Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Wikipédiának nyílt levél

2011. szeptember 09. - IGe

 

Nyílt levél a magyar wikipédiát leigázó és uralma alatt tartó hitkomisszároknak! Akik a világnézeti szócikkeknél teológiai lexikon, katolikus agitációs propaganda és történelem hamisítás szintjére züllesztették a valóságot.

Valódi IGe vagyok, tehát Iván Gábor elemér és nem a Data Destroyer - béna Opus Dei ügynök - félék által keltett kavar-klónok, meg zoknibábok. Valódi szócikkeket írtam, saját kútfőből és nem tömegesen bemásoltam, mint a többszörös wikipédai szorgalmi díjjal kitüntetett és előléptetett hitelvtárs. Rendben van, hogy a Magyar Wikipédia tele van judeo-keresztény ZombiJézus imádó hitkomisszárokkal és én ezért oda semmit sem írhatok, még olyat sem, amely egyértelmű tény, és személyem és pozicióm a legfőbb forrás. De ... Valamelyik szerencsétlen ott szégyellje már el magát, és a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája szócikket aktualizálja. Mert a szervezet újra indul és ez tény. A hel.hu -n is olvasható. Üdv: IGe

A probléma forrása A magyarországi Wikipédia alapvető problémája az, hogy egy kisebb csoport magáévá teszi az egész oldalt, harcos stílusukkal pedig minden másként gondolkodót elrettentenek saját véleményük közlésének merő szándékától is. Teszik mindezt azért, mert a „független források” nem igazolják az adott szócikk tartalmát, adott esetben elfogultságot kiáltanak, aminek következtében - szerintük - sérül a Wikipédia „semlegességi irányelve”.

E módszer tökéletesen illik korunk PC-dogmatikájába, aminek következtében kiküszöbölődik a direkt cenzúra intézménye, ugyanakkor annak lényege és eredménye még kiválóbb summázattal megmarad, aminek eredményeképpen az egyén önszántából fogja vallani a kötelezően elvárt gondolatokat. forrás: Pogány Árpád

Összegezve A Wikipédia saját állítása szerint egy semleges, független, objektív és általános lexikon, melyet bárki szerkeszthet. Saját állítása szerint. A cikkek a közzététel után a köz tulajdonává lesznek, és a lexikon a köz hasznát, valamint a tudás rendezett összegyűjtését szolgálja. Valójában azonban a Wikipédia a legkevésbé sem objektív, ennek következtében egy részrehajló, manipulatív, értelemszerűen dezinformációkat közlő oldal, amelyet a tudás egyik forrásaként használnak a laikus internetezők. Ennek oka, hogy a Wikipédiát birtokba vette egy szűk, de tetten érhető kisebbségi szerkesztő réteg, akik gyakorlatilag saját kis diktatúrájukat építették ki azon a honlapon, amit ezrek olvasnak Magyarországon naponta. Az átlag tudású, felületesen informált, esetleg könnyen megvezethető emberekre nézve pedig mindez nemhogy informális jellegű, de egyenesen káros lehet. Természetesen mindez nem vonatkozik a Wikipédia mindegyik szócikkére, befolyásoló mivolta azonban a fenti példák - és a be nem mutatott, ám a szerkesztői oldalakon és vitalapokon rövid kutatás után fellelhető esetek - fényében tagadhatatlan, „szabad” titulusa „független” mivolta pedig szimplán az önjelöltségnek köszönhető, ami egyebet sem takar, hangzatos és megnyerő marketing lózungnál. Sajnálatos, hogy ezen szavak valódi tartalma lassan kivész és a „cenzúrázott”, „dezinformatív”, „hiteltelen” és „hazug” jelzőkké fognak metamorfizálódni. forrás: Pogány Árpád

Wikipédia User:IGe -A tudománynak, így a lexikonoknak sem feladata hazudni, csusztatásokat végezni, vagy embereket tévedésben hagyni, mert egyesek megsértődhetnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr413213285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.10. 13:58:57

A magyar wikipédián cirkusz ami megy. Hiába vagyok a legfőbb forrás, meg a honlapunk is, egyszerűen nem aktualizálják a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája szócikket. Tehát, hogy folyamatban a felélesztés. Pedig azt is eleve én indítottam és szerkesztettem is. Egy rakás katolikus informatikus, meg megszállott, teológiai lexikont csinál minden szócikkből, amiből csak tud. Mivel jómagam inkább valláskritikus vagyok, ki is tiltottak "MINDÖRÖKRE". Amikor ezt is kiröhögtük, akkor írták át véglegesre. Persze a papoknak jól "jövedelmez" a háború.Tisztelet a kevés kivételnek. Persze azoknak is inkább csak a szájuk jár, de a tettek elmaradnak.
süti beállítások módosítása