szerencsétlen, hanem az "istenei". Kisbetű bammeg!!!!! Még ennyit se tudsz. Elképesztő.

IGe: Tényleg??? Ha nagy kezdőbetűvel írod, hogy Autó, akkor már csak egy lesz belőle??? Mesélj még ilyen sületlenségeket!!! :-) 

IGe: Te kevered bele a látens EgyIsten hitedet. Jómagam egyértelműen leírtam, hogy az emberiség sok-sok Istene jellemzően kitalált és nem valóságos. A panteizmus és az atonizmus Istenei ami félig meddig valóságos Istenek. Mert a Természet és a Nap az valóságos ugye. A Tudományos Isten meg feltárt és nem kitalált. Annak a létezése, vansága és valóságossága is tény viszont.

Amur: Figyeld, szellemileg kihívásokkal küzdő barátom! Most csak neked elmagyarázom: "Isten" így nagybetűvel a zsidó-keresztény vallások egyistenének az egyik NEVE. Az emberfeletti képességekkel rendelkező és természetfeletti lények pedig az "istenek". Kisbetűvel. Az "autó" kisbetűvel a négy kerekű, motorral rendelkező járműre használt szó. Az "Autó" nagybetűvel egy NÉV, például egy hülye szülő úgy cseszett ki a csemetéjével, hogy Nagy Autó-nak anyakönyveztette. Nagybetű=személynév (vagy egyéb egyedi dolog neve). Kisbetű=főnév (azonos tulajdonságokkal rendelkező dolgok megnevezésére általánosságban használt szó). Ezt vésd az eszedbe.

IGe:  Tényleg és László név is csak egy van hazánkban és nem inkább cirka 370 ezer? Igazán beleolvashatnál néhány vallási szakkönyvbe, vagy lexikonba: a bibliai judeo-keresztény Isten nevei: JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Él = Élim = El-Saddaj = Él-Eljon=  Necach Izrael = ZombiJézuska = Szentlélek = Demiurgosz = Sátán = Úr = Atya, Gatya …stb  Tehát túl sok különálló neve is van.

IGe:  Amur nick kommentjeit ezennel elrejtem és a jövőben általánosságban nem is olvasom és nem is reagálok rá. Aki a valóságot, hogy sok Isten van,  a LaposFöldesek szintjén tagadja, arra kár karaktereket és figyelmet is áldozni.

...

utóirat: Szomorú még, hogy jellemzően az iskolákban a lapos Nap és Föld-pályát tanítják. Ami egy síkon van csak és ellipszis jellegű. Nos nem az, hanem örvénylő enyhén görbült dugóhúzószerű. Lásd az alábbi szemléltető grafikákon:

fold_nap_mozgasa2.JPG

fold_nap_mozgasa3.JPG

fold_nap_mozgasa4.JPG

Ide erősen kapcsolódóan, igen nagy intenzítással megkutattam a laposföldes társaságot és az azt cikizőket, hogy van-e jelentős különbség köztük, vagy memetikailag és pszichovirulógiailag azonos esetek. Vicces, de ez sajnos a valóság: Nos a laposföldeseket cikizők úgy néz ki csoportszinten lapos Nap és Föld-pályások. Tagadják azt, hogy ez a valóságban egy sokkal összetettebb mozgás. Erősen ragaszkodnak a lapos ellipszis pályához. Így ők lényegében nem mások mint "2D-és a Világ, Az Ellipszis Alakú Pályában Hívő vallás" tagjai. Rájuk sem érdemes sem figyelmet, sem időt pazarolni senkinek sem. 

laposfoldesek_2.JPG

 

A mono-ateizmus a legbugyutább a ateizmus. Annál már a poliateizmus fejlettebb. Még fejlettebb az ignoszticizmus vagy igteizmus. Tehát az az elképzelés, hogy Isten létezésének kérdése értelmetlen, mert az "Isten" szónak nincs értelmes meghatározása. Naprakész tudásunkat persze a "Tudományos Isten" bizonyítás foglalja össze, ami az ateizmus összes ágának a cáfolatát és megbuktatását is adja egyben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr8517937340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2022.09.22. 11:19:53

létezik

létezik [e v. ë] tárgyatlan ige -em [ë] v. -ek [ë], -el [ë]; -tem, -ett [e, ë]; -zék v. -zen [ë], (ritka, régies) létez
1. (választékos) Létezik valami: valamilyen hatást kifejtő léte van valaminek. A valóság a tudattól függetlenül létezik. A miénken kívül még sok más naprendszer létezik.  Míg létez az anyag, Mind-addig áll az én hatalmam is. (Madách Imre) || a. (választékos) Létében megmaradva, lényegében rejlő tevékenységét, feladatát teljesíti, ill. teljesíteni tudja. Állam nem létezik szervezett hatalom nélkül. Nem engedték, hogy az egyesület tovább létezzék.  Minden nagyobb irodalomban, ahol léteznek irodalmi akadémikus céhek: így szokott lenni. (Tolnai Lajos) || b. (bizalmas, költői) <Személy> él, életben van. Hát ti is léteztek még?  Tenéked hived Voltam, és leszek, míg létezek. (Petőfi Sándor)
2. Valamilyen módon fennáll, van, előfordul. Ez csak az ő fantáziájában létezik. Számára nem léteznek szabályok. Hát létezik még egy ilyen kedves teremtés?  A délibáb … csak azért létez neki, hogy kedves felföldjére emlékeztesse. (Arany János) Úr és kocsisa között valami sajátságos viszony létezett. (Jókai Mór) Három … veszedelmes férfiú létezett a városban. (Krúdy Gyula) No hát ilyen ember nem létezik több, … mint ez a Dani bácsi. (Móricz Zsigmond)
3. (bizalmas) (Ez) nem létezik: <ez az állítás> nem áll meg, nem lehet igaz. létezett; létezhető.

létezik | A magyar nyelv értelmező szótára - Arcanum

.....................................

A létező
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A filozófiában a létező problémájának a kérdése a metafizika problémakörébe tartozik.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.01.16. 11:34:17

Az a fő gond, hogy eddigi tudományos tény, hogy az emberiség nagyon sok, több tízezernyi Istent teremtett. Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Visnu, Baál, Thor, Wotan, Borvo, Jahve, Marduk, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Dyḗus, Ahura Mazdá, Nagy Manitu .... stb. Így "Isten" csak egy nagy kezdőbetűvel írt gyűtőfogalom, akárcsak az "Autó" vagy a "Zöldség". Akit érdekel már van eléggé pontos tudományos meghatározása is. Tehát van már Tudományos Isten, ami nem kitalálásra és mesékre alapul, hanem a tudományos módszertanra, így bizonyítható és bizonyított. TÉNYSZERŰ.

S.M: De ezt a tudományos istent is az ember alkotta.

IGe: A "kitalálás", nagyon különbözik és ellentéte a tudományos módszartannal való feltárásnak. A Tudományos Isten feltárt. Tehát eddig is az volt, és így volt. Csak a tudásunk most lett akkora, hogy már tudjuk is.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.01.16. 11:40:34

Ja és az is feltárásra és bizonyításra került, hogy ez az idegrendszeri mém a mono- ateisták agyában is leledzik. Tehát a 'fertőzés' terjedéséért és ilyen nagyarányú elterjedéséért ők is felelősek.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.01.30. 11:18:49

Szerintem Istenek és így Teremtők vannak és jó sok.
Erre a judeokeresztény vallás / vallások Bibliája is utal számtalan helyen.

„Mindazt, a mit néktek mondtam, megtartsátok, és idegen istenek nevét ne emlegessétek"
"„Ne járjatok idegen istenek után, azoknak a népeknek istenei közül,"
"„Az Istenek Istene az Úr, az Istenek Istene az ÚR"
"Úgy cselekedjenek velem az istenek és úgy segéljenek"
„Kicsoda a földön való minden istenek közül"
„Mert nagy az Úr és igen dícsérendő, és rettenetes minden istenek felett;”
„Mert ha vannak is úgynevezett istenek akár az égben, akár a földön, a minthogy van sok isten és sok úr;”

stb

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.03.24. 17:05:14

Isten és az Istenek születési és létezési helye az emberek agya. Ami persze hajszál pontosan megegyezik az ateizmus születési és létezési helyével. Bővebben: Isten létezésének a bizonyítékai?

Ez a tudományos vizsgálódás és tesztelés eredménye és azt túl sok tudós által és túl sok tudományi ágban cseng össze, tehát tény. Sorolok néhányat. Igen pszichológia, pszichiátria is, de ott van a etológia és azon belül a humán etológia, logika, biológia, neurológia, szociológia, történelem, irodalom, régészet, mitológia kutatás, kognitív kutatás, memetika, pszichovirulógia, tudományfilozófia, fizika, kémia, szemantika, episztemológia, antropológia... stb ...

Gyakorlatilag a teológia és néhány metafizikai filozófiai irányzat mond ennek csak ellen, de azok meg áltudományok

erkolcstan.blog.hu/2022/01/22/nincs_bizonyitek_isten_letezesere

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.04.30. 09:28:05

A te értelmezésedben a Pápa is sokszoros ateista, hiszen egy rakás Istent és misztikus lényt tagad.

Az ateizmus és az ateisták LaposFöldes agyzizijét már feltártam és bizonyítottam.

Hülye trükkös szitokszó az is, mint a paraszt, eretnek, vagy a pogány.

Az ateizmus frappáns tudományfilozófia meghatározással meg nem más mint Rudolf Carnapi értelemben vett Babig-tagadás.

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9252905

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.03. 09:14:28

Ahogyan a mono-ateizmust a poli-teizmus tényszerű része, hogy az emberek sok-sok Istent teremtettek,

a MonoŐsRobbanást a Poli-ÖsRobbanás fogja megbuktatni, mert már abból is többet teremtettek.

Sárkány ellen sárkányfű ????

Avagy még sem csak egy maradhat?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.01.06. 09:20:47

Ignoszticizmus – Wikipédia (wikipedia.org)

Az ignoszticizmus vagy igteizmus az az elképzelés, hogy Isten létezésének kérdése értelmetlen, mert az "Isten" szónak nincs koherenciája és kétértelmű meghatározása.

Az ignoszticizmus és a teológiai nonkognitivizmus hasonlóak, bár míg az ignosztikus azt mondja, hogy "minden teológiai álláspont túl sokat feltételez Isten fogalmáról", a teológiai nonkognitivista azt állítja, hogy fogalma sincs, amit "Isten fogalmának" nevezhetne, de az ignoszticizmus kapcsolata más nem-teista nézetekkel kevésbé világos. Míg Paul Kurtz úgy találja, hogy ez a nézet összeegyeztethető mind a gyenge ateizmussal, mind az agnoszticizmussal, más filozófusok az ignoszticizmust különbözőnek tartják.

en.wikipedia.org/wiki/Ignosticism
süti beállítások módosítása