Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Hányakat ölt meg Isten és a Sátán a Bibliában?

2007. április 18. - IGe

Beidézném a szabadgondolkodó honlap legújabb nagyon tanulságos cikkét, amelynek a szerkesztő bizottságának magam is tagja voltam. (vagyok)

"A választ lehetetlen lenne pontos számmal meghatározni, de annyi bizonyos, hogy sokat. Hányakat öntött el az árvíz, hányan égtek halálra Sodoma és Gomora városában? Hány elsőszülött egyiptomit pusztított el Isten? Nincs eszközünk megszámlálásukra, így az alábbi lista ezeket az adatokat nem tartalmazza, csak a számszerűsített tényeket vonultatja fel.

Az Isten számlájára írható halottak száma:

(Itt hosszas felsorolás látható a cikkben, de a következő a végeredmény;)

2 270 365 +


Lássuk, hogyan fest mindez a Sátánnal összehasonlítva! Ő hány embert ölt meg a Bibliában?

A Skeptic's Annotated Bible (Szkeptikus széljegyzetekkel ellátott Biblia) csak tíz áldozatot talált. Az ő halálukban szintén közrejátszik Isten keze, hiszen a Sátánnal való fogadása keretében ő engedélyezte Jób hét fiának és három lányának kivégzését:

"Vala Úz földén egy ember, a kinek Jób vala a neve.
Születék pedig néki hét fia és három leánya."
(...)
"És monda az Úr a Sátánnak: Észrevetted-é az én szolgámat, Jóbot? Bizony nincs hozzá hasonló a földön: feddhetetlen, igaz, istenfélő, és bűngyűlölő.
Felele pedig az Úrnak a Sátán, és monda:"
(...)
"De bocsássad csak rá a te kezedet, verd meg mindazt, a mi az övé, avagy nem átkoz-é meg szemtől-szembe téged?! Az Úr pedig monda a Sátánnak: Ímé, mindazt, a mije van, kezedbe adom; csak ő magára ne nyujtsd ki kezedet. És kiméne a Sátán az Úr elől.
Lőn pedig egy napon, hogy az ő fiai és leányai esznek és bort isznak vala az ő elsőszülött bátyjoknak házában."
(...)
"És ímé nagy szél támada a puszta felől, megrendíté a ház négy szegeletét, és rászakada az a gyermekekre és meghalának. Csak én magam szaladék el, hogy hírt adjak néked."

(Jób. 1,1-19)

A végeredmény tehát a következő:
Isten: több mint 2 270 365 halott
Sátán: 10 halott

A "verseny" eredménye vitathatatlan.

Szerző: Steve Wells, Dwindling In Unbelief
Fordította: Szappanos Adrienn, KF team "


Forrás: Szabadgondolkodó cikke

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr1260264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gregor Schultz · http://blog.b3ck.net 2007.04.23. 16:34:22

Azért ez butaság!

Arról nem szól az írás, hogy esetleg a sátán készakarva csábította magához a tömegeket, mert tudta, hogy ezzel a halálukat okozza. Így aztán éppen az "lelkén" szárad minden bűnös halála.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.04.23. 17:01:57

Az egész SátánIsten mitoszmese egy butaság. Majd csak kinövi ezt is az emberiség azon része, akiket még befolyásoni tud egy ilyen bugyuta történet.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.05.11. 11:08:22

"Á, egyébként valószínűleg hiába koptatom a billentyűzetet, fölöslegesen próbálok meggyőzni egy olyan apát, akitől a gyereke nem kap karácsonyra ajándékot."

Ezt azért meg illene egy kicsit indoloknod, vagy neked, vagy a másoknak.

1. Egy csecsemőnek minek karácsonyi ajándék? Az nem felesleges kirakatkacat? Nem luxuscikk? Nem csak egy pótcselekvés a valódi szeretet helyett?

2. Akinek más a világnézete/vallása az minek foglalkozzon karácsonnyal? Ezek szerint a Buddhista apukák nem jó apukák?

3. Egy tömeggyilkos bibliai Isten, aki állítóllag 1/3 variációban testet öltött és egy cirkuszi mutatvánnyal kinyírta magát, azt miért is kellne nekem ünnepelnem. Miért kellene egy tömeggyilkos Isten, tömeggyilkos egyházszervezetének ideológiaáját elfogadnom és vele szimbiózisban élnem?

4. Miért nem jó az egyeseknek, ha mi a téli napfordulón a nap újjászületését ünnepeljük és Micimackó születésnakpját?

EZ nem az én írásom:

www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=10940

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.04.20. 16:56:29

Ennek a cikknek a címe és bevezetõje 7881 alkalommal jelent meg. Összesen 3225 alkalommal olvasták el a valláskritika virtuson.

igeige 2014.07.24. 13:37:31

@IGe:
1. De igen. Felesleges kirakatkacat, luxuscikk. De nem feltétlen pótcselekvés, attól függ, mi az ajándék.

2.&4. Ne foglalkozzon. De érdekes, hogy más vallásokban, kultúrákban is ünnep a Karácsony. a keresztények Jézus születését ünneplik, (ami nem tudni mikor is volt, de nem december 25.-én) mások meg mást. Te meg Micimackó születésnapját. Kedves Egészségedre :)

3. Ki mondta, hogy kell?!
süti beállítások módosítása