Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

A Koka-Kóla lélekgyógyító erejében hívők egyháza

2007. április 26. - IGe

Hiszek a Napfaló Kockás Krokodilban Egyház, és még további más vallások mellé, ezt az egyházat is felvettem a vallási portfóliómba

 

"Tisztelt fórumtársadalom!

Ezennel közhírré teszem, hogy új magyarországi egyház alapítására szántam el magam. Az új egyház neve:

A Coca Cola lélekgyógyító erejében hívők egyháza

Az egyházalapításra az eddigi saját tapasztalataim vezettek rá: megfigyeltem, hogy a Coca Cola fogyasztása igen kedvezően hat a pszichikai állapotomra, jókedvre derülök tőle, és elfog a szeretet és az embertársaim iránti megértés érzése. Megosztottam ezeket a megfigyeléseimet az ismerőseim körében, és kiderült, hogy általánosítható tapasztalásokról beszélhetünk, amelynek az oka és eredete egyelőre a tudomány mai ismeretei alapján nem igazolhatóak, viszont a megfigyelések és tapasztalások indokolják, hogy az ügybe vetett hitünket egy egyház megalapításával közösségi szintre emeljük.

A hitünk egyúttal több forrásból is táplálkozik, hiszen közismert, hogy a Coca Cola receptje titkos. Azt is tudjuk, hogy olyan alapanyagból készül, amelynek különleges gyógyhatásait egyébként tudományos eszközökkel is sikerült már bizonyítani. A titok mibenlétére azonban mind ezidáig nem derült fény. A közösségünk megfigyelései és tapasztalásai alapján azonban kijelenthetjük, hogy hitünk alapja éppen ez a megismerhetetlen titok, és hiszünk abban, hogy a titok lényege éppen az a hatás, amelyet megfigyeléseink és tapasztalataink során megismertünk. Úgy véljük, hogy a Coca Cola titok egyike az emberiség legnagyobb titkainak, és ez a titok egyelőre kifürkészhetetlen, és csak a hitünk által megközelíthető.

Egyházunk és hitünk folyamatos és dinamikus fejlődésben van. Szeretettel várjuk a közösségünkbe mindazon embereket, akik a Coca Cola titkának az emberiség számára hasznos és kiemelkedő jelentőségű voltában hisznek.

Egyházunk kapui nyitva állnak mindenki előtt, akinek a hite nem ütközik az egyházunk alapeszményeivel. Így vallásos és nem vallásos tagokat egyaránt szívesen látunk a közösségünkben, de az emberek iránti megértésünk kizárja, hogy bármely önmagát felsőbbrendűnek hirdető eszme hívőjét magunk közé fogadhassuk.

Emberbaráti öleléssel,
Páter Puncio
egyházalapító "

Beléptem, és a Pepsi-Cola lélekgyógyító erejében hívők egyházi tagsága is érdekel, bár sokak szerint nem lehet egyszerre két kólát szeretni, ami nekem simán megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr1363667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.05.04. 11:26:44

Micsoda baromság??? Pont akkora, mint a többi egyház.

FIRA (törölt) 2012.03.24. 12:18:12

Abszolúte de támogatom ezt az egyházat, de én csak a lájtos kólával vagyok így. :-)

Yumurdzsak 2012.03.24. 13:23:41

@FIRA: na már kezdődik a szeparatizmus :) ugye azért a pepsi egyház a legnagyobb ellenségünk!

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.03.24. 16:42:50

a legszebb az, hogy a hányós gyerekeknek ajánlják az orvosok a hideg, szénsavtól mentesített kólát, mert még az marad meg a legjobban bennük ...

ez már lehet egy hit alapja, nem?

FIRA (törölt) 2012.03.25. 08:00:48

@Yumurdzsak: Persze, hiszen a Pepsi az sátáni.

Yumurdzsak 2012.03.25. 16:11:59

@morgás joga mindenkit megillet: ez sztem alkati kérdés. mert én is mindig Coca Colát iszok, ha valami nem stimmel a gyomrommal. a szénsav mindenkit megöl odabent. :)

TARTYOM 2012.07.24. 14:09:29

Semmivel nem rosszabb mint a keresztény egyház..

Sőt, ez nem ölt még meg egy embert sem, szóval pár tíz milliótól el van maradva, bele kellene húzni.
süti beállítások módosítása