Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Ateista társadalmi szervezetek. Szalonképtelen a MAHAT.

2007. június 20. - IGe

A Mahat, az az a mostan alakulgató Magyar Humanisták és Ateisták Társasága egy szélsőséges neosztálinista eszméket hirdető és hatalomvágyó embere, V..l. Zoltán miatt szalonképtelenné válik egyre több helyen. 2006.01.01

Különféle internetes fórumokon és más helyeken is legalább már öt éve igyekszem előmozdítani, hogy a magyar társadalomnak az ideológiai egyensúly kialakulása miatt jót tenne, ha lennének ateista egyházak és különféle ateista szervezetek. Ezen törekvésem az az elmúlt fél évben megvalósulni látszik, mert sorra érkeztek be hozzám a különféle ateista szervezkedések hírei.

Hazánkban a rendszerváltás után szinte semmilyen szervezet sem maradt, amely nyíltan képviselné az ateizmust, pedig az sokkal régebbi , legalább 2300-2500 éves világnézet, mint mondjuk a számtalan szervezettel rendelkező kereszténység.

Az első fecske az 1996-ban létrejött ateizmus honlap, amely sokáig teljesen egyedül maradt. Talán 2001 táján jelent meg a következő a sincerus ateizmus mozgalom.(http://members.chello.hu/ateista/) 2004 év végén jött létre a szabadgondolkodó honlap, amelynek nagyon jelentős az ateizmus rovata. Találkozhattunk néhány ateista jellegű pártkezdeményezéssel is, mint az IDE.(http://www.ide-ide.hu/)

2005-ben úgy látszott, hogy több ateista egyház is zászlót tud bontani hazánkban. Erről a segédkezésemmel Népszabadságban is megjelent egy cikk. A problémát viszont az jelentette, mint eddig is, hogy mindenki várt a másikra, hogy majd az megszervez és elintéz mindent. Várták a központi irányítást, ami persze egy civil és önszerveződő kezdeményezéseknél nem létezik. Az összeállított program, amelynek összeállításában magam is részt vettem igen szimpatikus és szeretném ha megvalósulhatna. Erről majd külön írok egy cikket.

Az ateista egyházi szervezkedéskor tűnt fel, az itt is ezen a néven író V..l. Zoltán, egy hozzám küldött eléggé naiv és valahonnét összemásolt és átalakított írásával az Értelem Lovagjainak szervezeti leírásával, amelyet még számtalan hasonló (Tuba, Szavam, Ateista Párt, CSIRKE azaz Csoportos InterReligionális Kezdeményezés és más ideológiai ámokfutás) követett a továbbiakban. Ez és sok más írása is egy ateista egyház megalakítását tűzte ki célul, amit utólag már sok helyen letagadott, sőt ma már nevetségesnek tart egy ateista egyházalapítást. Adtam neki egy kis segítséget és bátorítást, megtanítottam neki néhány dolgot. Főként az internetes szerveződésekkel, kommunikációval és lehetőségekkel kapcsolatosan. Tehát a tanácsaim és a segítségem alapján összehozott magának egy internetes honlapot és elkezdte feltöltögetni a különféle elméleteit. Be akart lépni a p-dox vallásba is és ott egyből fizetett főállást kért magának. Kicsit megmosolyogtam és jeleztem neki, hogy a p-dox tagság egy hosszú folyamat és nem csak egy aláfirkantott nyomtatványon, vagy önbemondáson múlik. Mondtam neki, hogy bizonyítania kell, hogy életvitelével érdemes a tagságra. Na itt azért előjöttek a gondok és hát V..l. Zoli szépen elbukott a p-dox vallás felvételi rendszerében. Egyik vizsgafeladata az volt, hogy írja össze a vallásosak leggyakoribb felvetéseit és az azokra adható ellen válaszokat. Ez néhány nap alatt el is végezte kijelöl, másol, beilleszt eljárással és elnevezte Nagy Ateista Könyvnek. Jeleztem neki, hogy ennyi idő alatt nem is tudhatott mást, mint összeollózni, plagizálni másoktól és kértem, hogy azokat a részeket mindenképpen távolítsa el, amelyek az én szellemi termékeim és azt magáénak vallja, mivel nem jelölte meg a forrásokat sem. Ez akkor a könyvecske mintegy harmadát egy negyedét tette ki. Eléggé hosszú huzavona után ezek nagy részét eltávolította, kisebb részét meg átírta, mint például a hitkomisszárt fundira. A definíció definíciója részt még a mai napig tőlem plagizálja, mert ezt nem távolította el.

 Az elutasítás után is számtalan gátlástalan dolgot művelt:

Még korábban kölcsönadtam neki Nagy Bandó András: Fordított teremtés című könyvemet, amelyben ott volt Bandó nekem szóló személyes dedikálása, és tele volt a saját és a feleségem jegyzeteivel. A színes külső borítója nála maradt és V..l. több helyen és sokaknak írásban is leírta, hogy az az én nála lévő könyvem. Később viszont nem akarta visszaadni és azt magáénak vallotta, és komoly pénzösszeget zsarolt ki tőlem, hogy visszakaphassam. Ha nem fizettem volna, azt írta, akkor elégeti a könyvet. Nekem a könyv bolti árának több, mint a tízszeresébe került, hogy ismét itt lehessen a polcomon, a nekem annyira kedves könyv. Végül a hazai ateista szervezetek vezetői és ügyvédei közbenjárásával és közreműködésével tudtam visszaszerezni jogos tulajdonomat.

A wikipédián létrehoztam az ateizmus szócikket és más kapcsolódó szócikkeket is sorra megírtunk néhányan. Főként Math (B..nd.l Mátyás) nevű nyíltan ateista irányultságú szerkesztővel. Zoltán itt bekopizott formázás nélküli dolgokat rakott csak be, amelyeket nagyon sokszor magam raktam rendbe. A legminimálisabb törődés nélküli bemásolásait igen gyakran kitörölték. Egyszer csak nekiesett Math szerkesztőnek és elkezdett szervezkedni a kitiltására másokkal. A nekem írt indoka az volt, hogy Math szégyent hoz az ateizmus ügyére. Na itt bukott meg véglegesen. Azt hitte magáról, hogy az Ő ateizmusa magasabb rendű Mathénál és Math nem szolgálja az ateizmust eléggé, ezért el kell távolítani. Az értésére hoztam, hogy a p-dox vallástól idegen a klikkesedés és főként az ideológiai alapokon való szólásszabadság korlátozása. További sok sikert kívántam neki, tőlem és a vallásomtól külön utakon.

Sok érdekes és tanulságos dolog történt közben is, de ezzel most nem fárasztanám az olvasókat. Talán annyit emelnék ki, hogy ideológiai fizetett főállás miatt végigkilincselt még néhány más szervezetet is, sőt egy már létező párt alapszabályát némileg módosítva egy ateista párt kezdeményezést is elindított. Ilyen alig módosított írások, összeollózások, plagizálások kísérik végig a "munkásságát". Magának a honlapjának a szerkezete, felépítése például a p-dox honlaphoz nagyon hasonló. (Valláskritika, humor, karikatúrák, tanulmányok rovatok) A lényeg viszont a honlapjára felkerülő állítólag ateista elvekben keresendőek:
 
Kivonat V..l. Zoltán honlapja szerint kívánatos Ateista párt/egyház/egyesület stb. cselekvési tervéből, célkitűzéseiből:

 

- "Vezessenek be új büntetőjogi kategóriát „Szellemi erőszak” néven, s amely szülő vagy gyám, nevelő, tanító imádkozásra, templomba járásra, hittanra kényszeríti a kiskorút, holott az nem akarja ezt, azt az illetőt szellemi erőszakban, tehát szándékos butításban való vétség címén sitteljék le, természetesen KIZÁRÓLAG akkor, ha bizonyítottan fizikai agressziót követett el!

- egyszerűen megtiltatik a hittan oktatás az iskolákban, természetesen nemcsak a keresztény hittané, de más vallások hittan órái sem engedélyezettek

- Követeljük, hogy az állam adjon pénzt egy kifejezetten, elkötelezetten, bevallottan ateista TV-adó és rádióadó felállítására, ami az ország egész területéről elérhető!

- Csak az kapjon diplomát bármi természettudományosnak nevezhető szakon, továbbá oktatói pályán (tehát tanári diplomát) aki elismeri hogy az evolúció természettudományos tény.

- Aki a Római Katolikus Egyház (Magyar Katolikus Egyház) tagja, az ne lehessen parlamenti képviselő, illetve kormánytag! Tehát NEM általában a vallásos emberek tiltassanak ki a politikai élet sűrűjéből, csak ezen egyház tagjai. Ennek pedig az az indoka, hogy az e vallású embereknél komolyan fennáll annak veszélye, hogy nem Magyarország, hanem egy másik ÁLLAM, a Vatikán érdekeit nézik. Egyéb vallásoknál ugyanis nincs ilyen veszély, mert nincs például Baptista Állam, Jehovista Állam, stb., a RKE azonban igényt tart arra, hogy vezetőjét (a pápát) ne csak mint egy nagy egyház fejét ismerjék el, hanem egy külön ország, a Vatikán Állam fejeként is tiszteljék, s eképp ő minden katolikus ember legfőbb szellemi vezetője, ráadásul csalatkozhatatlan is! Nos, én mint magyar honpolgár elvárom, hogy legfelső állami vezetőim ne egy idegen ország királyának akaratát képviseljék, hanem igényt tartok megválasztott képviselőim teljes lojalitására!

- A Bibliát úgy általában véve is be kell tiltani, mint Hitler könyvét, a Mein Kampf-ot, és ugyanazzal az indokkal is: Mindegyik egy nép felsőbbrendűségét hírdeti, és más embercsoportok ellen uszít!

 

Gondolom az olvasók szintén látják azt amit én. Azt, hogy ezek nem humánus és nem meggyőzésre és tájékoztatásra alapuló elvek, hanem az állammal összeforrni kívánó, erőszakos, diktatórikus elvek. Saját megfogalmazásomban ezek nem ateista elvek, hanem neosztálinista elvek. Nevezhetjük teljes joggal, akár vioalizmusnak is.

A MAHAT-al meg az a gond, hogy nem határolódott el ezektől a neosztálinista elvektől, hanem nagyon is előtérbe helyezte a vioalizmust. Nagyon sok bíráló szerint a MAHAT honlapja e miatt úgy nézett ki régebben, mint ahol V..l. Zoltán személyi kultusz lenne. A honlap ezen kívül csak néhány forrásmegjelölés nélküli plagizálással volt megtalálható. Az építő és segítő kritikákat a MAHAT elnöke, Sályi Zoltán sem tudta a helyén kezelni.

- Nem mert nyilatkozni, hogy V..l. Zoltán jogilag tagja-e, vagy sem az egyesületnek? Viola alapító és meghatározó tagnak vallotta magát mindenütt szerte a neten.

- A MAHAT elnöke szerint a MAHAT-ot nekem nem szabad bírálnom, kritizálnom, de a MAHAT nyugodtan bírálhatja a vallásokat. Szerinte a valláskritika nem terjedhet ki a MAHAT-ra. Pedig a kritika a tudományos módszertan egyik legfontosabb eleme. Aki fél a kritikától és nem tudja kiállni a kritikák próbáját, azzal gond van, az nem tudományos.

- A MAHAT elnöke megsértődött azon is, hogy miért is választottak maguknak egy spiritiszta, vallási kifejezést rövidített névnek. Miért szerepelt Viola Zoltán honlapja is vallási toplista önbesorolásban?

- Fél és gátolni igyekszik más ateista egyesületek létrejöttét és megalakulását is. Szerintem azért, mert a Mahat jelenleg rossz irányba halad és ha nem változtat irányt, akkor el fog bukni, az ateista honlapok és szervezetek evolúciós és életképességi kiválasztódási versenyében.

- Az sem érthető, hogy a már egy évtizednyi múlttal rendelkező ateizmus, vagy a néhány éves múlttal, de igen nagy látogatottsági adatokkal és elismeréssel bíró szabadgondolkodó honlapokat és írásaikat nem emelik ki linkekkel? Miért nem ezen elismert lapokhoz igazodnak, és miért inkább egy szerintem veszélyes szélsőséges eszméhez a neosztálinista irányultságú vioalizmushoz?

-A MAHAT elnöke azt a kiszivárgott hírt sem tudta cáfolni, hogy a MAHAT-ban már belül is megindult az erózió és az egymás kikönyöklése. Különféle bizalmatlansági, egymás kitiltási indítványok és feljelentgetések keringenek össze vissza mindenütt.


Természetesen a bírálataim és kritikáim miatt már személyem a keresztények sátán kategóriához hasonló elbírálásba lett sorolva a Mahat egyes szerintem destruktív tagjainál. Pedig itt mások fejében vannak gondok. Azokéban, akik valamiféle virtusból, vagy megélhetési okok miatt egy egyszerű eszköznek tekintik az ateizmust, amit a zászlajukra tűzve, majd lobogtatni lehet. Ki lehet vele menni az utcára villamosokat felborítani és embereket cenzúrázni.

Nos ha az a zászló rosszul lobog, akkor itt becenevükön nevezve Szia, Videó, Math, Csende , Szincerus és sok más valóban jó szándékú ateista sok éves és türelmes munkája megy tönkre, amit nem fogok hagyni. Tehát kérem a jó szándékú, békés és valóban humánus ateistákat, hogy ők se hagyják, hogy egyesek lejárassák az ateizmus világnézetet.

Budapest, 2006. 01.01

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr19102393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter 2007.06.21. 08:44:56

Nekem is hasonló aggályaim vannak Viola Zoltánnal kapcsolatban. Az ilyen-olyan betiltási követelései a szabadgondolkodás, a világ szabad megismerése ellen hatnak. Nem betiltani kell, hanem felvilágosítani. A csiszí erkölcsiségében is dogmatizmust, könyörtelenséget érzékelek, hogy ha valaki egyszer is hibázik, az örök életre kiírta magát a közösségből.
A feminizmusával kapcsolatban is aggályaim vannak: szerintem valamilyen (rejtett) bűntudata van és túlkompenzál, a tudata legmélyén pedig pont az ellenkezője, mint amit hirdet. Egy-két okfejtése mögött ezt érzem, pl.: "ha a MÁSIKNAK joga van elhurcolni a feleségemet hogy ezután ő háljon vele, akkor ÉN többé nem élhetem ki azt a vágyamat hogy ezentúl jómagam háljak azzal a nővel!" ; "Mindemellé, a férfiaknak nagyon megfelel az hogy nem lesznek egyetlen nő mellé leláncolva, hiszen manapság is a férfiak messze túlnyomó többsége nagyon szívesen venné, ha minél több nővel szeretkezhetne, ráadásul úgy, hogy nem fenyegeti őt annak veszélye hogy törődnie kell az esetleg emiatt születő gyerekkel. De ha az apa számon sem lesz tartva, akkor valóban nem kell törődnie vele." - forrás: poliverzum.birodalom.net/powi/index.php/Elk%C3%A9pzel%C3%A9seim_a_j%C3%B6v%C5%91_t%C3%A1rsadalm%C3%A1r%C3%B3l

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.21. 08:57:29

A neosztálinista Viola eddigi ÁMOKFUTÁSAI:


Már fel sem tudnám sorolni viola eddigi ideológiai ámokfutásának az epizódjait. Kb felére sem emlékszem, csak az elmult év terméséből.

- Értelem Lovagja (ateista egyház)
- TUBA (Tudomány Barátai, ateiste egyesület)
- SZAVAM gőzöm nincs már, hogy ez mi is akart lenni.
- MAHAT Ateista egyesület, amelynek alapító tagjának valotta magát
- Valami ateista párt alapítási kezdeményezés
- SZufi életfilozófia
- Elex (elfogult lexikon)
- CSIRKE-vel, azaz a CSoportos InterReligionális KEzdeményezéssel
- Poliverzum-alapítvány
- Valamai feminista nősoviniszta párt
- Tutupédia (violista lexikon)
- saját fesorolásából részlet:"kozmopolita, individualista, pozitivista, utilitarista, evolucionista, az experimentális verifikáció híve, valamint eszperantista."
- Erotikus análbeöntés baráti klubb
- Bella jósdája
- Birodalom építés
- Neokommunizmus
- Evidencializmus
- Wikikoppintott enciklopédia
- és a franc sem birja megjegyezni őket.

Mind megbukott dolog és egyedül van az egyszem fogával.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.21. 09:02:46

Itt lehet látni egy fotón is:

hungary.indymedia.org/cikk.shtml?x=33972

Azért ez a csúcs, amit írt eddig:

Viola Zoltán fasiszta gondolatai:

"Ez a veszély teljesen reális, és semmi más megoldás nem lehetséges, mint hogy a csoport össze kell fogjon, s állandóan figyelni kell mindenkinek mindenkit, s az etikátlanul viselkedőket ki kell közösíteni, de úgy, hogy az ilyen egyedek utódokat se hozhassanak létre, azaz ne szaporodhassanak. Ekkor ugyanis remélhető, hogy az etikátlan viselkedésre hajlamosító gének lassanként eltűnnek a társadalom génkészletéből. Ennek elérésére a legdrasztikusabb módszer természetesen az etikátlanul cselekvő egyed elpusztítása, hiszen aki meghal az egészen biztosan nem szaporodik; de természetesen nagyon sok más, jóval szelídebb módszer is elképzelhető. Mindenesetre amint látjuk, az evidencializmus etikai rendszere nem okvetlenül ír elő halálbüntetést, de olyat sem állít, miszerint a közösségnek ne lenne joga a saját védelme érdekében a deviáns egyedek elpusztításához. A deviáns egyed elpusztítása mint lehetőség mindig fennáll, kézenfekvő alternatíva, de hogy épp ezt alkalmazza-e a közösség, az nyilván attól függ, milyen egyéb lehetőségeknek van birtokában ezen kívül."

Forrás: evidencialista.birodalom.net/evidencializmus.htm

Peter 2007.08.01. 17:42:14

Re: IGe · vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.21. 09:02:46
Totál Dzsugasvili a csóka...

1עפרה 2007.09.28. 16:27:52

Egész életemben a békéért küzdöttem, most meg mit látok?!
Apróságokért ölitek egymást!
Gábor, Zoltán, kössetek békét egymással!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.28. 16:41:33

Ne viccelj 1! Ez még annak is rossz.

עפרה 2007.09.28. 16:46:05

Miért viccelnék, az örökös háborúzás helyettinkább szeressék egymást az emberek!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.28. 16:48:01

Akkor menj el te hozzá egy análerotikus masszázsra, amit egykoron annyira propagált a honlapján:-)

Egyébként meg az ateiumus és az ateiták is lehetnek tágya a valláskritikának, amit éppen művelek.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.02. 09:46:08

2006. ápr. 08. 13:08
A lista utolsó körlevele :
forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=pethohenye&id=1144494425

" Tisztelt Lista-tagok!

Sályi Zoltán lassan egy éve szervezte-szervezi a Mahat Egyesületet. Jó
szívvel kapcsolódtam be a munkába, egyet-mást én is tettem a közös célért.
Azonban egy idő után úgy láttam, hogy nagyon eltérően gondolkodunk az
egyesületről. Nem akartam nyilvános vitát, ezért csendben lemondtam.

Világossá vált előttem, hogy Zoltánnak azért van szüksége egyesületre,
hogy ne magánemberként, hanem egy szervezet elnökeként tevékenykedhessen,
azaz legitimáljuk az ő fellépését. Közösséget építeni soha nem is akart.
Az egyesület számára csak díszlet, a vezetőség tagjaival nem osztja meg az
információit. A lista működését, ez utólag egyértelmű, hogy mindig is
akadályozta.

A célok, tevékenységek közös megbeszélését a mai napig halogatja.
Tanácsokat kér, de soha nem fogadja meg őket. Tagnyilvántartás
gyakorlatilag nem létezik. A listán azok vannak rajta, akiket ő javasolt,
és mint látjuk, ufo-hívő kreacionisták is akadnak köztük. Ez így
tökéletesen komolytalan, sőt, az ügyet veszélyezteti.

A kettőnk magánlevelezéséből nem idézek. Elég annyi, hogy korántsem az a
halk szavú, kedves ember, akinek mutatja magát.

Az általa az egyesületbe melegen ajánlott Oláh András megfenyegetett,
amiért az ő úgymond magánlevelét közzétettem, és beidézett egy
törvényszöveget, amelynek alapján öt évi börtön jár nekem.

Ilyen körülmények között nem látom értelmét, hogy tovább töltsem az időmet
a Mahat-tal. A listát ezennel megszüntetem, és az egyesületből kilépek.

Kívánok mindenkinek jó hétvégét

Miró Kiss Ida
"

Peter 2007.10.18. 09:10:55

Ha jól értelmezem, Miró Kiss Ida Sályi Zoltánt leplezi le, aki Homo Sapiens, HS neveken is közismert a neten. Ha ez igaz, amit Ida írt, akkor a MAHAT már eleve halvaszületett ötlet volt. Olyat is olvastam egy-két fórumban, hogy a meghatározó alapító tagok már a kezdetektől széthúztak. Ha Ida megjegyzései igazak, akkor HS írásai csak parasztvakítások, nem is úgy gondolja a világ dolgait, ahogy leírja. Sajnos a szokásos magyar széthúzás "kúrta el, nem kicsit, nagyon" az ateizmus ügyét.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.18. 12:07:00

Kiegészült a cikkem a következőkkel:

Viola Zoli szépen elbukott a p-dox vallás felvételi rendszerében. Egyik vizsgafeladata az volt, hogy írja össze a vallásosak leggyakoribb felvetéseit és az azokra adható ellenválaszokat. Ez néhány nap alatt el is végezte kijelöl, másol, beilleszt eljárással és elnevezte Nagy Ateista Könyvnek. Jeleztem neki, hogy ennyi idő alatt nem is tudhatott mást, mint összeollózni, plagizálni másoktól és kértem, hogy azokat a részeket mindenképpen távolítsa el, amelyek az én szellemi termékeim és azt magáénak vallja, mivel nem jelölte meg a forrásokat sem. Ez akkor a könyvecske mintegy harmadát egy negyedét tette ki. Eléggé hosszú huzavona után ezek nagy részét eltávolította, kisebb részét meg átírta, mint például a hitkomisszárt fundira. A definíció definíciója részt még a mai napig tőlem plagizálja, mert ezt nem távolította el.

Peter 2007.10.18. 14:54:58

Ha ez igaz, akkor elég nagy gáz a Zolira nézve! Akkor záros határidőn belül teljesen el fog szigetlődni.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.18. 16:04:26

Viola Nagy Ateista plagizálásai / összeollózásai néhány helye

Csalárd érvelési technikák rész kimásolása:
www.szabadgondolkodo.hu/gyik/csalard-ervelesi-technikak.php

Biblia ellentmondásai kimásolása: www.freeweb.hu/ateizmus/ellent.html

Definició, definiciója kimásolása: www.freeweb.hu/p-dox/irodalom/isten.htm

Peter 2007.10.18. 16:11:21

A neten az aszabály, hogy ha akármelyik honlapról idézünk, akkor utána fel kell tüntetni a honlap címét [title] és elérési útját [url]. Ha ez nincsen meg a NAK-ban és nagymérvű tartalomegyezés van, akkor bizony VZ plagizál. Idézni, hivatkozni valamire forrásmegjelöléssel szabad.

igerag 2007.10.19. 12:42:24

Na ezta Zolit a haverjai is ott fogják hagyni a francba!

Peter 2008.03.26. 19:24:56

Úgy olvastam, a közeljövőben a honlapja is megszűnik, nem lesz aktív a neten.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu 2008.04.23. 20:05:46

IGe · vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.18. 12:07:00
Természetesen plágiumok sorozatáról van szó: VZ dokumentuma nagy részében az általad megjelöltekből áll. Szerzőként persze önmagát jelöli meg egyedül, holott valójában szerkesztője a dokumentum(ok)nak, kisebb részben egy-két gondolatnak maga a szerzője, de elenyészően fordulnak elő VZ saját gondolatai. A dokumentumban a valódi szerzőket kellett volna feltüntetnie fejezetenként, mert így, mégha hivatkozik is a forrásokra, a szövegrészek átadója és átvevője nem azonosítható teljes bizonyossággal, az átadó és átvevő viszonyát homályban tartja. Végső soron így sajátjaként tünteti fel a másoktól koppintott gondolatokat, tehát plagizál.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.12.28. 11:53:54

"Kicsit több tapasztalatom és tudásom van a világnézeti kérdéskörökben, mint az átlag és még az átlag felettieknél is. Csak ezt osztom meg az itteniekkel. Viola Zoltán egy súlyosan elmebeteg ember és így nagyon ráfaraghat, aki ideológiai alapon bármelyik írását, amelyek főként csak plagizálások és átíratok komolyan veszi. Tehát nem ő érdekel, hanem azokat igyekszem védeni, akiket esetleg megtéveszthet, átvághat.

Amennyiben az ittenieket valamiféle tudás, még ha az ironikus is néha, jobba érdekli mint a demagóg és uszító hőbörgés, akkor szívesen segítek. Itt és itt meg lehet találni:

www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika

vilagnezet.blog.hu/

A vallás egyébként alap esetben max rögeszme, amivel alap esetben azért szépen el lehet éldegélni. Egyes ateisták sokkal betegebbek ilyen értelemben, mint az úgynevezett vallásosok.

Természetesen én egyik csoportba sem tartozom. Szabadgondolkodó vagyok és a vallások és az ateizmus is egy zárt és kötött gondolatrendszer."

ateistanaplo.wordpress.com/2011/09/19/viola-zoltan-nagy-ateista-konyv/#comment-3697
süti beállítások módosítása