Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Népszámlálás jogszerű elutasítása

2011. szeptember 27. - IGe

Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni.

Kérem a blogos és közösségi oldalakon aktív társadalmat, gyűjtsük itt össze a 2011-es "Népszámlálás" jogszerű elutasításának lehetőségeit. Minden új érvvel, reális lehetőséggel kibővítem blogbejegyzésemet. Mert gondolom senki sem szeretné, hogy arra érdemtelen helyre talicskázzák az adatainkat, és sajnos vele együtt esetleg a pénzünket is.

19 milliárdba kerül és mennyi lesz vajon még az utóhatása?

I. § Elvi Lehetőség

Nyilvánosan feltett kérdés, amire nyilvános választ várunk a kormánytól és a jogvédő hivatalos szervezetektől is. Például adatvédelmi biztostól: Az a fő gond, hogy amíg egy parlamenti szavazásnál megoldott* az anonimitás, "Népszámlálásnál" az adatközlő BEAZONOSÍTHATATLANSÁGA nincs technikailag kizárva. Tehát nincs elégséges és meggyőző garancia arra, hogy a személyes adatainkat valaki/valakik, akit mi nem akarunk, megismerhesse, azonosítsa, felhasználja , tárolja, rendszerezze. Ameddig ezt nem oldják meg, addig jogunk van a "Népszámlálást" elutasítani. Viszont aki esetleg ezt a gyakorlatban is kipróbálná, semmiképpen ne mondja ki az "elutasítás", vagy "megtagadás" szót. Jelezze, hogy szívesen "népszavazna", de nem rajta múlik, hogy ennek nincsenek meg a törvényi feltételei. Jöjjenek vissza a számlálóbiztosok, hogyha meglesz.

 

II. § Elvi Lehetőség

A  2001-es népszámlálás vallási hovatartozás felmérése, a közben feltárt adatok alapján, egyértelmű statisztikai csalás, azaz bűncselekmény volt. Amelyen való ismételt részvétere, tehát bűncselekmény támogatására, abban való bárminemű közreműködésre, SENKI SEM KÖTELEZHETŐ. Még abba a formában sem, hogy az adott kérdésre joga van nem válaszolni, de a többi kérdésre adott válaszával még is csak legalizálja magát az eljárást. A statisztika csalás alapján a társadalom jelentős vagyona lett jogtalanul átcsoportosítva arra érdemtelen egyházakhoz.

III. § Elvi Lehetőség

19 milliárd forintot elkölteni olyasmire, amit amúgy is tud az állam felelőtlen költekezés. Azaz államadósságot, költségvetési hiányt, és adót növelő tétel. Amit számos más törvény tilt és nem is olyan régóta még súlyosabban büntet is. A kormány kérésének megfelelően mi felelős állampolgárok vagyunk és nem támogatjuk az efféle pénzpazarlást.

IV. § Elvi Lehetőség

KET értelmében az állami hivatalok nem kérhetnek a polgáraiktól olyan adatot (nem kötelezhetik adatszolgáltatásra) amelyet más állami hivatali forrásból be tudnak szerezni. 

A lakás kérdőívnek éppen ezért a legminimálisabb van csak köze a NÉPSZÁMLÁLÁSHOZ. Az inkább adókivetési tervek miatt szerepel. Mióta is van építési engedélyeztetési hatósági eljárás? Mert akinek az ingatlana ezen átesett az nyugodt szívvel beírhatja egy nagy összekapcsolás jellel, vagy átlósan nagy betűkkel a lapra , hogy az adat már az állam rendelkezésére áll.  Ez szinte teljes mértékben igaz a személyi kérdőívre is.

V. § Elvi Lehetőség

A népszámlálási kérdőív összeállításában és a vele kapcsolatos törvényekben, jogszabályokban, eljárási magyarázatokban önellentmondó, tudománytalan, hibás kérdések és teljes mértékben felesleges kérdések is vannak. Végezzenek pontos és alapos munkát! A trehányságban és hibás felmérésbe való közreműködést nem vállaljuk.

VI. § Elvi Lehetőség

Törvénysértő a népszámlálás lebonyolítása a 40 ezer kérdezőbiztos pénzügyi juttatása szempontjából is. A munkatörvénykönyve szerin "Az egyenlő, illetve egyenlő értékűként elismert munka díjazásának meghatározása során az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. " Ezzel szemben a számlálóbiztosok díjazása jelentősen eltér, tehát diszkriminatív. Ami más általános emberi jogokat is sért. Példaként a számlálóbiztos 1500 Ft-ot kap egy 3 fős család alap esetben való adatbeviteléért, ameddig ezért egy vidéki kisvárosban élő csak 1225 Ft-ot. Az egy lakásban lakó személyek növekedésével ez minden egyes személy után 370/310 Ft-al még növekszik is. Ami szintén eltérő. Ezen törvénysértő magatartás megszüntetéséig, megint csak jogszerű az elutasítás. 

VII.§ Elvi Lehetőség

Mindennek lennie kell és van is jogszerű visszautasítási lehetősége. Még a fegyveres katonai szolgálatnak, rendőrség, ügyészség előtti vallomástételnek is. Tehát ezt illene is közölni az illetékes szerveknek, hogy ebben az esetben mi az. A fegyveres katonai szolgálatot, így a 2011-es népszavazási kérdőívet is meg lehet tagadni, ha más nem lelkiismereti és vallási alapon. Ha mégsem, az nagyon fura lenne, hiszen a múltban az állam többször és súlyosan visszaélt ezen adatok felhasználásával. Sokaknak okozott ez családi tragédiákat. Minimum, hogy tőlük és hozzátartozóiktól nem várható el együttműködés.

VIII. § Elvi Lehetőség

Írd meg hozzászólásban, és felteszem ide!

 

GYAKORLATI LEHETŐSÉGEK

 

A számlálóbiztos nem tudta 2011.10.01-előtt tőlem átvenni az így összeállított borítékot, mert erre nincs jogszabályi felhatalmazása, ezért bevittem és átadtam a helyi önkormányzat jegyzőjének.

I. § Gyakorlati Lehetőség

"Ha nem akarsz válaszolni: Írd rá a kérdőívre hogy mivel a népszámlálásban résztvevők egyértelműen beazonosíthatóak, így annak végrehajtása jogellenes, következésképpen nem vagy köteles benne részt venni, polgári engedetlenséggel élsz az állam jogellenes cselekményével szemben.

Ha ezek után eljárás alá vonnak, ne ismerd el hogy te írtad, de hivatkozz arra hogy ha az állam bizonyítani tudja hogy te (vagy bárki más egyértelműen azonosított személy) írtad ezt a kérdőívre, akkor ipso facto bizonyított hogy a válaszadók be azonosíthatóak, azaz a népszámlálás végrehajtása jogellenesen történt, tehát a válaszadás jogszerűen megtagadható. 

Ha pedig az állam nem tudja bizonyítani hogy te voltál, akkor meg bizonyítottság hiányában kéred megszüntetni az eljárást, és csókoltatod a jó édes anyukájukat."

II. § Gyakorlati Lehetőség

A kötelező kérdésekre egységesen lehet olyan választ adni, hogy az adat már az állam rendelkezésére áll. Ezzel is megtörténik a válaszadás és igaz is a kérdések majdnem mindegyikére. Amelyre nem, hát ott tévedtünk. Tévedni is szabad. Aki kicsit ennél aktívabban kíván tenni a valódi és nem csak a vetített demokráciáért, az a vallási hovatartozás kérdésére beírhatja például, hogy JEDI REND, vagy hasonlót.

III.§ Gyakorlati Lehetőség

Az internetes "népvallatásnál" egy listából kell választani vallást, világnézetet és nem lehet mást beírni. Ez durva törvénysértés, ami miatt mindenkinek, akinek a világnézete, vallása, felekezete nincs a listán, jogába áll bojkottálni a népszámlálást. Hiszen így már a 2001-es népszámlálás után, a 2011-es népszámlálás vallási hovatartozás része is egyértelmű csalás, és alapvető emberi jogokat sért.

IV. § Gyakorlati Lehetőség

Sokan beikszelnek minden rublikát, és szöveges kérdésekre bugyuta válaszokat adnak. Ebben ezen oldal kiváló ötletadó. Hiszen nem a mostani kormányunk és pártunk egyik fontos emberétől Simicska Lajostól, hanem már sokkal korábbról is tudjuk, hülyének lenni állampolgári alapjog.

V. § Gyakorlati Lehetőség

Írd meg hozzászólásban, és felteszem ide.

 Más összefüggő gondolatok

Az ígérgetések és a bizalomra való biztatás itt tekinthető meg, de van még Magyarországon, aki hisz a politikusok ígérgetésének és kampány propagandájának? Technikai garanciára van szükség, és éppen  az ami nincs.  

A szabálysértési eljárással és büntetéssel való fenyegetőzés paradox logikai hiba a rendszerben. Ha egyszer a számlálóbiztos, nem kérhet el semmiféle azonosítót és a népszámlálás anonim, akkor hogy a manóban lehet megállapítani az anonimitás szabályának a felrúgása nélkül, hogy kit is lehetne megbüntetni és igazak-e az adatai? Vagy még sem anonim, hanem nagyon is jól beazonosítható?

Érdekességként: Felkerült a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" írásom az index.hu főoldalára. - Meglepett. Az viszont, hogy nagyon hirtelen le is lett véve, már nem lepett meg. - Aki fontosnak érzi a témát kérem ossza meg a közösségi oldalakon, már csak azért is, mert hirtelen túl sok lett a PR fizetett támogató cikk és blogbejegyzés. Köszönöm.

 * A szavazólapot bedobjuk egy nagy urnába, jó sok szavazólap közé, és semmilyen adat nincs rajta, amivel vissza lehetne fejteni, hogy ki dobta be azt a cetlit.

Népszámlálás 2022 jogi anomáliái

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr523259591

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Jedi Rend Sajtóközleménye 2011.10.02. 15:17:35

 -véglegesítés előtti változat - A Magyar Jedi Rend, Jedi Tanácsa tiltakozik az ellen, hogy a KSH a 2011-es Népszámlálás online kérdőívében nem ad lehetőséget a szabad vallás kinyilvánítására azzal, hogy az ide kapcsolódó kérdés válaszadás...

Trackback: Polüphémosz nyája és a népszámlálás 2011.10.02. 11:08:15

A soros elnökség után újabb ritkán visszatérő esemény lebonyolítására kényszerül szeretett kormányunk, dübörög is a népszámlálás-láz, mert ezen múlik minden. „A pontos adatok ismeretében megalapozottan lehet a gazdasági, az egészségügyi, az oktat...

Trackback: Katkó-e vagy? 2011.10.01. 12:00:23

„Népszámláláskor valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk!” Ez a felhívás olvasható azokon a szórólapokon, amiket a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az ország összes postaládájába eljuttat. Ezzel ismét bebizonyosodott, hogy izgalmas hely ez a Magyaror...

Trackback: Számlálj Fasszal - 2011 2011.09.28. 16:38:51

Ha véleményedet a népszámlálási kérdőíven kívánod kifejezni...  ... az emailcímünk még mindig él!

Trackback: KSH bejelenti előre a csalást 2011.09.27. 23:57:09

  Adattisztítás? Mi ez!? A kozmetikázás más elnevezéssel?  Kiszínezés a megrendelő kérésének megfelelően? Normálisak? Csalás ez világosan és magyarul. Nem kell ezt elmisztifikálni. Tudtuk eddig is, de hogy még előre be is jelentik. - Frankó. ...

Trackback: Judeo-kereszténység erkölcsi elítélése 2011.09.27. 20:17:11

 IGe harmadik prédikációja.A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai: 1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - E...

Trackback: Jelentés a Kegyelmes Úrnak 2011.09.27. 14:41:45

Balsai, a volt független fideszes, jelenleg szintén független alkotmánybíró megírta szintén független szakdolgozatát nemzetiegyüttműködés szakon. Hát, mondjuk legyen egy jóindulatú kettes alá....

Trackback: Nevezzük át a Nemzeti Vágtát! 2011.09.27. 12:28:46

Legyen Nemzeti Ámokfutás, vagy Nemzeti Átvágta, és ne négy napig tartson, hanem egész évben! A versenyre nevezhetne bárki, akit lóvá tettek, akivel elszaladt a ló, aki nyeregben érzi magát, vagy fordítva ül a lovon.Nem adnám egy vak lóért, ha összerúgn...

Trackback: Anonim népszámlálás? Muhaha! 2011.09.27. 12:28:11

Nevet nem kérnek, de beazonosítható, sőt kellően érdekes adatok esetén gyanúsítható és számonkérhető is vagy. Októberben még a seggedbe is benéz az állam.Kíváncsi lennék, hányan nézték meg eddig, miféle kérdések szerepelnek a Népszámlálás 2011 kérdőíve...

Trackback: Népszámlálás 2011 Magyarország 2011.09.27. 10:53:31

 Kitöltési útmutató országunk Jedi nagyhatalommá válásához  A népszámlálással kapcsolatban a szientológiai jellegű kérdőív miatt, a Semmi Közük Hozzá válaszadást javaslom a kötelező kérdésekre. Ebbe bele sem lehet kötni, hiszen a válaszadás m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 11:22:29

"Népszámlálás Ksh

Tisztelt Világnézeti Érdekvédelem - Magyarország!
A népszámlálás Magyarországon név nélkül történik. A statisztikai hivatal egy egyirányú utca, ami azt jelenti, hogy az adatok bejönnek, de innen kifelé már csak összesített formában kerülnek. Erre több törvényi garancia is van, amely kötelezi a KSH-t, így a statisztikai törvény valamint az adatvédelmi törvény, és számos nemzetközi adatvédelmi egyezmény is, amely biztosítja, hogy senkit se lehessen összesített adatokból beazonosítani. Ennek egyik kritériuma például, hogy 3-nál kisebb elemszámot semmiről nem adunk ki."

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=218967421497517&id=174821675912092&notif_t=feed_comment

Világnézeti Érdekvédelem - Magyarország Népszámlálás Ksh: A kérdésem a technikai BEAZONOSÍTHATATLANSÁG-ra vonatkozott, ami a parlamenti szavazásoknál megoldott. Üres cetli, bedobjuk egy nagy urnába és semmilyen adat nincs rajta, amivel vissza lehetne fejteni, hogy ki dobta be azt a cetlit.

Pretoryan 2011.09.27. 12:22:58

"Erre több törvényi garancia is van, amely kötelezi a KSH-t, így a statisztikai törvény valamint az adatvédelmi törvény, és számos nemzetközi adatvédelmi egyezmény is, amely biztosítja, hogy senkit se lehessen összesített adatokból beazonosítani."

Vajon Orbánékat mennyire zavarta eddig is hogy nemzetközi egyezmény van érvényben, vagy aktuális törvén...

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.09.27. 12:24:32

Támogasd a tüntetőket, vegyél részt rajta, a te érdeked!

M_R 2011.09.27. 12:25:42

Név nélkül történik csak a személyi szám, személyi igazolványszám, lakcíłmkártya és a lakcím kerül rögzítésre. :)

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 12:26:13

"...Mert gondolom senki sem szeretné, hogy arra érdemtelen helyre talicskázzák az adatainkat, és sajnos vele együtt esetleg a pénzünket is..."
És a bejegyzés alján ott virítanak a facebook linkek. Erre tényleg csak annyit lehet mondani, hogy a szánalmas emberi hülyeségnek nincsenek alsó határai...

Édy, aki Endre 2011.09.27. 12:31:58

Már emlékszem!!! A múltkori alkalommal is ekkora volt a rinya a blogokon. Vagy nem. :)

csoko20 2011.09.27. 12:35:36

Így elsőre a Kubatov lista, meg a vonalkódos nemzeti konzultációs levelezés ugrott be. ;)
Biztos a ballibsi lejárató propaganda miatt. Mert amúgy 1000 %-ban megbízok a kormányban, pártban, :)))))

68nyara 2011.09.27. 12:39:48

Ha ez így van: "A 2001-es népszámlálás vallási hovatartozás felmérése, a közben feltárt adatok alapján, egyértelmű statisztikai csalás, azaz bűncselekmény volt. Amelyen való ismételt részvétere, tehát bűncselekmény támogatására, abban való bárminemű közreműködésre, SENKI SEM KÖTELEZHETŐ. Még abba a formában sem, hogy az adott kérdésre joga van nem válaszolni, de a többi kérdésre adott válaszával még is csak legalizálja magát az eljárást. A statisztika csalás alapján a társadalom jelentős vagyona lett jogtalanul átcsoportosítva arra érdemtelen egyházakhoz."

Akkor tegyél feljelentést. Az is állampolgári kötelesség. Bizonyára a birtokodban vannak az erre utaló bizonyítékok, tehát neked kellene ezt megtenni.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.27. 12:41:33

büntessenek /úgy sem tudnak ;)/
ha még is, akkor mi van, bekaphatják, oszt jónapot :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.09.27. 12:41:44

@Muad\\\'Dib: Nem szoktam, de ezúttal kénytelen vagyok egyetérteni veled. :-)

Dr. Trebitsch 2011.09.27. 12:44:16

Tipikus sok hűhó semmiért.

A népszámlálás név nélkül történik, a számlálóbiztos nem kérhet tőled igazolványt, a személyes adataidat nem kérdezheti, ha mégis megmondod a nevedet, sehová sem írhatja fel. A lakásokra és a személyekre vonatkozó kérdőíveket az adatfelvétel után szétválasztják, külön kezelik, feldolgozás után megsemmisítik. A számlálóbiztosnak ezer dologra kell figyelnie, nem fog törvénytelenül listát készíteni a lakások névtábláiról, mert nem fűződik hozzá érdeke - de ha ettől tartasz, leveheted. Az adatgyűjtés önbevalláson alapszik, senki sem bírálhatja felül, amit mondasz, ha kamuzni akarsz, megteheted.

Vallásodra, nemzetiségedre, fogyatékosságodra, krónikus betegségedre vonatkozó kérdésekre nem kell válaszolnod, ez külön engedmény az ok nélkül rettegők számára.

Viszont kötelező, mert ha nem az lenne, annyian nem szánnának rá fél órát, hogy értelmetlen lenne elkezdeni. Az Unió minden tagállamában van, mindenhol kötelező, szóval törvényes kibúvót keresni alóla lehet, de nem érdemes. Ezen a tízévenkénti adatfelvételen alapszik minden reprezentatív mintán alapuló felmérés, mert csak ez ad kb. teljes képet a lakosság és a lakásállomány összetételéről, ezért ezen alapszik egy halom későbbi szociálpolitikai döntés is, többek között.

Ha mégis bujkálni akarsz, megteheted: ezzel szabálysértést követsz el, de mivel a számlálóbiztos nem tudja, ki vagy, kb. semmit sem tudnak veled csinálni, szóval nem tudom, mit kívánnál még.

A legvalószínűbb, hogy gőzöd sincs arról, amiről beszélsz.

Demilo 2011.09.27. 12:45:07

Szerintem, ha bemutatod a papírjaid üldözési mániáról, akkor nem fognak összeírni. Legfeljebb majd a gondozóddal megbeszélik.
Egyébként "nekik" már biztos feltűnt, hogy te valamiért ennyire agitálsz a népszámlálás ellen, szóval a helyedben kikapcsolnám a telefont, a netet meg mindent. Úgy jobban fogod hallani a közeledő talicskákat.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 12:45:42

@Nathan D'Xantine:
Ne érezd magad rosszul, néha megeshet. :)

tataugebu 2011.09.27. 12:46:00

A résztvétel kötelező. Választ adni kötelező. Aztán az, hogy mit ír be a kérdezőbiztos, utólag már nem bizonyítható. Szóval mondjunk amit akarunk, hottentotta a nemzetiségünk, utólag úgyis le lehet tagadni, márha valaki is érdeklődne.

ezanevemeskesz (törölt) 2011.09.27. 12:46:58

és ha gyurcsánynál lenne ez a 'szórólap', akkor menne a sok "forradalmár" tüntizni. bohóckormány, bohócnéppel.

Peetee 2011.09.27. 12:51:30

Nemtudom,h miért vagytok úgy becsokizva.
Mi történhet?

Bírságot szab ki rád az önkormányzat, feljelent a NAV, bírságol a jókurv@anyja is.
Nekik úgyem kell megindokolni,h honnan van az információ, NEKED az állampolgárnak kell bebizonyítanod, hogy amit a hivatal állít az nem igaz.

Szarrá fognak marni mindenkit minden szarért, úgy mint 2001ben.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.09.27. 12:51:36

@Muad\\\'Dib: Jaaa... nincs parám emiatt. :-)
Ráadásul belenéztem a szerző Szent Istvános cikkébe, és minden a helyére került.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.09.27. 12:53:09

Baccunk ki a nemzet ellenségeivel!

Töltsd ki a népszámlálási kérdőívet online, a www.enepszamlalas.hu lapon, így több száz millió forintot spórolunk meg a magyar államnak!

Ne hagyjuk magunkat félrevezetni destruktív elemek és szervezetek által!

Pobjeda elvtárs 2011.09.27. 12:53:15

Ha nem akarsz válaszolni:

Írd rá a kérdőívre hogy mivel a népszámlálásban résztvevők egyértelműen beazonosíthatóak, így annak végrehajtása jogellenes, következésképpen nem vagy köteles benne részt venni, polgári engedetlenséggel élsz az állam jogellenes cselekményével szemben.

Ha ezek után eljárás alá vonnak, ne ismerd el hogy te írtad, de hivatkozz arra hogy ha az állam bizonyítani tudja hogy te (vagy bárki más egyértelműen azonosított személy) írtad ezt a kérdőívre, akkor ipso facto bizonyított hogy a válaszadók be azonosíthatóak, azaz a népszámlálás végrehajtása jogellenesen történt, tehát a válaszadás jogszerűen megtagadható.

Ha pedig az állam nem tudja bizonyítani hogy te voltál, akkor meg bizonyítottság hiányában kéred megszüntetni az eljárást, és csókoltatod a jó édes anyukájukat.

Szerintem.

ZOH 2011.09.27. 12:54:37

Nem értem a kérdést. Jön a kérdezőbiztos, megmondod, hogy nem válaszolsz (a legegyszerűbb, ha eleve be sem engeded) oszt jónapot.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 12:54:49

2001-ben is vót népszámlálás.
A kérdezőbiztos akkor is elkérte a személyit és a lakcímkártyát.
Mi mindent luxuscikket eltüntettünk, csak a konyhába engedtük bé az enyhén túlkoros 3/3-as besúgónak kinéző, koros nem túl megnyerő férfit.
Túlságosan érdeklődött az illető a foglalkozás és egyéb a kérdőívben nem szereplő adatok után.
A népszámlálás lejárta után egy nővel lődörgött a házunk körül és percekig kémlelték az ablakainkat.

ttibike 2011.09.27. 12:54:59

Több adatod kitúrható a facebookról, iwiwről, twitterről, kedves posztoló, mint a népszámlálási ívekről, hidd el. Ez egy hivatásos rettegő posztja...

WYW 2011.09.27. 12:55:20

Mi alapján róják ki rám az 50.000 forintos szabálysértési bírságot (amennyiben megtagadom a válaszadást), ha anonim a felmérés?

A számlálóbiztosnak mondhatom hogy már interneten nyilatkoztam (név nélkül) de ha nem akkor megbírságolnak.

Mégis van azonosítás?

Battlestar Galactica 2011.09.27. 12:55:39

Egy baromság az egész.
Ha ez valóban "népszámlálás" lenne, akkor a BM adatsort lekérve néhány perc alatt kiderülne, hogy hányan vagyunk. Ezek viszont az egyéb statisztikai elemekre (etnikai, vallási, lakáshelyzet, stb... összetétel) kíváncsiak, amit viszont nem kötelező bemondani/beírni. Vagy ha még is, akkor az már belegázol a személyes aurámba, amit viszont utálok. Annó megkereszteltek. Na és?! Ez az én magánügyem és pont! Ha akarom akkor tartom a vallásom, ha akarom nem. Ehhez sincs senkinek semmi köze! Minek ilyenben kutakodni?

ttibike 2011.09.27. 12:57:02

@pcr: Nem kell beengedned a kérdezőt, ha nem akarod, nem kérhet semmilyen igazolványt, lakcímkártyát, ergo nem is kell odaadnod. Már ha tényleg igazi számlálóbiztos ment hozzád, amit gondolom leellenőriztél...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.09.27. 12:57:08

Teljesen érthető, hogy a sok cuclib genyát eszi a fészkes fene, és agitálnak minden ellen, amit ez a jó kormány művel, de lelkük rajta, majd a pokol tüze fogja égetni őket azért a sok rosszért, amelyet elkövettek, vagy elkövetésére buzdítottak.

tovabb a jezsovi uton 2011.09.27. 13:01:39

nem vagyok magyar!!!éljen nagy szerbia,. éljen nagy románia!!!!!magyarország_egy múló állapot!!éljen clemencaeu!!!!vivát trianon!!!!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 13:03:29

@Pobjeda elvtárs: Beraktam a posztba a hozzászólásodat, igaz forrás nélkül, de gondolom nem is tartasz rá igényt. Mivel ez igazából sokunk közös gondolata.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 13:05:44

"A 2001-es népszámlálás vallási hovatartozás felmérése, a közben feltárt adatok alapján, egyértelmű statisztikai csalás, azaz bűncselekmény volt."

Komolytalan, minden alapot nélkülöző állítás.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 13:06:21

@ttibike:
Volt nála valamilyen kártya.
De attól függetlenül más adatokat is gyűjthet egy ilyen kis találkozó során.

Nem értem, hogy a KSH-nak(orbánnak) mi köze van hozzá, hogy milyen vallást gyakorlok.
Egyébként ismerjük, hogy megy az, hogy kitől milyen adatok szivárognak ki, hogy hányszor keresik az embert ismeretlenek mindenféle gagyi reklámügynökségtől és hányszor hívják a polikusok a kampány időszakában a titkosított telefonszámon.

Netuddki. 2011.09.27. 13:07:47

Ma azt hallottam a rádióból, hogy arra kíváncsiak tényleg 10milkánál kevesebben vagyunk-e? Meg fogye a magyar?

Hát NNNNOOOOOOORMÁÁÁLIS?
Ha erre vagy kíváncsi ülj le a gép elé és kérdezd le B+! Te hüjepolitikus, te! Ne a pénzemet cseszd el hülyeségekre. A hülye reklámokat is beleértve...

kitiltott kennimekkormikk 2011.09.27. 13:09:04

@Pobjeda elvtárs: Neked van igazad :)
Én nem fogok titkolózni, beírom, hogy apai ágon bodzaszedő, anyai ágon holokauszt-túlélő vagyok, tehát jár nekem mindenféle segílyke, meg holokártérítés. A vallási hovatartozásra vonatkozó részbe nem tudom még, hogy mit fogok írni, mert én a Mohó Bogárpattintó Fenevadban hiszek.

Netuddki. 2011.09.27. 13:11:31

@ZOH: "Nem értem a kérdést. Jön a kérdezőbiztos, megmondod, hogy nem válaszolsz (a legegyszerűbb, ha eleve be sem engeded) oszt jónapot."

Szabálysértés, 50ezerFt bírság. Legközelebb megint. Oszt jó nagyot!

pandras11 2011.09.27. 13:11:31

HÉ emberek!
Találtam egy káká-t. Keres rajta valaki csomót?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 13:12:07

Közlemény: A vitában nem veszek részt, de olvasok mindent és magvas gondolatokat átemelem a bejegyzésbe. (jellemzően mint sokunk közös gondolatát) Aki igényt tart az idézőjelen kívül forrásmegjelölésre is, kérem jelezze és megteszem.

Dr. Trebitsch 2011.09.27. 13:14:02

@WYW: nem tudsz interneten nyilatkozni, csak azzal a kóddal, ami a hozzád bedobott kérdőíven van. A kód a lakcímre vonatkozik, adott lakcímen vagy mindenki interneten tölt ki, vagy senki. A felülvizsgáló ellenőrzi, hogy adott címről beérkezett-e internetes kérdőív.

Ha paranoid vagy, egyszerűbb kibúvót javaslok: mondd azt, hogy nem ebben a lakásban élsz életvitelszerűen, sőt, külföldön élsz, csak hazaugrottál meglátogatni a beteg nagymamát. A lakásban nem lakik senki, csak nagymamalátogatásokra tartod fenn. A számlálóbiztosnak el kell fogadnia a válaszodat, akkor is, ha történetesen épp a szomszédod. Ebben az esetben nem kell rólad kérdőívet felvennie. (Tartósan külföldön élők nem tartoznak az összeírás körébe.)

Mindfield 2011.09.27. 13:14:29

Véleményem:

Ha a kormány fel akarja használni a benyert adatokat, és azonosítani akarja az embereket a népszámlálás alapján, akkor meg is teszi. Persze, van törvény, meg miegymás, de ha mást nem, a 2/3-ad birtokában úgy is azt csinál amit akar. Kitölteni viszont kötelező, szóval szerintem én dzsedilovag leszek és a tatuinról fogok származni, azon kívül az erős segítségével 245 éves éves lesz, stb...Ennyi.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 13:14:33

Egyébként tényleg érdekes, hogy csak a szánalmas magyar index blogos rinyaközélet lehet ilyen posvány, hogy már most azon agyal mit fog összevissza hazudni, miközben lelkesen osztja meg lényegében a fél világgal minden privát adatát a közösségi site-okon. De ez más, hiszen beindult a csúnyaállamnépszavazás hype, erre rá kell harapni...

Miközben ennek pont lehetne értelme, pont mint a világ többi országában…

Dr. Dzsásztisz 2011.09.27. 13:14:36

Eleve indokolatlan és felháborító a "népszámlálás". Szinte másodpercre pontosan adott a népesség száma, tehát fölösleges számolgatni!
Olyan, mintha beengednéd az orbánt, hogy mit vehet még el tőled....

Édy, aki Endre 2011.09.27. 13:15:45

Hülye svájciak: "Complete enumeration with written questionnaires. Participation MANDATORY." (www.bfs.admin.ch)

:)

Netuddki. 2011.09.27. 13:17:27

@Muad\\\'Dib: Mindenki hüjje, csak te vagy okos mi? ;)

WYW 2011.09.27. 13:17:32

@igazitrebitsch:

Köszi, tehát részlegesen anonim. :-)

ZOH 2011.09.27. 13:18:26

@kovi1970: hol van ez a szab.s. definiálva? Az Sztv-ben és a Szr-ben kerestem, nem fordul elő a "népszámlálás" kifejezés egyikben sem. (Lehet, hogy valami gyűjtőnéven van benne?)

Más: kire szabják ki? Nyilván nem igazolom magam előtte. Eleve rendőrrel jön a kérdezőbiztos? Érdekes lesz...

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 13:18:29

@kovi1970:
Ennyire ne reagálj relevánsan arra, amit írtam, mert megárt...

szanalmas 2011.09.27. 13:19:41

Na de kiértesítenek mindenkit, hogy lesz népszámlálás ekkor és ekkor, vagy hogy van ez?

Thera 2011.09.27. 13:21:20

Tisztelt Cím!

A népszámlálás alapszabálya, hogy az adatfelvétel a válaszadó által megadott információk alapján történik. A számlálóbiztos nem kérhet hivatalos iratokat, okmányokat mindig el kell fogadnia az adatszolgáltató válaszait. Ez a bizalmi kapcsolat azonban kétirányú. A számlálóbiztos megbízik az adatszolgáltató által adott válaszokban, az adatszolgáltató pedig megbízik a számlálóbiztosban – valamint a népszámlálás adatvédelmi garanciáiban –, és a valóságnak megfelelően válaszol a kérdésekre. A hiteles válaszokat csak az adatszolgáltató ismeri, tehát a hamis válasz a számlálóbiztos számára sok esetben ki sem derül. Nyilvánvalóan hamis válaszok esetén azonban a jegyző ugyanúgy eljárást indíthat, mint válaszmegtagadásnál.
Közjegyző esetleges bevonásának költségeit az adatszolgáltatónak kell állnia.
Az adatszolgáltató nem köteles beengedni a lakásába a számlálóbiztost. A törvényi kötelezettség a válaszadásra vonatkozik, ami történhet a kapuban, ajtóban is.
A szándékosan, provokatív jelleggel történő valótlan válaszadás szabálysértési eljárás megindítását vonja maga után. Ha ez a nyilvánosság előtt történik, akkor sokat árthat a már említett bizalmi viszony fenntartásának, és ezzel a népszámlálás sikerének is. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a népszámlálás közös ügyünk, egy nagyon drága adatfelvétel, aminek az eredményétől számos fontos jövőbeni döntés eredményessége függ a munkahelyteremtés, az egészségügy, az oktatás és más szakpolitikák területén.
Az online kitöltés feltétele, hogy a lakásra vonatkozó belépési kód és jelszó használatával a lakásban élő valamennyi személyről kitöltésre kerüljenek a kérdőívek. Ha nem szeretné, hogy a lakásban élő többi személy lássa az Ön személyi kérdőívét, lehetősége van azt jelszóval védeni.
Célszerű a családon belül egyeztetni, hogy ki lesz az, aki válaszol a számlálóbiztos kérdéseire. Nem szükséges mindenkinek jelen lenni a válaszadáskor, ha viszont valaki kimondottan igényt tart a jelenlétre, fontos úgy megállapodni a számlálóbiztossal, hogy az adott időpontban mindenki jelen lehessen, akinek ez fontos.
Az adatszolgáltatói csomagon a számlálóbiztos feltünteti az elérhetőségét. Ezen keresztül van lehetőség vele egyeztetni az Önnek megfelelő időpontot.

Üdvözlettel:

yyy
Központi Statisztikai Hivatal
Elnöki főosztály, Sajtó- és kommunikációs osztály
tel.:yyy
e-mail: yyy
________________________________________
Feladó: xxx [mailto:xxx]
Küldve: 2011. szeptember Címzett: nepszamlalas info
Tárgy: Kérdések

Lenne pár kérdésem a népszavazással kapcsolatban:

Milyen jogkövetkezménye van szándékosan téves válaszadásnak? Van joga a kérdezőbiztosnak leellenőriznie, kétségbevonnia szolgáltatott adataimat?

Van lehetőségem közokiratba foglalni adott válaszaimat közjegyző jelenlétében?

Amennyiben elérem hogy média jelen legyen miközben szándékosan téves választ adok a számlálóbiztos megakadályozhatja a felvételkészítést, vagy hogy látható legyen a felvételeken? Vagy kénytelen vagyok egy idegent beengedni a lakásomba, és még felvételt se készíthetek?

Ha együttélő élettársam elindít egy online válaszadást ezzel megakadályozhat abéli jogomban hogy személyesen adjak választ?

Kitölthetik rólam szóló személyi adatlapot jelenlétem nélkül?

Ha csak Hajnali 3 és 4 között vagyunk elérhetőek a lakásunkban teliholdkor a számlálóbiztos megtalál? (Komolyra fordítva a szót: Sokat túlórázom, hgoy fog megtalálni a kérdezőbiztos?)

Válaszaikat előre is köszönöm.

xxx

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2011.09.27. 13:23:01

Semmi parám nem lenne, ha nem ezen kormány alatt futna a történet, amelyik 20 évre készül magát konzerválni. S mivel a jogtiprás náluk alaphelyzet, ezért parázom.

Ballagator 2011.09.27. 13:23:57

@kovi1970: Az azért ne legyen már szabálysértés, hogy valaki nincs otthon! Nyilván nem is az, tehát ez a megoldás.

ZOH 2011.09.27. 13:25:10

Á, megvan, Szr. 31. § (1) Aki

a) a jogszabályban előírt bejelentési, adatszolgáltatási, nyilvántartási kötelezettségének nem tesz eleget,

b) szándékosan a valóságnak meg nem felelő adatot szolgáltat,

c) tevékenységet érintő hatósági ellenőrzést akadályozza,

ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

szgy 2011.09.27. 13:25:11

nekem az furcsa hogy a munkaviszonnyal foglalkozó részeknél miért érdekli őket a CÉG NEVE?!

remélem a kérdőíven szereplő különböző lakcímeket illetően elég csak max. a városnevet megadni. ha kell utca, házszám is akkor kész.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 13:26:24

@Biscione:
Nyilván nem a blogodról fogják megtudni mit is gondolsz a dolgokról, ha annyira érdekli őket, hanem a népszámlálási kérdőívről...
Priceless

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 13:26:42

@szgy:
Valóban rajta van a cég neve a kérdőíven?

Dr. Trebitsch 2011.09.27. 13:26:56

Népszámlálás tízévente van. mindenhol. Törvényes, EU-konform, tehát nem tudsz belekötni.

Lehet háborogni ellene, de értelmetlen. Vágj hozzá jó képet, vagy bújj ki alóla. A válaszadás kötelező, az nem, hogy őszinte legyél, vagy otthon tartózkodj, amikor becsenget az összeíró. Légy kreatív.

Dr Kangörény 2011.09.27. 13:27:01

Aki nem látja a beazonosíthatóságot, az teljesen hülye.

Aki megbízik akármelyik kormányban, az szintén hülye.

Aki egy internetes regisztrációt hoz fel példaként az aggodalom ellen, az is hülye.

Egyébként a népszámláláskor simán hazudni kell.

Thera 2011.09.27. 13:27:12

@max val, a bircaman: JA pl, mind Mo. mind D'nia azt hiszi ott lakom...

ttibike 2011.09.27. 13:31:46

@szgy: előző lakcímeidnél csak a városnév kell.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 13:32:00

@Kangörény_:
"...Aki egy internetes regisztrációt hoz fel példaként az aggodalom ellen, az is hülye..."
Jogos, lévén a facebook sokkal több adatot eltárol rólad, mint amennyi ezen a kérdőíven szerepel. Az pedig teljesen biztos, hogy ők ezt nem haszonszerzési céllal teszik meg. Hiszen ők jócég, mint azt mindenki tudja...

M. Bertalan 2011.09.27. 13:32:29

Belenéztetek egyáltalán a kérdőívbe? Nyilván nem, mert akkor kiderülne, hogy a munkáltatót nem kötelező beírni. Kiderülne, hogy nem kell semmiféle azonosító. Kiderülne, hogy nem kell senkit beengedni. Kiderülne, hogy ha többen laknak egy lakásban, akkor nem beazonosítható a személy.

A posztírónak nem kell aggódnia egyébként, van intézeti kérdőív is, majd a főorvos úr kitölt mindent.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 13:33:59

@M. Bertalan:
Nem néztünk bele, mivel még nem kaptunk.

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 13:35:01

@Muad\\\'Dib:
Nos... mi értelme lehetne?

Az hogy a közösségi site-okon az emberek hajlandóak megosztani az adataikat, éppen
arra utal hogy az emberek alapvetően nem paranoiásak, adataikat elsősorban az államhatalommal szemben védik.

Nyilván rossz tapasztalataik vannak!

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 13:35:32

Egyébként ha nem kapunk ilyen kódos xart, akkor sem fogok utánajárni, az elveszett kérdőív nem az én felelősségem.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 13:38:28

@bornemissza.zsolt:
"...adataikat elsősorban az államhatalommal szemben védik..."
Akik simán megszerezhetik ezeket az adatokat, bármelyik jócégtől. Pl. a facebookról, ami ugye a letörölt adatokat sem törölte le véletlenül. Biztos csak hobbiból szerettek volna jó sok adathordozót elhasználni feleslegesen.

M. Bertalan 2011.09.27. 13:39:08

@pcr: Tudod, ez az internet nevű dolog egészen különleges dolgokra képes. Figyelj!
Csiribí, csiribá:

www.nepszamlalas.hu/index.php?menu=1022&langcode=hu

M. Bertalan 2011.09.27. 13:40:23

@bornemissza.zsolt: höhöhö, szerinted az Egyesült Államok csak úgy csendben szemléli, hogy van itt egy ekkora adathalmaz? Ha már paranoia.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.09.27. 13:41:59

Mint már többször jeleztem, interneten fogom kitölteni és a legtöbb kérdésben hazudni fogok.
Ennyi.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 13:43:35

@Thera:

Pontosan! Akinek állandó lakcíme van az országban, az lehet hogy nem is lakik az országban. A népszámlálás ezt is tisztázza.

Sanz 2011.09.27. 13:44:33

Ezt a "hazudni fogok, mert különben az állam beazonosít" dolgot nem értem. Tényleg ennyi mindenkinek takargatnivalója van ebben az országban? Úgy értem, tényleg ennyi ember szerzi illegálisan a jövedelme nagy részét (és ezért kell hazudnai)? Mert ez elég elkeserítő és elszomorító.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 13:46:11

@M. Bertalan:
Nem kívánok válaszolni a kérdésekre.
Nem szolgálja a javamat.

M. Bertalan 2011.09.27. 13:47:22

a munkahely kérdés direkt úgy van megfogalmazva, hogy a népszámlálás ELŐTTI EGY HÉTEN dolgoztál-e legalább EGY órát. Gyakorlatilag a fekete munkás is beírhatja, ennek semmi következménye nincsen.
Nem tudom, melyik kérdéssel van még probléma, hadd segítsek.

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 13:47:52

@Muad\\\'Dib:

Mindenesetre a Google a 68 adatlekérésből egyet se teljesített!

www.google.com/transparencyreport/governmentrequests/HU/?p=2010-12

De mindegy is a polgárok egy része mégis úgy érzi nem bízhat az államban. Őszintén... teljesen alaptalan?
A legrosszabb módszer szabálysértéssel, jegyzővel, rendőrrel fenyegetni őket.

M. Bertalan 2011.09.27. 13:48:02

@pcr: Sietek, nem kívánok megállni a pirosnál. Nem szolgálja a javamat.

én sajnálom 2011.09.27. 13:49:28

Pofátlanul kell hazudni a kényes kérdések esetében, az sem baj, ha összefüggéstelen a mese, legalább jól összezavarodnak.

Pl. Mióta él élettársi kapcsolatban? Én: 10 éve. Fél órával később, ua. a kérdezőbiztos, de a párom a válaszadó. Ő: 12 éve.

Nyilvánvaló a hiba, de mit tehet ilyenkor a kérdezőbiztos? Szebesít? Na ne má".

M. Bertalan 2011.09.27. 13:49:49

@bornemissza.zsolt: és ebben te halálosan biztos vagy, ugye. Nyilván a google leírná, ha kiadná az adatodat. Ha már paranoia.

szgy 2011.09.27. 13:49:50

@pcr:

a 30-as kérdés:

munkáltatójának, vállalkozásának megnevezése és jellemző tevékenysége, VAGY munkáltatója, vállalkozása tevékenységének leírása (jelenlegi, illetve utolsó munkáltató):

itt elég rendesen szétszedik, illetve a kérdőívek is fent vannak:

maria.blog.hu/2011/09/25/anonim_nepszamlalas_muhaha

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 13:50:01

@M. Bertalan:
Nem tudok erre mást válaszolni, mint hogy ezek szerint a polgárok kevésbé félnek az Egyesült Államok kormányától mint a sajátjuktól.

M. Bertalan 2011.09.27. 13:50:21

@én sajnálom: De miért kell hazudni ebben a kérdésben? Csak kérdezem, őszintén.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 13:50:25

@M. Bertalan:
Nem akarok adatokat kiszolgáltatná egy olyan államapparátus felé, amely adott esetben visszaélhet azzal.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 13:51:01

@M. Bertalan:
Feleslegesen győzködöd pcr-t. Teljesen reménytelen. Nemrég egy másik blogon már többen magyaráztuk neki, hogy a mobilja nem sugároz cellainformációkat lemerült akkuval. Nem értette meg azt sem...

kitiltott kennimekkormikk 2011.09.27. 13:51:06

Ezen beszartam:
"6. Hol volt a születéskori lakcíme?"
Hát bazmeg itt volt a zsebemben, de elveszett. Meglehet ottsevót...

KaPé 2011.09.27. 13:51:09

Kedves posztoló, meséld el nekem, milyen hátrányom lesz abból, ha az állam megtudja, hogy:

- hogy hívnak (már tudja)
- mi a személyi számom (már tudja, ő adta)
- hol lakom (már tudja)
- kivel lakom együtt (már tudja)
- hol dolgozom (már tudja)
- mennyit keresek (már tudja)
- hány gyerekem van (már tudja)
- milyen iskolába jártam (már tudja)
(stb)

Amíg a fenti kérdésre nem kapok kielégítő választ, addig engedelmeddel a népszámlálásból paranoid elméleteket gyártókat egyszerűen HÜLYÉNEK tekintem.

M. Bertalan 2011.09.27. 13:51:46

@szgy: nem kötelező a cég nevét megadni - lásd kitöltési útmutató.

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2011.09.27. 13:52:22

@Muad\\\'Dib:
A blog önkéntes. Ez kényszer. Ez ilyen pszichés dolog.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 13:53:35

@KaPé:
Na ha ezt mind tugggyyyaaa akkor mi a francnak a népszámlálás?

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 13:53:36

Roppant egyszerű a megoldás, el kell menni otthonról, amikor jön a birkaszámláló muki.

Én 2000ben is kimaradtam az állami jószágok(birkák) megszámolásából.
Számolgassák az idesanyjukat.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 13:54:03

@Biscione:
Szerintem meg az egész ügy egy nagy hype. Jó ok egy kis rettegésre, kell egy kis bulvárparanoia.

RaveAcE 2011.09.27. 13:54:09

@IGe:
I. Törvényi garancia semmire sincs, mert kétharmad. Nem ez lenne az első eset, hogy eltiporják a törvényt.
II. Nem hiszem el, hogy nem kerül ki adat a KSH-tól. Ha így lenne, leváltanák a vezetőjét.

Édy, aki Endre 2011.09.27. 13:54:16

pcr Svájban parázhatna ezerrel, mert ott kötelező a részvétel. EzmárVejmár. :)

M. Bertalan 2011.09.27. 13:54:30

Tényleg vállalom, hogy végigmegyünk a kérdéseken. Melyik az a kérdés, amit eddig nem tudott az állam, és amivel most vissza tud élni? tehát melyik az a kérdés, amire hazudni köll felnőtt embereknek??

kitiltott kennimekkormikk 2011.09.27. 13:55:13

@KaPé: Ha tudja, akkor miért kérdezi, okoska?

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 13:55:26

@Muad\\\'Dib:
Az tegnap volt, te kis besúgó.
Ott is az okosat adtad elő.:))
Lehet, hogy te megbízol a fideszben én meg nem, erről van szó.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 13:56:43

@én sajnálom:
Ez is jó megoldás, az anyám ezt alkalmazza.
Nemzetisége hun, vallása őspogány, jövedelme nincs, mert kirabolta az állam, ésatöbbi :O)))

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 13:57:35

@pcr:
Nem bízom meg. De ezen a népszámlálási lapon lévő kérdéseket röhögve megtudja máshonnan is. Ellenben népszámlálás nem véletlenül van szinte minden országban.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 13:58:19

@Édy, aki Endre:
Svájcban élünk?
Svájci életszínvonalon?

szgy 2011.09.27. 13:59:02

@KaPé: az hogy ezeket összekapcsolhatja olyan adatokkal is amiket ezek mellet te adsz meg hozzá - és egyébként jogszerűen nem tudhatná meg, ui. ezt az összekapcsolást a rendszerváltáskor megszüntették, betiltották, ezért nem használhatják a személyi számot mindenhol.

ez nem paranoid elmélet, csak egyszerű tény.

ha paranoiás akarok lenni akkor előre vetíthetem pl. hogy ez alapján esetlegesen meghurcolhatnak ha netalán egyszer hoz valaki olyan törvényt hogy az összes ateista buzi = hazaáruló. de nem kell ilyen kisarkított példa, ha már elhangzott az hogy kellően érdekes adatok alapján akár eljárásokat is indíthatnak. (nem tudom ezt ki mondta.)

M. Bertalan 2011.09.27. 13:59:03

@Putyilov gyári melós: a jövedelem természetesen nincs rajta az íven...

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2011.09.27. 13:59:26

@Muad\\\'Dib:
Igen, lehet, hogy igazad van, tényleg nem vagyok mentes némi üldözési mániától.:D

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 13:59:28

@Édy, aki Endre:

Majd ha szomáliai helyett svájci életkörülményeket teremtenek az állami főtolvajok, akkor kötelezővé tehetnek valamit.

Addig kussoljanak és azt számlálják meg, hogy mennyi élősködő politikus van a nyakunkon!

Édy, aki Endre 2011.09.27. 13:59:59

@pcr: Még ha valami köze lenne a kettőnek egymáshoz. De nincs. Mindenesetre sokkal egyszerűbb az almára hivatkozva indokolni a körtét. Gondolkozni meg minek? Csak fáj. :)

Édy, aki Endre 2011.09.27. 14:00:42

@Putyilov gyári melós: Hol is sírtál a tíz évvel ezelőtti miatt? Vagy akkor még nem voltál 18?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 14:00:50

@KaPé: Pont ezt kérdezzük sokan, hogy minek olyan dolgokra 19 milliárdot elhaknizni, amit egyébként is tud az állam? Ez a közpénzekkel való felelőtlen költekezés.

M. Bertalan 2011.09.27. 14:00:56

@pcr: az életszínvonal hogyan jön ide. Akinek több van, attól többet tud elvenni a szemét állam, nem?

Delirium treatments 2011.09.27. 14:02:35

"Nyilvánvalóan hamis válaszok esetén azonban a jegyző ugyanúgy eljárást indíthat, mint válaszmegtagadásnál."

Ki ellen ha anonim?
Persze, valszeg van egy kis lista a kérdezőbiztosnál, hogy kihez csenget be!
Akkor viszont, hogy a rákba vagyok én anonim?-.)
A másik dolog, akire vonatkozik!
Felebarátaim az Úrban hagyjátok a süketelést facebookról meg iwiwről lehet, hogy önmagatokból indultok ki de nem mindenki akkora címeres ökör, mint ti!
Rólam ne érdeklődjön se a facebook se az iwiw, a google-t egyelőre nem tudom megkerülni, pálinkaszaggató hazug Orbán Viktor meg mégúgyse!
Ilyen kubatov listás nemzeti jogellenes konzultációkkal terhelt forradalmi időkben a beteg kurav édes...után érdeklődjenek a gyökerei és ne utánnam!
Mi a megoldás?
Még gondolkodom rajta, de vagy az, hogy baszok majd itthon lenni vagy az, hogy szarrá hazudom a kérdőívet!-.)
A pokol tűzével fenyegető gyükérnek meg üzenem, hogy beveheti bőnyállal!

én sajnálom 2011.09.27. 14:02:37

@M. Bertalan: Nem kell, csak egy triviális példa volt. Nem ismerem még a kérdéseket.

J.G. 2011.09.27. 14:02:45

Ha a lakásról szóló lapon más lesz, mint a Földhivatalban, akkor javítják a Földhivatal adatbázisát, és rám terhelik az illetéket?
Mert azt mondani, hogy csak így lesz megfelelő infójuk a lakásállományról, az elég rossz duma. Vagy a Földhivatal fölösleges.

Eleve az állam tudja a nevemet, a címemet, mikor milyen betegségem volt, hogy dolgozom, mennyit keresek (hivatalosan), a lakás/ház mekkora, miből és mikor épült. Csak a vallási részről lehet bizonytalanság, de annak a statisztikai felmérése sokkal egyszerűbben kivitelezhető: 1% felajánlásokból kiszámítható.

reccs 2011.09.27. 14:03:50

@Muad\\\'Dib: Rólam ugyan nem, egyik ilyenen se vagyok fenn.

Különösebben nem izgat a dolog, de azért rossz érv a facebook és társai, mert az nem kötelező.

BKV reszelő 2011.09.27. 14:04:24

@IGe: "A népszámlálás Magyarországon név nélkül történik. ..."

Az íven az első kérdés a név és a születési dátum. Sokak kedvéért, talán sokadszorra, leírom:

A NÉV ÉS A SZEMÉLYI SZÁM AZ ELSŐ KÉRDÉS. Mit nevezünk anonimnak? Úgy anonim ez az összeírás, hogy névtelen emberek használják majd az adatkört, ha ez a definíció, akkor igaz, ha az anonimitás a felmértek névtelenségét jelenti, akkor ez egy nem anonim számlálás. Én kitöltöm, nehogy szabályt sértsek...de statisztikus legyen a talpán, aki abból valamit is kihámoz. Tévedhetek szinte minden sorban. :)

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:05:55

@M. Bertalan:

Konkrétan épp nincs, de amúgy ez a kérdőív leginkább egy rendőrségi vallatásra, bűnözői kihallgatásra emlékeztet.

Még az ujjukat is feldugják az ember segge likába.

M. Bertalan 2011.09.27. 14:06:03

@J.G.: a földhivatlban nincs benne, hogy nagyanyám házának milyen a fala. Az állam honnan tudná, ha szereztél külföldön egy diplomát, honnan tudná, ha magadtól megtanultál portugálul? Honnan tudná, hogy egyedül élsz-e? A lakosság egy jelentős része nem a címén lakik. és így tovább.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 14:06:14

@reccs:
Ettől nem rossz érv, mert a többség ott figyel, és szigorúan publicba tolja a privát infókat. Ezen felül ez a réteg retteg a leghangosabban, ugyanis ők azok, akik mindenféle urban legendre és hypera ugranak ezerrel.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 14:06:55

@M. Bertalan:
Valóban?
Ez az elmúlt hónapok történési alapján itt Magyarországon pont fordítva igaz.
A szegényebb rétegek kapnak egyre kevesebb fizetést, míg az eddig jól élők mégtöbbet.
Ez itt fordítottan arányos.

Az életszínvonal?
Talán annyiban, hogy szívesebben látok vendégül valakit - persze csak akkor, ha bízom benne - egy gyönyörű genfi tóparti villában, mint egy viskóban.

M. Bertalan 2011.09.27. 14:06:58

@Putyilov gyári melós: Én végigolvastam, miért gondolod ezt? Melyik kérdéssel dugják fel?

BKV reszelő 2011.09.27. 14:08:33

Nem mellesleg a KET értelmében az állami hivatalok nem kérhetnek a polgáraiktól olyan adatot (nem kötelezhetik adatszolgáltatásra) amelyet más állami hivatali forrásból be tudnak szerezni. Hát tessék.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:08:53

@Édy, aki Endre:

10 évvel ezelőtt is szomáliai életkörülmények voltak és akkor se hagytam magam birkaként megszámolni!

Amúgy mi közöd hozzá?

Ki fogsz küldetni egy fekete ótót is?

M. Bertalan 2011.09.27. 14:11:41

@BKV reszelő: NINCS NÉV A KÉRDŐÍVEN. SZEMÉLYI SZÁM SINCS.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:13:20

@M. Bertalan:

Te biztos az a fajta muki vagy, aki imád valóságshowban szerepelni és a fészbukon is kint lóg róla minden, hogy épp kivel és hol kavar.

Semmi köze az államnak se a lakáskörülményeimhez, se a munkahelyemhez, se a betegségeimhez, se kapcsolatomhoz, se a vallásomhoz, nyelvismeretemhez.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 14:13:26

Sajnos szerepel azonosító szám is, születési adat is, a válaszadó neme.
Ebből már simán be lehet azonosítani valakit.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 14:14:36

KET = 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

igen?, vagy sem?

kitiltott kennimekkormikk 2011.09.27. 14:14:48

Kedves Vezetőmk mondta: ne figyeljenek arra, amit mondok...
Ezt fogom mondani a kérdezőbiztosnak.

szanalmas 2011.09.27. 14:16:08

Én becsületes, szabad magyar állampolgár vagyok és kitöltöm szabályosan! Rettegjenek a hazugok és a zsiványok!

És papíron töltöm ki, aztán borozgatok a biztossal!

Isten engem úgy segéljen!

M. Bertalan 2011.09.27. 14:16:22

@Putyilov gyári melós: facebookon nem vagyok rajta - nem is értem, hogy jön ide. Illetve értem, nincs érv.

ili810 2011.09.27. 14:17:05

@szgy: két oldalu. egyrészről téged kérdez hogy mi a foglalkozásod,a másikat meg hol dolgozik. meg is van a be nem jelentettek száma.

Édy, aki Endre 2011.09.27. 14:17:49

@pcr: Az efféle parázós butaság látványa... Picikét. :)

M. Bertalan 2011.09.27. 14:18:13

@ili810: már megbeszéltük, ugye, hogy erre nem kell válaszolni...

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 14:18:17

@szanalmas:
tegyed
de én inkább másra használom azt a papírt

Cinikus Lajos 2011.09.27. 14:18:57

Az állam szerintem nem tudja, hányan laknak az országban, mivel a be- és kivándorlást már nem regisztrálják pl. az EU határokon. Vannak persze erre becslések, de ezt népszámlálással lehet csak pontosan felmérni.

A felvetés másik részét, miszerint hogy az egyházak támogatásának kiszámításakor az itt kapott adatok alapján számítják ki az egyes felekezetek méretét, és ebben igen sok a szubjektív elem érdemes lenne egy kicsit jobban alátámasztani. Nyilvánvaló, hogy ha a választás önkéntes, akkor az torzítja az eredményeket (bár ha kötelező a válaszadás, akkor pedig hazudni fognak). Hasonló a problematika a rejtőzködő szavazók (pl. MIÉP, Jobbik) felméréséhez. Vagyis a mért torz adatokat valahogy módosítani kell, és ezzel valóban vissza lehet élni. Talán ha erre egy nemzetközi áttekintést írnál, az érdekes lenne.

kukatr 2011.09.27. 14:19:29

@IGe: Én igényt tartanék a 2001-es népszámlálási csalás forrásmegjelölésére.

szanalmas 2011.09.27. 14:19:46

@pcr:

Ezért tart itt ez az ország...

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 14:19:50

Egyébként nagyon remélem, hogy akik itt véreszájúan ellenzik a népszámlálást, azok egyben EU ellenesek is, lévén ők is kiemelik a népszámlálás fontosságát:
"...It is true that the European Commission has tabled a Proposal for a regulation which aims to
make the results of the population and housing censuses in the European Union more
comparable. Given the importance of census data, the Commission believes this is necessary
because high quality and comparable population data are indeed needed for policy making..."
epp.eurostat.ec.europa.eu

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:20:14

@M. Bertalan:

Ha nem vagy rajta, akkor miért akarod, hogy más magánéletében vájkáljanak mindenféle ismeretlen idióták az államnál?

Ha nagyon ugrálnak, akkor lehúzom a gatyám és bepucsítok a Kossuth téren, oszt nézegethetik a valagamat!

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 14:21:05

@szanalmas:
Mert nem iddogálok együtt a kérdezőbiztossal?

csoko20 2011.09.27. 14:21:20

Ha ugyanazok számolják a népet, mint akik annak idején 2 milliót számoltak össze a Kossuth téren Philip segédletével, akkor nem sok értelme van az egésznek:)))

S. Annyi 2011.09.27. 14:22:40

Nem gondoltam volna, hogy a népszavazás már több, mint egy hete tartó fosásjárványt okoz jedi körökben.

M. Bertalan 2011.09.27. 14:22:59

@Putyilov gyári melós: Ezt helyeslem, az fontos, hogy mindenki megtalálja a magához való viselkedési formát.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:23:05

@kukatr:

Pl. az a pénz, amit az állam erre való hivatkozással lök oda a tolvajegyházaknak, az ebből származik.

Szívesen megszámolnám az egyházak vagyonát, a pedofiljaikat, homokosaikat meg egyenest megjelölném!

Alterix 2011.09.27. 14:23:21

@Muad\\\'Dib: Effajta EU-ellenességünket a miniszterelnök úr ihlette;)

BKV reszelő 2011.09.27. 14:24:00

@M. Bertalan: Elmesélem neked. A név a kérdezőbiztosnál van, a születési dátumoddal meg a névvel a személyi szám már nem varázslat. Az internetes kérdőívnél meg a kód és a többi majd összerendel szépen.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 14:25:05

@Muad\\\'Dib:
magyarul elfelejtettél, te kis telefonjavítómester

BKV reszelő 2011.09.27. 14:25:39

@M. Bertalan: Egyébként pedig a népszámlálásnak nem tárgyköre az múltbéli, jelenlegi és esetleges jövőbeni ingatlanhelyzetem, nem tárgyköre az egyéb állampolgárságom, pláne nem tárgyköre, hogy külföldön milyen javakkal bírok. Nevezzük nevén a gyereket. Ez itt egy általános ingatlanvagyon felmérés. BEAZONOSÍTHATÓ MÓDON.

M. Bertalan 2011.09.27. 14:26:05

@BKV reszelő: Név nincs a kérdezőbiztosnál. Az azonosító a lakásról szól. A feleségem nevén lévő lakásban például jelenleg egy munkatársnője lakik. A lakás kódja alapján őt számolják meg, név nélkül. Semmit nem tudnak összekötni semmivel ebben az esetben.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 14:27:04

@pcr:
Tudjuk, hogy műveletlen és tanulatlan vagy, felesleges folyamatosan bizonygatni.

M. Bertalan 2011.09.27. 14:27:16

@BKV reszelő: Ingatlanvagyon felmérésnek hülyeség, hiszen a tulajdonviszonyok benne vannak a földhivatalban, nem kell azt felmérni. Itt azt mérik fel, hogy hányan laknak egy lakásban. Azt, hogy kié a lakás, azt speciel nem mérik fel, mert azt tudják.

Édy, aki Endre 2011.09.27. 14:27:30

@Putyilov gyári melós: "Semmi köze az államnak se a lakáskörülményeimhez, se a munkahelyemhez, se a betegségeimhez, se kapcsolatomhoz, se a vallásomhoz, nyelvismeretemhez." De az előbb még nem arról volt szó, hogy Svájcban a kötelezőség azért lehet, mert ott ilyen meg olyan életkörülmények vannak? Ha következetes lenne a logikátok - mint ahogyan nem az -, akkor életkörülményektől függetlenül menne a utánam-aztán-senki-ne kutasson-rinya. De a svájci mégis elfogadhatónak tűnik. Ebből az attitűdből ismerszik meg a posztkádári prolicsökevény-mentalitás. Ha van zseton, lehet minden, ha nincs zseton, senkinek semmi köze semmihez. És ezekre a csökevényekre kell alapoznunk? Nehéz meló lesz. :)

BKV reszelő 2011.09.27. 14:28:09

@M. Bertalan: Legyen igazad. Akkor sem népszámlálás ez, a kérdések alapján. Nekem ez a cigány elnök ne méregesse a vagyonomat. Lopott már eleget tőlem.

M. Bertalan 2011.09.27. 14:29:03

@BKV reszelő: oké, érv elfogyott itt is.
Következő versenyző?

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:29:03

@BKV reszelő:
Címre, névre megy ki a kérdező.
Jól kifaggat, körbeszaglász oszt ha kimegy az ajtón ráragaszt egy belistázott vonalkódot a kérdőívre, és mindjárt megvan a pontos beazonosítás.

Ha nincs szerencséd akkor a kocsmában még valami betörőhavernak is leadja a drótot, hogy ide érdemes bemenni mert van szajré, amoda meg ne menj, mert csóró.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 14:29:33

Engem már megnépszámláltak tavasszal. Neten töltöttem ki. Minden kérdésre válaszoltam, a nem-kötelezőkre is. Minden esetben igaz választ adtam, egy kérdést kivéve, a "milyen más állampolgársága van?" kérdésre hazudtam, azt mondtam, hogy nincs más, pedig van.

BKV reszelő 2011.09.27. 14:30:19

@M. Bertalan: A lakcímadatok alapján azt is tudják, hogy hányan élnek ott. Ezt tehát nem kell mérni. Az előző, a születéskori lakcímadatok viszont érdekesek. Semmi közük hozzá. Tudom, a vándorlást akarják mérni. Legyen elég a megye. Akkor elhiszem. Egyébként meg minden éllampolgár kap egy egyedi azonosítót, állami szerv tárolja, NAV a neve az azonosító pedig az adószám. Tessék egy SQL utasítással megszámolni. Elég pontos képet ad az őrs létszámáról.

BKV reszelő 2011.09.27. 14:31:34

@M. Bertalan: Nem fogyott el. Te vagy kevés. Ez nem népszámlálás. Mást mérnek fel. Ordít az ívekről.
@Putyilov gyári melós: Ide már nem jön. Elvettem tőle az ívet és közöltem, hogy internet. Viszlát.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:31:49

@Édy, aki Endre:

Először ide a svájci életkörülményeket, a SVÁJCI JOGBIZTONSÁGOT, oszt utána lehet kérni a parasztoktól valamit.

De addig amíg Magyarország bűnszövetkezetek által uralt állam, addig az embernek joga van a passzív ellenálláshoz, az önvédelemhez.

ili810 2011.09.27. 14:32:13

@M. Bertalan: szerinted a kitöltési utmutatót hányan fogják felolvasni vagy elolvasni?

M. Bertalan 2011.09.27. 14:32:20

@BKV reszelő: Nem, nem tudják, az említett munkatársnő például nincs bejelentve. Egy csomó ember meg be van jelentve, de a kezdőidőpontban nem él például MAgyarországon
Születéskori címadattal mi a baj?

FSM-hívő 2011.09.27. 14:32:50

Én a saját haveri körben tartott "népszámlálás" eredményei alapján arra a következtetésre jutottam, hogy:
1. Magyarország lakossága a népszámlálás alapján maximum 7 millió fő lehet majd (nem töltik ki);
illetve:
2. A Repülő Spagettiszörny vallása, Láthatatlan Rózsaszín Unikornis vallása, valamint a Jedi-hit hihetetlen mértékben megerősödik majd :D

M. Bertalan 2011.09.27. 14:33:10

@ili810: Szerintem minden értelmes ember. Én biztos, te is, és így tovább.

@pcr: Igen.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:33:45

@Édy, aki Endre:
"És ezekre a csökevényekre kell alapoznunk? Nehéz meló lesz. :)"

Rám ne alapozz se te se a qrva államod!

M. Bertalan 2011.09.27. 14:33:46

@BKV reszelő: Példa? Miről ordít? A vagyonfelmérést kilőttük az előbb. Mi a másik?

Underio 2011.09.27. 14:35:18

Szerintem eleve hazudni hülyeség, azzal max rontani tudsz a helyzeten.

Mi van, ha kihirdetünk egy börze napot, nyilvánosan, mondjuk a pecsába, ahol mindenki bedobhatja a kérdőívét egy nagy dobozba, majd egy másikat kivehet. Így a lapok véletlenszerűen össze lennének cserélve, mégis mindenki lehetne őszinte, vagy amit akar.

Édy, aki Endre 2011.09.27. 14:35:50

@kukatr: Tőle ne várj. Nem arról híres, hogy forrásokkal dolgozna. Van neki különbejáratú összeesküvés-elmélet (mint a többi itteni parázósnak is) és azzal indokol bármit is. Mint a cigány a vagyonvizsgálatnál a vicc szerint.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 14:36:10

@M. Bertalan:
Véletlenül a csökött agyú szijjálle petike jutott eszembe rólad.
Bocsi.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.27. 14:37:54

@Muad\\\'Dib:

Ez akkor érv, ha a többi EU-s felmérés is tartalmaz a kitöltő azonosítására alkalmas adatokat.

Természetesen a facebookos "érv" is őőő, hülyeség, ilyen alapon azt is lehet mondani, hogy 'mit rinyáltok, ha akarják, küldenek két verőlegényt' (vegyük csak azt, hogy a facebookon csak a név alapján lehet keresni, azt is csak "jó" esetben - a kérdőívek alapján meg nem).

De a paranoiások számára létezik egy rendkívül egyszerű módszer: csak arra mondj igazat, ami nem alkalmas az azonosításodra (jó, ez főleg abban az esetben működik, ha nem a bejelentett lakcímen kérdeznek), arra, ami alkalmas lenne (és ugye a kormány állítólagos céljai szempontjából szükség sincs rá), ki lehet találni valamit.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 14:39:07

Egyébként itt a svájci népszámlálás rövíd leírása:
www.bfs.admin.ch/bfs/portal/en/index/news/publikationen.Document.141614.pdf
Ott is kéne ilyen nemzeti hype napot csinálni. Nem írtok nekik?

Állítsuk meg a ......... 2011.09.27. 14:39:50

@M. Bertalan:
orbán és lázár mit válaszol majd,
melyik kisebbséghez sorolják magukat

nemecsek ernő áruló 2011.09.27. 14:40:19

Szerintem formanyomtatványon le kéne kérni az adatokat a facebooktól és google-től. Cimborám mondta, hogy még közelében nem járt a fb regisztrációnak, de a nagy kék már szó szerint MINDENT tudott róla, azt is, mikor megy ki sz**ni. :)
Komolyan az információs társadalom korában ezt a népszámlálósdit csak a "hogyan verjünk el még pár milliárdot feleslegesen" össznépi móka néven tudnám nevezni.

Delirium treatments 2011.09.27. 14:41:45

@M. Bertalan:

Akkor honnan fogják tudni, hogy engem kell megbírságolni, mert nem válaszolok neki?-.)
Lefényképez és majd mutogatja a jegyzőnek?-.)))

dithke 2011.09.27. 14:42:14

mihozzánk ugyanaz a pasas jött népszámlálni akarni, aki évek óta a Fidesz propaganda-anyagait hordja, kopogtatócéduláit gyűjti... stb. kissé meg van meglepődve, hogy mennyien kidobták... Amúgy pedig a kérdőiv alapján ez elsődlegesen egy ingatlanfelmérésnek tűnik, és ezért ijesztő... merthogy ez az egyetlen vagyonkánk.. és rajta van a lakcim... hát hogy a túróba ne lenne beazonositható. hozzá azonostható az a bt is, amivel a rezsit megkeressük a lakásra... annak is ez a cime.. mit is akarnak még megszámlálni? A romakölyköket nem kell, egyetlen darab sincs, amit eltitkolnának, hiszen az állam jó pénzt fizet a létezésükért... akkor mit is számlálunk meg? a hajléktalanokat ugye nem, mert nekik nincsen lakcimük... szerintem is annak van igaza, aki azt irta, hogy tessék egy SQL-lekérdezést a meglévő bazinagy állami adatbázisokban... félnek az emberek ettől a népszámlálástól... 100 ezer forintot kapnak a népszámlálók munkadijként, de szerintem meglepődnek, hogy mennyire nehéz dolguk lesz... pedig marha nagy protekció kellett ahhoz, hogy valaki hozzájuthasson ehhez a népszámlálói munkához

s 2011.09.27. 14:43:10

Ember, mi a te problémád konkrétan? Mit féltesz a szaros kis életedből. Hogy egy kurva nagy hivatal megtudja, hogy veled együtt hány jelentéktelen kis fasszopacs él ebben az országban, és egy értelmesebb kormány esetleg tervezni is tud ezek alapján? Ne parázz annyira. Ha igazán ki akarna veled baszni bárki (ennél jobban), azt simán megteszi a nyomorult adataid nélkül is. Ne rinyálj, hanem élj! Csak bátran!

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 14:44:41

@dithke:
"...Amúgy pedig a kérdőiv alapján ez elsődlegesen egy ingatlanfelmérésnek tűnik, és ezért ijesztő... merthogy ez az egyetlen vagyonkánk..."
Ezen a dezinformáción már túl vagyunk. Ehhez nem kell népszámlálás, az ingatlan-nyilvántartásban minden adat rég megtalálható, lekérhető.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 14:45:00

@FSM-hívő:

Szerintem a legtöbb ember, aki netes hozzászólásában most bizonygatja, hogy ő el fog bújni, megveri a népszámlálót, 140 éves piréz dzsedájnak vallja magát, s egyébként meg beperli az országot Strassbourgban, mert zaklatták a becsengetéssel, a valóságban behívja majd a népszámlálót, leülteti a nappaliban, itallal kinálja, majd pedig katonás fegyelemmel felmondja összes adatát a valóságnak megfelelően.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.27. 14:46:01

@nemecsek ernő áruló: Erre már vannak cégek, akik pl. más cégeknek munkaerő megelégedettségi felméréseket végeznek. Ők csinálnának egy honlapot és ott ki lehetne tölteni... Majd ők összesítik és visszaküldik. Inkább az FBI hallgasson le, mint Pintér... :)

egerészölyv 2011.09.27. 14:46:51

Abszolút helyes törekvésnek tartom.

A kormányzati lehetőség elvesztése után a szájtépő, gyűlölködő bagázs a statisztikából is maradjon ki.

Delirium treatments 2011.09.27. 14:48:05

@max val, a bircaman:

Szerinted.
Én, mint antiszociális liberálbolsevik anarchista megszámlálhatatlan vagyok!
Már napok óta ezen gondolkodom, hogyan bújjak ki a kötelezettség alól!-:)

Lasombra 2011.09.27. 14:48:28

összefoglalnám az ismereteinket, Vágó úr.

1.
a többség nem a személyes adatait félti úgy általában, hisz sokan önként és dalolva (még többen tudatlanságból) megosztják ezeket más felületeken, pl közösségi oldalakon. ezek az emberek a személyes adataikat féltik _a jelenlegi kormánytól_.
analógia: anyukámnak odaadom a nagy kést a konyhában, ha elkéri. egy vérben forgó szemű, kiabáló, részegnek nem adom oda.
szeszély.

2.
a népszámlálás nem ördögtől való dolog. nem fáj és legális. máshol is van.
amit úgyis le tud csekkolni az állam, abban hülyeség és felesleges hamukálni.
amit meg úgysem tud lecsekkolni senki, oda meg azt mondasz, amit nem szégyellsz.
hol a probléma?

3.
szorgalmaznék valami testifenyítős-családtagelrablós-testrészlevágós-poligráfos-alvásmegvonós módszert a minimálbérre bejelentett, zsilliókat kereső vállalkozók vagy alkalmazottak felmérése érdekében. őket még a mostani kormánynak is kiadnám.

4.
ha kiderül, hogy Magyarország jelentős része Jedi, akkor remélem, építünk templomot meg lesznek Mesterek.

nemecsek ernő áruló 2011.09.27. 14:48:47

@Muad\\\'Dib: Ugyanúgy a polgármesteri hivatalokban is, akit valaha anyakönyveztek, és van bejegyzett lakása. Akkor minek népszámlálni?

egerészölyv 2011.09.27. 14:49:03

@Delirium treatments: helyes, bújj. Lehetőleg minden anarkista bújjon.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:49:04

@max val, a bircaman:

Te az az agymosott Fidesz birkákról beszélsz, akik máig azt hiszik, hogy az elvtársak ott fenn a Pártközpontban úgy is jobban tudnak mindent.

ili810 2011.09.27. 14:50:11

@M. Bertalan: deviza hitel ugye? Mára már nagyon sok az analfabéta.

@BKV reszelő:Neked meg teljesen igazad van.A mai technika és a rengeteg adatszolgáltatás mellett ez az államnak egy gombnyomás lenne.Teljesen más célja van a jelenlegi kérdések értelmében azzal szemben amivel beakarnak etetni.

A paranoid dologról meg csak annyit JOGBIZTONSÁG??? Ebbe a hazug rohadt rendszerváltásban már rég nincs.

tuttle 2011.09.27. 14:50:31

Én örülök ennek a kérdőívnek. Végre bevallhatom, hogy piréz vagyok, jedi vallású, egy 999m2-es vályog lakásban lakom 99 gyerekemmel, amit fúziós energiával fűtök. Ja és perfekt volapük vagyok, felsőfokú nyelvvizsgával.

oc 2011.09.27. 14:50:58

[bocsánat, nem olvastam el minden komment-et]

Ez már nem az első olyan blog, ami a népszámlálástól retteg...

Én népszámláló biztosként fogok dolgozni a következő hónapban. Előre örülök majd az olyan válaszadóknak, akik majd jól kioktatnak, hogy márpedig ez az egész nem anonim és nem töltik ki. Ebben az esetben nekünk ki van adva, hogy szólnunk kell a KSHnál dolgozó felülvizsgálónak. Nem a rendörségnek, az ÁVHnak, a KSHnak. Ennyi, én ennél többet nem tehetek és nem is teszek. Megemlitem, hogy az adott _lakásban_ azt nyilatkozták, hogy ők ott laknak, de nem töltik ki. Tehát nem nevet fogok emliteni, hanem lakást.

Nem értem ezt a nagy parát. 10 éve ugyanez a kérdőív volt, sőt most direkt megnéztem: a portugáloknál is ugyanilyen. Kapaszkodjatok meg: a németeknél, portugáloknál de még amerikában is kérik a nevet, cimet. Érdekes, ott nem parázik senki. Bár ott biztos nem orbán a miniszterelnök és azért.

"Ha nem akarsz válaszolni: Írd rá a kérdőívre hogy mivel a népszámlálásban résztvevők egyértelműen beazonosíthatóak, így annak végrehajtása jogellenes, következésképpen nem vagy köteles benne részt venni, polgári engedetlenséggel élsz az állam jogellenes cselekményével szemben.

Ha ezek után eljárás alá vonnak, ne ismerd el hogy te írtad"

Ez pedig nagyon egyenes magatartás: azt mondod, hogy ez az egész jogellenes, de valójában nem vállalod a véleményed. [ Amúgy: a kérdőíven semmilyen ilyen rublika nincs, tehát erre sajnos nem lesz lehetőség. ]

Még valami: nagyon remélem, hogy azok, akik a teljes névtelenség miatt paráznak és félnek, hogy az adataikat felhasználják [mire? mi az, ami annyira titokos? hogy hány percig utazol munkába?], nem regisztráltak se facebookra, se iwiw-re, nincs semmilyen multipont, smart, tesco és egyéb kártyájuk, sőt talán még bankkártyájuk se. hiszen az is elég sok mindent elárulnak...

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 14:51:47

@Muad\\\'Dib:
Ne gyere már mindig evvel a Svájccal!
Svájc nem csak a gazdagságáról híres, hanem jogbiztonságáról is. Teljesen érthető ha egy svájci polgár megbízik a Svájci Szövetségi Köztársaság hivatalnokaiban és az is teljesen érthető ha egy Magyar polgár nem teszi azt saját kormányával szemben.

egerészölyv 2011.09.27. 14:51:53

@tuttle: figyelj, Robert de Niro, ez nem volt annyira szellemes, mint a Brazil.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:51:57

@s:

Tudod mire jók ezek a népszámlálások évszázadok óta?

Az adókivetésre!

Mit akar itt az állam tervezni, amikor egy költségvetést is csak úgy tud összerakni,hogy 2-3 havonta módosítani kell?
Tervezzenek az anyjukra, atombombát!

Silent Bob 2011.09.27. 14:52:13

@Muad\\\'Dib: De mi az a plusz információ, ami nem áll rendelkezésre és ebből majd megtudják?

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 14:52:16

@nemecsek ernő áruló:
Ezen is túljutottunk már régebbi kommentekben.

J.G. 2011.09.27. 14:53:08

@M. Bertalan: Azt nem írtam, hogy a Földhivatal tudja, hogy miből épült. Azt mondjuk nem tudom, hogy mióta kell ezt is megadni, de nem tegnap óta, az biztos.

Az, hogy egyedül élek-e nem fontos információ, bármikor megváltozhat, mindenféle engedély nélkül, ellenben mondjuk a lakásadatokkal. Azért, mert adott pillanatban mondjuk egyedül élek, nem kellene 10 évig ezzel számolni. Egyáltalán miért kellene számolni ezzel?

Az emberek nem a címükön laknak? Mit mondanál, ha nem az utolsók között lennénk a mobilitást tekintve?
A 10 évente megszámlálás helyett olyan rendszert kéne alkotni, ahol az emberek minden gond és különösebb utánajárás nélkül tudnak bejelentkezni ideiglenesre, honosítani diplomát, stb.
Naprakész információk, bármikor, bármiről...

Peter__Blau 2011.09.27. 14:54:33

@KaPé: Ha már mindezt tudja, miért kérdezi meg ennyi pénzt kidobva az ablakon? Esetleg kérdez olyat is amit nem tud, máshogy mi értelme?!

oncogito 2011.09.27. 14:54:52

@KaPé:
Ha nem vagy zsidó, nem vagy meleg, nem vagy prosti, vagy egyéb, akit ma divat nyíltan gyalázni és fenyegetni, akkor tényleg ne érdekeljen a népszámlálás.
De engedtessék meg azoknak, akiket érint, hogy ne legyenek már beazonosíthatók, ha nem akarják!

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 14:55:08

@bornemissza.zsolt:
Miért, mégis mit fog csinálni a kormány ezekkel az adatokkal? Mert csak erről nem írt még egy darab sort sem, egyik paranoia vitéz sem.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 14:55:19

@Delirium treatments:

Azt mondod a népszámlálónak, hogy külföldön élsz évek óta, most csak pár napra ugrottál haza, s már téged meg is számolták abban az országban ahol élsz (olyan országot mondj, ahol már lezajlott). Ez esetben csak a lakáskérdőívet kell kitölteni, a személyeset nem.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 14:55:45

@bornemissza.zsolt:

Magyarországon nincs jogbiztonság, a jogállam halott, az állam urai azt tesznek amit akarnak az emberekkel, és azt vesznek el másoktól, amit épp megkívánnak.

Ezzel a qrva állammal szemben minden önvédelmi eszköz megengedett.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 14:56:16

@Putyilov gyári melós:

Én utálom a Fideszt úgy ahogy van, ellenben népszámlálás-párti vagyok. Én meg is csináltam már, ahogy ezt már írtam.

ubu1 2011.09.27. 14:57:01

Nézzétek inkább a másik oldalról! Be lehet mondani egy csomó olyan adatot, ami nagyrészt igaz is vagy legfeljebb egy picit túloz, és b@ssza az ovi csőrét. Pl. folyékonyan beszélek három nyugat-európai nyelvet (nem gond itt hagyni ezt a nyüves országot), kint dolgozom (és oda is adózom). Élettársi kapcsolatban élek, eszemben sincs megházasodni, pláne gyereket vállalni. Viszont magyar vagyok (így azok számát csökkentem ezzel a felállással). Nincs ingatlanom (így azt sem bírja megadóztatni) stb. Aztán dugja fel magának a kérdőívet.

Silent Bob 2011.09.27. 14:57:33

@Muad\\\'Dib: Ezt böngészem éppen, de a személyi kérdőíven a "milyen jogcímen tartózkodik a lakásban" kérdésen kívül még nem nagyon találtam ilyet.
Ott pedig úgyis kamuzni fog aki mondjuk feketén lakik albérletben. A többi lehetőség a lakcímnyilvántartóból kiderül.
Csak azért neked címeztem a kérdést, mert úgy tűnik, te látod értelmét a számlálásnak.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 14:58:16

Ezt eléggé hirtelen kapták le az index.hu főoldalról:-) Szerintetek? odaszóltak? Kik?

egerészölyv 2011.09.27. 14:59:35

@oncogito: ez egyszerű, aki retteg, vallja magát heteroszexuálisnak, na, hazudott, még mindig jobb, mint ha fröcsögne.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 14:59:48

@Silent Bob:
first of all:
" Magyarországról nyújtott adatok segítségével hatékonyabban pályázhatunk az európai uniós és más nemzetközi támogatásokra.
A magyarországi népszámlálás egy globális program része, általa adunk pontos képet magunkról a szomszédainknak, az Európai Uniónak és az egész világnak."

De sikerülni fog a sok IQ huszárnak elérni, hogy még emiatt is csökkenjen kicsit az ide folyósított támogatások mértéke, akkor nyilván roppant büszkék lesznek, hiszen az egy csodálatos, igazi demokrata teljesítmény lesz.

Kilgore Trout 2011.09.27. 15:00:58

Azt mondjátok meg nekem, hogy ha 2001-ben volt népszámlálás, és akkor is volt már számítógép, és gondolom azóta is minden születést és halálozást valakik valahol bevezettek a rendszerbe, továbbá az ide legálisan betelepülők is valahol bevezetésre kerültek, akkor mi a rák faszáért kell most újra megszámolni? Aki illegálisan van itt, az most is el fog tűnni, a hajléktalanokat sem nagyon fogják feltérképezni. Szóval akkor miért is kell ennyi lóvét elkúrni? Miért nem vesznek belőle lélegeztetőt? Hogy demagóg is legyek.

Delirium treatments 2011.09.27. 15:01:02

@oc:

Azt áruld el kérlek hogy akkor mit csináltok ha kajakra nem engedlek be titeket, mert mondjuk nem is vagyok otthon nyaralok Floridában egy hónapig kb amíg tart a bohóckodásotok?
Szóval segíts nekem kérlek mert meg szeretnélek kímélni attól, hogy lásd a szememben az emberútálatot és azt, hogy én tulajdonképpen egy emberbőrbe bújt antiszociális állat vagyok!-.)

FSM-hívő 2011.09.27. 15:01:45

@max val, a bircaman: Haveri körömet nem az internetről szedem össze, és hidd el, van jó pár olyan állat (beleértve engem is), aki amit csak lehet, el fog poénkodni :)
Végül is becsületes adózó is vagyok, annyi adót fizetek, hogy 3-4 nyugdíjast (vagy egy szerényebb politikust) is eltartok, legalább hadd érezzem jól magam :) Az összes nem kötelező kérdésre orbitális faszságokat fogok írni, ezt már kb. fél éve tudom :)

egerészölyv 2011.09.27. 15:03:33

@Kilgore Trout: figyelj, vágóhíd, a népszámlálás ezeknek a rendszereknek a korrekciója.

Easyke (törölt) 2011.09.27. 15:04:05

Hm. 2001-ben nem volt para a népszámlálás előtt, most miért kell kavarni a szart?

1. A 2001-es népszámlálási kérdőíven is megvoltak ugyanezen kérdések. Bár tény, hogy hülye lennék bevallani, hogy van nem bejelentett lakcímem és hogy az hol van (= NAV(H)-vizsgálat a tulaj ellen, aki jól megb***nak, mert nem fizet adót a lakbérből származó jövedelme után).

2. Finoman utalnék arra, hogy a 2011-es népszámláláshoz a törvényt 2009-ben hozták. Akkor ki is volt kormányon...? Na ugye. Idézet egy akkori cikkből, Sólyom akkoriban visszadobta a népszámlálási törvényt: "A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint az államfő azzal nem értett egyet, hogy az Országgyűlés által elfogadott törvény alapján nem gyűjtenének a termékenységre, az egészségi állapotra és fogyatékosságra, valamint a vallásra vonatkozó adatot, pedig ezek a kérdések a korábbi, 2001-ben tartott népszavazáson szerepeltek."

Hát, ennyi.

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 15:04:18

@Muad\\\'Dib:

Arról se beszél senki, mi a hasznom belőle.

Amugymeg kapásból a legelső kézenfekvő dolog a vagyonadó bevezetéséhez nagyon is jól jönnek az adatok.
Mert az csak duma hogy Magyarországon csak úgy gomnyomásra jönnek az adatok.

Kilgore Trout 2011.09.27. 15:05:32

@egerészölyv: Az kurva nagy baj, ha ezeket a rendszereket korrigálni kell, ha az állam arra nem képes, hogy pontosan tudja, egy adott pillanatban hányan lakják.

egerészölyv 2011.09.27. 15:06:15

@Easyke: ugyanúgy bérretegtek akkor is. Egyébként a Talmudban szó szerint benne van, hogy ne engedd megszámolni magadat.

Silent Bob 2011.09.27. 15:07:08

@Muad\\\'Dib: Ez nagyon szép, de továbbra sem látom milyen adatot tudnak meg belőle, ami nem áll rendelkezésre és nem fogok róla hazudni, ha úgy kívánja érdekem. Pont az azonosíthatóság miatt nem fognak plusz információkhoz jutni.
Pl. az albérletben lakók 90%-a illegálban lakik, de ha tudom, hogy azonosítható vagyok (persze, tudom, becsszóra nem fogják) akkor nyilván kamuzni fogok.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 15:08:25

@bornemissza.zsolt:
"Az ingatlan nyilvántartás az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvényben meghatározottak szerint nyilvános, a tulajdoni lapok tartalma korlátozás nélkül megismerhető: azt bárki megtekintheti, arról feljegyzést készíthet, vagy hiteles másolatot kérhet. Az adatszolgáltatás során az ingatlan-nyilvántartási adatbázisból történő lekérdezés kizárólag az ingatlan adatai alapján történhet, azaz a település neve és az ingatlan helyrajzi száma vagy az ingatlan postai címe szerint."
foldhivatal.hu

"Arról se beszél senki, mi a hasznom belőle."
Muad\\\'Dib 2011.09.27. 14:59:48

oc 2011.09.27. 15:08:48

@Delirium treatments:
Több lehetőség van: ha antiszociális állat vagy és nem is akarsz velem találkozni, azt én sajnálom ugyan, de szived joga. :)
Ebben az esetben vagy elmész 1 hónapra valahova, de olcsóbb, ha interneten töltöd ki: kiveszed a boritékot a postaládából, a benne lévő kód segitségével a neten kitöltöd. Én ezt tudni fogom [nem azt, hogy Te, Delirium treatments kitöltötted, hanem hogy arról a cimről beérkezett neten a kérdőiv] és igy biztosan nem foglak zavarni.

Ha nem vagy otthon és neten se töltöd ki, akkor csak annyit tudok tenni, hogy megpróbálom a szomszédoktól megtudni, hogy vajon várható vagy e, vagy már fél éve nem láttak senkit. Ha azt mondják esély sincs rá, hogy összefussunk, akkor az alattad/feletted lévő lakás alapján, szomszéd alapján betippelem a lakás adatait. Ennyi.

ili810 2011.09.27. 15:08:54

@Lasombra: Nem ördögtől való. Igen pont ennyi pontban is összelehetne foglalni az egészet és nem kellene róla összeesküvő elméletet gyártani Mert mára már megtanítottak bennünket arra, hogy ne hidjünk még az anyánknak se bízni meg még az istenbe sem.Huszon évnyi hazugság jogellenesség és még tiz sorban lehetne folytatni miért ne.

7241gabi 2011.09.27. 15:09:14

Érdekesek ezek a kérdések, azaz, hogy épp semmi hasznos info nem szűrhető le belőlük. Egyrészt ezek nagy részét már úgyis tudják, másrészt csak arra jók, hogy ellenőrizzék azokat, 19 milliárdét.
Ausztráliában belecsúsztam a népszámlálásba kb 2 hónapja. Lakásonként kellett a kérdőívet kitölteni, amin először furcsának tűnő kérdések szerepeltek, de sikerült megérteni a lényeget. Pl. tömegközlekedéssel jársz-e dolgozni, milyen napszakban, válaszadás lehetőség félórás időkre bontva. Merthogy a következő években ez alapján fejlesztik a tömegközlekedést az adott területen, és a menetrendeket is ehhez fogják igazítani. Vagy milyen nemzetiségű vagy, mi az anyanyelved (ott ugye majd' mindenki bevándorló) majd az adott területen ehhez igazítják az állami iskolai szolgáltatást (igen, ott az iskolák szolgáltatnak). Vagy pl van-e fogyatékkal élő a családban, mi a fogyaték, merthogy később ehhez igazítják pl. hogy hol legyen a siketek és nagyothallók iskolája, stb.
Szóval ott azt lehetett érezni az egészből, hogy a kérdések mögött valódi közszolgálat áll. A magyar számlálás meg megtudja, amit már korábban is tudott, valamint, ha eltérő választ adsz, az adatbázishoz képest, akkor felelősségre vonnak. Bravó.

egerészölyv 2011.09.27. 15:10:09

@Kilgore Trout: egyetlen állam sem tudja, talán a Vatikánt és a Máltai Lovagrendet leszámítva.

s 2011.09.27. 15:10:18

@Putyilov gyári melós: Az adókivetést nem ezek alapján csinálják. Ott van rá a jövedelem adatod (szja), még ha a munkáltatód minimálbéresre csal is. Ott vannak rá a beszerzéseid adatai (áfa). Ott van a telekkönyvi kivonat (ingatlanadó, ha ezt akarnák). A bank fizet kamatadót a lekötéseid kamatai után. Ha vállalkozó vagy, kifizeted azokat az adókat, amiket a vállakozók fizetnek. Ha őstermelő vagy, akkor pedig azokat. A bankban tárolt pénzedről nem érdeklődtek, igaz? Arról az aranyrúdról sem, amit a múlt héten vettél jó áron, és elástad anyádék kertjében, nem? Akkor meg mit fosol.

tuttle 2011.09.27. 15:10:47

@egerészölyv: Hát igen, meglehet. De talán annyira szellemes volt, mint az a vicces feltételezés, hogy a modern állam nem képes anélkül működni, hogy tizenegynéhány évenként egy csomó hülye kérdéssel zaklassák az embereket.

piros pipacs 2011.09.27. 15:10:58

Népszámlálást törvény irja elő,vagy kinek mikor jut eszébe. Orbán már másodszor számol minket.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 15:11:49

@FSM-hívő:

Mindenki maga dönt. Nem hiszem, hogy a direkt hülye válaszok szignifikánsak lesznek. 2-3 hónap múlva közzéteszik a legfontosabb adatokat, meglátod.

A direkt hülye válasz csak egy múló divat, mint a bakkancshordás nyáron. Legnagyobb sikert Új-Zélandon érte el a 2001-es népszámláláson, amikor a lakosság 1,5 %-a dzsedájnak vallotta magát. Aztán divat elmúlt, a következő népszámláláson már csak 0,6 % lett dzsedáj.

stf! 2011.09.27. 15:13:25

Elnézést, ha már valaki feltette ezt a kérdést.
Én csak azt szeretném tudni, hogy ha nem beazonosítható valaki, kinek küldik ki az 50ezres büntetést, ha nem vettem részt benne? A lakásnak?

altimus 2011.09.27. 15:14:18

@Muad\\\'Dib: beldaul a vallasi hovatartozasra szerintem a legtobb ember azt fogja irni, hogy katolikus. ez nyilvan nem igaz, hisz a vallasos, vallasukat gyakorlo emberek abszolut minoritasban elnek mo-on. viszonta megfelemlitett emberek nagy resze nem fogja merni bevallani, hogy nem gyakorlo kereszteny.

az eredmeny boritekolhato. mo 70% katolikus, 20% egyeb kereszteny, lesz 0.5% zsido ...

a kovetkezo lepes? jogos az iskolak egyhazi kezelesbe adasa, oszt johet a kotelezo kormenet.

hat a nagy lofaszt!

ili810 2011.09.27. 15:14:33

@7241gabi: No ez a lényeg.Ott tudhatják, hogy az adójukat hogyan forgatják vissza köz hasznára. Ezért nincs itt bizalom semmi iránt és jogosan mert mindez ellenkezőleg történik nálunk.Nem a köz érdekét szolgálják.

piros pipacs 2011.09.27. 15:14:54

Bohóckodás csak az egész.

nemjogasz 2011.09.27. 15:15:07

Alapvetően megértem a népszámlálás szükségességét és mint tudományos vizsgálathoz való adatfelvételt támogatnám is, minden szempontból érdekes és hasznos lenne pontos képet kapni a társadalomról. Ellenben nagyon nem szívesen válaszolok olyan indokolatlannak tűnő kérdésekre, amivel mélyen a magánéletemben turkálnak, és közben azonosítható maradok. Egy valódi, tudományos adatfelvételnél válaszolnék, mert ott követelmény, hogy az adatok a válaszadást követően semmilyen módon ne legyenek személyhez kapcsolhatóak, magyarul az adatfelvétel során semmilyen azonosítható adatot nem kérdeznének, mivel egy valódi statisztikai vizsgálatnál nem az egyén adataira kíváncsiak, haenm a populációéra.
A népszámlálás során ilyen technikai garancia nincs, mivel ott van a pontos születési idő(év miért nem elég, mire kell a hónap nap?) pontos lakcím(város miért nem elég?), ebből már bárki személy szerint beazonosítható. Persze, törvényi garancia az van, hogy "persze, beccsszó, hogy névtelenítjük az adatokat", és kb. ennyi. Ha olyan kedvük van, akkor nem névtelenítik, és kész. Vagy ha a KSH történetesen betartaná is a törvényt, ha olyan kedve van valamelyik hatóságnak, elkéri vagy lefoglalja a még nem megsemmisített adatokat. Vagy csak szimplán ellopja és felhasználja. A titkosszolgálatok is nyilván megoldják a hozzáférést az adatokhoz, hülyék lennének kihagyni egy ilyen lehetőséget. Vagy a fidesz kétharmad hoz egy törvényt, hogy bármilyen hatóság bármire felhasználhatja, és kész.
Egyáltalán nem indokolatlan félelem, hogy a felvett adatokat használhatják rosszra is. És itt nem csak a vagyonosodási vizsgálatot értem. Hanem monduk pl. a holokauszt során egy olyan teljesen jelentéktelen szempont alapján gyilkoltak halomra embereket, mint vallás vagy származás.
Aki szerint az itt kérdezetteket nem lehet rosszra felhasználni, ha közben teljesen azonosítható marad, nyugodtan posztolja a népszámlálási kérdésekre adott pontos és igaz válaszait, hiszen nincs "takargatnivalója", nemigaz?

Delirium treatments 2011.09.27. 15:15:16

@oc: "megpróbálom a szomszédoktól megtudni, hogy vajon várható vagy e, vagy már fél éve nem láttak senkit. Ha azt mondják esély sincs rá, hogy összefussunk"

És ha látod esélyét, hogy összefuthatsz velem akkor kitartóan fogsz próbálkozni?
Ha nagymellű szőke vagy akkor én majd az ablakból leslek lopva, de izgi lesz már alig várom!-.)

Köszi a választ!

Lehet, hogy kitöltöm majd a neten de lehet, hogy inkább sakkozom helyette, főleg ha nagymellű szőke vagy!-.)

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 15:15:58

@Muad\\\'Dib:
Azt ne gondold már hogy egy ingatlannyilvántartási adatlapból akár megközelíthetően is megtudod saccolni az ingatlan valódi értékét.
Viszont a népszámlálási adatlapok kérdései alapján ez menni fog.

Kilgore Trout 2011.09.27. 15:17:22

@egerészölyv: Kérdem én naiv,hogy miért nem? Ha egyszer kórházban születsz, születési anyakönyv készül, bekerülsz a rendszerbe. (elég baj, ha nem) ha kórházban halsz meg, vagy otthon, halotti anyakönyv készül, bekerülsz a rendszerbe. Ha legálisan bevándorolsz, bekerülsz a rendszerbe. Akkor miért is nem tudják mennyien vagyunk egy adott pillanatban? Ha illegálisan vagy itt, akkor most is el fogod kerülni a számlálást.

ili810 2011.09.27. 15:17:42

@s: Hiszel a mesében? Hinni meg a templomban kell.
Hidd el megfogják találni a módját mire lehet felhasználni.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 15:17:43

@altimus:
"...megfelemlitett emberek nagy resze nem fogja merni bevallani, hogy nem gyakorlo kereszteny..."
ROTFL...
Na ilyen jót baromi rég nem röhögtem! Mert ma nálunk olyan marhára kell rettegni mondjuk ateizmus miatt.
Hát komolyan, ez már tényleg abszurdisztán...

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 15:18:58

@bornemissza.zsolt:
Tényleg? Mesélj, ez most érdekel.

egerészölyv 2011.09.27. 15:19:08

@Kilgore Trout: és hol kerül be a rendszerbe, hogy buzi vagy?

nemjogasz 2011.09.27. 15:20:29

Ja, és persze a "szociális konzultáció" kérdőíveire is volt ugye "törvényi garancia", hogy nem azonsítható a válaszadó, aztán de. Az adatvédelmi biztos próbálta is betartatni a törvényt, erre megszüntették a pozícióját.
Vagy pl. az adatvédelmi TÖRVÉNY kifejezetten tiltja a Kubatov-listát is. És ugyebár szépen szarnak rá nagy ívben, és van Kubatov-lista.
Na ennyit a törvényi "garanciákról". Ezekután elvárja bárki is, hogy elhiggyem, névtelenítik a kérdőíveket, meg cserkészbecsszó?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 15:20:31

Míg I. Viktor 4 év alatt "csak" 2.75 -szeresére emelte az egyházak közpénzből történő állami támogatását, 2002-ben a Medgyessy kormány költségvetési tv.javaslata szerint egy év alatt több mint a további duplájára emelkedett 33.23 milliárdról 67,7455 milliárdra! (Tehát ez egy hír 2002, 2003-ből)

"Az SZDSZ kimutatása szerint az egyházak 2004-ben mintegy 36,5 milliárd forint költségvetési támogatásban részesültek. A mi kimutatásunk szerint, – ami nem teljes –, ez az összeg 92,2528 milliárd forint volt" forrás az MSZP honlapjáról (ez meg 2005-ből eredő hír)

Mekkora korrupció, mutyi és káosz lehet ott, ahol 3 szoros az eltérés a két volt kormánypárt kimutatásában? Mára ez már átlépte és meghaladta a az évi több száz milliárdos szintet. Nos ebből már van mit visszaosztani különféle trükkökkel a pártoknak és hát nem is véletlen, hogy a legtöbb párt látensen, vagy nyíltan dörgölőzik a nagy hazai egyházakhoz.

Delirium treatments 2011.09.27. 15:21:02

@nemjogasz:

"A népszámlálás során ilyen technikai garancia nincs, mivel ott van a pontos születési idő(év miért nem elég, mire kell a hónap nap?) pontos lakcím(város miért nem elég?), ebből már bárki személy szerint beazonosítható"

Most olvastam az index cikkét.

index.hu/belfold/nepszamos/2011/09/27/anonim/?rnd=626

Állítólag a KSH-t törvény kötelezi, de engem ez a "törvény kötelezi" kitétel nem igazán tud megnyugtatni egy olyan "jogállamban" amiben élek és amiben éppen az adatvédelmi biztos és a hatalom fingatja egymást a bíróságon, egymást vádolva hazugsággal mert azonosításra használták a vonalkódot amikor nemzeti konzultáltak.
Biztos az én hibám, de a bizalmam az abszolút nullához tendál!

Kilgore Trout 2011.09.27. 15:21:48

@egerészölyv: Na azt például mindenképpen szeretném elkerülni, hogy bekerüljön a rendszerbe. Azt is, hogy négerzsidócigányörménymohamedánhindi vagyok.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 15:22:00

@nemjogasz:

"Hanem monduk pl. a holokauszt során egy olyan teljesen jelentéktelen szempont alapján gyilkoltak halomra embereket, mint vallás vagy származás."

A Horthy-rendszerben a vallás személyes adatnak számított, benne volt az okmányokban. Így lehetetett kiszűrni 1944-ben hogy kit küldenek a haláltáborokba. Tehát semmi köze ennek a népszámláláshoz.

s 2011.09.27. 15:22:20

@ili810: Ha kibasznak velem, nem ennek a kérdőivnek a segítségével fogják megtenni. Ha meg nem basznak ki velem, akkor az nem azért lesz, mert itt nagy ravaszul majd nem mondok valamit. El vagytok tévedve. Ezek itt nem lényeges dolgok. Jobban tennétek, ha inkább azokra figyelnétek.

oc 2011.09.27. 15:23:53

@Delirium treatments: El kell, hogy keserítselek, nem vagyok se nagymellű, se szőke. :)

Nem olyan bonyolult ez: 10 éve [igen, akkor is csináltam ezt] volt olyan hely, ahol azt mondták a szomszédok, hogy valami orosz fazon lakik ott, de már pár hete nem látták. Ilyen esetben nem eröltetem a dolgot. Megpróbálom 1x, hagyok értesitőt és a vége felé megpróbálom megint.

Ha azt mondja a szomszéd, hogy tegnap látott valakit bejönni, akkor lehet, hogy 3x is megpróbálom.

Ha spórolni szeretnétek az államnak, kitöltitek neten. Ha jó fejek akartok lenni és megszánjátok az olyanokat, mint én, akkor kitöltitek papiron. [akár úgy, hogy saját magatok töltitek ki, akár behivjátok a biztost és vele együtt.]
A netes kitöltésért ugyanis a biztosok nem kapnak pénzt. Persze lehet mondani, hogy az a pénz úgyis lenyúlásra kerül, tehát nem spórol semmit az ember...

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 15:24:55

@Muad\\\'Dib:
Abszurdisztán...? Abban az országban ahol a második legnagyobb párt nyiltan rasszista és
homofób?

Kilgore Trout 2011.09.27. 15:25:53

@oc: És ha én kurva jó fej vagyok, és amikor megkérdezed, hogy a szomszéddal mi van, mert nem jelentkezik, és én azt válaszolom, hogy szerintem szerb háborús bűnös, akkor te mit fogsz tenni? :) Értesíted Hágát?

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 15:26:38

@bornemissza.zsolt:
Ennek nyilván van köze az ateizmus témaköréhez, csak még nem látom át hol...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 15:26:59

Tökéletes bűntényről van itt egy összeesküvés elméletem. Természetesen semmi köze a valósághoz:

Egyházállami pártmutyi összeesküvés elmélet

vilagnezet.blog.hu/2010/12/30/egyhazallami_partmutyi_osszeeskuves_elmelet

altimus 2011.09.27. 15:28:10

@Muad\\\'Dib: te azt gondolod nem kell, en azt gondolom kell. orbanisztanban elvarjak, hogy az emberek hogy viselkedjenek. a kozalkalmazottak felnek, a tanarok felnek, igenis egyre tobb ember fel. (vagy legalabbis tart a politikai rendszertol).

ehhez jon hozza az a teljesen igazolt emberi tenyezo, hogy az emberek nem szeretnek kulonbozni. igen sok ember (kulturalis tradiciok miatt) van pl. megkeresztelve, ami messze nem jelent se vallasossagot, se intezmenyesult vallashoz tartozast. ennek ellenere ezeknek az embereknek a nagyresze pl. katolikusnak fogja magat vallani.

boritekolom a vegeredmenyt, az vallasos emberek aranya 80% felett lesz, erre a nyakamat teszem, mig a gyakorlatban nincs 10%-nyi vallasat gyakorlo ember mo-on.

a rezsim ezt is akarja, mert az allam-egyhaz szetvalasztasat ez a rezsim nem tartja tiszteletben es egyik egyre kevesbe titkolt celja az egyhazak beemelese a politikaba, az allamba. (lasd egyhazi iskolak). a kereszteny papok nyiltan kiallnak a szoszekre es a fidesz tamogatasat kerik. ...

te ezen nevetsz (rohogsz), en meg inkabb sirok, es melysegesen szegyellem magam, hogy 2010-ben mo-on ilyen politikai alakulat lehet hatalmon.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 15:30:42

@Kilgore Trout:

Nagyon sok embernek van bejelentett lakcíme az országban, azonban ténylegesen külföldön él.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 15:30:53

@altimus:
Ennek teljesen egyszerű szociológiai okai vannak. Akit a szülei megkereszteltek, nagyszülei vallásosak, stb., valószínűleg nem fogja azt mondani, hogy ő ateista, még, ha így is érez. Semmi köze a félelemhez.

oc 2011.09.27. 15:32:31

@Kilgore Trout: ha te megtudnád valakiről, hogy szerb háborús bűnös, akkor mit csinálnál? :)
ebben az esetben én is kb. annyit fogok tenni, mint magánemberként tennék, illetve maximum jelzem a felettesnek, ő pedig eldönti.

de azt hiszem ha egy ilyennel bekopognék a rendőrségen ["Mari néni azt mondta, hogy a szomszédja gyilkos"], akkor körberöhögnének...

jó fejek vagytok, egyre több az ötlet, hogy hogy lehet szabotálni ezt az egészet. :)
én inkább úgy vagyok vele, hogy ha már ennyibe kerül [mert ez a pénz már félre van téve, ennél szerintem nem lesz kevesebb], akkor a végeredmény legyen már annyira reális, amennyire lehet...

és azért mondják, hogy kötelező, mert ha azzal kezdenék, hogy "nem muszáj válaszolni", akkor a feri hiradó alatti sörözés közben egy legyintéssel elhajtana a 'csába, igy pedig talán nagyobb lesz a válaszadok aránya 10%-nál...

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 15:32:40

@altimus:

A "valláshoz tartozó" és "vallásos" nem ugyanaz. Szociológia felmérések szerint Mo.-n a lakosság 15 % vallásos. Azonban 70 % vallja magát egyházhoz tartozónak.

nemjogasz 2011.09.27. 15:32:46

@max val, a bircaman: ezt csak példaként mondtam arra, hogy ha az állam birtokába jut bármilyen olyan személyes információ, ami nem feltétlenül szükséges a feladatainak ellátásához, akkor legyen az az infó bármilyen jelentéktelen, vissza lehet vele élni. Most komolyan, én személy szerint ateista vagyok, és kurvára nem érdekel senkinek a vallási meggyőződése, és ha nem tanultam volna történelmet, nem jutna eszembe, hogy ezzel az adattal vissza lehet élni. De láthatjuk, hogy igencsak visszaéltek vele.

Lasombra 2011.09.27. 15:34:10

arra tud valaki értelmezési tanácsot adni, hogy mi a különbség a "nem tartozik vallási közösséghez, felekezethez" és az "ateista" között?

elismerem, hogy hiányosságaim lehetnek, ezért felütöttem a wikipédiát, ahol az ateizmus "az istenben vagy más természetfeletti lényekben való hit hiánya. Nem egyetlen, homogén ideológia, hanem számos különböző szellemi irányzat összessége. Tágabb értelemben ateistának tekintik az istenben nem hívő vallások követőit is."

szóval:
- ha nem hiszek semmilyen istenben, akkor mindkettőt X-elhetem.
- ha buddhista, taoista vagy jelen esetben jedi vagyok, akkor X-elem az ateistát, plusz beírom, hogy buddhista/taoista/jedi, mert nekünk nincsenek isteneink, de vallásnak, felekezetnek tartjuk magunk.

biztos volt már erről szó, csak lemaradtam. link is elég. :)

Kilgore Trout 2011.09.27. 15:35:09

@max val, a bircaman: És? Akkor ők hogy lesznek megszámolva? Szerintem az lenne a pofára esés, hogy mivel annyian paráznak ettől, az lenne a statisztikai végeredmény, hogy az ország lakosságának 50%-a ugyan rendelkezik bejelentett lakással, de külföldön él. :)

Silent Bob 2011.09.27. 15:35:19

Az egyébként engem is érdekelne, hogy ha azt mondom, hogy majd a neten kitöltöm, de mégsem, akkor kinek küldik az 50.000-es büntit.
Merthogy nem vagyok azonosítható...

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 15:37:01

@Lasombra:

Ateista az, aki abban hisz, hogy Isten nincs, nincs természetfeletti.

Felekezeten kívüli meg az, aki nem tagja semmilyen vallási csoportnak.

Csak egyet ikszelhetsz itt.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 15:37:10

@IGe:
Tavaly is a 2000es népszámlálási adatokra hivatkozva tömték meg az egyházak zsebét.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 15:38:33

@Kilgore Trout:

Őket nem számolják meg, a jogszabály szerint az ilyeneket nem kell megszámolni. A népszámláláson nem a magyar állampolgárokat veszik számba, hanem az ország lakosságát, függetlenül állampolgárságtól.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 15:40:28

@Putyilov gyári melós:

Ez egy közkeletű tévedés. Eddig még SOSEM osztottak állami pénzt az egyházaknak népszámlálási adatok alapján.

Volt egy ilyen terv 2002-ben valóban, de a Fidesz megbukott a választáson mielőtt be tudta volna vezetni.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 15:40:41

@Édy, aki Endre:
"A népszámlálásokat évezredeken át egyértelműen sorozási és adókivetési szempontok diktálták. A lakosság összeírása már a kezdetektől nem szimpla statisztika: a gazdasági tervezést, sőt a politikát is befolyásolja. "

nemjogasz 2011.09.27. 15:41:42

@Delirium treatments: pont ezt mondom. A jogi garanci nem garancia. A jog annak garancia, aki készíti és be tudja tartatni, magyarul az államnak. Felsorolni is sok lenne az állami szervek törvénnyel való visszaélését, és ezek azért következnek be, mert ugyan jogi "garancia" van, de mivel nem áll mindenki mellett egy bíró, ha megteheti a törvénytelenséget és érdekében áll megtenni, megteszi.

altimus 2011.09.27. 15:41:58

@Muad\\\'Dib: igen, igy van ahogy irod. az a kerdes a hatalom hogy fogja az eredmenyt interpretalni. szamomra egyertelmu ez. tomjen zsolti paras szemekkel fog milliardokat kerni az egyhaza szamara, az allami iskolak tekintelyes resze egyhaziasitva lesz, meg olyan telepuleseken is ahol nincs alternativa ... aztan johet az abortusz basztatasa, meg a tobbi bornirt baromsag.

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 15:42:26

Nos akkor mi is a haszna a népszámlálásnak?

Mert itt azért már elhangzott egy-két gondolat ki mitől is fél.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 15:43:19

@max val, a bircaman:

Dehogynem, tavaly az volt a hivatkozási alap az egyházi támogatások drasztikus megnövelésére, hogy a népesség 70%a a Fidesz szerint vallásos a népszámlálási adatok alapján.

Édy, aki Endre 2011.09.27. 15:43:19

@altimus: A szokásos "vallásellenes" megmoccanás, amely azért nem elég bátor ahhoz, hogy mindegyik vallás és felekezet ellen felszólaljon, de azért elég tökösnek hiszi magát, mert egy ellen mer ugatérozni. Király! :)

Kilgore Trout 2011.09.27. 15:43:25

@max val, a bircaman: le vagy maradva...ki is van most hatalmon, és lesz még 20 évig? :)

altimus 2011.09.27. 15:45:08

@max val, a bircaman: igen, de nem lesz ket kerdes, vallasos, vallasat gyakorlo, illetve az, hogy egyhazhoz tartozo. a zsidosag pl. nem vallasi kategoria, a mo-i zsidok nagyresze nem vallasos, (de pl. az izraeli zsidosag tekintelyes resze sem vallasos, (tobben gyakoroljak persze a vallasukat, vagy tartjak be szabalyainak egy reszet))

velemenyem szerint sulyos visszaelesek, illetve szandekos csusztatasok, felremagyarazasok lesznek ebbol kormanyzati szinten es vilagos, hogy az emberek nem tul preciz valaszaval az allam vissza fog elni.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 15:45:10

@Édy, aki Endre:

A postaládákba százezrével szórják be a katolikusok szórólapját, a népszámláló biztosoknak van kiadva házi feladatul.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 15:46:53

@Putyilov gyári melós:

Nem igaz. Az 1 %-os adófelajánlások arányában volt idén is a pénz kiosztása.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 15:47:34

@bornemissza.zsolt:
Felmérik, hogy mennyi bőrt lehet még lenyúzni a népről.

No meg azt, hogy mennyi embert lehet a kihaltak helyére betelepíteni.
Kínaiakat, arabokat, zsidókat, stb.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 15:48:12

@altimus:
Csak azt nem értem én, hogy ha mindenki (na jó az értelmesebbje) tudja, hogy a népszámlálás igenis hasznos, elvárja az EU, stb., akkor miért az a megoldás, ha a kormány görénységétől tart valaki, hogy gyorsban ő is lemegy hazudós görénybe. Sajnos ez tipikus ma itthon. Minden ilyen helyzetre az a megoldás itt már jó ideje a "tisztelt" lakosság részéről, hogy mi is lefekszünk dagonyázni a szarba.

Parajpuding 2011.09.27. 15:48:15

Népszámlálással összefüggésben üzenem az illetékes elvtársaknak:
1. A Lakáskérdőív ügyében tessék befáradni a helyi építési hatósághoz és ott kérdezősködni. Megjegyzem, nálunk bedobtak 4 db kérdőívet különböző házszámokkal, és egyik sem stimmel:)))) Ennélfogva teleírom "érdekes" adatokkal. Nemlétező lakáscímmel kapcsolatban ugyebár valótlant sem lehet állítani.
2. A fentiekre tekintettel íly módon a Személyi kérdőív sem lesz "pontos", ugyanis nem létező címeken nincsenek létező személyek:)))).
Csak az bosszant, hogy mindez mennyibe kerül nekünk adófizetőknek. Dehát mint tudjuk, ha kell, úgyis elveszik tőlünk.
Normális országban a népszámlálással nincs semmi gond. De ezt itt már nem egy normális ország!

Lasombra 2011.09.27. 15:48:28

@max val, a bircaman: vágom. pontosan ezért kérdezem, hogy mi a helyzet az isten nélküli vallásokkal?
az nálam 2 db X

szanalmas 2011.09.27. 15:48:41

@altimus:

De bazmeg, ehhez nem szükséges népszámlálás, az állam azzal él vissza amivel akar! Amikor nem él vissza, akkor van forradalom, de az is csak pár napig, és folytatja a győztes ugyanott!

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 15:48:55

@max val, a bircaman:

Lószart, az 1%os felajánlást a jónép 20%a se tölti ki.

Silent Bob 2011.09.27. 15:49:25

@Putyilov gyári melós:
Egyébként ez milyen már, hogy ez egy számlálás, tehát megszámolják mi VAGY, erra van aki kampányol, hogy mi LEGYÉL. :D

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 15:50:03

@altimus:

Mindenki maga dönt, hogy mi alapján vallja magát valláshoz tartozónak vagy másnak. Ennél jobb módszer nincs.

Szerinted hogy kéne? Bemondod, hogy "zsidó vagyok", mire a népszámláló megrázza a fejét "ne hazudj! bizonyítasd be! ha nem győzöl meg, beírom, hogy ateista vagy!". :-)

Édy, aki Endre 2011.09.27. 15:50:14

@Putyilov gyári melós: És aki amellett teszi le a voksát, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy ő hány és hol és mikor és hányszor, akkor ugyanez az ember ne mondjon olyanokat, hogy a kötelező - mellesleg teljesen demokratikus - svájci példa is elfogadható bizonyos feltételek teljesülése mellett, ugyanis ezzel teljes mértékben hitelteleníti a korábbi pampogását. Csak keményen és következetesen! :)

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 15:50:25

@Muad\\\'Dib:
Akkor most néhány mondatban a kevésbé értelmesebbeknek, mire is jó a népszámlálás?

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 15:51:24

@Putyilov gyári melós:

Ez nem mond ellent annak, hogy az alapján történik a pénz felosztása.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 15:52:24

"1550-1696 Dicalis Coscriptio

A mohácsi vész után történt összeírások az országos levéltárban találhatók. A legelsõ 1550-bõl való, azután következnek az 1552. és 1553. évi adólajstromok, csupán portákkal. Az 1553. évi a birtokosokat is felsorolja. Az 1555. évi ismét csak a portákat, az 1559. évi ellenben a birtokosokat is. Ezeken kivül még az 1564., 65., 66., 67., 70., 72., 76., 78., 98., 99., 1601., 2., 3. évekbõl vannak összeírások, mely utóbbi azonban csupán a házakat sorolja fel, továbbá 1609., 10., 14., 18., 19., 22., 26., 35., 38., 47. és 1696. évbõl, mely utóbbiról két terjedelmes összeírás maradt fenn.
Az adóösszeírásokat és ezek alapján az adókivetést, az adórovók, királyi dicátorok végezték. A mûködõ adórovók részére a vármegyék (pl. Bars megye az 1596 április 25-én Szent-Benedeken tartott közgyûlésében) részletes szabályzatot dolgoztak ki.. Az adórovó mellett a vármegye részérõl az esküdt nemes mûködött. "

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 15:53:11

@bornemissza.zsolt:
Még néhányszor leírjam, hogy az EU elvárja az országoktól, és kiemelt fontosságot tulajdonít a népszámlálásnak.
Muad\\\'Dib 2011.09.27. 14:19:50

Lasombra 2011.09.27. 15:53:31

@Silent Bob: igen, mert még van egy heted, hogy gyorsan az legyél, és akkor mire megkérdezik, addigra már az vagy. tehát pontos és hiteles a kép. aztán utána már megint nem kell annak lenned. majd csak 10 év múlva. :)

Parajpuding 2011.09.27. 15:53:56

@Muad\\\'Dib: Látom te az az ember vagy, aki bátran és szúrós tekintettel nézel ki a lövészárokból:)))
Egészségedre!
Sajnos olybá tűnik a dolog, hogy ebben az országban lassan annak is félnie kell, akinek egyébként semmi félnivalója. Ide jutottunk. A görénységet pedig nem jó helyen keresgéled.

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 15:56:24

@Muad\\\'Dib:

Ez a haszna? Hogy elvárja az EU?

De fontos lett hirtelen az EU elvárása.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 15:57:57

@Édy, aki Endre:

Svájcban jogállam van, a svájci állam lakosai POLGÁROK.

Magyarországon se jogbiztonság, se jogállam, a magyar állam ALATTVALÓNAK tekinti a lakosait, akikkel bármit megtehet.

Tudom, hogy neked ezek a fogalmak magasak és csak a Pártbrossúra a hiteles:O)))

Kilgore Trout 2011.09.27. 15:57:58

@bornemissza.zsolt: :) Mintha nem éppen valami forradalom féle lenne az EU ellen. :)

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 15:58:21

@Muad\\\'Dib:

Ez a haszna? Hogy elvárja az EU?

De fontos lett hirtelen az EU elvárása.

altimus 2011.09.27. 15:58:32

@Muad\\\'Dib: erre viszont igen egyszeru a valasz. a mostani kormany es rezsim, a te szohasznalatoddal, goreny. erre tanitott minket az elmult masfel ev minden egyes napja, es emiatt csinalunk az egerbol is elefantot. egy rendes orszagban megmondom hany cipom van, mo-on is megmondtam volna pl. az elozo rezsim kerdezobiztosanak, ma meg inkabb elkezdek azon gondolkodni, hogy vajon miert is kerdezik ezt tolem? remelem ez nem paranoia, hanem csak az elmult masfel ev tapasztalata.

kerdezobiztos:
- van nyugdijmegtakaritasa
en:
- igen van 5 millio ft-om.
orbanviktor:
- akkor add ide, megvedem

hat ez az amibol nem kerunk.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 15:58:34

@bornemissza.zsolt:
Nem, igazad van. Ha már nemmel szavaztam anno, akkor most szeretném elérni, hogy még támogatást se adjanak. Ha eddig nem okoztak volna elég kárt, gyorsan dobjunk rá még egy lapáttal.

oncogito 2011.09.27. 15:58:55

@egerészölyv: Csakhogy a hamis adatközlést ötvenezerre büntetik és az sem mentesít az adatközlés alól.
És nem fröcsög itt más, mint a homofób, meg a rasszista!

Édy, aki Endre 2011.09.27. 15:59:01

@Putyilov gyári melós: Pechemre én még eddig egyet sem kaptam. Pechedre egyelőre még forrásmentesen nyilatkoztál meg. De jöhet a forrás. Főleg arról, ami az állítólagos "házi feladatot" illeti. Bízom a hitelességedben. :)

Lasombra 2011.09.27. 15:59:19

@max val, a bircaman: szóval, ha nem tudunk valamit, akkor arrébb toljuk, hogy oldja meg szegény anketőr? :D

de ha én ilyen kíváncsi fajta vagyok, és szeretném tudni rendszerelméleti szempontból? (tudom, akkor kapjam be.)
a kérdésekre adható válaszok gyanúsan nem diszjunkt halmazok. :)

én amúgy is valszeg neten fogom kitölteni. nem engedek senkit a lakás közelébe, mert a konyhában feketehimlőt, az erkélyen marihuanát, a nappaliban meg harci zsiráfokat tenyésztek.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.27. 15:59:20

@Muad\\\'Dib:

Az 'EU is elvárja' még mindig tiszta demagógia, ha nem tudni, más országok is a kitöltőt könnyen azonosító, ám kevés, a hirdetett célok szempontjából érdemi kérdést tartalmazó kérdőívekkel operálnak-e - ugyanis még mindig nem állította senki, hogy a népszavazással önmagában lenne gond (na jó, nem sokan).

altimus 2011.09.27. 15:59:26

@max val, a bircaman: talan jobb lenne nem megkerdezni a vallast.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 16:01:01

@max val, a bircaman:

Nem igazolja az állításodat sem, hogy miért hivatkoztak a nép 70%ának a vallásosságára, amikor többszörösére emelték az államegyházak állami támogatását.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 16:01:14

@altimus:
Na itt érhető tetten az ország "állapota". Még van mindig olyan marha, aki beveszi ezt az egyik kormány, másik kormány nevű demokratikus cirkuszt, miközben köszönik szépen remekül kijönnek a politikusok a közös cégeikben. De legalább megvan a nyírni való birkáknak a napi rettegés, a fityeszeseknek ott volt az előző 8 év, most jön a másik oldalnak kb. ennyi.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 16:03:09

@milyen szép a Vértes, ó:

Úgy láccik a Fidesz népszámlálás ügyben nem folytat se függetlenségi, se szabaccságharcot, hanem behódol az EU diktátumának :O))))

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 16:03:34

@Muad\\\'Dib:

Tehát a népszámlálás azért fontos, mert egyébként EU-s pénzektől esnénk el?

Itt ugyan lényegtelen, de az EU-s pénzek nem az Unio miatt nem jönnek. index.hu/belfold/2011/09/26/szetesett_az_unios_penzek_kifizetese/

altimus 2011.09.27. 16:03:44

@szanalmas: ennyire nem vagyok pesszimista. szerintem a rendszervaltas ota, ha nem is gyorsan, ha nem is problemamentesen, de csak kialakult egy demokracia, egy demokratikus allamrend mo-on. voltak felek es egyensulyok, ab ... talan pl. bizalom is volt az igazsagszolgaltatasban, kisebb mertekben a rendorsegben, megkisebb mertekben az allamigazgatasban, legkisebb mertekben persze a politikusokban.

de magat a demokraciat, az intezmenyrendszert tekintve egyfolytaban kozeledtunk az eu-hoz, efelol nincs ketsegem.

ezt ket evtizedes folyamatot allitotta meg es forditotta negativ iranyba az orban rezsim es masfel ev alatt nagyjabol el is tuntetett mindent, amit a rendszervaltas ota kiizzadott magabol ez a nyomorult orszag, es amire talan kicsit buszkek is lehettunk.

oncogito 2011.09.27. 16:04:22

@egerészölyv: Pl. "bejegyzett élettársi viszony" meleg pároknak van.

Édy, aki Endre 2011.09.27. 16:04:50

@Putyilov gyári melós: A te rendkívül bizarr és teljesen alaptalan elképzelésed a mindennapi életről mennyiben kell befolyásolja a népszámlálást?

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 16:06:18

@bornemissza.zsolt:
Igen, többek között a tagállamok népszámlálási adatait kívánja az EU felhasználni a támogatási rendszerhez. Volt is ebből balhé idén, amikor az EU kiadta az új szabályozásait a népszámlálási adatokkal kapcsolatban.

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 16:06:30

@Putyilov gyári melós:

A Magyar Kormány a polgárok adataival szerzi
meg az EU jóindulatát!
Ha jól értem....

Édy, aki Endre 2011.09.27. 16:09:23

@Putyilov gyári melós: Ja, erről is írtam. Hozzám meg nem jött ilyen. Szerintem direkt neked címzik az összeset, hogy legyen min felhúznod magad. Amúgy a forrást azt illetően kértem, hogy te kijelentetted, "házi feladatként" kapták meg a reklámozást. Nomármost erre az állításodra forrásként a postaládád tartalmát hozni, merő dőreség. Vagy inkább lúzerség. :)

altimus 2011.09.27. 16:11:27

@Muad\\\'Dib: ugyanmar, mondj nekem egy fideszest aki felt az elmult 8 ev alatt. vagy akit barmifele retorzio is ert.

ami az orban rezsim masfel eve alatt tortent az szerintem peldatlan a magyar demokracia torteneteben.

(biztos volt a partok kozott korabban osszefonodas, kozos gazdasagi erdek, de, hogy most nyilt konfrontacio van az szerintem egeszen biztos. de ez mellekszal, es engem egyatalan nem is erdekel.)

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 16:12:08

Pl. a lakással kapcsolatos kérdések erre is jók:

"Adóbűncselekmény a szívességi lakáshasználatnak álcázott bérbeadás"
www.origo.hu/uzletinegyed/jog/lakossagi/20110925-adobuncselekmeny-a-szivessegi-lakashasznalatnak-alcazott-berbeadas.html

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 16:13:42

@Édy, aki Endre:

Nem kell, hogy befolyásolja.

Nekem elég, ha kihagynak belőle, számolják csak az állam tulajdonában levő birkákat :O)))

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 16:15:30

@altimus:
"ami az orban rezsim masfel eve alatt tortent az szerintem peldatlan a magyar demokracia torteneteben."
Írd le kiket ért atrocitás.
Azt hadd ne soroljam fel, kiket küldtek el 2002 és 2010 közötti időszakban a politikai nézeteik miatt állami pozíciókból, mert ez ezzel jár, most is legalább ennyit.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 16:18:14

@Édy, aki Endre:

A népszámlálási kérdőívvel együtt volt bedobva a katolikus egyház szórólapja, hogy valljuk magunkat katolikusnak.

Reggel a postát felhoztam, akkor nem volt ilyen szemét benne.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 16:21:11

Itt az ír népszámlálás MAGYAR NYELVŰ kérdőíve www.census.ie/_uploads/documents/11_PR_9423_Hungarian.pdf olyan sok a magyar, hogy csináltak magyar változatot is!

altimus 2011.09.27. 16:21:11

@max val, a bircaman: vilagos, aki nem akar nem valaszol. van mo-on felmillio ertelmisegi, kozugyekben jartas, tajekozott ember aki tudja a jogait, kotelesseget. ok -ha nem akarnak- nem valaszolnak. a maradek 9 millio ember viszont sajnos nincs ezen a szinten es ha meglatja majd a kerdezobiztost fel sem fog merulni benne, hogy elgondolkodjon egyatalan a kerdesen.

eppen ezert a vegeredmeny igencsak felrevezeto lesz.

pl. erosen ketlem, hogy az osszes cigany ciganynak vallja majd magat, pedig tenyleg fontos lenne a pontos adat, mert ha kiderul, hogy mo-on ketszazezer cigany van a nepszamlalas alapjan, es ekkora szamhoz keszulnek programok akkor meglehetosen nagy lesz a problema. ezeket a kerdeseket mas, statisztikai modszerekkel, kellene megbecsulni, ami joval pontosabb lenne, mint az egyeni bevallas.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 16:24:34

@altimus:

Oké, ez világos. De mégsincs jobb megoldás, mint az önbevallás. Egy rakás cigány magyarnak vallja magát, ők így érzik, mit lehet tenni?

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 16:26:12

@max val, a bircaman:

"Többször fölvetettük és többször kifejeztük csodálkozásunkat, hogy mennyi indokolatlan támadás érte annak a népszámlálási statisztikán alapuló egyház-támogatási rendszernek bevezetését, ami más országokban magától értetődően természetes, és a lehető legigazságosabb támogatási forma. Hiszen semmi más nem biztosítaná igazságosabban a felekezetek állami támogatását, mint az a támogatási rendszer, amely szerint minden hívőt azonos módon kezel a költségvetés. Ha például a népszámlálási bevallás szerint a hívők 55 százaléka katolikus, akkor a hitéleti célú állami támogatások 55 százalékát is ez az egyház kapja, ha egy másik egyházhoz vagy felekezethez a hívők egytizede tartozik, akkor ők az egyházi állami támogatásoknak is az egytizedére jogosultak. Ezt az azonos módon történő elbírálást töri meg a költségvetési előterjesztés és nyilvánítja ki, hogy vannak az átlagosnál négyszer-ötször is nagyobb állami támogatásra jogosult hívők, és vannak az átlagosnál kevesebb támogatásra jogosultak. Maga az állami költségvetés népszámlálási adatok sokaságán alapul, például bizonyos összegeket az idősek arányában osztanak szét, más támogatásokat a gyermekkorúak arányában, ismét másokat a munkanélküliek számának ismeretében.
www.parlament.hu/naplo37/041/n041_222.htm

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 16:29:29

@Putyilov gyári melós:

Igen, ez egy tervezet. 2002-ből, ha jól emlékszem. Végülis nem vezették be.

altimus 2011.09.27. 16:31:30

@Muad\\\'Dib: igen, tudtam, hogy ezt a peldat fogod hozni, irtam errol par sort, de kitoroltem az elozo kommentembol, nem akartam tul hosszu lenni.

hogy kiket ert atrocitas?

pl. azt a ketmillio embert akinek elvettek a magannyugdij megtakaritasat.

pl. azt a tizmillio embert aki alol kihuztak a fekek es egyensulyok demokratikus rendszeret, ami kicsit nagyobb letbiztonsagot adott. (koltsegvetesi tanacs, ab hataskor szukites ...)

pl. azokat a tizezreket akik lakokorzeteben egyhazi kezelesbe adtak az iskolakat

...

**

amit a politikai megtorlasrol irsz az igaz. minden valasztas utan kulturalatlanul tortent a kormanyvaltas. a koztisztviseloi kart osszekevertek a politikusi karral es beosztassal. nyilvanvalo, hogy a politikai kommisszaroktol meg kell minden kormanyvaltaskor szabadulni, de pl. egy jo koztisztviseloi torvennyel elejet lehetne venni a tulkapasoknak.

de en milliok erdekserelmerol irok, nem egy szuk kor erdekserelmerol.

ugyanis az uj alkotmany nekem igenis erdekserelmet okoz. erdekserelmet okoz az, hogy egy szar, kulturalatlan orszagban elek, hogy kulfoldon szegyellnem kell magam amiatt amit az orban rezsim csinal.

milyen szép a Vértes, ó 2011.09.27. 16:34:53

@max val, a bircaman:

Jogos ötlet, köszönöm - a skótot átnéztem, nem igazán látok különbségeket, valamivel bővebbnek tűnik, ennyi.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 16:38:54

@altimus:
"pl. azt a ketmillio embert akinek elvettek a magannyugdij megtakaritasat."
Ez egy ótvar aljasság volt a fityesz részéről. Mellesleg az sem volt semmi mikor a maszop-szadesz belekényszerített embereket a megkérdezésük nélkül ebbe.
"pl. azt a tizmillio embert aki alol kihuztak a fekek es egyensulyok demokratikus rendszeret, ami kicsit nagyobb letbiztonsagot adott. (koltsegvetesi tanacs, ab hataskor szukites ...)"
Ennek bizonyos részei jogosak, de itt is óriási a hype. Akár a médiatörvénynél. Ami hatályban van, de semmi olyasmi nem történt, amivel riogattak fél éven át egyesek.
"pl. azokat a tizezreket akik lakokorzeteben egyhazi kezelesbe adtak az iskolakat"
Ezt nem is értem. Ugyanis, ha az oktatás színvonala csökken, jogos a panasz, ha nő, akkor jogtalan. A tulajdonos személye irreleváns. Persze, ha valaki elvakultan gyűlölködni akar, akkor nyilván ez egy tök jó kis céltábla.

altimus 2011.09.27. 16:39:32

@max val, a bircaman: ha tudatosan teszik semmit, nem is kell. vegulis egy integralodott, dolgozo cigany csalad es egy magyar csalad kozott nincs kulonbseg. a baj szerintem ott van ha egy nyirsegi falu ciganysoran nem fogjak magukat az emberek ciganynak vallani, mert sajat magukkal fognak kiszurni ha felrevezeto lesz az eredmeny.

persze statisztikai modszerekkel ezt is lehetne korrigalni, de nem hiszem, hogy ez meg fog tortenni.

Édy, aki Endre 2011.09.27. 16:41:10

@Putyilov gyári melós: Mondom, hogy szerintem tuti rádszálltak. Tudják, hogy parázol, ezért kapsz mindenfélét. Én meg nem kaptam. A forrásoddal még mindig adós vagy "házifeladatilag." Az ugyanis - mint te is jól sejted - kevés, ha az éppen aktuális szórólapok között "véletlenül" egybeveszel kettőt. Neked azt kell bizonyítanod, hogy ki van adva "kötelezőbe" ez a párosítás.

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 16:42:36

@Putyilov gyári melós:

:) Elzúgtak forradalmai...
Szégyen reá! lecsendesűlt és
Szabadságát nem vívta ki.

Prince James of Lancaster 2011.09.27. 16:42:45

Büntetéssel fenyegetnek ha nem válaszolok,de hogyan ha anonim az egész? Erre még nem válaszolt senki. Mi van akkor ha nem veszek részt a népszámlálásban vagy nyilvánvaló sületlenségeket írok a kérdőívre? A kérdezőbiztos jelzi a KSH-s főnöke felé,ő tovább a jegyző felé,majd? Felszólítanak a válaszadásra egy 50000-es csekk kíséretében? Akkor nem anonim ez az egész...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.27. 16:42:58

@altimus: "ami az orban rezsim masfel eve alatt tortent az szerintem peldatlan a magyar demokracia torteneteben."

Erre a 20 évre gondolsz? :) A 1,5 év majdnem a 10%-ka. Minden kormány csinált olyat, ami "példátlan a magyar demokrácia történetében", mert még soha nem volt ilyen állat! Próbálkozunk, bénázunk.

BKV reszelő 2011.09.27. 16:50:23

@Muad\\\'Dib: És ki/mi az EU, hogy elvár és követel? Ne várjon el semmit sem. Az EU annyit várjon el, amennyit ad. Adott nekünk autópályát, de ötszörös áron és a pénz náluk landolt. Mi adunk neki adatot, részleteset, de hamisat. Mindenki azt kapta, amit adott.

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.09.27. 16:51:58

@TrueY:

Kétségtelen hogy e nagyszabású politikus
20 éves munkája mindenhol érezhető az országban.
A demokratikus berendezkedés miatt nem lehetett
minden ciklusban hatalmon, kézjelét mégis ott láthatjuk és érezhetjük mindenhol.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 16:52:12

@Muad\\\'Dib:

Pl. nekem ellopta a kormány a magánynyugdíj megtakarításomat.
Kéthetente brutálisan emelik az adókat, és pofátlanul a képembe hazudnak.

Ez bőven elég atrocitás!

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 16:54:22

@Édy, aki Endre:

Hát persze, hozzak neked Orbántól egy aláírt, lepecsételt papírt. :O)))

nemjogasz 2011.09.27. 16:55:55

@Muad\\\'Dib:
"Ennek bizonyos részei jogosak, de itt is óriási a hype. Akár a médiatörvénynél. Ami hatályban van, de semmi olyasmi nem történt, amivel riogattak fél éven át egyesek."
Damoklész kardja. Bármikor megtehetik azt, amiről ment a "hype". Egyelőre nem teszik, de fenntartják a jogot, hogy megtehetik. Ennyi.

"Ezt nem is értem. Ugyanis, ha az oktatás színvonala csökken, jogos a panasz, ha nő, akkor jogtalan. A tulajdonos személye irreleváns. Persze, ha valaki elvakultan gyűlölködni akar, akkor nyilván ez egy tök jó kis céltábla. "
Nem. Mindekinek joga van vallásos agymosástól mentes iskolában igénybe venni a KÖTELEZŐ közoktatást. Minden diáknak joga van, hogy ne kötelezzék imára, gyónásra, ájtatoskodásra, prűdségre, vallási dogmák magolására, más vallásúsága vagy ateista meggyőződésének letagadására. Amúgy az egyházi iskolákban hogy tanítják az evolúciót, például? Hogy taníthatnak fizikát materialista szemlélet nélkül?

Lasombra 2011.09.27. 16:57:02

@Muad\\\'Dib: "Ezt nem is értem. Ugyanis, ha az oktatás színvonala csökken, jogos a panasz, ha nő, akkor jogtalan. A tulajdonos személye irreleváns. Persze, ha valaki elvakultan gyűlölködni akar, akkor nyilván ez egy tök jó kis céltábla."

bocsánat. szerintem ez nem ilyen egyszerű.

egyrészt az oktatás színvonala per se igen képlékeny mutató. most azon hogy ez mérhetetlen vagy szubjektív nem elmélkednék, lényeg, hogy ki lehet mutatni ugyanazt, és az ellenkezőjét is egy iskolára. valamint hogy nehezen összevethetők a különböző oktatási intézmények.

másrészt engedtessék meg nekem, hogy világnézettől semleges intézményben tanulhasson a gyerek. alanyi jogon. szóval nem megoldás, hogy elkocsikázok vele tíz településsel arrébb.
ezeknek az egyházi iskoláknak van egy olyan rossz szokásuk, hogy nem csak a kassza felett őrködnek, hanem mesélgetnek is ezt-azt a nebulóknak. kötelező jelleggel.
ha sem a Szentlélekről sem a Repülő Spagettiszörnyről szóló sztorikkal nem akarom, hogy traktálják a nyomorultat, akkor vagy iskolakerülő lesz, vagy otthon ellenreformálom minden délután, hogy a hosszú, fekete köpenyes bácsi csak erős metaforákban beszél, csak annyira vedd komolyan, mint este a Festéktüsszentő Hapcibenőt, és főleg ne fogadj el tőle semmit; vagy ingázunk oda-vissza drága pénzért egy távoli szigetre, ahol még komolyan veszik a szekularizációt.

és ez nem vallásgyűlölet, nem fröcsögés, hanem egy szerény és talán jogos igény.
mindenkinek tiszteletben tartom a hobbijait, csak ne legyen kötelező ugyebár.

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 16:58:19

@max val, a bircaman:

Mond neked valamit az, hogy a felszólaló múlt időt használ?
Ha nem, akkor irány egy nyelvtanfolyam!

"mennyi indokolatlan támadás érte annak a népszámlálási statisztikán alapuló egyház-támogatási rendszernek bevezetését"

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 17:00:12

@Lasombra:
mesélgetnek != vallásosságra kényszerítenek
Mint ahogy én is meghallgathattam állami intézményben a tanáraim ateista világnézetét. Van ez így. Ettől nem lett az illető se jobb, se rosszabb tanár, és az iskola sem.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 17:01:15

@Muad\\\'Dib:

Meg a rendszer sem. Ha az is diktatúra volt, akkor ez is.

altimus 2011.09.27. 17:01:42

@TrueY: mondjuk azt, hogy 7.5%, jobban nez ki mint a 10.

ha jol ertem te az elmult masfel evet ugy jellemzed, hogy "Próbálkozunk, bénázunk."

lathatod igy, de miert is "Próbálkozunk, bénázunk."? Orban szamtalanszor elmondta, hogy keszen all a kormanyzasra. Hat megsem allt keszen?

De en ennel kisse sotetebben latom a dolgot. szerintem viszont szandekosak az antidemokratikus folyamatok. szandekos a kulfoldi toke eluzese, a bankrendszer tonkretetele, a felso tizezer megerositese, es a maradek majd 10 millio allampolgar elszegenyitese. szandekos a tekintelyelvu, antidemokratikus orszagepites, az egyhaziasitas, a horthysta mo ismetelt letrehozasara tett kiserletezgetes.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 17:02:01

@nemjogasz:
Nem is tudtam, hogy pl. ilyeneket tesznek pl. a Pázmány egyetemen, ami tudvalevőleg egyházi intézmény. Gyorsan meg is kérdezem a jogász ismerőseimet hányszor volt ima naponta.

nemjogasz 2011.09.27. 17:06:18

@Muad\\\'Dib: nem. most átvett iskolákban kötelező a hittan vagy az "etika" (ugyanaz, csak másnak hívják). Kötelzik a diákokat imára, misén való megjelenésre, és ún "katolikus életmód folytatására". Ezek nem teljesítése esetén kirúgás a szankció. A nem vallásos tanárokat munkájuk eredményességének figyelembe vétele nélkül kirúgták.
Állami (talán inkább szekuláris) iskolában senkitől nem követelnek meg ateizmust, és nem jár kirúgás vallásos meggyőződésért.

nemjogasz 2011.09.27. 17:09:28

@Muad\\\'Dib: origo cikkből idéznék:
www.origo.hu/itthon/20110629-az-evangelikus-egyhaz-vesz-at-ket-iskolat-pestszentlorincen.html

" Az iskolában ugyanis kötelező lesz a hittan, az evangélikus mellett például a katolikus és a református órákat is választhatják a diákok, a nem vallásos gyerekeknek pedig - a szülőknek küldött tájékoztató szerint - "kifutó rendszerben a hittanoktatás alternatívájaként az etikaoktatást" biztosítják."
"Az iskola honlapján olvasható tájékoztató szerint ugyanis "a közös imák és éneklések, áhítatok, közösségi rendezvények, istentiszteletek a hétköznapok részei lesznek, a megjelenés kötelező, a részvétel lehetőség, a tolerancia elvárt"."
Le van benne írva egy tanár elküüldése is, mivel nem vallásos.

duncan 2011.09.27. 17:15:14

@Cinikus Lajos: szerinted költene a katolikus egyház pénzt reklámkampányra, ha nem remélne busás megtérülést?

Putyilov gyári melós 2011.09.27. 17:31:14

@Muad\\\'Dib:

Az egyházi iskolától se lesz senki se jobb.
Sztálin pap volt, Goebbels és a legtöbb náci nagyfejű is katolikus, egyházi iskolába járt.
2000 évig gyilkolásztak az egyház, vallás nevében, papok által felszentelt fegyverekkel.

Akkor miért is akarják rákényszeríteni az emberekre?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.27. 17:36:28

Személyi kérdőívet kell kitölteni minden életvitelszerűen ott tartózkodóra is, akkor is ha nincs oda bejelentve. Valamint személyi kérdőívet kell kitölteni minden oda bejelentett személyről, akkor is ha életvitelszerűen nem ott tartózkodik.

Ha jól értelmezem, a szomszédban lakó albérlőket kétszer számolják?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.27. 17:39:54

Ma már a postaládámban volt a "Valld magad katolikusnak!" szórólap.

Nem vallom! Piréz vallású vizigót leszek, aki beszéli a hobbitok nyelvét.

BKV reszelő 2011.09.27. 17:59:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Akkor én három példányos leszek? Nekem három ingatlanom is van és hol itt élek, hol ott. Néha egy héten mindháromban. ...és akkor még nem beszéltünk a női oldalon létező ingatlanról. ...tehát nem engem számolnak itt, hanem az ingatlanvagyont térképezik erősen...nem véletlen, hogy az ingatlanról éppen csak tervdokumentációt nem kérnek egy aktuális értékbecsléssel.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 18:12:55

@Putyilov gyári melós:

Oké, akkor elmagyarázom részletesen. Azt hittem, tudod a történetet.

2002-ben a Fidesz átírta az egyházfinanszírozási jogszabályt, hogy ne az 1 %-os adófelajánlások alapján, hanem a 2001-es népszámlálási adatok alapján legyen az egyházfinanszírozás. Aztán megbukott a választáson, s az MSZP visszacsinálta a jogszabályt. Tehát: valóban hatályban volt ez, azonban ténylegesen sosem történt kifizetés, mivel a kifizetések évente egyszer vannak, s még az első alkalom előtt az MSZP visszacsinálta a jogszabályt.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 18:14:17

@Muad\\\'Dib:

Én jártam oda. Nincs ima, még hittan sincs. (Mármint a hittudományi karon kívül.)

Lasombra 2011.09.27. 18:16:59

@Muad\\\'Dib: nem tudom, nálad mit jelent, a "vallásosságra kényszerítenek", nem tudom, hogy ilyen létezik-e egyáltalán bárhol is, beleértve a teológiai iskolákat is, de nekem épp elég, hogy be kell mennie, ott kell ülnie, meg kell hallgatnia, ergo elbasszák az idejét hülyeségekre, ami esetleg homlokegyenest az ellenkezője, mint amire szülőként én nevelném. plusz más, hasznosabb dolgot is csinálhatna addig.

általános erkölcsöt, etikát azt taníthatnak, annak semmi köze nincs két lécre szögelt emberhez. de babonaságot, dogmákat, szervilizmust és a kiegészítő hazug/képmutató/ájtatos meséket, amire általában a vallások épülnek, azokat ne!

és ne várjanak el igazolást, hogy voltunk-e hétvégén misén, mert nem voltunk, nem is leszünk. minket ez kérem szépen, igazából nem is érdekel, csak épp ez az egy nyomorult iskola van a faluban.

(mi = képzelt család többes elsője. nekem még nincs családom, ráadásul Bp-en lakom, csak elképzelem, milyen lenne, ha ebbe a helyzetbe kerülnék.)

nemjogasz 2011.09.27. 18:21:22

@max val, a bircaman: @Muad\\\'Dib: csakhogy nem a Pázmányról van szó, hanem általános és középiskolákról. És ott, mint írtam, kényszerítik a tanulókat az egyházi babonaságra.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 18:29:15

@nemjogasz:

Egyházi iskolában elvárható a hittan szerintem.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 18:34:38

@nemjogasz:

Nem csak babonaság, hanem lényegében a sátánista és zombiimádó vallás szokásainak a betartására. Sátánista, mert a sátán létezését kötelező elfogadni. Zombihívő, mivel a halottak feltámadása az zombiság.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 18:43:12

@IGe:

Mielőtt kritizálod a kereszténységet, miért nem ismerkedsz meg a tanaival.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.27. 18:54:53

Retekklub most mondta, több mint 10000 jedi illetve piréz élhet hazánkban.

nemjogasz 2011.09.27. 19:06:42

@max val, a bircaman:
Pont ezért ocsmány az egyházaknak "privatizálni" állami iskolákat.
önkormányzattól aljas módon az egyház mancsaiba átjátszott iskolában meg szerintem ne legyen elvárható semmilyen ájtatoskodás. Az egyház csak maradjon távol az oktatástól, persze megértem, védtelen gyerekeket könyebb manipulálni, mint felnőtt embereket, ezért is a nagy lendület...

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 19:21:00

@nemjogasz:

Ezzel nem értek egyet.

Szerintem igencsak hasznos akár még egy ateistának megismerni egy más, ráadásul gazdagabb világnézetet.
Annyi tévhit él a magyar átlagemberben a vallást, s azon belül leginkább a kereszténységet illetően, hogy igencsak hasznos ismereteket szerezni.

Az egyházi iskolában egyébként pedig ugyanaz a tanterv, kigészítve hittannal.

Totál ateista apám annak idején komolyan gondolkodott, hogy ne irasson-e be Pannonhalmára, mert szerinte is ott jobb az oktatás. (Aztán nem lett semmi ebből, külföldre mentünk.)

Én tudom, hogy vannak rossz papok is és olyan egyházi emberek, akiktől az ember elborzad, de nem ez az általános.

Én magam mint hívő mindig ismerkedem az ellennézetekkel.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.27. 19:23:05

@nemjogasz: @max val, a bircaman:

Szerintem válasszuk külön:

Létezik a vallás, ami egy jó dolog, és még értékkel is bír.
Létezik az egyház, amely a vallás terjesztése helyett sokszor nyiltan politizál.

nemjogasz 2011.09.27. 19:46:53

@max val, a bircaman: nem hiszem, hogy a vallásosság bármivel "gazdagabb", mint az ateista lét. De nem is ez a lényeg.
Hanem az, hogy az egyház, ha tetszik, ha nem, egy politkai szervezet, politikai kapcsolatokkal, és mint minden ilyen szervezet, propagandát folytat, az pedig nem való az iskolába.
Ha valóban olyan jószívű, megbocsájtó, toleráns és segítő szándékú lenne az egyház, ahogy te gondolod, akkor az átvett iskolákban nem kényszerítenének senkit vallásosságra. Pont az, hogy mégis kényszerítik a vallásosságot, az mutatja, hogy nem segítő szándékból, hanem eszméik erőszakos terjesztése érdekében vették át az iskolákat. Az erőszakos hittérítést pedig én nem tolerálom.

nemjogasz 2011.09.27. 19:49:42

@max val, a bircaman: nem a saját és hívőik lelki üdvével kellene foglalkozniuk? Nekem legalábbis fura, hogy a mennybe kerüléshez hogy jön az, hogy megmondjuk másoknak, mit csinálhatnak a hálószobájukban, milyen tévéműsort nézhetnek...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 20:15:51

@max val, a bircaman: Te vagy az aki nem ismeri. Ha ismernéd, akkor nem lennél az. Egy bepalizott, megtévesztett ember vagy.

Muad\\\'Dib 2011.09.27. 20:24:25

@Lasombra:
@nemjogasz:
Igen, szerintem is bele fognak halni az etika (nem hittan)tanulásba az ateisták. Hová lesz így a világ.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 20:25:46

@nemjogasz:

Az egyház része a valóságnak. A véleménynyilvánítás teljesen természetes. Az indokolatlan, napi szintű politizálás viszont valóban hiba. De a nagy általánosságokban, az alapkérdésekben egy egyháznak KÖTELEZŐ politizálnia.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 20:28:54

@nemjogasz:

Nem csak azzal. Az igehirdetés, az álláspontnyilvánítás alapvető egyházi kötelezettség.

Abszurd ateista elképzelés az egyházról, hogy "hát csak énekelgessék ökörségeiket zárt ajtó mögött, meg simogassanak AIDS-es betegeket, meg adjanak levest hajléktalanoknak" hozzáállás.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 20:31:31

@IGe:

De bizony ismerem. Sőt nemcsak saját egyházamat, hanem a főbb keresztény felekezetek tanításait it. Sátánizmus és zombik csak a te fantáziavilágodban vannak, nem a keresztény tanban. Mert nyugodtan lehetsz szabadon keresztényellenes, ezzel semmi gond, szabad ember vagy, de ne adj az ellenséged szájába olyat, amit az nem állít.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.27. 21:04:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Oké, ebben semmi gond. Ez a jó a demokráciában, hogy másképp lehet látni dolgokat.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 21:35:53

@max val, a bircaman:

Judeo-kereszténység erkölcsi elítélése
IGe harmadik prédikációja.

A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai:

1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő.

2. Amennyiben a fiát ölte meg, vagy feláldozta, akkor meg primitív barbár gyerekgyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő

3. A judeo-keresztényeket a saját Istenük állítólag megváltotta a bűntől, akkor fura, hogy miért maradtak éppen ők a mai napig is bűnösök? Ez egy átverés és nem tanítás. - Erkölcsileg elítélendő.

4. Jézus csak sokkal régebbi korok vallásaiból és mítoszaiból összekoppintott mítoszfigura. Tehát nem tanított semmit sem. Így a története csak egy primitív, plagizált ókori sci-fi, vagy szappanopera. - Erkölcsileg elvetendő.

5. A judeo-kereszténység végső célja az utolsó ítélet. Aminek a lényege az, hogy egy halott, nevezzük ZombiJézusnak, másodszor is feltámad és akik imádják őt azoknak kánaán, azok akik nem imádják őt azokra halál és szörnyűségek várnak. - Erkölcsileg elítélendő.

Itt egy fotó is, amivel kerek a prédikáció:
m.blog.hu/vi/vilagnezet/image/Zombi%20J%C3%A9zus%203.jpeg

ulpinus 2011.09.27. 21:41:15

Csak egy apró gond van azzal, ha az egyházak az államtól várják a mannát, hogy cserébe vissza kell adni valamit: beépülni a rendszerbe és terjeszteni a propagandát.
Számomra megdöbbentő, hogy ilyen közel az elnyomás után az ún. történelmi egyházak milyen hévvel borulnak újra vissza az államhatalom kebelére. A pénzcsappal operálni sokkal jobban bevált, mint az üldözéssel. A kommunisták legszebb álmaiban sem léteztek ilyen szervilis egyházak. Közben a lényeg meg elsikkad...
(Persze sarkított a vélemény, de túl sok az ilyen tapasztalatatom)

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 07:35:03

@IGe:

"1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő.
2. Amennyiben a fiát ölte meg, vagy feláldozta, akkor meg primitív barbár gyerekgyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő"

A Szentháromság dogmáját nézd meg, ez meg fogja világosítani félrértéseidet.

"3. A judeo-keresztényeket a saját Istenük állítólag megváltotta a bűntől, akkor fura, hogy miért maradtak éppen ők a mai napig is bűnösök? Ez egy átverés és nem tanítás. - Erkölcsileg elítélendő."

Az egyéni bűn és az eredeti bűn közti különbséget nézd meg, s rá fogsz jönni hol hibáztál.

"4. Jézus csak sokkal régebbi korok vallásaiból és mítoszaiból összekoppintott mítoszfigura. Tehát nem tanított semmit sem. Így a története csak egy primitív, plagizált ókori sci-fi, vagy szappanopera. - Erkölcsileg elvetendő."

Ez a Dan Brown féle bulvárok kitalációja csupán. Kb. mintha az állítanám, hogy te egy összekoppintott mítosz vagy, hisz minden tulajdonságod már megvolt másokban korábban.

"5. A judeo-kereszténység végső célja az utolsó ítélet. Aminek a lényege az, hogy egy halott, nevezzük ZombiJézusnak, másodszor is feltámad és akik imádják őt azoknak kánaán, azok akik nem imádják őt azokra halál és szörnyűségek várnak. - Erkölcsileg elítélendő."

Nézd meg a szótárban a zombi szó jelentését!

Majd tanulmányozd az utolsó ítélet keresztény értelmét.

Remélem ezek után törlöd is posztodat, hiszen - mint kiderült - 100 %-ban tévinfókon alapult.

Ha van egyéb kérdésed a keresztény ideológiáról, szívesen segítek.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.28. 09:23:35

@max val, a bircaman: Ez egy prédikáció és hatásos. Tömegek hagyják ott miatta a zombihitet. Tehát egyra jobban terjeszteni célszerű és ezt is tesszük.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.09.28. 09:29:16

@oncogito: Egy elméletileg és általuk beazonosíthatatlannak titulált népszámláláson, ha hamis adatot közölsz, ugyan milyen módon bizonyíthatná, hogy te hamis adatot közölsz. Ehhez az kellene, hogy be tudja bizonyítani, hogy te szándékosan hazudtál. Ez meglehetősen odab****-na a névtelen, beazonosíthatlan dumának. Vagy te nem így gondolod?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.28. 10:14:56

@altimus:
"lathatod igy, de miert is "Próbálkozunk, bénázunk."? Orban szamtalanszor elmondta, hogy keszen all a kormanyzasra. Hat megsem allt keszen?"

Politikus! Mit mondjon? Volt 2 éve, hogy a győzelme biztos tudatában felkészüljön, majd volt 1,5 éve megválasztva. Elpackázta. Gyenge politikus. Ez van.

"szerintem viszont szandekosak az antidemokratikus folyamatok."

Ő úgy látja a világot, hogy bezárkózni jó. A sameszek is így látják a világot. Korlátlan hatalma van. Megcsinálja, amit elképzelni gondolt. Persze folyamatosan falakba ütközik és egy egyre jobban idegesíti, frusztrálja.

"szandekos a kulfoldi toke eluzese, a bankrendszer tonkretetele, a felso tizezer megerositese, es a maradek majd 10 millio allampolgar elszegenyitese."

Ez nem feltétlenül rossz akarat. Inkább totális hozzá nem értés. De ezt már a szépen hangzó "Orbán-Torgyán polgár kormány" alatt is bebizonyította. A zemberek (sic!) pedig ő kellett.

"szandekos a tekintelyelvu, antidemokratikus orszagepites, az egyhaziasitas, a horthysta mo ismetelt letrehozasara tett kiserletezgetes. "

Persze, hogy szándékos, hisz ez a víziója. Mi pedig megszavaztuk neki (2/3-ban). Most 4 évig lehet nyögni. Tanul a társadalom, Ovi pedig örexik. Egy demokrácia létrehozásához valamki minimum 60 évet mondott. Mi 20-at már túléltünk ebből.

Nem hiszem, hogy Ovi rosszakaratú lenne. Csak pancser. De mitől lenne jobb, amikor soha nem dolgozott...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.28. 10:19:53

@bornemissza.zsolt:
"Kétségtelen hogy e nagyszabású politikus"

Ezzel vitatkoznék. Tehetséges ember, de nem tehetséges a politikához. Inkább mint a varázsló, a Márió és a varázslóban. Sokak számára szuggesztív.
Ha nagyszabású politikus lenne, akkor nem vesztette volna el a 2002-es választást, majd a 2006-osat.

"20 éves munkája mindenhol érezhető az országban.
A demokratikus berendezkedés miatt nem lehetett
minden ciklusban hatalmon, kézjelét mégis ott láthatjuk és érezhetjük mindenhol."

Én ezt nem érzem. Illetve amióta (vissza)államosította a nyugdíjvagyon egy jó részét már én is érzem! :)

Erős egyéniség, de gyenge is. Hajbókoló amatőrökkel veszi magát körbe. Szakértője alig van, mert aki kritizálja kiesik a kegyeiből. Ez szomorú.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.28. 10:22:20

@max val, a bircaman:
"Nincs zombihit a kereszténységben. "

Hmmm... Ezen eltöprengtem egy picit. A zombi (és a vámpír) élő halott. Én valami ilyesmit olvastam a bibliában: "Harmadnapon halottaiból feltámadt.". Izé...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.28. 10:41:10

Zombi Jézus. Utolsó három kép az albumban. Rá kell kattintani, mert kicsiben ne látszik az egész:

www.facebook.com/media/set/?set=a.130098110404283.34160.122713367809424

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 10:44:00

@max val, a bircaman: @TrueY:

А zombi élőhalott és NEM feltámadott.

Bocs, az előbb kimaradt a NEM szó.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 10:45:39

@IGe:

Ezek keresztényellenes gúnyrajzok. Mit bizonyítanak? Semmit. Lerajzollak téged és egy almát teszek az orrod helyére, aztán felhozom bizonyítékként, hogy almaorrú vagy.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.28. 10:50:57

@max val, a bircaman: Én filmélményeim alapján úgy emléxem, hogy a zombi, zombisága előtt ember volt. Aki meghalt és annak rendje-módja szerint eltemettek. Majd kiásnak, megvuduznak és erre feltámad. Esetleg a vuduzás még életében történik. A háttérirodalom kicsit zavaros ezen a téren. :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.28. 11:19:25

@max val, a bircaman:

A további Jézus Zombi vitát kérem itt lefolytatni:

vilagnezet.blog.hu/2011/09/03/judeo_keresztenyseg_erkolcsi_elitelese

Ellenkező esetben moderálok, törlök. Köszönöm a megértést.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.28. 11:57:13

Akit érdekel a Szórakoztató Valláskritika olvasottsága és látogatottsági adatai:

www.facebook.com/note.php?note_id=127090930705001

Sííva 2011.09.28. 12:34:30

@oncogito: És ha anonim a népszámlálás, honnan tudja, hogy hamis adatot közöltem?

2011.09.28. 14:06:48

Népszámlálástól rettegni, azért már paranoia a köbön... vagy nagyon sok a rejtegetnivaló...

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.09.28. 14:20:50

Mit kell ezt ennyire bonyolítani?!
Nem nyiss neki ajtót! Kész.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.09.28. 14:27:58

@BPBP:
Még jobb jutott az eszembe!
Azt kell mondani a számláló bizonytalannak (biztosnak), hogy már kitöltötted az elektronikus változatát a neten! lol!

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.09.28. 14:30:44

@BPBP:
Még jobb: majd a netes változatát fogod kitölteni!
(aztán elfelejted...)

Állítsuk meg a ......... 2011.09.28. 14:34:57

Ügyek mennek kukába az Alkotmánybíróságon

"Az új alaptörvény szerint már csak a köztársasági elnök, a kormány, a parlamenti képviselők legalább negyede, illetve az ombudsman fordulhat közvetlenül az AB-hez. Ugyanakkor egyedi ügyben a bíróság, illetve az érintett is kezdeményezheti a döntés során alkalmazott jogszabály alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálatát, az ügyfél azonban csak akkor, ha az összes jogorvoslati lehetőséget kimerítette.

A már benyújtott alkotmányossági panaszok esetében az Alkotmánybíróságról szóló sarkalatos törvény tervezete szerint elvileg lesz lehetőség arra, hogy az eljárást folytassák, ám ezt a beadványozónak jövő márciusig kérnie kell. Az ügyben azonban csak akkor számíthat érdemi döntésre, ha a személyes érintettségét bizonyítani tudja, s a kifogásolt jogszabály az új alaptörvénnyel is ellentétes. Így azok az indítványok, amelyeket csupán azért adtak be, mert valaki egy törvényt alkotmánysértőnek vélt, akkor is a szemétkosárban kötnek ki, ha a beadványban foglaltak teljesen megalapozottak.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mi lesz akkor, ha egy magánszemély, érdekképviselet, vállalkozás vagy más szervezet támadott meg olyan jogszabályt, amelynek rendelkezései a beadványozót legfeljebb közvetve érintik. Ilyen például a médiatörvény. Kifejezetten közérdek, hogy az eseményekről a köztévé és a közrádió gyors, pontos, hiteles és pártatlan tájékoztatást adjon, mégsem biztos, hogy politikusok, jogvédő szervezetek vagy egyes emberek alkotmányossági kifogásait az AB érdemben vizsgálhatja majd. Így azt sem tudni, hogy a Népszabadság Dolgozói Egyesület ezzel kapcsolatos beadványának mi lesz a sorsa."

Ezért egy nagy fityisz a népszámlálásra.
Ez nem jogállam, ahol az állampolgár csak akkor számít, amikor adózni kell, meg népszámlálni.
Itt csak kötelességek vannak, A JOGOK AZOK MEGSZÜNTEK.

nemjogasz 2011.09.28. 16:02:17

@Muad\\\'Dib:
már megint csúsztatsz. Így nem sok értelme van az eszmecserének.
Mint azt láthatod az idézett hírek alapján is, nem csak etikát kötelező tanulniuk, hanem az összes vallásos szeánszon részt venni, imádkozni, gyónni, stb., behódolni a keresztény egyháznak. Amúgy etikaoktatás nélkül is erkölcsös a gyerekek nagy többsége, aki meg nem, az ettől nem lesz hirtelen kisangyal.

nemjogasz 2011.09.28. 16:14:05

@max val, a bircaman: véleményt természetesen nyilváníthat az egyház, mint ahogy a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Egyesülete is. Kb ennyire tartom relevánsnak az én életem szempontjából az egyház álláspontját, de mégis a politkai összefonódásaikon keresztül próbálják rám és más nem hívőkre vagy másban hívőkre kényszeríteni az eszméiket. Lásd iskolák megszállása.

Amúgy nekem visszatetsző, hogy míg az egyház fenntartja a jogot, hogy akármilyen szélsőséges "véleményt" formáljon és nyilvánosan terjessze, addig ha valaki az egyházat kritizáló hasonlóan szélsőséges vélemény fogalmaz meg és terjeszt, rögtön rögtön vallásellenes és megsérti a keresztények érzékenységét és vallásszabadságát az egyház szerint.(lásd pl. az egyház szerint a buzik eredendően bűnösök (a bűnösöket pedig meg kell büntetni, nem?), de amikor a buzifelvonuláson az egyik résztvevő papnak öltözött, és rózsaszín bibliával imitált bizonyos dolgot, rögtön hogy fel voltak háborodva, pedig az is csak egy "vélemény")

nemjogasz 2011.09.28. 16:24:15

@max val, a bircaman: hirdethet igét nyugodtan, én azt is tolerálom. Próbált már engem megtéríteni jehovás, hitgyülis, mormon, hindu is, egyiknek sem téptem le a karját, simán hagytam hogy elmondja az első pár mondatát a modókájának, közöltem, hogy sajnos nincs erre időm, és kész.
De ismétlem, az, hogy a politikai kapcsolatai révén a világi hatalomba beszivárogva, erővel próbálja akárkire rákényszeríteni a nézeteit, nem tolerálható.
Hogy érzékeltessem, olyan ez, mintha a hozzád legközelebb eső kórházban neked előrínák, hogy napi 5-ször imádkozz Allahhoz. Szerinted az nem sértené a világnézeti szabadságot?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.28. 17:34:37

"Pauler Tamás 2011.09.28. 15:33:40
Van egy nagyon fontos különbség: az eredeti törvény szerint a lakásra vonatkozó adatok technikailag sem lettek volna összeköthetőek az ott lakó személyek adataival. Ezen az új kormánytöbbség változtatott.
A kérdőív ténylegesen anonim lett volna az eredeti szabályok szerint, mert csak az derült volna ki belőle, hogy egy Budapest VII. kerületében élő, 1984-ben született férfi töltötte.
Az új szabály szerint már az is kiderülhet, hogy ez a Wesselényi utca 24. II/7. alatt lakó személyé. Ez így egyszerűen nem anonim népszámlálás, akkor sem, ha az érintett neve nincs ráírva. Mert abban a lakásban nyilván nem lakik többszáz ugyanannyi idős ugyanolyan nemű ember. Vagyis megvan a lehetősége annak, hogy azonosítani lehessen, az egyes kérdőíveket ki töltötte ki. "

magyarinfo.blog.hu/2011/09/28/a_nepszamlalas_meno?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_28&utm_campaign=index

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 19:21:38

@nemjogasz:

Ők is véleményt mondanak, te is. A véleménynyilvvánításba beletartozik a felháborodás is. Gond tehát egy szál se.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 19:23:07

@nemjogasz:

Én nem látok gondot ebben. A választók választanak, nem az egyházak. Ha a választóknak nem kell az egyházi értékrend, majd ateista elkötelezettségű pártokra szavaznak.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 19:24:56

@nemjogasz:

"Hogy érzékeltessem, olyan ez, mintha a hozzád legközelebb eső kórházban neked előrínák, hogy napi 5-ször imádkozz Allahhoz. Szerinted az nem sértené a világnézeti szabadságot?"

De igen, azonban hol van ilyen?

Megjegyzés: Allah egyébként nem egy külön isten, hanem Isten neve arabul. Az arab nyelvű keresztények pl. Allahhoz imádkodnak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.29. 10:22:29

@pcr: "A JOGOK AZOK MEGSZÜNTEK"
Azt hiszem, hogy nem jól látod. Kifejtem. A jogok nem megszűntek, hanem fel lettek függesztve. Most háború van! Harc az adósságheggyel, amit kizárólag a maszop halmozott fel, illetve szabadságharc a burzsuj, kizsákmányoló, imperi'lista pénztőke ellen (amiről Hofi óta tudjuk, hogy fuj!).

Nomármost mivel: ez a harc lesz a végső, csak össze fogni hát, és nemzetköhözihivéhé lesz holnapra a világ! Ja, ez a nemzetköhözihivéhé most nem jó szöveg. Globalizáció monnyon le!

szgy 2011.09.29. 13:48:25

@altimus: "pl. azokat a tizezreket akik lakokorzeteben egyhazi kezelesbe adtak az iskolakat"

így legalább nem kell küzdeni azon hogy normális egyházi iskolába írathassa az ember a gyerekét ne a sz*r államiba.

szgy 2011.09.29. 14:00:26

@altimus: "pl. azt a tizmillio embert aki alol kihuztak a fekek es egyensulyok demokratikus rendszeret, ami kicsit nagyobb letbiztonsagot adott. (koltsegvetesi tanacs, ab hataskor szukites ...)"

tényleg, sokkal nagyobb itt a létbizonytalanság mióta a fél falu elvesztettte a munkáját az AB-nál... :-)

ennél már csak az volt szebb mikor régebben valaki a médiatörvényre akarta ráfogni az életszínvonal romlását. felőlem lehet pártpolitikai alapon kampányolni, de ne ennyire jajjdehülyén már...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 14:05:36

@szgy:

Sokan akarnak majd atesista egyházi iskolákat is a "szar állami és szar egyháziak" helyett.

szgy 2011.09.29. 14:10:00

@IGe: az még a jövő zenéje. vagy úgy lesz, vagy nem. egyelőre minőségben, színvonalban (még a nem hívők között is) vezetnek az egyházi iskolák.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 14:39:56

@szgy:

Mármint a SÁTÁNIOSTA ÉS JÉZUS ZOMBI IMÁDÓ iskolák?

Fazekas gimnázium és hasonlóak amelyek tanulói sorra nyerik a nemzetközi versenyeket tudtommal nem egyházi.

Egyházi iskolákba Kuncze, Kóka járt egyházi suliba.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 14:41:08

@szgy: Mármint a SÁTÁNISTA ÉS JÉZUS ZOMBI IMÁDÓ iskolák?

Fazekas gimnázium és hasonlóak amelyek tanulói sorra nyerik a nemzetközi versenyeket tudtommal nem egyházi.

Egyházi iskolákba Kuncze, Kóka járt.

Szakyster 2011.09.29. 15:55:00

Hát, őszinte legyek, engem azért zavar, hogy itt nyíltan károkozásra szólítanak fel, még akkor is, ha a van egykét érthető félelem. De összességében egy torz eredményt adó népszámlálás hosszútávú (értsd: több cikluson átívelő), nehezen orvosolható problémákat okoz (kezdve azzal, hogy hogyan csoportosítsák át a kórházi férőhelyeket, folytatva olyan apróságokkal hogy egy multi hol teremtsen munkahelyeket (ezekhez a jelenleg hozzáférhető adatok nem elégségesek). Mivel ezek engem is (fognak) érinteni, lelkem mélyén igazából nem bánnám, ha mittom, felbujtásért ki lehetne szabni rád némi jelzés értékű büntetést.

Csillámfaszpóni 2011.09.29. 16:10:40

@Thera: Bocs, ha volt már, de szerintem talán ez az eddigi legfontosabb hozzászólás ebben a témában. Ebben a levélben, amit idéztél, ha valódi, a KSH munkatársa elismeri, hogy a jegyző a te kitöltött kérdőíved alapján eljárást kezdeményezhet veled szemben.

Szó szerint: "Nyilvánvalóan hamis válaszok esetén azonban a jegyző ugyanúgy eljárást indíthat, mint válaszmegtagadásnál."

Még egyszer a teljes levél:

"Tisztelt Cím!

A népszámlálás alapszabálya, hogy az adatfelvétel a válaszadó által megadott információk alapján történik. A számlálóbiztos nem kérhet hivatalos iratokat, okmányokat mindig el kell fogadnia az adatszolgáltató válaszait. Ez a bizalmi kapcsolat azonban kétirányú. A számlálóbiztos megbízik az adatszolgáltató által adott válaszokban, az adatszolgáltató pedig megbízik a számlálóbiztosban – valamint a népszámlálás adatvédelmi garanciáiban –, és a valóságnak megfelelően válaszol a kérdésekre. A hiteles válaszokat csak az adatszolgáltató ismeri, tehát a hamis válasz a számlálóbiztos számára sok esetben ki sem derül. Nyilvánvalóan hamis válaszok esetén azonban a jegyző ugyanúgy eljárást indíthat, mint válaszmegtagadásnál.
Közjegyző esetleges bevonásának költségeit az adatszolgáltatónak kell állnia.
Az adatszolgáltató nem köteles beengedni a lakásába a számlálóbiztost. A törvényi kötelezettség a válaszadásra vonatkozik, ami történhet a kapuban, ajtóban is.
A szándékosan, provokatív jelleggel történő valótlan válaszadás szabálysértési eljárás megindítását vonja maga után. Ha ez a nyilvánosság előtt történik, akkor sokat árthat a már említett bizalmi viszony fenntartásának, és ezzel a népszámlálás sikerének is. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a népszámlálás közös ügyünk, egy nagyon drága adatfelvétel, aminek az eredményétől számos fontos jövőbeni döntés eredményessége függ a munkahelyteremtés, az egészségügy, az oktatás és más szakpolitikák területén.
Az online kitöltés feltétele, hogy a lakásra vonatkozó belépési kód és jelszó használatával a lakásban élő valamennyi személyről kitöltésre kerüljenek a kérdőívek. Ha nem szeretné, hogy a lakásban élő többi személy lássa az Ön személyi kérdőívét, lehetősége van azt jelszóval védeni.
Célszerű a családon belül egyeztetni, hogy ki lesz az, aki válaszol a számlálóbiztos kérdéseire. Nem szükséges mindenkinek jelen lenni a válaszadáskor, ha viszont valaki kimondottan igényt tart a jelenlétre, fontos úgy megállapodni a számlálóbiztossal, hogy az adott időpontban mindenki jelen lehessen, akinek ez fontos.
Az adatszolgáltatói csomagon a számlálóbiztos feltünteti az elérhetőségét. Ezen keresztül van lehetőség vele egyeztetni az Önnek megfelelő időpontot.

Üdvözlettel:

yyy
Központi Statisztikai Hivatal
Elnöki főosztály, Sajtó- és kommunikációs osztály
tel.:yyy
e-mail: yyy "

"Anonim" "népszavazás"?

Szakyster 2011.09.29. 16:14:22

Ráadásul, csak félve jegyzem meg, szavatolni sehol, semmiben nem lehet az anonimitást. Még az általad említett választásnál sem: Amikor megkapod a szavazólapot, személyiddel kell azonosítanod magad, a szavazólapon (mivel központi) bármilyen rejtett azonosítószámot el lehet helyezni, amit tovább lehet szűrni íráselemzéssel (igen, egy x-ből is sokat le lehet szűrni), és akkor még ujjlenyomat, dns-vizsgálatról, rejtett kamerákról, egyéb vicces dolgokról nem beszéltünk. Egy szó mint száz: a valódi, igazi anonimitás csak illúzió. Innentől kezdve mit szeretnél? Hogyan szavatolnád a népszámlálás során a visszakereshetőséget? Tudod, ez nem így működik.
Hanem úgy, hogy mint állampolgárnak kötelességeid is vannak. Ha a rendőr kéri, megmutatod a személyidet, akkor is, ha a rendőr bunkó. Adót fizetsz, akkor is, ha tudod, egy részét elherdálják. Ezek alól egy törvényes módon bújhatsz ki: keresel egy olyan országot, ahol nincs népszámlálás. Oszt ott maradsz.

Thera 2011.09.29. 16:41:25

@Csillámfaszpóni: Valódi, de nem ismeri el vele: Ha elolvastad levelemet látod hogy a helyzet a média jelenlétében történt (tehát általam megkerült anonimitás) hamis válaszra vonatkozott. Tehát ha normál módon kitöltöd viccesen semmi gond. De ha lefotózod, vagy máshogy dokumentálod, akkor ama fotót vagy dokumentáció alapján eljárást indíthatnak.

Anonimitás nem jelenti a viselkedési szabályok és számonkérhetőségük megszüntetését. Lehetsz egy fórumon anonim. Mégis kimoderálhatnak káromkodásért. A jog előírhat olyan kötelezettségeket amiket 99% ban nem lehet betartatni. Mégis a maradék 1% ban járhat jogkövetkezménnyel. Helyes? Nem biztos. törvényes? Igen. Ebben az esetben a törvény hülye nem a KSH.

Szerintem korrekten válaszoltak.

nemjogasz 2011.09.29. 16:49:15

@Szakyster: megfeledkezel a választások esetén a lebonyolítás feltételeiről, amik azért elég garanciálisak. Például a választásoknál a szavazatszámláló bizottságban minden politikai párt és civilek is részt vehetnek és vesznek, egymást és a kormánypárt embereit kölcsönösen ellenőrizve. A szavazólappal a nemzetközi megfigyelők jelenléte miatt nem kifizetődő manipulálni. Mivel a szavazólapok számlálása a szavazatszámláló bizottság által történik, így ujjlenyomatot, dns mintát stb venni még egyetlen szavazólapról is nehéz lenne, nem hogy tömegesen. Mivel kézzel történik a szavazatszámlálás, gépi adatfeldolgozás, digitalizálás nem történik, ami szintén megakadályozza a tömeges elemzés lehetőségét.
Ezzel ellenben a népszámlálást egy kormányhivatal végzi, bármiféle civil vagy ellenzéki felügyelet nélkül, egyetlen garancia a törvény, amit bármikor meg lehet változtatni, és ugyebár ebben a ciklusban nem példa nélküli az egy nap alatt történő, bejelentés, megbeszélés, egyeztetés nélküli törvénymódosítás.

Szakyster 2011.09.29. 16:51:50

@nemjogasz: Pontosan! És ezt vagy elhiszed, vagy nem. Mint a népszámlálásnál :bólogat:

szgy 2011.09.29. 16:57:19

@IGe: "Mármint a SÁTÁNISTA ÉS JÉZUS ZOMBI IMÁDÓ iskolák?"

úgy látom te is az összesküvéselméletek és/vagy paranoiák világában élsz, ezen a szinten én be is fejeztem.

szgy 2011.09.29. 17:01:20

@Szakyster: "Hát, őszinte legyek, engem azért zavar, hogy itt nyíltan károkozásra szólítanak fel"

nagyon egyetértünk...
mennyire álságos így a felelőtlen költekezésre hivatkozni hamis indokokkal (amúgy is tudja az állam)

szgy 2011.09.29. 17:06:18

@Szakyster: "valódi, igazi anonimitás csak illúzió."

hát persze. miért nem balhéznak inkább azon hogy hol van az orvosi titoktartás ha a TB látja mit ír fel neked az orvos? vagy izéljenek a postával, mert a postás elolvashat bármilyen levelet amit kivisz. hol van így a banktitok ha postán jön az egyenlegértesítő? fogadok hogy még lehetne találni ilyen példákat, csak kapásból ez jutott eszembe.

Szakyster 2011.09.29. 17:06:33

@szgy: Sajnos pont az baj, hogy nem tudja az állam. Egyrészt rengeteg adat ami megvan neki, hiányos/téves (pl én nem vagyok egy háztartásban azokkal, akikkel együtt lakok), másrészt anno, mikor elutasították a közös személyi számot, azzal megakadályozták, hogy összekapcsolják az egyes adatbázisokat, így fontos információk vesznek el. (pl milyen összefüggés van a vagyoni helyzet és a fogyatékosság okozta hátrányok között.)

nemjogasz 2011.09.29. 17:09:50

@max val, a bircaman: az a gond az egyház politika összefonódásaival és világi hatalomba történő beszivárgásával, hogy ez ellentmond az állam és egyház szétválsztásának. Demokratikus államokban a lelkiismereti és vallásszabadság fenntartása érdekében elengedhetetlen, hogy egyházak ne kerülhessenek törvényhozói pozícióba. Lásd Irán vagy Szaud-Arábia, ahol saria van. Ha jól tudom, a keresztény hittérítőket ki is végezhetik. Persze államforma a teokrácia is, de ahogy nem akarnál Szaud-Arábiarábia élni, úgy én sem szeretnék Magyaroszágon keresztény teokráciában élni. Mellesleg a teokrácia kialakítására vonatkozó törekvés a demokratikus államrend megdöntésére való kísérlet.

nemjogasz 2011.09.29. 17:17:03

@max val, a bircaman: ez a példa csak analógia volt arra az esetre, amikor a település egyetlen iskoláját orozta el az egyház, és kényszeríti a keresztény imát, stb-it.
Kifejtem az analógiát: ha a hozzád legközelebbi kórházat átadná az önkormányzat a Muzulmán Hitközségnek, mert az állam az önkormányzatnak a kórház költségeinek felét, a Muzulmán Hitközségnek azonban a teljes költségét finanszírozná, és a muzulmánok előírnák, hogy a kórházban csak az Allahhoz és Mohamedhez imádkozókat látnák el. Igaz, mehetnél 20 kilométerrel arrébb szekuláris kórházba is. Nem sértené a vallásszabadságod?

szgy 2011.09.29. 17:26:38

@Szakyster: "mikor elutasították a közös személyi számot, azzal megakadályozták, hogy összekapcsolják az egyes adatbázisokat, így fontos információk vesznek el."

azért utasították el hogy ne lehessen összekapcsolni. meg tudom érteni a személyiségi jogi aggályokat, de szerintem is kifejezetten hasznos lenne ha ezeket az adatokat értelmes emberek elemeznék fejlesztő célzattal és nem pl. a Nemzeti AVH megb*szási célzattal :-)

az biztos hogy a személyi szám folyamatos használata már komoly aggodalomra adhatna okot, főleg ha még ki is terjesztenék a használatát. szép lenne ha valahogy ki tudnák mutatni hogy pl. ki az aki többet költ mint amennyit keres :-)

bizonyára jóval könnyebben találhatnák meg az összefüggéseket pl. lakhely és megbetegedések között, így alapos érvet adva erőművek, vegyi üzemek, stb. telepítése mellett.

Szakyster 2011.09.29. 17:29:33

@szgy: "szép lenne ha valahogy ki tudnák mutatni hogy pl. ki az aki többet költ mint amennyit keres :-)"

Na várjál, azért aki többet költ, mint keres, azt hogy csinálja úgy, hogy közben törvénytisztelő állampolgár? Amellett, hogy alapvetően egyetértek veled. De valamit valamiért: Vagy összekapcsolt adatbázisok, vagy népszámlálás - az egyik mindenképp kell.

nemjogasz 2011.09.29. 17:46:14

@Szakyster: nem kell elhinnem, le is ellenőrizhetem. Itt van péládul egy nemzetközi megfigyelői jelentés: www.osce.org/odihr/elections/71075.
Ha akartam volna, jelentkezhettem volna szavazatszámlálónak. Az eegyik ismerősöm például volt már tag szavazatszámláló bizottságban.
A KSH-t meg semmilyen módon nem felügyeli semmilyen civil vagy nemzetközi szervezet, csak és kizárólag a kormány.

nemjogasz 2011.09.29. 17:50:21

@szgy: "azért utasították el hogy ne lehessen összekapcsolni. meg tudom érteni a személyiségi jogi aggályokat, de szerintem is kifejezetten hasznos lenne ha ezeket az adatokat értelmes emberek elemeznék fejlesztő célzattal és nem pl. a Nemzeti AVH megb*szási célzattal"
Pont ezért nem lehet személyi számot használni. Ha megvan az adatbázis, bármire fel lehet használni, és ha fel lehet, akkor fel is fogják. Magyarul ha van összekapcsolt adatbázis, azt nem csak "értelmes emberek elemeznék fejlesztő célzattal". Az egyetlen garancia a rosszhiszemű állami felhasználás ellen, ha technikailag nem lehetséges összekötni az adatbázisokat.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.29. 17:51:15

@nemjogasz:

Senki sem írja elő az imádságot, hidd el!

Én magam jártam a Pázmányra, s nem vagyok katolikus. Senki sem kényszerített a katolikus vallásra. Volt egy darab kötelező tárgy 1 félévig "A katolikus hit alapjai", ennyi. Nem azt osztályozták, hogy hiszel-e benne, hanem azt, hogy ismered-e az anyagot.

Annyira nem nézték a hitet, hogy amikor valakiről megtudta a tanár (aki pap volt), hogy az illető hívő, de nem katolikus, megkérdezte "akkor hagyjuk az anyagot, elmondaná inkább, hogy ugyanez Önöknél hogyan van?".

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.29. 17:53:26

@nemjogasz:

S egy pontosítás: a muzulmánok NEM imádkoznak Mohamedhez. Ez súlyos istenkáromlás lenne. Istenhez imádkoznak, Isten arabul pedig "Allah", azaz - a magyar közhiedelemmel ellentétben - Allah nem egy személynév, vagy egy másik isten. A keresztény arabok is Allahhoz imádkoznak például.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.29. 17:55:47

@nemjogasz:

Az egyik véglet a teokrácia a másik az ateista állam. Mindkettő rossz!

Az állam és az egyház szétválasztása jó dolog. Ez azonban nem jelenti az hogy egyházak hívei nem indulnak választásokon, s nem harcolnak a politikai hatalomért, azt meg végképp nem jelenti, hogy az egyházak hívei nem politizálnak.

nemjogasz 2011.09.29. 17:58:58

@max val, a bircaman:

Nem-e? lásd:
nemjogasz 2011.09.27. 17:09:28
' "Az iskola honlapján olvasható tájékoztató szerint ugyanis "a közös imák és éneklések, áhítatok, közösségi rendezvények, istentiszteletek a hétköznapok részei lesznek, a megjelenés kötelező, a részvétel lehetőség, a tolerancia elvárt"." '

és nemjogasz 2011.09.27. 17:12:15

nemjogasz 2011.09.29. 18:05:01

@max val, a bircaman: az egyháztól szétválasztott állam nem ateista. Ateista állam az, ahol törvényileg tiltják a vallásosságot és üldözik a hívőket és egyházakat.
Természetesen hívők és egyháztagok is ugyanúgy részt vehetnek a választásokon, mint bárki más. De nem hozhatnak olyan törvényt, amely előnyben részesíti bármely felekezet bármely egyházát. (lsd iskolafinanszírozás: az önkormányzatnak csak az iskola költségeinek egy részét téríti az állam, egyházak számára az iskola teljes költségét.)
Még mindig nem válaszoltál, hogy szerinted sérti-e a lelkiismerti és vallásszabadságot, ha egy település egyetlen iskolájában az egyházi hatalomátvételt követően vallásgyakorlásra kényszerítik a tanulókat, tanárokat, egyes esetekben szülőket is?

Állítsuk meg a ......... 2011.09.29. 19:19:46

@TrueY:
Pedig én úgy látom, hogy itt sérül az állampolgárok joga.
Hol van a törvény, amely előírja, hogy kötelező a részt vennem a népszámlálásban?

Miért számít bűnnek az, ha megtagadom a válaszadást.
Engem gondolom hamarabb elzárnának, ha nem fizetném ki a bírságot, mint orbán postabankos haverját.

Egyébként ki érti, hogy a felsőfokú akkreditált képzés csak 1998-tól számít, csak az a bizonyítvány érvényes, amit orbán alatt adtak ki?
Hol van ez törvénybe foglalva?

Ha már annyira érdekelné orbán king-et a nép sorsa, akkor inkább a fizetésükről kellene megkérdezni az állampolgárokat.
A sok ingyenélő fideszes képviselőnek 750 ezres fizetés, két ingyen titkárnő, benzinkártya, korai nyugdíjazás jár, a néptől meg most készülnek elvonni azt a keveset is, amit még lehet.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.29. 19:22:37

Jogot a világnézetileg semleges oktatáshoz!

Állítsuk meg a ......... 2011.09.29. 19:28:49

Egyébként erről a vallás dologról egy idős rajztanárnő jut eszembe.
Általánosban kikérdezte a gyerkőcöket, hogy ki milyen vallású, a nem megkeresztelkedetteket lecseszte, a katolikusokat dicsérgette.
Mindezt rajzóra keretében.
Kiderült a vénlányról, hogy szabadidejében az egyháznak dolgozik és ő úgy érezte, hogy az állami iskolában is terjeszti az igét.
No addig feszegette ezt a dolgot, ameddig az egyik szülő be nem ment az igazgatóhoz és ott hármasban leülve jól megbeszélték a dolgokat.

Manó101 2011.09.29. 20:08:18

Az anonim népszavazásról annyit, hogy a 28. pont: Milyen vállalkozási formában dolgozik? Egyéni vállalkozó, Önálló. Következő , 30. kérdés : Vállalkozásának megnevezése. Ebből tényleg nem lehet kitalálni, hogy ki válaszolt :(

Szakyster 2011.09.29. 20:30:09

@nemjogasz: Mivel nem egy választás/népszavazás infrastruktúráját üzemeltettem még az előző érában, szóval tudom mennyire biztonságos: meglehetősen az. Csakhogy én kivételes helyzetben vagyok, az emberek nagyrésze pl. max az általad megírt jelentéseket böngészheti. Amit emberek írtak, akikben vagy megbízol, vagy nem, és itt jön a lényeg: Hacsak nem veszel részt magad is a folyamatban, akkor végül valahol emberekben kell megbíznod. Persze a bizalmi szintet tetszőlegesen lehet növelni, de soha nem mondhatod azt, hogy mostmár tutibiztos, hogy ez így rendben van. Jó példa a mostanában lezajlott DigiNotar botrány ahol pont egy ilyen magas bizalmi szint sérült, és igen sok megbízhatónak ítélt kapcsolatról derült ki utólag, hogy nem megbízható... de ez már messze vezet.

Amúgy tényleg jó lenne a népszámlálás folyamatába néhány plusz bizalmi szintet építeni (pl. független megfigyelőkkel) de sajnos ez nem olyan egyszerű, mint egy választásnál: gyk. az elkövetkező 10 évben minden egyes adatlegyűjtés/lekérdezés/felhasználás mellé bizottságokat kellene állítani, ami nem nagyon hiszem, hogy megoldható, sajnos. De ha van ötleted, szívesen hallgatom.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 20:38:07

Most írtam be és nagyon lényeges:

III.§ Gyakorlati Lehetőség

Az internetes "vallatásnál" egy listából kell választani vallást és nem lehet mást beírni. Ez durva törvénysértés, ami miatt mindenkinek, akinek a világnézete, vallása, felekezete nincs a listán, jogába áll bojkottálni a népszámlálást. Hiszen így már a 2001-es népszámlálás után a 2011-es népszámlálás vallási hovatartozás része is, egyértelmű csalás, és alapvető emberi jogokat sért.

szgy 2011.09.29. 21:40:58

@IGe: hol lehet ezt megnézni? az enepszamlalas.hu még csak azt írja ki hogy okt. 1-től lesz elérhető.

így nem tudtam megnézni, csak feltételezem hogy van egy "egyéb" lehetőség is. és ha valakit annyira zavar a papír változaton szabadon beírhat amit akar.

feltételezem hogy az eredmény összesítésénél kijön majd hogy 0.3% "egyéb". de ezen nem fog múlni egy vallás létezése vagy szabadsága sem.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 21:47:22

Hibás kérdés a népszámlálási kérdőívben?
MTI - SZEGEDma
2011. szeptember 9., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Máté-Tóth András valláskutató szerint a 2011-es népszámlálási kérdőívben hibásan szerepel a vallási hovatartozás kérdése, a válaszok emiatt nem lesznek alkalmasak sem a 2001-es népszámlálás eredményeivel, sem nemzetközi eredményekkel való összevetésre, még kevésbé későbbi kormányzati stratégiák és döntések megalapozására.

A Szegedi Tudományegyetem vallástudományi tanszékét vezető professzor az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írja: a kérdőívben szereplő Mely vallási közösséghez, felekezethez tartozónak érzi magát? fordulat nem népszámlálási, hanem valláskutatási kérdés.

A népszámlálás célja a lakosság alapadatainak rögzítése, vallási tekintetben az egyházak tagságára vonatkozó teljes mintavételre alapozott adatok gyűjtése. A vallási közösséghez tartozás érzése és a formális odatartozás között jelentős különbség van. Ez a különbség nagyobb a hagyományos nagy egyházak esetében, és kisebb a kisebb és újabb vallási közösségek esetében – hívja fel a figyelmet.

A 2001-es kérdőívben – amely a válaszadó vallását, hitfelekezetét tudakolta – a népszámlálás magyarországi hagyományainak megfelelően tették fel a kérdést. A 2011-es kérdőív eltérő megfogalmazása nem teszi lehetővé a nyert adatok összehasonlítását.

A 2011-es kérdőív kérdése és válaszalternatívái következetlenek. A fő kérdés “érzi magát” fordulatot tartalmaz, a tagadó válaszalternatíva elhagyja az érzést, és a “nem tartozik” fordulatot alkalmazza.

Az idei kérdőív a 2001-eshez képest kiegészül az “ateista” válaszlehetőséggel, amely filozófiai és hitvallási kérdés, egyáltalán nem illik a vallási intézményhez való tartozás kérdéskörének logikájába.

A professzor szerint alapvető kérdőív-szerkesztési törvény, hogy egy modulon belül az adott minta véleményét teljesen lefedő alternatív válaszok kínálhatók csak fel. A válaszok megoszlása csak így képezheti le a megkérdezettek véleménymegoszlását, átfedések nélkül. Márpedig a felekezethez tartozás érzése és az ateista hitvallás egyszerre is jellemezheti a megkérdezettek egy részét, sőt például a buddhista vallás hívei a legtöbb esetben ateistának vallják magukat.

Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a nagy szakmai tekintélyű Központi Statisztikai Hivatal egy ilyen rendkívül lényeges adatgyűjtés alkalmával, mint ami a tízesztendőnként megismételt népszámlálás, a vallási hovatartozásra vonatkozóan – semmibe véve a szakmai előkészítés során megfogalmazott javaslatokat – ilyen következetlen és hibás kérdést tesz fel – hangsúlyozza Máté-Tóth András.

A népszámlálás vallási adatainak használhatósága és megbízhatósága érdekében a kérdőív azonnali módosításra szorul, vagy a kérdezőbiztosok felkészítésénél kell figyelembe venni a felvetett problémákat – közölte az egyetemi tanár.

A professzor szerint a kérdőíven a Mely egyháznak, felekezetnek (vagy más vallási közösségnek) tagja? kérdésnek kellene szerepelnie, amelyre az egyház megnevezésével, illetve az egyik egyháznak, felekezetnek (vagy más vallási közösségnek) sem tagja fordulattal felelhetnének az emberek, vagy megtagadhatnák a válaszadást.

Az MTI megkeresésére a Központi Statisztikai Hivatal későbbre ígért reagálást.

szegedma.hu/hir/szeged/2011/09/hibas-kerdes-a-nepszamlalasi-kerdoivben.html

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 21:49:38

@szgy:

Az index.hu mint tudjuk elesett és egy PR fizetett cikkben ott jelent meg. Nem kicsi hátsó szándékkal.

index.hu/tech/2011/09/29/az_online_nepszamlalason_nem_lesznek_jedik/

szgy 2011.09.29. 22:15:38

@Szakyster: "Na várjál, azért aki többet költ, mint keres, azt hogy csinálja úgy, hogy közben törvénytisztelő állampolgár?"

pl. ő csinálja a család bevásárlását. ez könnyen lehet reális. de az is könnyen lehet reális hogy egy feketéző munkanélküli (vagy fele fizetésre bejelentett) házaspár a minimálbért elkölti a teszkóban.

szgy 2011.09.29. 23:11:25

@Manó101: már az eleje is jól kezdődik, születési dátum: év, hónap, nap. előtte a lakcímet tartalmazó lakáskérdőív-azonosító.

(egyik volt ált. isk. osztálytársam jutott eszembe, egy napon születtünk, az anyáink leánykori neve is pontosan ugyanaz pedig nem rokonok és nem Kovács Évák.)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2011.09.29. 23:23:16

Külön érdekes, hogy valamiért belőlem kettőt akar csinálni a KSH, holott sokak szerint egy is sok.

Ma jött a számláló biztos az albérletbe, ahová nem vagyok bejelentve, de életvitelszerűen itt élek. Mivel rajtam kívül lakik itt más is, adott még egy kérdőívet. Felhívtam a tájékoztatón lévő ingyenes számot, ahol elmondták, hogy mivel itt élek, itt kell kitöltenem a kérdőívet, nem számít, hogy nem vagyok bejelentve.

Csakhogy a kérdőíven fel kell tüntetni az időszakonként hazajárókat, akiknek az adott ház az állandó otthonuk, de tanulás, munkavégzés, stb. miatt pl. albérletben laknak. Tehát az állandó bejelentett címemen is fel kell tüntetni, és ott is ki kell tölteni hozzám egy kérdőívet.

Nem fogok meglepődni, ha egyszer valaki bekopogtat és megkérdezi, hogy milyen pénzből tartom fent ezt a lakást, és miből élek. Gondolom erre megy ki az egész.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.29. 23:52:37

@pcr: nálunk meg anno vizslatott a parasztja, hogy nem igaz, hogy szüleim orvosok, biztos nem itt lakunk, hol van a másik lakás, meg anyámra azt hitte, hogy a cseléd, mert épp takarított. no komment, mostanra szerintem bekészítem a sörétest.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.30. 00:20:03

@max val, a bircaman: először azt akartam írni, hogy mi, meg h megbolondultál e, hogyan lehetne megengedni, hogy egyházak harcoljanak politikai hatalomért, de revideálom.

te is revideáld azt, hogy az állam és egyház szétválasztása jó dolog, mert a kettő nem működik együtt.

ugyanis, ha az egyházak jelöltállítási jogot kapnának önkormányzati és országgyűlési választáson, akkor egyből kiderülne mennyi az annyi, a KDNP maradék legitimációja is semmivé foszlana, és nem kéne lobbisták meg civil szervezetek álcája mögött ugyanazért a hatalomért küzdeni. szép, tiszta rendszer lenne. főleg ha a cégek és minden további szervezet is megkapná ezeket a jogokat.

lássuk.
X, nagyon-nagyon fontos választókörzet, országgyűlési választás, egyéni jelöltek:
1. Alakos Ahmed (Fidesz)
2. Buzogány Bendegúz (MSZP)
3. Cinege Cecil (Jobbik)
4. Dagobert Dániel (LMP)
5. Esztelen Elemér (JESZ)
6. Fing Franco (SZDSZ)
7. Görbe Gábriel (Római Katolikus Anyaszentegyház)
8. Hunyorgós Hedvig (T-Com)
9. Ivós Iván (Református Egyház)
10. Joó Jolán (MÁV)
11. Kalasnyikov Kázmér (Baptista Szeretetszolgálat)
12. Lófejű Ludvig (NAV)
13. Motyogós Matild (Audi)
14. Nadragulya Norbert (Evangélikus Egyház)
15. Orgoványi Ottó (Magyar Hírlap)
16. Pukizós Pál (SportTV)
17. Quebec Qimby (VIVA TV)
18. Rotyogós R. Renáta (Playboy)
19. Sehonnai Sándor (MLSZ)
20. Tengeri Tibor (Citibank)
21. Undok Ubul (Népszabadság)
22. Világlátó Vendel (Magyar Gárda)
23. Xilofon Xavér (Budapesti Filharmonikusok)
24. Ytong Ymola (Ytong)
25. Zengő Zalán (Vidanet)
26. Zsidó Zsolt (Mazsihisz)

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.30. 07:37:41

@nemjogasz:

Azért példák vannak nagy számban. Harc a kereszt ellen Olaszországban, karácsonyfa tiltása egyes amerikai városokban. De nem csak a keresztények ellen lép fel az állami ateizmus! Dániában a zsidó körülmetélés üldözése, Franciaországban a hagyományos nő viselet tiltása.

Ez nem szekularizmus, hanem masszív vallásüldözés.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.30. 07:39:42

@Kusics Iván:

Nem ezt írtam. Nem az egyházak indítanak jelölteket, hanem egyes jelöltek egyes egyházak hívei, s hitükkel is politizálnak.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.30. 07:42:22

@nemjogasz:

"Még mindig nem válaszoltál, hogy szerinted sérti-e a lelkiismerti és vallásszabadságot, ha egy település egyetlen iskolájában az egyházi hatalomátvételt követően vallásgyakorlásra kényszerítik a tanulókat, tanárokat, egyes esetekben szülőket is?"

Nem sérti. Az egyház nem hibás, hogy nincs ott önkormányzati iskola.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.30. 08:18:27

Tegnap este az ATV egyenes beszéd című műsorában meghívott vendégként szerepelt az adatvédelmi biztos.
A műsorvezetőnő a saját kérdőívét vitte be a stúdióba és megkérdezte, hogy mi a garancia arra , hogy a lakás azonosítószáma, az alany címe, születési ideje és neme szerint őt nem fogják beazonosítani.
Erre az volt az értelmes válasz, hogy erre van egy adatvédelmi törvény és punktum, háát szerintem nem győzőtt meg ezzel senkit a riportalany.
Felmerült még többek között az is, hogy a KSH IDEGEN CÉGEKET IS BEVON AZ ADATFELDOLGOZÁSBA, s ezzel kapcsolatban mi agarancia arra, hogy az adatok a feldolgozás során nem kerülnek-e illetéktelen kezekbe, erre egy kicsit hápogott az adatvédelmi biztos.
Szóval emberek a két adatlapon ugyanúgy szerepel a kódszám (az egyikre az állampolgárnak kell felvezetni), tehát ezek az adatok valahol összefutnak, hiába a két kérdőív.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.30. 08:25:44

@pcr: Amelyikre neked kell felvezetni, azon még mindig elírhatod.

Szakyster 2011.09.30. 08:37:21

@BKV figyelő.hu: Valamit félreértetteél szerintem. Személyi kérdőívet csak egy helyen kell kitölteni: ott, ahol életvitelszerűen élsz. Sehol máshol. Csak ott. Csak egy helyen.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.30. 08:52:13

Nos István királyról meg a katolikus vallásról nekem van egy sajátos véleményem.

Ki is volt valójában ez a hittérítő király.

Azt már tudjuk, hogy legyilkolta Koppányt, aki a régi magyar szokásjog szerint Géza után következett volna a fejedelmek sorában.
(mégis a történészek Koppányra húzzák rá a vizeslepedőt)
Felvette a kereszténységet és megölte azokat, akik az ősmagyar vallást nem dobták el maguktól.
Csak azután lehetett belőle felkent király, ha behódol a pápának, így teremtette meg a keresztényi állam feltételeit.
Már több mint 1000 éve kell szentként tisztelni egy rokon és tömeggyilkos királyt.
A korona egyébként mint látható egyáltalán nem hozott szerencsét az Árpád-házra.

A mai hátulról jövő katolikus hitterjesztést jobb lenne, ha befejezné a fidesz-kdnp kormány, mert sokan ismerik már az igazi történelmet.
Kezd megdőlni a sok hazugság.

Rám majd akkor vessék az első követ, amikor az igét hirdetem , no nem ingyért, drága felbescülhetelen értékű régiségek között élek, a misebort aranyserlegből iszom, az egyház által fizetett házvezetőnöm rakja elém az élelmemet, mossa, vasalja ruháimat, takarítja a rezidenciámat, majd akkor amikor többszáz éves pergamenre írt csodálatos könyveket lapozgatok, a többezer kötetes egyházi könyvtárban ingyen.
Majd akkor ha nem adózóm a jövedelmem után mint egyházfi.
Mindezt abból a vagyonból, amit az egyház összerabolt, behajtott adó formájában, elkobzott az eretnekséggel megvádolt személyektől, perselyben gyűjött össze, az államtól kért.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.30. 09:06:55

Még egy lehetőség bekerült:

IV. § Gyakorlati Lehetőség

Sokan beikszelnek minden rublikát, és szöveges kérdésekre butyuta válaszokat adnak. Ebben ezen oldal kiváló ötletadó. Hiszen nem a mostani kormányunk és pártunk egyik fontos emberétől Simicska Lajostól, hanem már sokkal korábbról is tudjuk, hülyének lenni állampolgári alapjog.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.30. 09:25:18

@pcr: Azt hiszem, hogy nem jól olvastad amit írtam. Gondolt úgy, hogy egy ;) volt a végén...

"Pedig én úgy látom, hogy itt sérül az állampolgárok joga."

Hát persze. De a jogokat a parlament osztja, amit most Ovi ural. Tehát ha panaszod van, akkor felírhatod egy cetlire és leúsztathatod a Dunánk. Hátha valaki elolvassa.

"Miért számít bűnnek az, ha megtagadom a válaszadást."

Mert csak! Sok érvem van erre. Itt van például... és még hosszasan sorolhatnám... (értsd ;) )

"Engem gondolom hamarabb elzárnának, ha nem fizetném ki a bírságot, mint orbán postabankos haverját."

Mondd azt, hogy interneten bevallottad.

"Egyébként ki érti, hogy a felsőfokú akkreditált képzés csak 1998-tól számít, csak az a bizonyítvány érvényes, amit orbán alatt adtak ki?"

Ez micsoda? Aki korábban végzett azzal mi van?

"Ha már annyira érdekelné orbán king-et a nép sorsa, akkor inkább a fizetésükről kellene megkérdezni az állampolgárokat."

Ovit nem érdekli a nép sorsa. Ő nyomot szeretne hagyni a történelemben. Kompenzál.

"A sok ingyenélő fideszes képviselőnek 750 ezres fizetés, két ingyen titkárnő, benzinkártya, korai nyugdíjazás jár, a néptől meg most készülnek elvonni azt a keveset is, amit még lehet."

Engem nem a fizetésük bosszant. Az látszik. Hanem, hogy nem kell számlával igazolniuk, hogy mire költötték a költségtérítést! Ez nyílt adócsalás!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.30. 09:26:07

Vallása? 1. dömdödöm 2. isten, haza, család 3.hatalom, siker, pénz 4.attól függ, hol osztanak levest 5. Cosmopolitan 6.feng-shui 7. fitness 8. Zámbó Jimmy 9.teknőseim vannak www.zotyo.hu/humor/nepszam.htm

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.30. 09:27:00

@Szakyster:

Olvasd el! Nálunk mindenki úgy értelmezte, hogy 1 ív, ahol élsz, akár bejelentés nélkül, +1 ív az állandó lakcímeden. És ez egy személy két ív.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.30. 09:35:22

@Szakyster:

Az általad linkelt oldalról:

Személyi kérdőívet kell kitölteni

- minden olyan magyar vagy külföldi állampolgárról, aki életvitelszerűen él a lakásban – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül –, azaz aki éjszakai pihenését általában, a hét nagyobb részében itt tölti, innen jár iskolába, dolgozni (akkor is, ha átmenetileg távol van, pl. gyógykezelés, üdülés, rokonlátogatás miatt),
- azokról a személyekről, akiknek ezen a lakcímen van az állandó otthonuk,

Ez megítélésünk szerint felsorolás, azaz a pontok közötti kapcsolat típusa ÉS.
A kétdiplomás főnök szerint is.
A szakközepes gkv szerint is.

Nem mellesleg az államigazgatásban dolgozó csoportvezető szerint is.

Harcimaca 2011.09.30. 11:07:59

"Ha egyszer a számlálóbiztos, nem kérhet el semmiféle azonosítót és a népszámlálás anonim, akkor hogy a manóban lehet megállapítani az anonimitás szabályának a felrúgása nélkül, hogy kit is lehetne megbüntetni és igazak-e az adatai? Vagy még sem anonim, hanem nagyon is jól beazonosítható?"

Felhívtam a Központi Statisztikai Hivatalt, ahol a fent leírt kérdésre kapcsolgattak mindenhova, s a jogi osztályos sajnos éppen mindenki szabadságon vagy a minisztériumban volt, de a kedves ügyintéző megígérte, hogy kerít valakit, aki vála...szolni tud a kérdésemre.

Vissza is hívtak egy tíz perc múlva. Kemény 15 perc hablaty után, amikor már hatodjára tettem fel a kérdést, kiderült, hogy kb. sehogy nem tudnak megbüntetni, csak, ha azt mondod, hogy megtagadod. ha nem vagy otthon, vagy nem hallottál róla stb. akkor nem. De ha már egy ember kitöltötte a kérdőívet a lakásból, akkor már nem zaklatnak. Ha egy sem, akkor az illetékes jegyző KÉRHET meg arra, hogy valaki töltse ki, mert fontos dolog.

A kérdésemre, hogy gyakorlatilag akkor nem tudják beazonosítani, hogy ki nem töltötte ki, s ezáltal csak azt tudják megbüntetni aki kimondja, hogy nem tölti ki, a KSH válasza a következő volt: IGEN.

Erről ennyit.... :)

harcos71 2011.09.30. 11:11:37

ÜDV!! Találtam egy érdekes oldalt ami hasonló témával foglalkozik. www.fuggetlenmezohire.sokoldal.hu/

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2011.09.30. 11:28:08

@Szakyster: Pedig elég egyértelmű a tájékoztató, nézd csak:

Egyfelől itt van a 15.1 amit ugye az albérletnek a lakáskérdőívén kell jelölnöm, hiszen ott lakom, ott egy plusz személy vagyok. Mellette van a tájékoztató, hogy annyi személyi kérdőívet kell kitöltenem, ahány személyt a 15.1 15.2 15.3 pontban feljegyeztem. Akkor itt az albérletben van egy személyi kérdőívem.

Másfelől ott van a 15.3, ami az otthoni címemre vonatkozik, tehát annak a lakásnak a kérdőívén kell jelölni. A szöveg azt mondja, hogy azt is jelölni kell, aki albérletben lakik, de hazajár. Ha bejelöl, akkor szintén kell egy személyi kérdőív, mert annyi személyi kérdőívet kell kitöltenem, ahány személyt a 15.1 15.2 15.3 pontban feljegyeztem.

Értem, hogy fent írja, hogy egy személyt csak egyszer, de ez két külön lakáskérdőív, két külön címen.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.30. 11:44:24

hvg.hu/itthon/20110930_kozveleles_koncepcio_hoffmann#rss

Hitoktatás, egész napos iskola, állami beleszólás - ilyen lesz a közoktatás

Meg sem várják a népszámlálást, akkor mi értelme ennek az egésznek?
Milyen hitoktatást akarnak bevezetni az állami oktatási rendszerben, hindut, zsidót, reformátust,jedit?
Egyelőre természetesen "csak" nem kötelező jelleggel.

spartáéskus 2011.09.30. 17:41:20

Szevasztok!

Bizony - bizony a népszámlálás is elveszítette, eredeti rendeltetését, mert az EZEK-AZOK összekeverték és ma is keverik a népeket.

Felesleges - meg nem is népszámlálás - hanem mennyi állampolgárom van ? Kérdezné a hatalom, de azt megtudja naprakész automatizált nyilvántartásával.

Ebből logikusan következtethető - hogy más a szándéka vele...

szeretettel: spari:...

nemjogasz 2011.09.30. 18:39:03

@max val, a bircaman: Olaszországban csak az állami iskolákban nem lehet kitenni az osztályterem falára a keresztet, ami érthető is, ha keresztet ki lehetne, akkor dávidcsillagot, szvasztikát, ankhot meg kb. 2 millió másik jelet is ki lehetne rakni. Az utcán bárki viselhet keresztet, templomra ki lehet rakni, stb, úgyhogy nincs betiltva. Karácsonyfát nem tudom hol tiltják, főleg hogy az ma már nem kötődik valláshoz. Körülmetélést nem tudom, tényleg tiltják-e Dániában, de ha tiltják is, meglehet azért, mert az egy beleegyezni képtelen csecsemő csonkolása. (az egyes afrikai országoban hagyonmányosnak számító női körülmetélést tiltják a demokratikus országokban, mivel az egyértelműen csonkolás, hiába vallási alapú. Vallási alapon sem lehet senkit csonkolni).
Kb annyira vallásüldözések ezek, mint itthon az ittas vezetéssel szembeni zéró tolerancia.(akkor is mit összerítt az anyaszentegyház, hogy jajj, a papok nem vezethetnek részegen, skandallum![merthát egy papra ugye nincs semmi élettani hatása az alkoholnak])

nemjogasz 2011.09.30. 18:41:52

@max val, a bircaman: hát persze hogy nincs, hiszen elcsaklizta az egyház (eddig volt). Na mindegy, ha nem érted, hogy joga van mindenkinek a szekuláris oktatáshoz való hozzáféréshez, (és ez nem azt jelenti, hogy az országban létezik 1 db nem egyázi iskola, akkor oké), akkor nincs miről beszélni.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.10.01. 08:52:14

@nemjogasz:

Mivel ezek szerint semmit sem tudsz, így nem lenne érdemesebb előbb tájékozódnod esetleg?

A lényeg: manapság nem az a jellemző, hogy ateistákat templomokba terelnek, hanem az ellenkezője: hívőket megaláznak és ezt "lelkiismereti semlegességnek" nevezik.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.10.01. 08:53:27

@nemjogasz:

Komolytalan. A te logikád szerint ott ahol csak állami/önkormányzati iskola van, sérül a hívő gyerek joga, mert nem járhat felekezeti iskolába.

The_Goat 2011.10.01. 09:48:32

csak akkor vagy anonim ha nem tagadod meg a népszámlálást, ha megtagadod akkor az adott cimre a népszámláló biztos kihivhatja a rendőrt aki igazoltat és szabálysértési eljárás alá von.

ha részt veszel a népszámlálásban ez nem történik meg tehát anonim maradsz. az anonimités nem sérül

szóval én ezzel a megtagadással nem játszanék...

The_Goat 2011.10.01. 09:50:55

@max val, a bircaman:

nincs olyan hogy hívő gyerek. nincs katólikus gyerek meg református gyerek ahogy marxista gyerek és posztmodern gyerek se, a gyerekek világnézete nem kialakult.

katolikus szülők katolikus neveltetlésű gyereke létezik de az nem katólikus gyerek.

a vallásos indokrinációt pedig ellenzem.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.10.01. 13:02:06

@The_Goat:

Ezen az alapon a szülő ne nyissa ki a száját a gyerek elől, mert ezzel "indoktrinálná" nyelvileg, rákényszerítené saját nyelvét a gyerekre. El kell zárni a gyereket a nyelvi indoktrináció elől, majd 18 évesen választ magának nyelvet!

The_Goat 2011.10.01. 16:23:07

@max val, a bircaman:
de ugye a gyereknek nem mondod hogy csak egyetlen nyelv van, az amit ő beszél és hogy ez az egyetlen módszer amivel 2 ember beszélni tud egymással. és ha nem hiszi ezt akkor egy nagyin csúnya helyre kerül mert van egy láthatatlan barátja aki nagyon mérges lesz ha mást gondol.

kissertés 2011.10.01. 17:49:00

Most lett kitöltve mindenféle faszsággal, online, remélem örök bodóttágot hoz a kshnak.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.01. 18:33:12

"Attila Nánási
Kedves Jedik, Tisztelt Sith lovagok!
Konvergencia van az Erőben!!!!!!
Épp az imént volt itt a népszámlálós kisasszony és vallási hova tartozásnál nem értette, hogy mi az a JEDI!!! Erre fogta magát és kihúzta!!!!! Beírta helyette, hogy ateista vagyok!!!!!
WTF!!!!!!!!!!!!"

www.facebook.com/pages/V%C3%A1llald-a-n%C3%A9psz%C3%A1ml%C3%A1l%C3%A1son-hogy-Jedi-vagy/141350375961177

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.10.01. 21:42:19

@The_Goat:

Mindez egyéni döntés kérdése. Szabadság a neve.

waqtiq 2011.10.02. 09:36:44

Egyházi kézben a gyermekotthonok
2011. szeptember 30. 18:25 Rákász Judit
BÁCS-KISKUN | Egyházi kézbe kerül a gyermekvédelmi szakellátás Bács-Kiskun megyében - erről döntött tegnap a megyei közgyűlés. A döntés 1200 gyermeket érint.

Mik ezek?

2011. december elsejétől a gyermekotthonokat, az utógondozói ellátást, valamint az ideiglenes hatályú elhelyezést biztosító befogadó otthonokat a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában lévő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Intézmény működteti megyénkben.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Az öt évre szóló szerződés értelmében a megyei önkormányzat 2016. november 30-áig térítésmentesen a katolikus egyház használatába adja a szakellátást biztosító hat hajósi, hat kecskeméti, egy bácsalmási és egy kunfehértói ingatlant. Az egyházmegye a normatív állami támogatásból és a kiegészítő normatívából biztosítja az ellátást, a megyei önkormányzat nem járul hozzá a működtetés költségeihez. Az egyház ugyanakkor az ellátási szerződében vállalja az ellátást jelenleg biztosító 159 munkavállaló átvételét.

Részletek a szombati Petőfi Népében.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
iWiW
Facebook
Twitter

A+
A-
P
@>
|<
Iratkozzon fel!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Egyházi kézben a gyermekotthonok
Vihart kavart a vezetőváltás
Zöld ügyekkel szópárbajoztak
Nincs új igazgatója a pszichiátriának
Vékonyabb lehet a képviselők pénztárcája
HIRDETÉS
Juss több pénzhez
Tanulj tőzsdézni online vagy helyszíni szemináriumainkon!
Ingyen az XTB- től
Csak a nyelvvizsga
hiényzik a diplomádhoz? Nálunk megtalálod a megfelelő nyelviskolát
www.kepzesinfo.hu
Kapcsolódó témák
Politika
Önkormányzat

Új Nissan Micra
Új kompresszoros motorral. Hatékonyságra tervezve.
www.nissan.hu/micra
Hozzászólások – eddig 6 hozzászólás érkezett

időrend: növekvő | csökkenő
« előző | 6 - 1 | következő »
6. vörösköcsög
2011. október 2. 07:44

Hmmmm... mennyi sex lesz, pedofilkodás, orgazmus.... ezek a csuhások tudják mi a jó. Gusztustalan férgek!!
Jelentem a moderátornak
5. rivas007
2011. október 1. 19:24

Na akkor ne finomkodjunk: Annak az egyháznak adták a gyermekotthonokat, arra az egyházra bíznak gyermekeket amely évtizedek óta fuldoklik a pedofil botrányokban világszerte?

Hozzáteszem: Tisztelem a hívő embereket, akik hisznek Istenben és életvitelükkel példát mutatnak. Van köztük pap is...
Jelentem a moderátornak
4. nanemondja
2011. október 1. 15:55

rivass007! Gyorsan eltüntették a másikat, ne izgulj! Valószínű megsértettem valakiket?
Jelentem a moderátornak
3. nanemondja
2011. október 1. 15:54

Kedves Moderátor! Elég lett volna ha csak annyit ír, hogy nem maradhatott a hozzászólásom, mert ideológiailag nem volt megbízható, elfogdható... stb.De így eltüntetni! Basszus, mi megy ebben az országban?????
Jelentem a moderátornak
2. rivas007
2011. október 1. 15:06

Engem speciel nem érdekel ez a téma. Dolgoztam egyházi fenntartású gy.v. intézményben és igen jó üzlet ám ez is...
Az viszont, hogy a fenti cikk 2-szer van fenn a címlapon, már elgondolkodtató.
Annak tükrében meg pláne, hogy épp tüntetnek a kormány intézkedései ellen fővárosunkban, erről semmi.
Jelentem a moderátornak
1. zördög
2011. október 1. 09:08

Erre mi szükség van?Kevesen járnak templomba?
Jelentem a moderátornak
időrend: növekvő | csökkenő
« előző | 6 - 1 | következő »
Az összes hozzászólás egy lapon »

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.02. 09:47:53

"Szabó Éva
‎...Én képtelen voltam a számítógépen elküldeni a bevallást...semmi nem úgy működött ahogy kellett volna....kitöltöttem a papírokat,leragasztottam...aztán hívtam a kedves számlálóbiztost,jöjönn érte...Ő felvolt háborodva hogy miért ragasztottam le a borítékot!!!!-közöltem vele hogy tudomásom szerint Neki köze nincs mi áll benne!!!"

www.facebook.com/pages/N%C3%A9psz%C3%A1ml%C3%A1l%C3%A1s-Ksh/174821675912092

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.02. 11:24:38

"Anonim Népszámlálós Hulladékgyűjtő Verseny
www.facebook.com/event.php?eid=182610765148240

2011. szeptember 30., 7:00 - október 15., 10:00

Helyszín
Országszerte
Készítette
Mozgalom, Viktor Bodrogi
More Info
Gyűjtsük össze a népszámlálós papírhulladékot mi magunk, és nyújtsuk át személyesen a Feladónak!

Ízlés szerint mindenki a maga gondolatait, véleményeit képi, verses, prózai vagy origami formában kifejezheti segítségével, ezzel megmutatva azt is, milyen javaslata, elképzelése van a jövőre vonatkozóan. A békés, de aktív, erőszakmentes ellenállás ilyen módján fejezzük ki tiltakozásunkat a vezetés mikéntje ellen!

Ezeket országszerte összegyűjtjük, és legkésőbb Október 15.-én a Feladónak (ksh) átnyújtjuk. Opcionálisan egyéb intézmények is szóba jöhetnek, az őket megillető papírokkal (kormány, önkormányzatok, bankok, apeh), kizárólag szelektíve gyűjtve!

Van-e ennél ártatlanabb és békésebb, ugyanakkor egyértelműbb és aktívabb útja elégedetlenségünk kifejezésének?

A Népszámlálással kapcsolatban a következő kérdések merülnek fel:

- Jogos-e egy ilyen mélységű adatfelmérés?
- Mit kezd valójában a kormány az adatokkal, mi a terve?
- Valóban anonim-e a felmérés?
- Jogos-e a kilátásba helyezett bírság?
- Van-e értelme papír-alapú nyílvántartást készíteni, napról-napra változó adatokkal?

Csatlakozz!
www.facebook.com/event.php?eid=182610765148240

Lehetséges kérdések és válaszok:

- Mi van, ha megbüntetnek?
- Kellő mennyíségű parancsmegtagadó esetén ezt újra kell gondolják, ez nem fordulhat elő. Ha a szándékod jelzed, azzal máris nagyot léptünk!

- De ezekre az adatokra szükség lehet, nem azért kérik?
- Nem, az adatok egy jó része olyan, amire nem is lehetnének kiváncsiak, emberi jogi okokból. Ha valamilyen a társadalomi működést javító okból mégis szükség lenne bármilyen adatra, azt kizárólag elektronikus úton kellene gyűlteni amúgy is, túlságosan változékony, a vallással egyetemben. De az ilyen kérdések a magászférában való túlzott kutatakodásnak számít.

- Ha már kinyomtatták, legyen meg az ő akaratuk...
- Nem, mert ezzel hozzájárulunk a hatalommal való visszaélléshez. Valójában csak további költséget takarítanánk meg magunknak, ha idejekorán megállítjuk."

gazdag.balazs 2011.10.02. 13:16:51

A népszámlálás minden életvitelszerűen Magyarországon tartózkodó ember számára (legyen magyar vagy nem magyar állampolgár) kötelező érvényű, jogszerűen nem elutasítható. Lehet lázadni, durrogni, de a válaszadás mindenki számára kötelező. Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget, az ellen szabálysértési eljárás indítható.
Mellesleg a számlálóbiztosok munkáját nehezítik meg azok, akik nem válaszolnak. Ők pedig igazán nem tehetnek azokról a dolgokról, ami miatt itt (teljesen értelmetlenül) hőzöngtök.

Bergeroth 2011.10.02. 14:20:00

gyurcsányahibás meg az emútnyócév!!!

Bergeroth 2011.10.02. 14:27:31

Amúgy most azon gondolkodok, hogy vajon melyik fideszes bolseviknak vagy a haverjának lehet nyomdája vajon.
Illetve még azon, hogy vajon ki kötelezhet arra, hogy ne csupa baromságot válaszoljak a kérdésekre.
pl. vallás: jedi, lakhely: Delta kvadráns, munka: fotonűrhajó elhasznált fűtőanyagát fuvarozom a feldolgozó üzembe.

Aki meg azt gondolja, hogy orbán "beszari" viktor és bolsevik bandája nem fog visszaélni ezekkel az adatokkal, az gondolkozzon el az elmúlt 1.5 éven.
Amióta hatalomra kerültek, azóta páros lábbal tapossák a demokráciát, a sajtószabadságot és az emberi jogokat.
Ezek bolsevikok, a demokrácia szó jelentését hírből sem ismerik, a való életről fogalmuk nincsen, de legalább az elefántcsont torony ablakain keresztül szép lehet a kilátás.
Ki az a hülye, aki mást gondolt!??

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.10.02. 17:29:01

Ez a kormány egyértelműen megbukott, csak idő kérdése meddig húzza.
Arra kérek mindenkit ne törjön zúzzon, ne gyújtsa fel a TV székházat, ne kössön el tankot mint a fideszes csőcselék tette anno.

Ezek már rosszabbak mint a szocik voltak.
Orbán banda takarodj!

ccsaba 2011.10.03. 02:48:03

Miért kell a pontos születési dátum?
A kormány horoszkópot is készÍt?

die nadel 2011.10.03. 10:36:46

Zora
A kérdőív az nem rossz, csak az emberek általában nem tudják, hogy a 2008 -ban módosított ptk szerint bejegyzett élettársi kapcsolatot csak azonos nemű párok kérhetnek. A hetero párok élettársi kapcsolatát jelenleg nem lehet bejegyezni, de a kérdőíven van az élettársi kapcsolatra vonatkozó kérdés, mégpedig a 12-s.

nemjogasz 2011.10.03. 18:38:02

@max val, a bircaman: ja, ma Magyarországon üldözik a keresztényeket, ez nem is vitás. A Szentjobb körmenetet is állandóan betiltják, úgy kell illegálisan, suttyomban megtartani...

Ahol csak állami iskola van, ott nem sérülnek a hívők jogai, ugyanis állami iskolában (egyházival ellentétben) nem rúgnak ki a más vallásod/vallástalanságod, esetleg templomlátogatás vagy keresztviselés miatt. Sőt, mondok egy vicceset: állami iskolákat törvény kötelezi, hogy ha adott egyház akar hittant tanítani, akkor helységet biztosítsanak nekik.
Láthatólag nem érted, mi a szekuláris oktatás. A szekuláris oktatás nem ateista (istentagadó) oktatást jelent, hanem tényeken alapuló oktatást, és ennek semmi köze a világnézeti meggyőződéshez. Nekem pl. soha senki nem mondta sem általánosban, sem gimáziumban, hogy nincs isten, pedig nem sok hívő tanárom volt. Igaz, azt se mondták, hogy van. Csak tanítottak, azt meg hagyták mindekire, hogy maga döntse el, szerinte van-e isten vagy nincs.

Intuitiv 2011.10.04. 07:53:10

Ja, én is elutasítom (Erdélyben) a népszámlálást, hogy végre elveszíthetssük a maradék jogainkat is mint kisebbség...

ikiss68 2011.10.04. 12:22:13

Na emberek, nem kell ezt tullihegni. Ha a papiron nem szerepel hogy "Büntetöjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy igazat mondtam" addig azt irsz be amit akarsz. Más szóval, csak az adatszolgáltatás kötelezö, igazat mondani nem kell. Bármit mondhatsz utólag: "elrontottam, nem figyeltem,véletlen,más csinálta én csak diktáltam,stb" Amugy meg az az a buta aki beengedi a kérdezöbiztost és nem saját maga vagy a neten tölti/tölteti ki, az ilyen meg is érdemli.

márta)) 2011.10.04. 20:57:28

Ez a népszámlálás is olyan lesz már mint egy cirkusz.
Nem értem mit kell ezen annyit problémázni.
hm?
:)

derheni punija 2011.10.06. 12:40:55

mi hárman vagyunk a lakcímen nyilvántartva
a fiam nyilván nem tud írni és nem is büntethető tekintve az életkorát

tehát ha hülyeségek vannak írva a kérdőívre, akkor azt vagy én, vagy a feleségem írta, vagy közös produkció volt.
mindketten azt valljuk majd, hogy csak az egyikünk követte el a szabálysértést, viszont nem áruljuk el melyikünk, mivel egymásra nem kötelező terhelő vallomást tenni

ezért a elkövető személye beazonosíthatatlanná válik

mindkettőnket nem ítélhetnek el, mert senkit nem lehet más vétségéért megbüntetni

megússzuk e vajon?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 22:53:42

@derheni punija:

Inkább hivatkozzatok valami alteregóra. Már csak a kamerás felvételek miatt......

menőmano 2011.10.07. 08:27:53

Népszámlálás ide-vagy oda. Nem kell olyan sokat problémázni. Máskor is volt már. Úgyis tudnak minden polgárról mindent. Csak egy kattintás a számitógépen.
Ki kell tölteni az "ívet".
Tetszettek volna másként szavazni.

oszt.kész.kalapkabát.jónapot.
ennyi.
:)))

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.08. 12:22:37

"5.-6. korábbi lakhely: Tattooine, 20.3 végzettség: jedi, 21. beszélt nyelvek: jawa, hutt, 27. foglalkozás: padawan, 30. munkáltató: Luke Skywalker, 31. munkavégzés helye: változó, 32. hogyan jár munkába: más módon, 38. vallás: jedi"

www.facebook.com/jedivallas

hulu 2011.10.08. 19:26:27

Interneten töltöttem volna ki az adatlapot, de nincs azonosítóm, mert nem adtak. A papírt viszont nem töltöm ki, ragaszkodom az elektronikushoz. Össze vissza beszélnek, hogy októberben nyomtatták a lapokat (már 6 éve itt lakunk), nem tudnak azonosítót adni (akkor ki adjon, a szomszéd?).
Ha a feldolgozás is ilyen kezekbe kerül, akkor tényleg nem sok értelme van az egésznek.

Borges 2011.10.09. 17:58:13

A legegyszerűbb egyébként teljesen hamis adatokkal feltölteni az egészet. Aztán ha az embert megpróbálják felelősségre vonni, akkor hivatkozhat arra, hogy A) ha többen laknak egy helyen: NEM ÉN VOLTAM B) ha egyedül lakik: ÉN NEM EZT A KÉRDŐÍVET ADTAM LE
Mivel az adatokat csak statisztikai célokra lehet felhasználni, így ha bizonyítani akarnák a két állítás bármelyikének az ellenkezőjét, az mindenképp törvénysértő lenne, és ebben az esetben pedig ha be is bizonyosodik, hogy valótlant állítunk, az eljárás törvénytelensége miatt, jogszerűen jártunk el. :)

A másik megoldás az, hogy nem tesszük lehetővé a számlálóbiztosnak, hogy elérjen bennünket. Aztán ha ez alapján mégis ránk akarnák húzni a vizes lepedőt, egyszerűen azt kell mondani, hogy "DE IGEN, ÁTADTAM. - jött egy személy ekkor és ekkor és a kezébe átadtam." Mivel a kérdezőbiztosok nem adnak elismervényt, így innen mi csak a vállunkat vonogathatjuk.

Martian (törölt) 2011.10.11. 20:00:23

@Muad\\\'Dib: a fészbukra is fel lehet tenni hamis, félrevezető vagy hiányos adatokat magunkról...

Majdnem szabad 2011.10.15. 23:37:46

Azt hiszem, így is egyszerűen megoldható a kérdés:

Találtam egy borítékot a lakásban. A címzett közeli hozzátartozója vagyok, tehát szabálysértési ügyben nyilván nem kötelező információt szolgáltatnom róla. Hogy én ki vagyok, azt sem tudja senki.

Én pedig ezennel nyilvánossá teszem a bejelentkezéshez szükséges azonosítót és a hozzá tartozó belépési kódot. A címzett megkérdezése nélkül. Ezután bárki hozzáfér, azt tesz vele, amit jónak lát. Felelősségre senki nem vonható érte. Ha van kedvetek hozzá, hozzatok létre benne egy személyi kérdőívet, hadd legyen elegendő adatuk, dolgozhassanak vele kedvükre!
Nem fűzök hozzá túl nagy reményt, hogy ettől majd megtanulják a saját törvényeiket tisztelni ezek a pernahajderek, de talán, ha látják, hogy nem kizárólag birkák lakják ezt az országot, valamit csak alakítanak a stíluson...
Íme az adatok:
azonosító: 134800003130
belépési kód: VjM6-2Cpc

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.29. 11:40:35

1 éve üresen áll a lakásunk, ahonnét családi házba költöztünk. Gondolkoztunk, hogy meghagyjuk, vagy eladjuk. Albérletbe nem adtuk ki, pedig kérték többen is. Postaláda leszerelve, redőnyök lehúzva. Lábtörlő, virág az ablakban nincs és a nemrég cserélt gázórán sincs fogyasztás szinte semmi.

Erre hív a népszámláló, hogy valahogyan meg kellene oldani a népszámlálást, mert az egyik volt szomszédom megadta a telefonszámomat. Erre én mondom: rögzítse az állapotot. Lakás üres, postaláda leszerelve. Ennyi. Neki ez nem volt ennyi, telefonon kérdezget. Mondom én nem emlékszem, nézze meg az önkormányzatnál, vagy bárhol máshol, hiszen a lakás minden adata már az Állam rendelkezésére áll. Akár a közös képviselőt is megkérdezheti. Mivel 10 éven belül épült az épület, sok helyen fellelhetőek a teljesen pontos adatok, rajzok. Ennyiben maradtunk.

Hív megint egy hét múlva. Ugyan azt a mondóka még egyszer, plusz kéri, hogy telefonba diktáljam be, mert akkor mindenki boldog lesz. Az állam is, ő is, meg én is. Erre én. Az engem nem boldogít, hogy az állam béna és nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, mert nem gondolt rá. Oldja meg. Leteszem a telefont. Visszahívás. Nem veszem fel. Erre egy hosszú SMS, valami olyan szöveggel, hogy ő csak egy diáklány és miért szívatom. Erre vissza SMS-esezek neki, hogy ez nem szívatás, hanem az hanem az állam bénasága, amellyel szemben és is nulla toleranciát tanúsítok, ahogyan ő is teszi. (rokkant kártyás 78 éves édesapámtól elvették a kocsija műszakiját a rendőrök és majdnem egy hónapig nem is kapta vissza, mert lejárt az amúgy teljesen fiatal, talán 20-30 ezer kilométert futott Suzuki Ignis műszakija. Ahol elvették tőle onnét 200-mre két vizsga állomás is volt, ahol rögtön levizsgáztatták volna. Ezt sem engedték.

Tehát szépen vissza SMS-ekez a népszámláló csajszinak, hogy olvassa el a blogom egy írását és homályosodjon fel tőle:

Népszámlálás jogszerű elutasítása
vilagnezet.blog.hu/2011/09/27/nepszamlalas_jogszeru_elutasitasa

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.29. 12:21:33

@IGe:
Arról mit tudsz, hogy aki olyan épülő házban lakik, amin még nincs meg a lakhatási, arra is ki kell tölteni?

---

Egy másik eset: Megvette delikvens a telek egy részét, épített rajta. Nem kapott népszámláló boritékot. Jó álampolgárként felkereste az önkormányzatot, ahol azt mondta neki egy illetékes, hogy várjon türelemmel, mert meg fogja kapni. Azóta sem kapta meg.
Egy dolgot nem ért. Elvileg elképzelhető, hogy a címük, mivel egy kvázi új cím, nem szerepel a nyilvántartásban. De akkor hogy jön meg a súlyadó, a szemétdíj, stb....?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.29. 14:29:27

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem érint. A lakásunkra 10 éve a családi házunkra, meg több mint egy éve megvan a használatba vételi engedély.

Az állam balfasz, ha elvárná, hogy egy üres lakásban ott legyünk, vagy oda menjünk. A népszámláló meg meg ne hívogasson, mert telefonon keresztül bárki lehet.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.29. 20:33:23

Tudja-e, hogy a buddhistákat nem temeti el a pap?
2011. október 29., szombat 18:24
|
Nyomoz a rendőrség Sajókazán, mert egy feljelentés szerint nem a romák töltötték ki a népszámlálási kérdőívet: ez magyarázza, hogy a semmiből tíz év alatt 300 buddhista lett a faluban. A romák állítják, nem történt csalás, a buddhista közösséghez tartoznak. A polgármester fenyegetni kezdte őket.

index.hu/belfold/2011/10/29/tudja-e_hogy_a_buddhistakat_nem_temeti_el_a_pap/
"A másik adatkezelési kérdés az, hogy honnan lehet bármiféle információja a jegyzőnek, polgármesternek a friss népszámlálási adatokról. A szenzitív adatokra (ilyen a vallási hovatartozás is) vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban sokan pontosan attól tartottak, hogy illetéktelen kezekbe kerülve azok a válaszadók ellen fordíthatók: ha a helyi közhatalom azt az állampolgárok megfélemlítésére használja, a legrosszabb forgatókönyv igazolódik be."

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.12.19. 14:37:56

Az Alkotmánybíróság 2011. december 19-én meghozott határozata megállapítja, hogy a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi C. törvény (Ehtv.) közjogi érvénytelenség miatt alkotmányellenes, ezért azt megsemmisíti. www.mkab.hu/index.php?id=2011__december_19

IGe§ 2022.10.07. 11:36:04

P-DOX vallás időszámítása szerinti 42 022-ben persze már más a helyzet.

Népszámlálás. Mi a kötelező és mi nem? GDPR szempontból néztük meg
neszeszer.blog.hu/2022/10/06/nepszamlalas_mi_a_kotelezo_es_mi_nem

Pont azért nem megalapozott jogilag, mert nincs mentességi jogkör. Aminek minden ilyen hasonló esetben lennie kell, hiszen még a katonai behívóparancs teljesítése alól, vagy a rendőrség, ügyészség, bíróság előtti vallomás tételnél is van.
süti beállítások módosítása