Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Keresztállítás fejlődése a jobbiknál

2010. december 05. - IGe

Egyszeres kereszt, kettős kereszt, hármas kereszt, négyes kereszt, ... hetes kereszt, nyolcas kereszt és kész is a fenyőfa.

A kezdetekben ezen pártegyház, olyan 2003-2007 körül, sima ókori kivégzőeszközöket állított még, jellemzően tömör hulladékfából összetákolva, amit itt az alábbi képen láthatunk. Hozzáteszem a köztéri hanuka-menóra (hanukia) giccsek sem voltak sem akkor, sem manapság egy cseppet sem szebbek. Többen a pódiumra állított kivégzőeszközben már nem is az ókori, hanem a középkori barbár emberégetős áldozati szertartást látták jelképezni. Egyedül a rőzse hiányzik nagyobb mennyiségben a monó kereszt alól.

Aztán talán már 2007-től már ilyen két férőhelyes -tandem- ókori kivégzőeszközökkel nyomultak. Jellemzően még mindig tömör építési hulladékfa alapanyagokból. A fejlődés motorja egy görök katolikus pap ivadéka.

Néhány kreatívabb emberke már elkezdte ezt is a fenyőfa ünnepnek megfelelően diszítgetni. Bár a csúcsdíszt csak a közepére bírták felrakni létra hijján. Ezzel egyidőben anyagtakarékossági okokból, megjelentek az üreges koporsószerűen összetákolt keresztek is. A kereszt minden fajtája közben a vörös csillaghoz hasonló poltikai jelképpé kezd válni.

A Csipcsiripp hírügynökség szerint a szerszámukat NemBal oldalon hordók jövőre már hármas keresztet fognak állítani. Aztán minden rá következő évben eggyel többesebb keresztet.

Ez a fejlődési folyamat, elemzők szerint így talán 6-8 év múlva eljut a NemBal oldalon hordók dac- és véd-szövetsége oda, ahol eleve kezdeni kellett volna. Ami már valóban a helyhez és az időponthoz méltó. Ami valahogyan így fog majd kinézni. Ez a nyolcaskereszt forma:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr512494162

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kettős kereszt eredete 2011.09.24. 10:13:49

Aki eddig nem tudta, most már tudhassa... akinek van szeme az láthassa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.05. 12:53:58

Egy tény, egy hazugság, két feltételezés és jövőbelátás alapján postot írni, ilyen reménytelenül szar poén erőltetésével, háát ez ölég szar :)

...de legalább lehet rajta röhögni, ha nem is amiatt ami miatt gondoltad.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.05. 13:10:42

@Conv: Na akkor min? Mert én leteszteltem mélyen vallásos katolikus templomba járőkon és nekik tetszett és mosolyogtak rajta.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.05. 23:46:12

@IGe:

igen, ők általában nobeldíj várományosok, mély humorérzékkel, jó tesztcsoport volt.

így már értem mi az amit nem értettél abból amit írtam.

indust · http://indust.hu 2010.12.08. 09:28:55

Valahol ez a kiragadott gondolat jól mutatja ezt a kákán-csomót érzésvilágot, ami feléjük megy: ha építési hulladékfa, az a baj, ha valami mahagóni lenne, az is baj.

Világnézet 2010.12.08. 10:48:40

@indust: Az hogy kezdetekben építési hulladékfából készültek az ókori(középkori) kivégzőeszközök, az tény. Később aztán minőségibb lett. Ezzel is a NemBal fejlődési képességét mutattam be. Különösebben nem minősíttettm ezen tényt, hogy jó vagy rossz szerintem, csak inkább összehasonlítottam.

Azt is elismerem, hogy a judeista giccseknek sincs semmi keresnivalójuk köztereinken. Az erre való reakcíó részben jogos szerintem, még akkor is, ha szerintem a Nem Bal ezzel öngólt is rúgott és rúg magának.

Ugyan is a kereszténység egy zsidó szekta és semmi köze a magyarság ősi vallásaihoz. A NemBal ezzel is egy judeista alapú szektát támogat lényegében.

Ha tényleg magyar vallási jelképeket állítanának fel, akkor az az életfa, kerecsen sólyom, napfonat jellegűek lehetnének, amely tényleg magyar vallási jelképek.

Intizar 2011.01.13. 19:36:08

Fenyőfa szép volna (ld. fenyőünnep, vagy Önök ehhez túl fiatalok?). Sajna keresztnek van egyéb irányú továbbfejlesztése is, amely ugyanvalóst kevéssé örvendetes.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.15. 11:25:15

Kerecsensólyom csodákat vidéki településeken (Lajosmizse, Akasztó pl.) már lehet látni, szentkoronával a fején. Nekem még mindig meglepetést okoz, hogy a totemet részesítik előnyben egy szelektív hulladékgyűjtő sziget kiépítése helyett, de az ilyen érzelemre ható dolgok sohasem kötöttek le igazán. :)
süti beállítások módosítása