Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Szincerus ateizmus

2008. február 20. - IGe
Egy nagyon szimpatikus ateista mozgalommal szeretném megismertetni az olvasókat. Kérem ne feledjék, hogy az ateizmus legalább 2300-2500 éves világnézet.

pipacs_nyitolapra.jpg
A szincerus ateisták saját meghatározásuk szerint olyan ateisták, akik nem tagadják Isten létét ám saját filozófiájuk középpontjába a „jóakaratú szabad emberben” a „homo sincerus”-ban való hitet állítják.

Egyik fő céljuk a tudatosítani a köztudatban, hogy az ateistáknak is van hitük, saját erkölcsrendszerük. A szincerus ateizmushoz kapcsolódik az Igaz Ember elnevezésű, erkölcsi tanok rendszere is. Az Igaz Ember (homo sincerus) mozgalom, a honlapuk szerkesztője szerint, egy olyan politikától és vallástól független világnézet, amit vallásos és ateista emberek is magukénak vallhatnak.

Másik fő céljuk az ateista (istentelen) szó pejoratív csengését pozitívra változtatni.

A szincerus ateisták alapszabálya rögzíti, hogy „(2) A Szincerus Ateisták kérheti az illetékes bíróságtól az egyesület átminősítését szövetséggé vagy egyházzá.” -ami minden bizonnyal az egyik céljuk és az egyesületi tagozódás, csak egy átmeneti állapot. A sincerus ateisták honlapjára számos link mutat főként vallási besorolásokból.

Megjegyzés: A Magyar Wikipédiából az azt uraló hitkomisszár klikk törölte a Szincerius ateizmus szócikket. Persze bubdáskenyér, piritóskenyér, ima, hiszekegy, szócikkek senkit sem zavarnak egy enciklopédiában. Köszönettel venném, ha akár ezen cikk tartalma alapján valaki ismét feltenné.


Szincerus ateista, Igaz Ember honlap

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr40346665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása