Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Megszűnik a Heti Válasz

2011. április 09. - IGe

A Heti Válasz című bizniszújság felkerült a megszüntetendő öt legkétesebb újság listájára. Az indoklások közt szerepel, hogy nem történelmi újság, nincs 100 éves és nincs 25.000 főt elérő dolgozói létszáma sem. Ezt a számot egyébként még az olvasóik száma sem éri el.

Célegyenesbe fordult a firkászklikk közösségek bejegyzését szigorító Európai Közösségi törvénytervezet Magyarországra vonatkozó szövegezése. Az törvény hatálybalépése után több tucat kettős mércés szervezetnek kell búcsút vennie az firkászklikk léttől, illetve az abból fakadó kiváltságoktól. Ennek alkalmából listába szedtük azt az öt társulatot, amely a leginkább rászolgálhat erre.

Az utóbbi évek megannyi visszaélése után a jogszabály megérett a módosításra. A Unió dolgozik is a bejegyzés szigorításán, s bár a törvénytervezet májusban kerül az EU parlament elé, már most körvonalazódik a reform iránya. Erősen tartja magát az az elképzelés, mely több kategóriába rendezné - s más-más kedvezményekkel ruházná fel - az eddig egy kalap alá vett szervezeteket. Támogatott, megTűrt és Tiltott kategóriák lennének. A legszélesebb jogkört nyújtó csoportba a magyar történelemben kiemelkedő hatalomkorrupciós szerepet játszó firkászklikkek kerülnének. A második kategória az ilyen múlttal nem rendelkező, de hitelvtársi tevékenységet végző bandáké lenne. A harmadikat a firkászklikk jellegű csoportosulásoknak tartanák fenn: azon társulatoknak, amelyek mehetnek a sunyiba. Ezen utóbbiak úgynevezett firkászklikk halál listára kerülnek.

Addig amíg megszületik az új törvény, a bejegyzett firkászklikkek megvizsgálásával összeállítottuk az 5 legkétesebb csoportosulás listáját. Azokét a szervezetekét, amelyek főként nem újságírói tevékenységet végeznek, hanem inkább agitációs pártpropagandát, illetve firkálmányaik túlmutatnak a józan ész legtágabban értelmezett határán is - leginkább rászolgál a felülvizsgálatra.

Válogatásunk szükségképpen tartalmaz szubjektív szempontokat is, azon voltunk, hogy az egyértelmű eseteket tüntessük fel.

Heti Váltassz - Narancserikus társulat orbánikivel, angyalkommunikációval, komcsiűzéssel, adományszervezéssel foglalkoznak. Beavatottságát a firkászklikk alapító Borókabokor Gábor állítólag annak köszönheti, hogy gyerekkorában gömbnarancsot látott repülni a parlamentből, illetve a Közel-Vatikánban átesett egy szertartáson, amióta nem fogja a józan ész.

Új Embör - Hazánkban a legtöbbet bírált firkászklikk. A főbb vádak között agymosás, kuruzslás, a gazdasági hatalom illegitim megszerzésére való törekvés szerepel. Nem annyira újságírói tevékenységükről, mint inkább személyiségzüllesztő és Vatikán érdekeltségű multinacionális vállalati szervezetépítő tanfolyamokról ismertek.

Black Szombat - "Mi vagyunk az egyedüli nem földi kiválasztott firkászok. Minket az ÖregToll, a  Toll küldött a Föld nevű bolygóra" - vallják. Ennek megfelelően foglalkoznak hebrencsírással, hókuszpók készítéssel, számmisztikával és jóslással. Vezetőjük,  dr. Feldjemájer Péter 1975-ben végzett az Kamuzsálemi Parapszichológiai Akadémián. A szervezet égisze alatt működik az Óz Ezoterikus-Teológiai és Parapszichológiai Akadémia.

Taccs Tower - "A Rejsztroránus Fajnak megvan a saját Tolla" - vallják magukról. Szerintük ők az egyetlen olyan idegen befolyástól mentes firkászklikkek, amely az ősi pitsburgi papírkereskedő hagyományokra épül. "Firkálásaik" elsősorban a számítógép és nyomtató előtti kézzel és tollal írás utáni nosztalgia kiélésében merül ki. 

Hatok - A Hatok filozófiát egy bizonyos Német tudós Bicze Bócza hozta létre. A firkász felekezet eredete Kántor előtt 666-ra nyúlik vissza, amikor a földlakók első csoportja megérkezett Turánba. Célkitűzésük 1978. február 22-én elkezdődött Új Kor kikényszerítette feladatok ellátása: öngépelő, szadimazó-, sánta vetés-, boszorkánykönny szárítás- és ének és gitár tanfolyamok és koncertszervezéssel is foglalkoznak gebinben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr192811916

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ส่งดอกไม้ 2018.06.17. 20:18:38

Láthatósági keresztények - NemGogol

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.09. 16:11:27

"Az egyházakban politikai szövetségest kereső pártok olyan elkorhadt, régi világot képviselnek, amely soha többé nem fog visszatérni Magyarországra – mondta Orbán Viktor a Fidesz 1992-es pécsi kongresszusán."

hvg.hu/hvgfriss/2011.14/201114_keresztenydemokrata_ternyeres_a_kormanyzasb

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.09. 20:20:17

Heti Válasz: az alapítástól a magánkézbe adásig: Végkiárusítás
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=10253

Noname Watanabe 2011.04.10. 17:51:47

Éljen a Hitgyüli, az agyporszívózás és a tized, éljen a szcientológia és Gyurcsány Ferenc!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.16. 12:27:22

Egy olyan egyházi állammal, tehát Vatikánnal, amely nem ismeri el hivatalosan sem az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, sem az Európai Unió Alapjogi Chartáját függessze fel Magyarország mindennemű diplomáciai kapcsolatát. A Vatikáni állam érdekeit képviselő ügynököket, parlamenti, állami képviselőket pedig távolítsa el pozícióikból. Semjén Zsolt a közvélekedés szerint vatikáni ügynök.

www.facebook.com/sajtoszabadsagert/posts/180087145372092?notif_t=share_comment

www.facebook.com/simaboru.stop/posts/203525326349140?notif_t=like

Fújoltak Semjénre, utálták az alaptörvényt

index.hu/belfold/2011/04/15/fujoltak_semjenre_utaltak_az_alaptorvenyt/

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.16. 13:10:13

Akkor ne akarjon állami szinteken képviselve lenni, hanem csak az egyházakkal tartson kapcsolatot. Ja Vatikán által elismert biblia meg egy gyűlöletkeltő mű, amelyben a a fő mítoszalak milliókat gyilkol le. Ja és ez Vatikán szerint példamutató cselekedet. Vatikán szerint a rituális gyerekgyilkosság a szeretet legszebb példája. -A bibliai Isten úgy szerette a világot, hogy egyetlen fiát adta érte.
süti beállítások módosítása