Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Vallásod befogod!

2011. október 14. - IGe

Ügyszám: AJB-4146/2011
Előadó: dr. Kovács Zsolt

Varga Dezső és Iván Gábor Elemér

Tisztelt Uraim!
Köszönöm, hogy megtiszteltek bizalmukkal és a népszámlálási kérdőívnek a vallás szabad megválasztását korlátozó formájával kapcsolatos aggályaikat megosztották velem. Kifogásolták, hogy az internetes kitöltés során a listából választható vallásokon túl nem lehet további vallásokat megjelölni. A kérdőív kézi kitöltése esetén pedig azon személyek adatait, akik vallásukként a „Jedi Rend”-et jelölték meg, „egyéb” vallási kategóriába sorolják.


Beadványuk alapján megvizsgáltam a népszámlálási kérdőív internetes kitöltéséhez megadott listát, továbbá a KSH illetékesétől a választható vallások meghatározásának módszeréről rövid úton tájékoztatást kértem.

A beszerzett információk alapján tájékoztatom Önöket, hogy a KSH a gyakorolt vallások listáját a Magyarországon bejegyzett egyházak, valamint az előző évtizedek adatgyűjtései, illetve a valláskutatások eredményei alapján állították össze.

A beadványaik alapján megállapítottam, hogy a kérdőív kitöltésének listás korlátozása illetve a „Jedi Rend”, mint vallás „egyéb” kategóriába sorolása a szabad vallásgyakorlás jogát nem érinti, ügyükben ezért további vizsgálatot nem folytatok.

Bízom abban, hogy tájékoztatásommal is a segítségükre lehettem, és továbbra is a rendelkezésükre állok minden olyan ügyben, amelynek vizsgálatára a törvény feljogosít.

Budapest, 2011. október 14.

Üdvözlettel: Prof. Dr. Szabó Máté sk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr103302547

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új egyházi törvényt támogatják az ateisták 2011.10.14. 12:41:12

A 2011 évi C. jelzésű egyházak jogállásáról szóló törvényt támogatják mind a hazai, mind a nemzetközi ateista társadalmi szervezetek, és szerintük már csak a maradék 14 egyházat kellene hasonló civil szervezet státuszba tenni mint a többit, és teljes l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása