Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Van egy álmom...

2009. október 24. - IGe

 

- a kép csak illusztráció -

Mint talán sokan és egyre többen tudjátok, nekem több mint tíz éve az a fő szabadidős tevékenységem, hogy hiánypótló egyházakat és vallásokat alapítok. Ezt többnyire eddig amolyan félig komoly, félig tréfa nekiállással tettem. Nemrég gondoltam arra, hogy akkor kapcsoljunk magasabb fokozatba legalább az egyik ilyen "teremtésemet". Mégpedig az egyik kijózanítóan természetközpontú egyháznál, amely szerint Árpád fejedelem volt az államalapítónk és őseink vallásának védelmezője. A sikerek nem maradtak el és már két-három hét alatt megmutatkoztak. Mert noha az alapítását már kb 2 éve elkezdtük, 2008 őszén be is jegyeztettük hivatalosan is, a kislányom nevelése és a családi házunk építése miatt teljesen távol tartottam magam ezen egyház éltétől és működésétől. Bevallom tartottam attól is, mint már számos esetben megtörtént, hogy az alakuláskor kitűzött tiszta elveket mások, vak vágányra, tévútra viszik majd. Itt is történt ugyan ilyesmi apróságokban, de a fő dolgokban nem. Tehát csak messziről figyeltem az eseményeket, illetve inkább a nagyon kevés eseményt, amíg néhány hete meg nem kerestek az akkori alapító társaim, hogy nagy szükség lenne rám, a tapasztalataimra és az aktivitásomra. Egyház vezetőnek kértek fel, mint alapításunkkor is, de csak egy hármas együttes vezetői pozíciót és a szóvivőséget vállaltam el.

Tehát elkezdtem a munkát. Találkoztam a vezető aktivistáinkkal, igyekeztem megismerkedni mindennel, ami a távollétem alatt történt. Sok tehetséges és magasan képzett aktivistánk van, de sajnos az egyházunk jövőbeli működését és céljait nem látják még most egységesen. Nekem a feladatom a világos, közérthető és tömegek számára felvállalható célok megfogalmazása. Továbbá a működési szerkezetünk részletekbe menő kiépítése.

Néhány hét alatt számos újságcikket és blog bejegyzést írtak az Árpád Egyházról. Ezek egy hiperóriás vonzás folyamatának első sikerei voltak, amelynek célja, hogy az Árpád Egyház tanításai és erkölcsi elvei legyenek nemsokára hazánkban az elsődleges egyházi, vallási elvek. Nőjük ki és dobjuk el a ránk erőltetett internacionalista katolicizmust, mint ahogyan a kommunizmust is el tudtuk vetni. Magyar embernek ne Moszkva és Vatikán diktálja sem a politikai, sem a vallási ideológiát. Hiszen van és volt nekünk mindig is saját utunk és vallásunk is.

A következő célnak a tévé szerepléseket tűztem ki, akkor is ha alapból nincs szinte semmi rutinom és tapasztalatom sem benne. Amit el is értem és meg is valósult. Egy órás élőben közvetített vitaműsorban vettem részt. A rutinom az majd megjön a gyakorlástól. Aki kíváncsi ránk, rám és a vonzásom eme sikerére itt két részletben megtekintheti:

Civil a pályán: Kereszténység, vagy ősmagyar vallás? - tévévita első rész

http://atv.hu/videotar/091014_keresztenyseg_vagy_osmagyar_vallas_____i__...

Civil a pályán: Kereszténység, vagy ősmagyar vallás? - tévévita második rész

http://atv.hu/videotar/091014_keresztenyseg_vagy_osmagyar_vallas_____ii_...

A videók úgy indulnak, hogy a műsor előképénél az első ember alak lába alatt van egy háromszög jel és arra kell klikelni.

Egyébként ezt még csak gyakorlásnak szántam és arra kiváló volt. A vitapartnereim nagyon tartottak tőlem. Féltek, hogy nehogy el tudjam a kamerákba is mondani azt, amit a válaszlevelünkben leírtunk. Ezért fojtották belém a szót számtalanszor. Legközelebb már sokkal jobb leszek, aztán meg mégjobb, aztán meg a végén profi módon szereplek majd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr601471299

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Árpád Egyház hivatalos álláspontja a katolikusok körlevelére 2010.08.22. 09:05:06

Az Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház hivatalos álláspontja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia „Az Egyház élő hitével összhangban” című körlevelére A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevélben hívta fel hívei fig...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.10.24. 11:40:16

Ezen írásom elsődlegesen a thesecret.hu/node/9221 született és íródott.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.10.27. 20:35:59

Ezen cikkem a Valláskritika Virtuson is olvasható egy másik szemléltető képpel:

vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=79610

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.26. 16:40:59

w.blog.hu/2010/02/26/achtung_panzer_1 mentett saját hozzászólásom:

@eloi: Ezt írod:"Közelről tudom, hogy az egyházak éppen nem hogy nem pénzelik a Jobbikot, hanem már mindegyik felszólalt vagy körlevelet adott ki a vallási nézeteik térhódítása ellen!!!
Ami egy szinkretista, újpogány-kereszténykedő vegyület, amelyben megfér együtt a sámánság, a dobolás, a "Krisztus pártus herceg-mítosz", és a kereszténység tanításainak egy része.
Az egyházak számára ez veszélyt jelent, pláne, hogy sok hívőre hat is."

A kérdéskörben magam is részt vettem egy egyórás élő televíziós vitában (lásd a blogomon elérhető a videója a "Van egy álmom... című posztomban) és én messze nem ezt tapasztaltam, sem ott, sem a folyosós beszélgetések alapján. Sőt a NemBal egyenesen befenyegettet egy rakás a történelmi(etlen) kívüli egyházat, hogy ha lehet bezáratja őket. Nos egy rakás konkurens egyház eltüntetése a vallási piacról, mint például gondolom a Hitgyülekezet megér néhány garast egyes egyházaknak. Még akkor is, ha ezt éppen nem a házi kedvencüknek kel odaadni a tettért.
süti beállítások módosítása