Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

HISZ.TI is beléptek? (Hívő Internet-Szövetség)

2007. június 01. - IGe

A bibliai Isten miért nem teremtette meg hamarabb az internetet? Hát IGen. A 10 parancsolatban nincs benne az, hogy NE CSALJ!!! Avagy a hit érdekében elkövetve, mindent szabad?



http://hisz.uw.hu/index.html

Tisztelt Látogató! Ez az oldal megszünt!

Már egy ideje csak ezt lehet látni az adott intenetes oldal helyén. Vajon miért? Vajon az én kritizáló fórumcikkeim hatására történt? Nézzük csak, hogy mi is szerepelt akkoron ezen az oldalon és milyen célból jött létre? Néhány szövegrészt lementettem, illetve megtalálhatóak a témáról szóló fórumokon.

"HÍVŐ INTERNET-SZÖVETSÉG
egy szövetség, mely abból a célból alakult, hogy az interneten jelenlévő hívő közösségek és missziók megismerhessék egymás szolgálatát, aktívan kapcsolatot tartsanak egymással, egymás oldalait rendszeresen látogatva.

Internetet használó keresztényekként megértettük, hogy a világháló komoly lehetőség az Evangélium terjesztésére, ám megdöbbenve látjuk hosszú idő óta, hogy a vallás témakörrel foglalkozó toplistákon a keresztények oldalai Jézus Krisztus ügyéhez nem méltó, alacsony helyezéseken vannak, s ezt figyelmeztető jelnek vettük.

Szeretnénk, ha Jézus Krisztus ügye, az Evangélium megismertetése az Interneten is helyet kapna, s a keresők, Internetezők számára - akik még konkrétan nem döntöttek egyik oldal mellett sem - keresztény lapokon található igaz bizonyságok szolgáljanak támpontul. Jézus Krisztus Evangéliuma, soha nem volt a "legnépszerűbb", ahogy Jézus maga sem, s nem is törekedett erre. Ám az emberek nagy többsége a leginkább keresett, a legnézettebb, a legnépszerűbbnek jelzett oldalakat tekinti meg maga is, így szeretnénk lehetőséget adni, hogy a keresztény oldalak az első helyekre kerüljenek a toplistákon. Ezzel talán lelkeket nyerünk meg Krisztusnak, de ha akár csak egyet is, már győztünk."


....

"Kedves Testvérünk!

Hogyan tudjuk a kereszténylapok látogatottságát növelni?

Megalapítottuk a HISz -t , a Hívő Internet-Szövetséget.Ha nincs honlapod, akkor valamelyik általad ismert HISZ listát tartalmazó honlapon kattints minden alkalommal amikor net-közelben vagy a lista valamennyi kis bannerére. Ha van honlapod, helyezd el Honlapodon a HISZ-be tartozó honlapok kisméretű bannereit és minden nap, amikor net-közelben vagy, kattints rájuk (mindegyikre) legalább egyszer, de inkább többször. Ezzel növelheted az adott keresztény oldal látogatottságát.

Honlapodra feltehetsz egy bannert, ami a HISz oldalaira mutat.Feliratkozhatsz hírlevelünkre, melyben hetente elküldjük a programban résztvevő lapok lfrissített linklistáját, és egyéb hírekről is beszámolunk.Lehetőséged van arra is, hogy a Te bannered bekerüljön a listába. Ha ezt szeretnéd, a Spechtlapja Magazin vagy az Ébredés Portál e-mail címére küldd el banneredet, akik továbbítják a HISZ valamennyi tagjának.

Persze nem árt, ha végig is nézed ezeket a honlapokat, hiszen végülis az Evangéliumot hirdetik és talán Te is épülsz belőlük :-) A "Partnereinknek" lapon találsz egy levelet. Ezt a levelet elküldheted hívő internetező ismerősödnek is, aki szerinted szívesen támogatná ezt a kezdeményezést! Sőt, ha partnerünk kívánsz lenni, akkor honlapodra is feltehetsz egy kis bannert, amelyre kattintva bármelyik látogatód ajánlani tudja a HISz honlapját. A részleteket a "Partnereinknek" oldalon találod meg! Életedre, szolgálatodra az Úr gazdag áldását kívánjuk! A szerkesztők"



Nem is írnék itt erről hosszan kommentárt és fejtegetést, mert az akkori egyik fórumba beírt hozzászólásnál többet úgy sem lehetne mondani:

Zealander 2003-11-18

Nem értem, hogy mit nem lehet ezen érteni:)
Ha egy keresztény oldal a toplista első helyén áll, akkor Isten dicsősége és halleluja! Ha elmaradozik a gonosz, pogány, stb weboldalak mellett, arról meg a gonosz tehet!

Amit nagyon viccesnek találok: régebben még a net a gonosz eszközének lett kikiáltva, most meg már szuper igehirdető eszköz lett belőle. Nahát!

Szerintem a netet nem ilyesmire találták ki. Mankónak jó, hogy az ember utánanézzen mindenféle információknak. Arra is jó, hogy kapcsolatokat keressen. De kétlem, hogy arra lenne igazán alkalmas, hogy lelkeket halásszanak róla. Persze lehet itt is csoda: "Megmentett az internet!":)

Az akkori állapot szerint a csaló csapat tagjai a következő szervezetek voltak:

Ébredés Portál (ez vette át a megszünt HISZ szerepét)

Spechtlapja Magazin

Gazsó Gábor honlapja

Balassagyarmati Evangélikus Egyházközség Honlapja

Az Evangélium szoba honlapja

Igehirdetések

Jó Hír Misszió

biblia.hu

Krisztus Katonája -Frontvonal Alapítvány

A HISZ megszünt, de a látogatásszámláló manipulációját a régi HISZ tagok tovább folytatják.


Egyik régi vitafórum a témában az indexen

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr8391015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása