Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Egely György féle "életenergia mérő műszer" leleplezése

2007. április 22. - IGe

Évekkel ezelőtt számtalan tudományos és sajtós helyre juttattam el hasonló levelet, amely talán el is érte a kívánt eredményt. (További írásim a témában)


 JFEry vázlat illusztrációja


Magyar Tudományos Akadémia
Biológiai Tudományok Osztálya

Tisztelt Elnök Úr!


Tárgy: "Életenergia mérő műszer" leleplezése

A Magyar Biológiai Tudomány nagyobb társadalmi elismertsége miatt írom levelem. A 90-es évekbeli társadalmi átalakulással Tudomány és ezen belül a Biológiai tudomány eredményességeit, hitelességét illetően is támadásokban részesült.

Ennek a Tudomány és a Biológiai tudomány elleni támadásnak jelenleg hazánkban egyik legismertebb személye Egely György. Egely György szabadalmazott is egy találmányt, amelyet élet/bio/vitalitás energiamérő műszernek állít. A műszer "mérései" alapján olyan személyek, mint többek közt Gyúrcsók József közismert "gyógyító" kijelenti, hogy ő rendelkezik bioenergiával, amellyel gyógyítani tud. Értesüléseim szerint a Tudományos kutatók, a Fizikusok, Orvosok és Biológusok sem tudták eddig egyértelműen és mindenki számára közérthetően cáfolni az állítólagos objektív mérőműszert. Szerintem én már jó úton járok a végleges cáfolat létrehozásában, amelyben segítségüket is remélem. Az eddigi tények alapján a műszert csak az emberi kézen kialakult hőkülönbségek és a környezet hőkülönbségei miatt áramlásba jött levegő működteti. Ezen felismerésemben sokat segített Dr. Boczán János munkássága is, aki tudomásom szerint jelentetett meg közös publikációkat Szentágothai professzorral is. Az "életenergiát mérő műszert" élettelen tárgyakkal, akár két különböző kézhőmérsékletre melegített vasalóval is működtetni lehet. Továbbá a stresszes emberek kezén alakulnak ki nagyobb hőkülönbségek (8 fok is lehet), így ráadásul a műszer használata betegségre ösztönzi használóját, a hirdetet egészségesebb idegállapot helyett.

Egy korábbi populáris, közérthető és talán gunyoros stílusban írt tanulmányomat a témával kapcsolatosan, amelynek tartalmán már túl is léptem közben a http://www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen olvasható. Az index tudomány rovatán http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9024500 helyen vitafórumot is folytattam a témában. A végleges cáfolat elkészítéséhez szükség lenne, néhány hőkamerás felvételre, amelyben remélem tanácsot, ajánlást, vagy segítséget tudnak adni. Továbbá, mivel nem vagyok tudományos kutató talán tanácsos lenne, ha a témát tudományos igényességgel való közölhetősége miatt egy orvos kutató (társszerzőségemmel) felvállalná.

Budapest, 2001.01.16.

Üdvözlettel: Iván Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr4162056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K. Imre 2007.07.11. 14:45:48

Tisztelt Olvasó/ Böngésző!

Véletlenül bukkantam erre az oldalra és elgondolkodtam Iván Gábor Úr felvetésén. Mind a tézist , mind a cáfolatát nagyon alaposan lehetne csak megalkotni. Ennek eléggé híjján vagyunk manapság. :))))

Én egy kiállításon rövid időre láttam Egely Úr eszközét, de a tárcsa ami forgott teljesen körszimmetrikusnak látszott.Mindamellett plexi tetejű dobozban volt.

Ilymódon ha kisebb vagy nagyobb mértékben bármilyen irányból megfújná valaki nem indulhatna el.

A feltaláló elkészített egy eszközt , egy megismételhető kisérletet.

Úgy gondolom, hogy a cáfolatnak ugyanilyen alaposnak kell lennie--- a fizika és a logika (érvelés, bizonyítás) pontos ismerete és alkalmazása talaján.

Visszatérek erre a lapra, hátha érdekel valakit a témafelvetés. :)))

Tisztelettel:

K. Imre
Villamosmérnök

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.07.11. 15:03:58

K. Imre

Az ön által leírt felvetésnek nem sok értelme van, hiszen Egely György több publikációjában elismerte, hogy ha a külyüjét bármilyen anyagú törör búrával lefedjük, akkor már nem mér.

Tehát maga Egely György cáfolja az ön felvetését.

Az oldalán meg ott vannak a fotók a kütyű fogairól.

www.egely.hu/device/device1.jpg


www.egely.hu/vitalitas/sample8.jpg


Mítoszirtó 2008.10.16. 11:25:40

"Egely György 2008.10.14 15:54:39
15-től a könyvesboltokban is kapható lesz a könyv.
Egy fejezet erejéig Iván Gáborról is szólok."

Gondolom nem éppen dicsérő szavakkal, de mindegy. Azt megígérem, ha esetleg bármilyen sértőt és valótlant is írsz, nem fogok hatóságokhoz rohangálni miatta. Max a szokásos stílusomban, cikkekben, riportokban, esetleg egy könyvben válaszolok. Vegyük úgy, hogy elkezdődött egy olyan új szakasz kettőnk vitájában, ami esetleg egy értelmes párbeszédet, vitát is eredményezhet és nem csak a fej homokba dugását a részedről. A vitalitásmérővel és a vele kapcsolatosan kiépített téves elméleteiddel kapcsolatosan előbb-utóbb úgy is visszavonulót kel fújnod. Azt szerintem nem tagadhatod, hogy én vagyok az a személy, akivel szemben, vagy akinek a segítségével ezt úgy teheted meg, hogy a legkisebb presztizsveszteség érjen. Sőt akár hasznodra is lehet, ha elég okos vagy hozzá. Hiszen nekem az a több éve felvállalt célom, hogy arra vegyelek rá, hogy ahogyan egy valódi tudós gondolkozóhoz illik, ÖNKÉNT BELÁST TÉVEDÉSEDET.

Azt viszont megtehetnéd, hogy ha már rólam is írsz a könyvedben, akkor illik egy dedikált díszpéldányt is készítened a részemre. Örülnék, ha valamicske kis őszinte szöveg is lenne benne a részemre és nem szokásos reklámszöveg. Ne kívánom ingyen sem. Otthagyhatod bárhol a hozzád legközelebbi könyvesboltban, plázában, akár egy könyvesbolti kifizetetlen példány formájában is és én érte megyek.

Üdvözlettel: Iván Gábor a
Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság 13 tagsággal rendelkező tagja
(csak a hivatalos, állami bejegyzés szűnt meg egy bejelentési hiba miatt, a szelleme és a tagjai élnek)

www.egely.hu/?lang=hun&page=vendeg

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.11.03. 13:20:46

Ez a dolog:

"Egely György 2008.10.14 15:54:39
15-től a könyvesboltokban is kapható lesz a könyv.
Egy fejezet erejéig Iván Gáborról is szólok."

Ugratás is lehet, vagy az utolsó pillanatban a nyomtatás előtti adott fejezet kivétele. Még nem vetem meg a könyvet, de az, hogy ezen beírás vendégkönyvből a válaszommal együtt törlődött erre enged következtetni.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.04.20. 23:38:44

Ennek a cikknek a címe és bevezetõje 5994 alkalommal jelent meg. Összesen 2777 alkalommal olvasták el a virtuson.
süti beállítások módosítása