Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

ScienNet - inkább hittek benne

2010. február 04. - IGe

 

A jó pap is holtáig tanul. Nos eddig szokták csak idézni, de a teljes közmondás: ... és mégis hülyén hal meg. Hinni, vagy egy kicsikét gondolkozni?

Sciennet kenguru.jpeg
Állítólag már 440 000 ember volt a  ScienNet "vásárlói klub" tagja, amikor a hatóságok felléptek ellene és lehetetlenné tették a további működését. Sokan még továbbra is hisznek benne, hogy az ügy lezárul, újra fog indulni és híres ügyvédek szájába adnak olyan képtelen hazugságokat, hogy itt nem érte kár a belépő tagokat, mert mindenki csak jól járt. Az is akitől üzletpartnerként elvileg vásároltak, és az is aki elvileg vásárolt. Ez látszólag akár igaz is lehetne, ha az adott szervezetre az ilyen működési elv lett volna a jellemző. A hatóságok és kíváncsi emberek is összeadták a termékpartnereknél történt forgalom értékét és a becsléseik szerint ez alapján bruttó 150 Ft alatt lenne egy tag átlagos havi keresete, vagy megtakarítása. Több számítás szerint ez csak 12 forint.  Ezért meg senki sem lenne hajlandó dolgozni, de még nagyobb pénzösszeget sem befizetni, hiszen annak a kamatát sem adja ki az összeg.

A széleskörű vizsgálatok viszont azt állapították meg. A ScienNet fő tevékenysége az "előleg / foglaló / előjog" szedése és az alapján való piramis elvű elosztása volt a jellemző. Nagyon sokan nyilatkoztak úgy, hogy jellemzően 500 ezer és másfél millió forint közötti összeget fizettek be "előlegként" és igazából nem vásárolni szerettek volna, hanem úgy  tájékoztatták őket, hogy ez egy bomba jó egyszeri befektetés. Illetve ha meg keményen dolgoznak is a rendszerben, azt népszerűsítik, új tagokat szerveznek be, akkor rendszeres magas jövedelemforrás.

A VPOP által kiadott videó a  ScienNet elleni akcióról. is igen sokat elárul. Érdemes videón is megnézni, mert egy olyan embert aki csak sima adócsalással gyanúsítanak, nem így szokták elfogni.

Nagyon sok forrás szerint a főmufti már előtte is hasonló piramis szélhámosságokat szervezett és vezetett, csak akkor még sikerült megúsznia. Na de a hazudós juhászfiú esetét figyelembe véve... most már kevés az esélye. Sokan a SienNetet a Szientológia Egyház egyik fedőszervének is tekintették, amiben biztos volt némi tulzás, de nem is alaptalan.

Kártérítést ki kaphat?

Az aki azt nyilatkozza, hogy nem érte kár, vagy hallgat, az semmiképpen nem fog kapni kártérítést. A kártérítés érvényesítéséhez, minimum egy bejelentést, ha nem is feljelentést, de tenni kell az illetékes rendőri, vagy ügyészi szerveknél. Amiatt érdemes ezzel a bejelentéssel sietni, mert a lefoglalt cégvagyonból nem fog mindenki kártérítést kapni. Elsősorban erre azok esélyesek, akik nem kamuztak be másokat a rendszerbe, de őket bekamuzták mások. Tehát a piramis legalján lévők. Arról ábrándozni, hogy a ScienNet újra és ismét működni fog nem érdemes, mert semmi esély rá. Itt a hit nem segít, illetve pont annyit ér, mint a közmondásunk szerint halottnak a szenteltvíz:

Képkivágás.PNG

""Inkább hittek benne, mint értették", így fogalmazott Fröhlich Zsolt ezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságának parancsnokhelyettese azzal kapcsolatban, hogy vajon a beszervezett sciennet tagok megismerték-e a rendszert, mielőtt beléptek, értették-e azt. Azonnal szöget ütött a fejembe, hogy az egyik bajom éppen ez, és éppen erre kellene a belépni vágyó emberek figyelmét a leginkább felhívni. Nemrég ugyanis az ismeretségi körömben is előfordult, hogy ész nélkül belevágtak az mlm-be, 3k kezdővel, és amikor a barátom megkérdezte őket, hogy egyáltalán utánaszámoltak-e, azt felelték, hogy felesleges, mert ott voltak a színpadon a gazdagok, nyilván meg lehet élni belőle. Mikor el lett magyarázva, hogy hogyan is működik, kerek szemmel néztek, és másnap elkezdték intézni a termékek leadását. Azt gondolom nem véletlenül mondjuk azt, hogy hinni a templomban kell. Lassan meg kellene fogadni." forrás: http://antimlm.hu/node/217

Nos, ez a hit és a hitetlenség ereje közti különbség. A hittel valóban hegynyi embertömeget lehet hülyeként mozgatni. Az értelmesek persze maradtak a helyükön és nem hittek ilyen szélhámosságban. Nos ki járt jobban most is?

érdemes elolvasni: Charles Ponzi - a piramisjáték atyja  és  Bernard Madoff

 

A Sciennet-hívők tízparancsolata

1. Szponzorod, instruktorod legyen a te Istened!

2. Ne tájékozódj, különösen szakmai fórumokról!

3. Küldj be sok pénzt! Most!

4. Tisztelt a Nemzetközi Világbirodalmat, mely most leszállt közénk!

5. Sose kételkedj a rendszerben, még akkor se, ha kínainak tűnik!

6. Terjeszd az igét, bármi áron!

7. Negligáld az elnyomó hatóságokat és az unalmas jogszabályokat!

8. Ne hagyj ki egyetlen "istentiszteletet" sem, irány a Művház!

9. Ne ess a mohóság bűnébe, hagyd bent a jövedelmed minél tovább!

10. Tarts ki a végsőkig, az Apkolalipszisra is mi áruljuk a Jogokat!

kioktato.blog.hu/

 

A Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) november végén gyanúsította meg a ScienNet törzsvásárlói rendszer működtetőjét közel egymilliárd forintos adóhiány miatt. Leinemann Zsolt, az üzemeltető cég ügyvezetője azóta is előzetes letartóztatásban van, a szervereket, számítástechnikai eszközöket pedig lefoglalták.
...
"A termékpartnerek nevében a sajtótájékoztatón felszólalt Kassai Csilla, aki kifejtette, hogy a törzsvásárlókon kívül a rendszerben lévő cégek is komoly kárt szenvedtek el. Szerinte érthetetlen, ami történt, mivel közgazdászként átlátja a klub működését.

forrás:  www.mfor.hu/cikkek/61076.html

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr651730096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.02.04. 21:52:36

és még mindig látom néhány helyen kint a Terminátor-kengurut :D

full mindegy 2010.02.04. 22:03:06

Az alany - állítmány helytelen egyeztetése meg legalább olyan veszélyes hosszú távon mint az MLM ;)

mesa 2010.02.04. 22:12:48

@full mindegy: Bizony :)

Hány évnek kell még eltelni, mire ez a kis ország megtanulja, hogy az mlm káros az egészségre.......
Az összes ilyen kezdeményezés a kapzsiságra épül, és - valljuk be őszintén - ki nem szeretne szinte munka nélkül nagy jövedelemre szert tenni? De - bízzunk benne - aki egyszer pórul járt, azt már nem lehet többször bepalizni!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.04. 22:18:43

@full mindegy: Kedvtelő firkász vagyok és tényleg nem erősségem a nyelvtan sem a gépelés. Egyébként ok, de hol és mi lenne a helyes? Javítom, mert én észre sem veszem szerintem.

Martian (törölt) 2010.02.04. 22:20:02

Az MLM se rosszabb, mint a kapitalizmus... mindkettőbe kellenek a lúzerek, akik a piramis alján kevés pénzért sokat melóznak.

nézz · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.04. 22:25:22

De még ha a kenyeret is MLM rendszerben értékesítjük akkor sem leszünk gazdagabbak, hisz akkor sincs több pénz a gazdaságban.

Fórumromboló Troll 2010.02.04. 22:25:57

Ami az igazán szörnyű: fentebb említett 400 000 ember hamarosan szavazni fog... Bizonyára megfontolt dönést fognak hozni, és nem dőlnek be minden igéretnek...

mesa 2010.02.04. 22:26:30

@IGe: "Az is aki üzletpartnerként elvileg vásároltak..."

mesa 2010.02.04. 22:35:36

@Fórumromboló Troll: A szavazók hisznek és hinni akarnak, következésképpen bedőlnek bármiféle ígéretnek, legyen az bármelyik oldalon. Hitvita folyik itt, kérem szépen, nem logikus, racionális, egzakt megfontolás. De az vesse rájuk (ránk)az első követ, aki rendelkezik megfelelő rálátással...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.04. 22:45:27

@mesa: Köszönöm, így már látom és javítottam is rajta. Remélem jó is lett.

Úgy emlékeztem jól írtam és később ezért a szemem már át is ugrik rajta. Egy másik helyen szerkesztettem és ott néha nem ott van a kurzol, ahova a szöveg kerül, így vissza is törölgetek és újra beírok szórészleteket. Így maradhatott le néhány betű egy szó végéről.

mesa 2010.02.04. 22:49:40

@IGe: Nem ezen múlt a poszt mondanivalója, csakhát szeretjük a rendet, ha már van....

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.04. 22:53:11

@mesa: A jogos kritikát én imádom és szeretem, mert az által lesz valami jobb és tökéletesebb, illetve hibátlanabb. Mérnök, fejlesztő mérnök voltam sokáig.

Mária 2010.02.04. 22:54:00

No comment:

sciennetclub.hu/

Az eredeti honlap (sciennet.hu és sciennet.com) helyett van ez a változat...

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.02.04. 22:54:38

@full mindegy: Ha már nyelvtannáciskodsz, legalább a saját hozzászólásodban ne felejtsd el kitenni a vesszőt!

Muhhaha, béna.

mesa 2010.02.04. 23:00:07

@IGe: Az a fránya gép....! Magam is sokszor küldök el úgy üzenetet, hogy hiba van benne, pedig nyelvtanból mindíg jó voltam :( Az ember önmaga legrosszabb lektora.
Liberális nyelvészkörökben egyébként is az a helyes, amit a nép használ, tehát szabad a -suk, -sük is, meg az egyéb nyelvtani szabálytalanság is :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.04. 23:07:26

@mesa: Nem mentegetem magam, mert pocsék a gépelt szövegem alapból is, akkor meg pláne ha közben - ami a szövegben ugye nem látszik- sok mást is csinálok és sok másra is figyelek. Ez viszont már egy általam átfésült és javított szöveg és éppen a legutóbbi javításánál vittem bele ezt a hibát, ami előtte nem volt benne. Itt futott előtte a cikk felvezetésként és próbaként, és ott is olvasták már úgy cirka 700-an. vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=84424

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.02.04. 23:07:32

mi ezzel a baj?
az egész világgazdaság piramisjátékra épül ezért is omlik össze hamarosan a rabszolgatartó rendszer

egyébként meg a tudomány is a hitre épül, eddig meg is dől az összes hittétele

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.02.04. 23:09:17

IGe, nagyobb betűkkel is kiírhattad volna hogy te csinálod ezt a blogot, mert így 3 perc elment az életemből hogy olvasgattam a bejegyzéseidet.
Világnézet...? Világvakság. :D
(Nem erre a bejegyzésre vonatkozik, hanem általában a blogodra. Hazudozó, ferdítő, felületes!)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.04. 23:09:47

"kata1974 2009-10-04 19:49:56

Nem átverés? Engem mégis átvertek.
Egy ember akiben eddig vakon megbíztam, minden pénzügyem kezelte. Kértem fektesse be a pénzem 850 000,-Ft-ot. Azt ajánlotta fizessem be ide. Azt elfelejtette mondani, hogy a büdös életbe nem fogom tudni kivenni innen. Jelenleg az árengedmény számlámon van 1 550 000,-Ft. De mit érek vele. Ennyit az életben nem fogok vásárolni. Ha közli az elején, hogy nem lehet kivenni, nem teszem ide a pénzt.

Erre mondjon valaki valami okosat, hogyan tudok a betett 850 000,-Ft összeget kivenni.

Megtévesztés, és csalás véleményem szerint az egész."

Ezek a szar történetek... Az ilyeneket tudom sajnálni. A többi scidióta dögöljön meg!"

forrás: www.szkeptikustarsasag.hu/forum/sciennet/68

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.04. 23:15:15

@endike: Erre csak azt tudom írni, hogy ha szerinted hazudozom, akkor HAJRÁ, leplezz le!!!Írj rólam leleplező cikkeket. Csak aztán írj, hogy el ne felejtsem elolvasni. Imádom az ellenzőimet, az antikarakuttyistákat meg főként:-)

mesa 2010.02.04. 23:16:36

@wmiki: Igaz................nem igaz.

gitáros 2010.02.04. 23:19:40

@wmiki:
Elakadt a tű, butamiki? :)

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.02.04. 23:37:15

@Mária: Ez a kengurus iwiw? :)

Egyébként a hitben az a szép, hogy nem igényel gondolkodást! :)

borovi 2010.02.04. 23:41:09

@mesa: liberális nyelvész körökben seggbekúrni is szabad. de attól az még nem biztos, hogy mindenkinek jó.

ave 2010.02.04. 23:45:05

Felhaborito, hogy egy ilyen rendszert nem buktattak meg meg joval azelott, hogy ennyi embert bepaliztak.

Egyebkent nem sajnalom azokat a kapzsi embereket, akik kepesek egy ismeretlen marhasagba szazezreket, milliokat tolni, mert hogy jo uzlet.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.04. 23:52:56

"Btk 299/C. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő, és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén, és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül, vagy a szervező útján pénzbefizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, büntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bűncselekmény szempontjából nem annak van jelentősége, hogy a tevékenységet minek nevezik, hanem annak, hogy a tényállásban leírt feltételek, működési szabályok, megvalósulnak-e vagy sem. Például minden olyan aktív magatartás, ami a piramisépítés lebonyolításának érdekében folyik (hirdetés, beszervezés, szabályok ismertetése, irányítói tevékenység, adminisztrációs munka, pénzbeszedés, és elhelyezés, nyeremények felosztása, ill. szétosztása).

Bűncselekmény elkövetésének számít már egy-egy részcselekmény megvalósítása is.

A fentiekben leírt elkövetői magatartás immateriális bűncselekménynek minősül, motívumtól, és eredménytől független.

A törvény szerint szervezőnek minősül mindenki, aki irányít, rendszert bővít, biztosítja a lánc folyamatosságát, közreműködik a lebonyolításban.

A később bekapcsolódó személyek, akik a piramist tovább építik, a bűncselekményt ugyanúgy elkövetik, mint azok, akik az egész láncolatot elindították."

2010.02.05. 02:55:23

Szervusztok.

A téma kapcsán a Forever Living Products termékcsalád (és cég) ötlik fel bennem. Nemrégiben csörgött a telefonom és egy ismerősöm tájékoztatott, akivel életemben max. láttuk egymást tisztes távolból, hogy van ez az izé és beszélgessünk. Ismertem, ezért harmadszorra belementem a találkozóba.
Aloe vera - termékek. zsír, kenőcs, háj, ital, szemfesték, minden aloe verából. A találkozón megjelent a ...nem is tom, hogy hívta, e a lényeg az volt, hogy ÁÁÁÁÁ, nem a főnöke, hanem a mittomén... pártfogója, vagy mestere, vagy nemtom. Mindazonáltal végig a "mester" vitte a szót és kiderült, hogy két vonal van.
a) fizetek 50 ajrót és kötelezettségektől mentesen vásárolhatok a hülye diszkontjukból, meg még többért is, vagy
b) beszervezhetek másokat is.

Utóbbi lehetőség az, ami inkább szemet szúrt. Ugyanis állítani merte a "mester", hogy ha X vevőt behozok, az azok költése után százalékot kapok. semmi többet nem kell tennem érte, már akár hátra is dőlhetek. Persze nagyobb százalékot kapok, ha azok, akiket beszerveztem, másokat is beszerveznek. ilyenkor már kapom az általam beszervezettek és az azok által beszervezettek után is a ficcset. és még van egy harmadik szint, az az isteneké, akik annyira brutálisak, hogy az általuk beszervezettek beszervezettjei is beszerveznek. AZT IS KAPOM, akár meg is dögölhetek, akkor is kapom, ugyanis - és ez a csúcs a dologban - ha megdöglöm, a fattyaim, sőt, hogy még durvább legyen, a fattyaim fattyai is simán kapják a lóvét, míg meg nem halnak. meg lett mondva.
Forever Living Products, há?

2010.02.05. 03:03:19

@wmiki: szerbusz, kérlek. két bekezdésben pontosan két baromságot mondtál. úgy értem, olyat, amiknek homlokegyenest az ellenkezője igaz.
viszont szórakoztatónak szórakoztató volt, remekül szórakoztam, köszönjük.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.02.05. 04:38:49

Jol beugrattak oket.
Klasszikus pilotajatek a szokasos mezes, mazos igeretekbe csomagolva.

lara60 2010.02.05. 05:55:12

A Forever Living Products céggel kapcsolatos írás ledöbbentett.Egyáltalán nem így működik.Mi az,hogy mester,pártfogó,főnök???Itt ilyen nincs.És nem összetévesztendő az MLM a piramissal!!!!Járjatok utána mielőtt véleményt nyilvánítotok.

Csore60 2010.02.05. 07:05:44

Vannak olyan mlm hálózatok, amelyek valóban tisztességes vásárlói klubként működnek. A ScienNet-tel engem is megkerestek, de ordított róla a pilótajáték. Csak azt nem értem, hogy engedhették meg eddig is a működését. Ha már itt tartunk, nem ez volt az első ilyen, amivel találkoztam.
Ha mlm rendszerrel keres meg valaki, és nem látjuk mögötte a valós értéket, és a rendszerét nem lehet 5 perc alatt világosan megérteni, akkor ott valami nem kerek. Főleg olyan esetekben, ahol előre kérnek pénzt. Van olyan rendszer, ahol több tízezres, százezres nagyságrendű az összeg. Ha valaki ilyenbe beleugrik, akkor futhat a pénze után.

2010.02.05. 07:20:07

Jó írás, én se értettem az őrületet. ismerős család lakás és autóhitel plusz két gyerek mellé 700ezer személyi kölcsönt vettek fel, hogy Sciennet jogokat vegyenek. Most nem kicsi buktában vannak. Másik barátom a Lyonessben van benne másfél gurigával, hát arra is kíváncsi lennék. Ez már valóban vallási fanatizmus.

sice 2010.02.05. 07:21:32

MLM az a cukorka ami csak a szádban olvad....

mbazs 2010.02.05. 07:34:10

Basszus, most olvastam "wmiki" blogját (igazmondo).

Öregem, nem gyenge. Olvassátok el, érdekes. 2-3 mondatot ismételget folyamatosan, és mindenkit folyamatosan cáfol. Tulajdonképpen egy cáfológép.

Szerintem egy megoldás lenne neki jó: kivágni a szemeit, levágni a végtagjait, a bőrét lenyúzni, a fülét szétroncsolni - hogy ne érezzen, lásson, halljon semmit a világból, mert úgysem tudjuk felfogni a valóságot teljes egészében.

Azért hihetetlen, hogy mennyire nem vagyunk egyformák. Aztán lehet, hogy pont ez a jó.

mbazs 2010.02.05. 07:37:16

@mbazs: mondjuk van egy-két gondolata, amivel halványan egyetértek.

na bocs az OFFért.

ON

jojoka 2010.02.05. 08:08:38

Jajj dehogynem lehet bepalizni ugyanazt az embert többször. Nekem van egy ismerősöm az gyakorlatilag igényli, hogy átvágják. Ebbe a sciennetbe is benne volt és szorgalmasan bizonygatta nekem, hogy milyen király meg benne van még vagy három hasonlóban.
Ha jövő héten indulna egy ilyen abba is belépne.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.02.05. 08:17:47

@killersalmons: ha akkor baromság, akkor nyilván könnyedén tudod cáfolni, és nem csak erre a primitív mocskolódásra tellik az erődből...

sok sikert!

nyílméregbéka 2010.02.05. 08:37:20

Egy ismerős pár pattant bele ebbe a robotkengurus viccbe ősszel. Ahogy elkezdték mesélni, mi ez, 3 perc után vágtam, hogy piramisjáték. Mondták, hogy neeem, neeeem, dehogy... Most meg...
Ami az igazi vicc, hogy mindketten közgazdász / pénzügyes végzettségűek, én pedig max. a négy alapművelethez értek.

ebfül 2010.02.05. 08:44:48

Egyik rokonom közgazdaságtant tanult nem is olyan régen diplomázott és ő akarta a fél családot beszervezni. Meg van a véleményem az oktatásról is!
Persze az "ingyen" pénz gondolata meg tudja szédíteni a nem gondolkodókat is, mindegy hogy van-e diplomája és hogy milyen, sajnos.

Martian (törölt) 2010.02.05. 08:52:07

@mbazs: a "hivatalos nézetek" ellen lázítani mindenképpen klassz dolog... ha nem is értesz vele egyet, mindig akadhat olyan gondolat, ami segít kritikusabban látni a világot.
Persze, az MLM-et, a scientológiát, stb. is lehet nyugodtan fikázni... csak azt kell észrevenni, hogy a "főáramlat mátrixa", amiben élünk, az is legalább annyira megérett a kritikára, a változtatásra.
Tudattalan reflex, hogy mindig azt a hitrendszert védi az ember, amibe belenőtt.

avejoe · http://ostobacsajok.blog.hu/2008/04/14/avejoe_szuletese_es_megdicsoulese 2010.02.05. 10:01:24

Amúgy pl a gyémántüzlet, amit Zsótika gründolt régebben, újra elindult... aki akarja, megtalálja, nem csinálok neki reklámot.

A következő egésségütyi őrület pedig az organikus misszió, ahol egy hónap alatt 7.5 milliót is meg lehet keresni!

SCIDIÓTÁK, FUTÁS!

lara60 2010.02.06. 06:54:07

@mesa: Az MLM nem összetévesztendő a piramisjátékkal.A tisztességesen működő MlM rendszeren alapuló cégek nem ígérnek gyors meggazdagodást,főképp nem munka nélkül.

lara60 2010.02.06. 07:05:08

@killersalmons: Aki Neked ezeket a téves információkat adta,az nem képviseli ezt a céget méltóképpen.Semmi nem így van,ahogy leírod.Ez a cég már 31 éve működik a világon,nálunk is már lassan 14 éve.143 országban működik,folyamatosan nyit újabb országokban,és még sehonnan nem vonult ki.Elnök-vezérigazgatónkat a marketingtervért közgazdasági Nobel-díjra is jelölték.Én nagyon büszke vagyok rá,hogy ezt a céget képviselhetem,ahogy elvárják tőlünk:TISZTÁN és EGYSZERŰEN!!!!!!

lara60 2010.02.06. 10:55:56

@mesa: Az MLM,vagyis a többszintű kereskedelem nem a munka nélküli,vagy kevés munkával járó nagy jövedelemszerzésről szól. Legalább is az a cég,amelyet én büszkén képviselek biztos nem ígér ilyet.Amire Te gondolsz,az egy magyar betegség /gyorsan meggazdagodni kevés munkával/és nem MLM!!

Kalmár 2010.02.07. 09:06:54

Szomorú volt látni barátaimat, akik a figyelmeztetés ellenére befizettek több százezer forintot, majd a foglaslózásért vsszakapott pénzt újból lefoglalózták.
Nem sajnálom őket, mert az előadáson is világossá vált, hogy ez egy piramis játék, de azzal bíztatta őket a mentor, hogy még az elején vannak, egész Európa alájuk kerülhet.....

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.07. 09:44:18

@Kalmár: Hát a katolicizmus és a kereszténység is ilyen demagógiákkal operál, amely szerint keresztényeké már most, vagy lesz az egész világ.

2010.02.08. 01:21:14

@lara60:
SZevasz!
Ezt a szövegrészt, hogy nobel - díj,. nekem is lenyomta a helyi érdekeltség. de nem ez a lényeg, hanem az a három szint, amit szerintem Neked is ismerned kell, az előmenetel tekintetében pediglen. Az tudniillik, hogy ha valakit beszervezel, annak a fialása már neked is fizet, és így zovább. Erre írtam, hogy tipikus piramisjáték.
Esetleg nekem hazudtak? :)

Üdv,

Én

2010.02.08. 01:32:01

@wmiki:
Szervusz, Miki!

Persze, hogy könnyedén tudom cáfolni. Figyelj!

1) A világgazdaság nem piramisjátékra épül. A világgazdaság árakat képez és használja azokat. Természetesen nem kétlem, hogy rengeteg embert nem fizetnek meg úgymond a munkájáért, de sajnos - és ezt hidd el nekem! - nem kaphat mindenki annyit a munkájáért, amennyit gőzölgő álmaiban elképzel magának nyolc általánossal a háta mögött. És kérlek, ne gyere most a kizsákmányolt dinnyetermelőkkel, mert nem erről beszélek.
Az poedig nyilvánvaló butaság, hogy a világgazdaság összeomlik, mert amíg van világ, addig van világgazdaság is, ami ezért nyilván nem is omolhat össze. nyilván az idő sem fog leállni azért, mert egyesek úgy ítélik, hogy túl gyorsan pereg.
rabszolgákat meg nem tom, mér emlegetsz ajrópában rendszerszinten, mikor ilyen nincs. ..max. morvai krisztina szerint.

A fontosabb hülyeséged viszont a tudomány hitre épülését érinti. Ez akkora Hülyeség, hogy keresni kell. azt sem tudom, honnan vetted. nyilvánvalóan gőzöd sincs róla (pedig egyébként a nevében is benne van), hogy a tudomány NEM FELTÉTELEZ, ha feltételez is, NEM KÖZLI TÉNYKÉNT, sőt, hogy még durvábbat mondjak neked, amit már TUD, azt a) axiómaként közli, amire nincs magyarázat, csak tapasztalati TÉNYEK, vagy b) törvényszerűen leírja, amire viszont van magyarázat és az 100 százalékban működik is.

Ma ennyi volt az antihebrencsség óra. legközelebb visszajövünk.

Puszi,

Én

egyébként meg a tudomány is a hitre épül, eddig meg is dől az összes hittétele
Válasz erre

lara60 2010.02.08. 06:13:42

@killersalmons:
Szia!
Te téves információkat kaptál.Ez az üzlet teljesen másképpen működik.Már a csatlakozás lehetőségeiről is félre informáltak.Sajnos az ilyen emberek keltik a tisztességes cégek jó hírét.

Kalmár 2010.02.08. 09:23:37

@IGe:
Azt hiszem, ez minden vallás végső célja, nem akasztanám csak a katolikusok nyakába.

Az emberek vágya a jobb életre, olyan valami, amit a középkor óta mindig kihasznál valaki.
Vallási, állami vezetők, madárjósok, önjelölt messiások. Mára kiegészült a MLM követőivel.
Furcsa, hogy végég gondolva, nem halt ki egyik sem, csak bővült a kör.

lara60 2010.02.08. 15:08:48

Rossz hírét akartam írni,de gondolom egyértelmű.

2010.02.13. 02:45:57

@lara60: Ó, most érzem, mekkora szerencse, hogy TERMÉSZETESEN ÉS MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐEN nem léptem bele ebbe a szerintem AKKOR IS EGYÉRTELMŰ PIRAMISJÁTÉKBA.
Mert:
- egyrészt még ezzel, a többedik kommenteddel sem árultál el semmit arról nekem, hogy miért nem piramisjáték ez, mikor én világosan és részletesen (többé-kevésbé részletesen) leírtam, miért tartom egyértelmű piramisjátéknak,
- másrészt pedig azért, mert így nem kell névvel és címmel együtt közölnöm Veled, hogy kivel kell megbeszélned, hogy ne keltse szerinted valótlan állításokkal rossz hírnevét ennek a Te hőn szeretett vállalkozásodnak. :)

egyébként az ürge már a második szinten jár, vagy hol a francban. :) tapasztaltabb tolvaj, mint Te. :) ...ezért egyébként utólag is elnézésed kérem. :)

2010.02.13. 02:50:46

Lara,

Azt ki ne felejtsem, hogy kaptam egy vastagabb promóanyagot, amiben mindez, amit itt is leírtam, szintén le volt írva. Ebből is gondolom, hogy annyira nem dolgozhatott saját kontójára az illető ismerősöm. Szóval én még mindig azt gondolom, hogy de, ez bizony úgy működik, ahogy én leírtam, hacsak nincs 2 FLP Mo-on.

tviBen 2010.02.15. 17:25:01

Üdv minden antiMLM-esnek:)

Javaslom az oldalam megtekintését ha akartok pénzt keresni azzal, amire mutogattok, hogy $|-|!T

Hiába a megannyi pszáf-es meg anyámtudjamilyen rendeletek, levelek írások.

Már ne is haragudjatok a szóért, de ki a f***t érdekel, amikor 1. kereshetsz vele 2. tellljesen legális... nemvisznek el érte nem csuknak le, nemlőnek agyon (max ha tényleg szanaszéjjelkerestedmagad de az már maffiaügylet.)

Jajjj istenem istenem. MIkor jön meg az eszetek?:)

lara60 2010.02.16. 06:34:43

@killersalmons: A piramisjáték lényege az,hogy a piramis alján lévő emberek befizetnek x összeget,és majd akkor jutnak hozzá a beígért összeghez,ha fölkerülnek a piramis csúcsára.
Az MLM,vagy más néven többszintű kereskedelem nem így működik.Az FLP példájával élve,itt van több lehetőség a csatlakozáshoz.
1. Egy nettó 55 eurós vásárlás a Te nevedre,és megkapod a diszkontkártyát,amit akkor használsz amikor akarsz,bárhol a világon ahol az FLP raktárt működtet./143 ország/Nincs kötelező havi forgalom,kártya használati díj,tagmegújítás stb..
Ez a kártya örökös.
2.Vásárolhatsz egy úgymond " kezdő dobozt",mai a top termékeket tartalmazza,és +30% grátisz van benne,de ezt,természetesen nem kötelező megvenni!! Ezzel,viszont rögtön az első üzleti szintre jutsz,és ettől kezdve a vásárlásaid után visszatérítésre vagy jogosult. Tehát a pénzedért kapsz termékeket,amit akár tovább értékesíthetsz.Mindezt természetesen nagykereskedelmi áron.A visszatérítést pedig a cég kiskereskedelmi áron fizeti ki.Az árrés 43%.Hozzád csatlakozhatnak,akiket érdekelnek a termékek,és a kereseti lehetőségek.Én vállalkozói igazolvánnyal végzem a munkát,és fizetem az Áfát és az SZJÁ-t becsületesen.14 éve működik Magyarországon.Minden termékhez meg van az OÉTI engedély,és vannak olyan termékeink is amelyek már OGYI engedéllyel rendelkeznek.A fogalom évről-évre nő,válság ide,válság oda!!!!Európában elsők,a világon 2. helyen vagyunk forgalmazásban.Ezt csak kiváló minőségű termékekkel,és korrekt becsületes háttérrel lehet fenntartani,amire a cég igen nagy hangsúlyt fektet.
Amúgy én a harmadik üzleti szinten vagyok jelenleg.
A Nemzetközi Üzletpolitika tartalmazza azokat az információkat,és feltételeket,amelyek szükségesek a munkavégzéshez.ha valaki nem tartja be,vét ellene,azt azonnal és végérvényesen kizárják.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.03.09. 13:36:51

"Tartósan szünetel a Sciennet
2010. február 26. - péntek 13:58
Címkék: csalás, eljárás

A közeljövőben nem várható a ScienNet szerver ismételt üzembe helyezése - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) az adócsalás miatt indított nyomozás jelenlegi adatait ismertetve.

A közlemény szerint a ScienNet International LLC magyarországi tevékenységével kapcsolatban - a jelenlegi adatok alapján - különösen nagy mértékű adóhiányt okozó adócsalás bűntett elkövetése állapítható meg, amely miatt a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a társaság meghatalmazott képviselőjét.

A VPOP november 20-án rendelt el nyomozást a Washingtonban bejegyzett cég magyarországi tevékenysége miatt. A társaság képviselője 2009. november 27. óta előzetes letartóztatásban van, a határidőt a bíróság a héten hosszabbította meg három hónappal.

Üzemen kívül

A nyomozás során megállapították, hogy a weboldal - amelynek elérése a www.sciennet.com oldalon keresztül volt lehetséges - egy Magyarországon elhelyezett szerveren üzemelt. A szervert a nyomozó hatóság lefoglalta, annak nagy mennyiségű adattartalmát teljes egészében le kell menteni, ki kell értékelni, ezért a közeljövőben nem várható a szerver ismételt üzembe helyezése.

...
Az előzetes adószakértői vélemény adatai alapján a cégnek 2008-ban több adónemben összesen mintegy 960 millió forint adót kellett volna bevallania és befizetnie a költségvetésbe. A vámhatóság korábbi közlése szerint a bonyolult, speciális törzsvásárlói közvetítéssel foglalkozó vállalkozás tevékenységét kizárólag Magyarországon fejtette ki, egy erre a célra itt bejegyzett, azonos tulajdonosi körrel rendelkező vállalkozást felhasználva. A cég adófizetési kötelezettségének a bejegyzés szerinti országban sem tett eleget, adószámmal nem rendelkezik.

A törzsvásárlói közösséget működtető online rendszer három évvel ezelőtt indult el Magyarországon, ahhoz azóta 440 ezer vásárló és több mint tizenegyezer cég csatlakozott.
Forrás: MTI"

www.fogyasztok.hu/cikk/20100226/sciennet-botrany-szervert-nem-helyezik-uzembe

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.03.09. 14:04:33

"Na ezt nézzétek meg!
www.hirlista.hu/search?q=sciennet&selist=hirlista&rovat=0&a=24&m=...

Azért elég gáz, hogy Magyarországon valakit úgy előzetesbe lehet helyezni, hogy megalapozatlan a vád. NINCS JOGSÉRTÉS, viszont 440 000 törzsvásárló és egy matematikai zseni helyzete lett ellehetetlenítve.
Dr Magyar György sztár ügyvéd úr és társai elég konkrétan fejtették ki álláspontjukat a sajtótájékoztatón, amire a VPOP-t is meghívták és amire ... a VPOP elmenni.

Hiszek abban, hogy jogállamban élünk!!! Hiszek abban, hogy aki hibát vét, az ki is tudja javítani. Hiszek Leinemann Zsoltban és abban a 440 000 becsületes emberben, aki a sciennet tagja.

Ettől jobban nem is kezdődhetett volna az év!!!

Hajár Sciennet! hajrá Magyarország!

Csillátok"

Forrás:
thesecret.hu/lyoness_sciennet_glossza#comment-111728

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.23. 15:11:25

Eltűnt a ScienNet-ügyfelek foglalója

A „felsőbb szinteken” osztották szét a százmilliókat
Csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el kedden a Budai Központi Kerületi Bíróság a Scien-Net-ügyben adócsalással gyanúsított Leinemann Zsolttal szemben. Az ügyész előzetes letartóztatásra tett indítványt. A ScienNet törzsvásárlói hálózat azonban aligha folytathatja működését. A tagok többmilliárdos befizetéseinek nyoma sincs a virtuális számlákon...

nol.hu/gazdasag/20100421-eltunt_a_sciennet-ugyfelek_foglaloja

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.19. 15:08:33

"Kassai Csilla:
2010. április 7. szerda 21:50-kor

Drága Zsolt!

Most nagyon sajnálom, hogy nem vagyok debreceni és nem a 2.számú választó körzetben lakom. Kívánom Nekek, népünknek és minden jóra való, jólelkű embernek, hogy győzzön a szeretet, az összefogás, a mergértés, a HIT és a BÉKE. Hiszem! Tudom! Hogy Isten országa ott lakik valamennyiünkben.Hiszem! Tudom, hogy nincs az a sötétség, ami akár egyetlen gyertya fényét kioltaná. Hiszek abban, hogy az élet szép, az emberek jók, a világ pedig pont olyan, amilyenné tesszük! Sok sikert kívánok szívem minden szeretetével! Kassai Csilla" leinemannzsolt.eu/?p=45

vilagnezet.blog.hu/2010/02/04/sciennet_inkabb_hittek_benne

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.19. 15:28:13

"Kassai Csilla:
2010. április 7. szerda 21:50-kor

Drága Zsolt!

Most nagyon sajnálom, hogy nem vagyok debreceni és nem a 2.számú választó körzetben lakom. Kívánom Nekek, népünknek és minden jóra való, jólelkű embernek, hogy győzzön a szeretet, az összefogás, a mergértés, a HIT és a BÉKE. Hiszem! Tudom! Hogy Isten országa ott lakik valamennyiünkben.Hiszem! Tudom, hogy nincs az a sötétség, ami akár egyetlen gyertya fényét kioltaná. Hiszek abban, hogy az élet szép, az emberek jók, a világ pedig pont olyan, amilyenné tesszük! Sok sikert kívánok szívem minden szeretetével! Kassai Csilla" leinemannzsolt.eu/?p=45

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.13. 11:37:30

Már sikkasztás miatt is nyomoznak a ScienNet-ügyben

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100323-mar-sikkasztas-miatt-is-folyik-az-eljaras-a-sciennetugyben.html

"A nyomozók az adatok feldolgozása közben megállapították, hogy a Sciennet LLC magyarországi bankszámláiról összesen 3,6 milliárd forintot utaltak ki a vizsgált időszakban törzsvásárlóknak. Az első 112 ember kapott ebből 2,1 milliárd forintot, közülük is volt valaki, aki egymaga - igaz, több lépcsőben - 227 milliót kapott. Ezeket a pénzeket úgy utalták ki, hogy a törzsvásárlói rendszer bevétele, vagyis a termékpartnerektől származó jutalék, nem érte el a 300 millió forintot. A nyomozók megállapították, hogy a kiutalt milliárdok fedezete az új belépők által fizetett foglalók voltak. "

Reactor 2018.02.08. 00:34:46

@lara60: A kettő közötti különbség pedig az, hogy...

"Ez az üzlet teljesen másképpen működik."

Igen, ez minden újonnan induló MLM-átverésnél el kell sütni. És mindig lesz pár tucat balek, aki meg is eszi. Most például a KMD-ban zombulnak.

@killersalmons: Kétszer már sikeresen összeomlott, sok száz millió földönfutót hagyva maga után. Egyszer 29-ben, legutóbb meg 2008-ban. De azért éljen éljen a vadkapitalizmus, a modernkori adósrabszolgaság...

@tviBen: Neked is felteszem a 40 milliós kérdést: ha az MLM ekkora überkirály csúcsszuper dolog, a jövő üzletmodellje, és a csúnyarossz Rt-ket meg nagy gonosz kizsákmányoló cégeket akarja leváltani, miért nem oldja meg a munkanélküliség problémáját? Hiszen mindenki jól járna. A cégvezetőknek áramolna a zseton, a Viktátornak se kéne betartania az 1 millió munkahelyes ígéretét, és az átlagemberek se hisztiznének, hogy nincs munka, jaj jaj, ki kell menni Németbe, prümm prümm prüüüüüüüüümmmmmmmmmmmmm...
Ja, és bónuszként azt is elmagyarázhatnád, hogy az MLM már annyira csúcs szuper üzletmodell, már csak kamu álláshirdetésnek álcázva a Jófogáson tudnak pár balekot fogni vele :D
De azért védjed csak a Ponzi-sémádat. Legutóbb akkorát szólt, hogy Albánia konkrétan Szomália szintjére süllyedt vissza, és az ENSZ-IMF közös összefogása kellett ahhoz (valamint súlyos dollármiliárdok), hogy legalább balkáni szintre visszajusson az ország...
süti beállítások módosítása