Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Néznek mint a moziban.

2007. május 21. - IGe

Jézusnak sem kellett volna egy domboldalról kiabálnia, ha az apukája teremtett volna neki plazmatévét. Persze akár le is írhatta volna a gondolatait, ha tudott volna írni.


Jézus inkább analfabéta volt, és nem alfa és omega.


1. Semmilyen ismert írásmű nem maradt fenn Jézustól

2. Semmilyen írásművet nem említenek sehol sem, amelyet Jézus írt volna, csak éppen nem maradt fenn

3. A kivégzést megelőző jogi eljárásban sem találkozunk sehol sem Jézus írástudására utalaló nyomokkal . Pl. végrendelet, vagy szellemi hagyaték írásban, vagy levelezések a börtönből stb

4. Írásban könnyebb és biztosabb lett volna a tanait terjeszteni, de nem tette.

5. Tudtommal a korán sem említi Jézus írástudását.

6. A Jézus Indiában járt irányzatok sem említenek írástudást

7. A történészek sem leltek írástudásra utaló jeleket, az akkori hivatali iratokból

8. a Biblia zavaros utalásokat tesz porba írásra

9. a talmud zavaros utalásokat tesz, hogy Jézus saját testére írt fekete mágiás szövegeket

10. Maguk a jézus-hívők is rettentő megosztottak és bizonytalanok Jézus írástudását illetően.

11. Jézus tanítványai közül sokan tudtak írni, Jézus miért nem írt legalább nekik?

12. A bibliai Isten korábban Mózesnek írásban adott tanításokat, tehát nem volt szokatlan az írásbeliség. Jézus ezt miért nem használta?

13. Ha Jézus nem is tudott írni, az apostolok között voltak, akik tudtak - még akár le is diktálhatta volna. De nem tette.

14. Szerintem egy mai vallásalapító kihasználná a kor adta legmagasabb, leggyorsabb és leghatékonyabb kommunikációs eszközöket. Internet, e-mail, videó, Tv, rádió, DVD, MP3, mobiltelefon, SMS, EMS stb. Még a nem tul intelligens, mészáros és húsboltos Gyurcsók Józsi is az Egyetemes Szeretet Egyházának alapítója, TV-ben szerepel és CD-éket és könyveket ad ki. Jézus nem használta ki a kor adta legmagasabb kommunikációs eszközöket, nem is ismerte fel ezek jelentőségét.

Tehát felteszem pimasz, de jogos kérdéseimet:

Mennyire intelligens az a Jézus, aki írni sem tudott? Buta emberek mítoszát miért követik egyesek?


Saját készítésű kép. 2005 nyár Spanyolország.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr9384987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilla 2007.09.30. 21:07:37

ez nem valláskritika, puszta blaszfémia...a fogalomhasználat hagy némi kívánnivalót maga után, de olyasvalakinek hiába idéznék attól a "buta" Jézustól, hogy "a hit hallásból van"..., aki csak egy demagóg sémarendszernek látja a keresztyénséget..a mondat csak elsőre egy gondolat(nincs olyan kiterjedt kutatómunka mögötte, mint a fentiek láttatják...ezt az agyaddal, akármennyire is ki vagy művelve, sosem fogod megérteni, ha nem is akarod, akkor pláne...

csereborgár 2011.10.09. 14:01:06

van rá példa az írásokban, hogy Jézus a zsinagógában felolvas. Tehát tud olvasni. Oszt minek hagyjon hátra írásokat, he szándékában sincs vallást alapítani? Meg ha akar is, minek írjon? Ez csak a mi xxi századi fejünkben van így, hogy mindenki aki valami infót terjeszteni akar, leírja, bepötyögi, tweeteli. Az egy dolog, hogy Jézus isten vagy ember, az totál más probléma, hogy tud írni vagy nem, az ismét más, hogy akar vagy nem, stb...
süti beállítások módosítása