Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

KSH bejelenti előre a csalást

2011. szeptember 27. - IGe

 

Az RTL híradójában szólalt meg a Központi Statisztika Hivatal szóvivője. A KSH szerint nyilvánvaló, hogy a népszámlálás vallási hovatartozásra adott kérdésnél még sem az egyén érzését, saját bevallását veszik figyelembe, hanem azt saját megítélésük szerint esetleg adattisztításnak vetik alá.

Adattisztítás? Mi ez!? A kozmetikázás más elnevezéssel?  Kiszínezés a megrendelő kérésének megfelelően? Normálisak? Csalás ez világosan és magyarul. Nem kell ezt elmisztifikálni. Tudtuk eddig is, de hogy még előre be is jelentik. - Frankó. - Ez akkora kettős mérce és kettős erkölcs mint az ólajtó, ahogyan a népi bölcsesség tartja. Eddig égen-földön ment a szövegelés politikusoktól és egyes államegyházi személyektől is, hogy mindenkinek az a vallása, aminek vallja és érzi magát.  Vallástudományi  jelzéssel, hogy ez problémás, azzal meg nem törődtek. Amennyiben mégsem az ÉRZÉS számít, akkor meg nem egyéneket kell emiatt zargatni, hanem minden vallás egyháza szépen mutassa be az aláírt tagkönyveket darabszámra.

Az adattisztítással való eltüntetése, eljelenktéktelenítése a Jedi Rendnek már nem fog működni. „A milyen vallási közösséghez, felekezethez tartozónak ÉRZI MAGÁT” kérdésre adott korrekt válasz miatt. Minden jel szerint a kaotikusok minél nagyobbra tupírozhatósága miatt direkt elrontották a kiírást és most az bizony visszaüt. Ilyen a tiszta erő. Visszaszorítja a fény a sötétséget. Tehát bátran vallhatja bárki magát Jedi Rend tagjának. Ez egy nemzetközi vallási közösség,amely már több mint 20 éve létezik. Ausztriában több mint 70 ezer, Nagy-Británniában Több, mint 300 ezer tagunk van.

Jelzem mi tisztában vagyunk az "adattisztítás" fogalmával, ami igen sok mindent fed le. Vannak köztünk statisztikai szakemberek is. A KSH szóvivője nincs tisztában szakmája alapkövetelményeivel, hogy közérthetően és félre nem érthetően és egyértelműen nyilatkozzon a televíziós csatornának.

Az internetes "népvallatásnál" az index.hu tényfeltáró cikke szerint, egy listából kell választani vallást és nem lehet mást beírni. Ez durva törvénysértés, ami miatt mindenkinek, akinek a világnézete, vallása, felekezete nincs a listán, jogába áll bojkottálni a népszámlálást. Hiszen így már a 2001-es népszámlálás után a 2011-es népszámlálás vallási hovatartozás része is egyértelmű csalás, és alapvető emberi jogokat sért.

Beírtam a KSH facebook oldalára és hivatalos e-mailt is küldtem: 15.000 ember nevében kérjük a Jedi Rend felvételét az elektronikus "népvallatás" vallási hovatartozási kérdésére adható és választható listájára. Kérésünk elutasítása és annak következménye nem a mi hírnevünket fogja rombolni. Sőt valószínű, hogy ettől rögtön megtízszereződik a támogatóink száma.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr863261467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszámláltattunk. 2011.10.03. 11:33:12

Begyűrűzni látszik kis hazánkba is digitális kor, a 17. népszámlálást (remélem jól emlékszem a sorszámra) már elektronikusan is lehet teljesíteni, jómagam ezt is cselekedtem. A népszámlálás jó dolog, fontos dolog, és mégis a legtöbb ember rühelli. Szám...

Trackback: A Magyar Jedi Rend Sajtóközleménye 2011.10.02. 15:12:05

 -véglegesítés előtti változat - A Magyar Jedi Rend, Jedi Tanácsa tiltakozik az ellen, hogy a KSH a 2011-es Népszámlálás online kérdőívében nem ad lehetőséget a szabad vallás kinyilvánítására azzal, hogy az ide kapcsolódó kérdés válaszadás...

Trackback: Polüphémosz nyája és a népszámlálás 2011.10.02. 11:08:15

A soros elnökség után újabb ritkán visszatérő esemény lebonyolítására kényszerül szeretett kormányunk, dübörög is a népszámlálás-láz, mert ezen múlik minden. „A pontos adatok ismeretében megalapozottan lehet a gazdasági, az egészségügyi, az oktat...

Trackback: Katkó-e vagy? 2011.10.01. 13:22:23

„Népszámláláskor valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk!” Ez a felhívás olvasható azokon a szórólapokon, amiket a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az ország összes postaládájába eljuttat. Ezzel ismét bebizonyosodott, hogy izgalmas hely ez a Magyaror...

Trackback: Számlálj Fasszal - 2011 2011.09.28. 16:38:51

Ha véleményedet a népszámlálási kérdőíven kívánod kifejezni...  ... az emailcímünk még mindig él!

Trackback: Lázár: a példakép 2011.09.28. 14:19:24

A minden magyarokat kétharmaddal képviselők közül, hozzám Lázár János üstökös-arca áll a legközelebb. Kiemelkedően intelligens, tudatos, kockázatvállaló és ravasz. Vállalkozik, politizál, tőzsdézik, tekintélyes vagyona és többszáz hektár földje van. Já...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.27. 23:35:32

Több mint tízezren vallhatják magukat jedi vallásúnak Magyarországon a népszámlálási kérdőíveken. Az egyik közösségi oldalon ugyanis már ennyien csatlakoztak az erre buzdító csoporthoz.

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/142283

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 07:46:34

Az adattisztítás nem azt jelenti, hogy hamisítás.

Hanem azt, hogy ugyanazt a vallást különböző emberek más szóval is megnevezhetnek, emiatt ezeket egyesítik majd a statisztikusok.

Csak egy példa: "ortodox", "keleti ortodox", "görögkeleti", "görög-keleti" és "pravoszláv" - ez mégsem 5 vallás, hanem ugyanaz, csak más néven.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.28. 09:20:16

@max val, a bircaman:

Az adattisztítás egy összetette tevékenység és bizony az is belefér, hogy bizonyos adatokat semmisnek nyilvánítanak, vagy oda sorolják, ahova nem való.

Ha csak az lenne, amit te írsz, akkor azt úgy is fogalmazták volna meg.

macmester 2011.09.28. 09:28:33

@max val, a bircaman:

ez így rendben is lenne, kérdés fognak-e mást is gyomlálni...
milyen elvek mentén, mi alapján, ez mennyire lesz átlátható, ellenőrizhető...

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 10:12:11

@IGe:

Milyen adatokat nyilvánítanak majd semmisnek? S mi a fenének csinálná ezt bárki is?

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 10:13:33

@macmester:

Ebben a munkában több ezer ember vesz részt, még az adatok feldolgozásában is minimum több száz. Ugye nem gondolod, hogy ennyi emberrel titkos összeesküvést lehet folytatni?

Állítsuk meg a ......... 2011.09.28. 10:42:55

Azért érdekes, hogy már több helyről jelezték az ismerőseim, hogy a kérdezőbiztosok elvakult fidesz tagok.
A tegnapi posztból meg kiderül, hogy a biztos egyből jelenti az illetőt a KSH felé, ha az nem szolgáltat adatokat.
Már csak a fekete autó hiányzik a körből.
Holnaptól lehet, hogy Jedi leszek.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.28. 12:43:25

Tisztelt RTL Klub!

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/142283

„Több mint tízezren vallhatják magukat jedi vallásúnak Magyarországon a népszámlálási kérdőíveken. Az egyik közösségi oldalon ugyanis már ennyien csatlakoztak az erre buzdító csoporthoz.”

Adásukban a KSH szóvivője önellentmondóan nyilatkozott. Ezért erre a Jedi Rendnek hivatalosan is reagálnia szükséges.

Az adattisztítással való eltüntetése, eljelenktéktelenítése a Jedi Rendnek már nem fog működni. „A milyen vallási közösséghez, felekezethez tartozónak ÉRZI MAGÁT” kérdésre adott korrekt válasz miatt. A katolikusok minél nagyobbra tupírozhatósága miatt direkt elrontották a kiírást, és most az bizony visszaüt. Ilyen a tiszta erő. Visszaszorítja a fény a sötétséget. Tehát bátran vallhatja bárki magát Jedi Rend tagjának. Ez egy nemzetközi vallási közösség, amely már több mint 20 éve létezik. Ausztriában több mint 70 ezer, Nagy-Británniában Több, mint 300 ezer tagunk van.

Bővebben itt:

vilagnezet.blog.hu/2011/09/27/ksh_bejelenti_elore_a_csalast

és itt

vilagnezet.blog.hu/2011/09/24/nepszamlalas_2011_magyarorszag

Üdvözlettel:
Iván Gábor elemér, azaz IGe
Jedi Rend

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 13:09:49

@pcr:

Én meg ismerek garantáltan fideszutáló kérdezőbiztost is.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 13:11:59

@IGe:

A Jedi Rendnek is érdeke az adattisztítás. Pl. lehet, hogy egyik hívetek dzsedinak, a másik dzsedájnak mondja magát. Valaki Jedi Vallást mond, más Jedi Rendet, megint más Jedi Egyházat. Pedig ez ugyanaz a vallás

Állítsuk meg a ......... 2011.09.28. 13:19:47

Ha valaki tudja, közölje velem kérem szépen azt, hogy milyen körből lehetett jelentkezni kérdezőbiztosnak?
Hogyan lehet az, hogy az önkormányzati osztályvezető munkaidejében kérdezőbiztos is?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.28. 13:40:34

@pcr: Érdekes módon, ahogyan a postaládákba is a Katolikus egyház szórólapjával együtt érkezik a kérdőív, ez a "munkalehetőség" is pont az ő honlapjukon lett meghirdetve elsők közt.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Népszámlálás 2011 – Jelentkezés számlálóbiztosnak
2011. augusztus 4., csütörtök 14:44

uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1652

Állítsuk meg a ......... 2011.09.28. 13:43:40

@IGe:
Ezt a honlapot pont nem szoktam olvasgatni:)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.28. 13:49:54

Jelzem mi tisztában vagyunk az "adattisztítás" fogalmával, ami igen sok mindent fed le. Vannak köztünk statisztikai szakemberek is. A KSH szóvivője nincs tisztában szakmája alapkövetelményeivel, hogy közérthetően és félre nem érthetően és egyértelműen nyilatkozzon a televíziós csatornának.

pizsama 2011.09.28. 20:40:18

Ha azt írom be, hogy "kattolikuss" vagyok, akkor mit fog csinálni a KSH?
1. katolikusnak számol, feltételezve, hogy egy diszgráfiással van dolguk
2. nem veszi figyelembe, mondván biztos viccből írtam be, mint mások a jedit
3. feltételezik, hogy létezik valahol egy kicsi, alig ismert vallási csoportosulás, ami valóban így nevezi magát, ezért elfogadja, és szerepelni fog a statisztikában, hogy 5 magyar állampolgár kattolikuss-nak ÉRZI magát

Hmm?

aranyláz 2011.09.28. 22:38:43

@IGe: Bocs, nem "együtt" érkezik, ugyanis a szórólapot a Magyar Posta, és magánvállalkozók is kézbesítik.

pizsama 2011.09.28. 22:43:48

@max val, a bircaman:
és ha csak azt írom be, hogy "kuss"? :D

huncut_kata 2011.09.29. 02:15:05

@IGe: ez a "munkalehetőség" is pont az ő honlapjukon lett meghirdetve elsők közt.

ez tévedés, helyi szinten az önkormányzatok bonyolítják a dolgot, és náluk június közepén jelent meg a felhívás a kérdezőbiztosságra (honlapon, helyi újságban, stb)

Dr Keynes 2011.09.29. 06:17:59

Az adattisztítás nem csalás. Egyértelműen ezt mondta a KSH-s is, kár hogy az értelmezés problémát okoz.
Az adattisztítás az a folyamat, amikor azokat az adatokat, amelyek az adatfeldolgozás szempontjából értékelhetetlenek (333 éves válaszadó, a kutya nevében kitöltött egész kérdőív) kihagyják a feldolgozásból. Ami teljesen hülyeség, csak azt nem veszik figyelembe: ahogy el is hangzott, valószínű a jedik külön csoportba kerülnek, és feldolgozzák a válaszokat.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 08:39:13

Népszámlálás jogszerű elutasítása
2011.09.27. 09:44 IGe

Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.29. 08:53:55

@pizsama:

Elgondolkodnak minek a rövidítése, majd pedig beírják hogy kuss vallású vagy.

huncut_kata 2011.09.29. 09:59:15

@IGe:
nagyon bátor vagy, még jó hogy a statisztika ismeri a hibaszázalék fogalmát, na az leszel te :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 10:28:39

@huncut_kata:

Tévedsz. Teljesen más leszek.:-) Majd meglátod.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.29. 15:18:48

@IGe:
Én is eljátszottam a gondolattal, hogy nem töltöm ki a kérdőívet.
Csa k attól tartok, hogy ezek a szemetek az egész családra kivetik a legmagasabb összegű büntetést.
Egyébként nem értem, hogy a jegyző mi alapján ítéli meg, hogy én most ötezer, vagy ötvenezerrel jövök orbánnak.
Miért bűn ez?

Kush vallás létezett egykor,
a Kushita Királyságban.
Az egyiptomi fáraók még ismerték a kush földjét.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.29. 15:26:38

A kérdőív egyébként hibás.
Az egyik ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet, hogy szakmai felsőfokú képesítés csak az 1998 után szerzett bizonyítványokat fogadják el.
Ez nem egyenlő a diplomával.
A mérlegképes könyvelői tanfolyam is egy ilyen képzés.
Tehát aki 1997-ben szerezte a bizonyítványát, azt már a KSH nem ismeri el akkreditált képzésben résztvevőnek, holott a közszféra bértáblázata a ismereteim szerint elismeri az ilyen képzéseket.
Régen állítólag a cégek főkönyvelőinek 80%-a ilyen képesítéssel rendelkezett.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 21:45:37

Hibás kérdés a népszámlálási kérdőívben?
MTI - SZEGEDma
2011. szeptember 9., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Máté-Tóth András valláskutató szerint a 2011-es népszámlálási kérdőívben hibásan szerepel a vallási hovatartozás kérdése, a válaszok emiatt nem lesznek alkalmasak sem a 2001-es népszámlálás eredményeivel, sem nemzetközi eredményekkel való összevetésre, még kevésbé későbbi kormányzati stratégiák és döntések megalapozására.

A Szegedi Tudományegyetem vallástudományi tanszékét vezető professzor az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írja: a kérdőívben szereplő Mely vallási közösséghez, felekezethez tartozónak érzi magát? fordulat nem népszámlálási, hanem valláskutatási kérdés.

A népszámlálás célja a lakosság alapadatainak rögzítése, vallási tekintetben az egyházak tagságára vonatkozó teljes mintavételre alapozott adatok gyűjtése. A vallási közösséghez tartozás érzése és a formális odatartozás között jelentős különbség van. Ez a különbség nagyobb a hagyományos nagy egyházak esetében, és kisebb a kisebb és újabb vallási közösségek esetében – hívja fel a figyelmet.

A 2001-es kérdőívben – amely a válaszadó vallását, hitfelekezetét tudakolta – a népszámlálás magyarországi hagyományainak megfelelően tették fel a kérdést. A 2011-es kérdőív eltérő megfogalmazása nem teszi lehetővé a nyert adatok összehasonlítását.

A 2011-es kérdőív kérdése és válaszalternatívái következetlenek. A fő kérdés “érzi magát” fordulatot tartalmaz, a tagadó válaszalternatíva elhagyja az érzést, és a “nem tartozik” fordulatot alkalmazza.

Az idei kérdőív a 2001-eshez képest kiegészül az “ateista” válaszlehetőséggel, amely filozófiai és hitvallási kérdés, egyáltalán nem illik a vallási intézményhez való tartozás kérdéskörének logikájába.

A professzor szerint alapvető kérdőív-szerkesztési törvény, hogy egy modulon belül az adott minta véleményét teljesen lefedő alternatív válaszok kínálhatók csak fel. A válaszok megoszlása csak így képezheti le a megkérdezettek véleménymegoszlását, átfedések nélkül. Márpedig a felekezethez tartozás érzése és az ateista hitvallás egyszerre is jellemezheti a megkérdezettek egy részét, sőt például a buddhista vallás hívei a legtöbb esetben ateistának vallják magukat.

Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a nagy szakmai tekintélyű Központi Statisztikai Hivatal egy ilyen rendkívül lényeges adatgyűjtés alkalmával, mint ami a tízesztendőnként megismételt népszámlálás, a vallási hovatartozásra vonatkozóan – semmibe véve a szakmai előkészítés során megfogalmazott javaslatokat – ilyen következetlen és hibás kérdést tesz fel – hangsúlyozza Máté-Tóth András.

A népszámlálás vallási adatainak használhatósága és megbízhatósága érdekében a kérdőív azonnali módosításra szorul, vagy a kérdezőbiztosok felkészítésénél kell figyelembe venni a felvetett problémákat – közölte az egyetemi tanár.

A professzor szerint a kérdőíven a Mely egyháznak, felekezetnek (vagy más vallási közösségnek) tagja? kérdésnek kellene szerepelnie, amelyre az egyház megnevezésével, illetve az egyik egyháznak, felekezetnek (vagy más vallási közösségnek) sem tagja fordulattal felelhetnének az emberek, vagy megtagadhatnák a válaszadást.

Az MTI megkeresésére a Központi Statisztikai Hivatal későbbre ígért reagálást.

szegedma.hu/hir/szeged/2011/09/hibas-kerdes-a-nepszamlalasi-kerdoivben.html

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 22:15:59

www.facebook.com/video/video.php?v=244960298883797

és itt van teljes HD felbontásban is: http://www.vimeo.com/29796425"

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.30. 21:57:39

Valódi IGeposted toNépszámlálás Ksh

Kénytelenek leszünk panasszal és feljelentéssel élni, ha a KSH sürgősen nem intézkedik. Már a sokadik tagunk jelezte, hogy a számlálóbiztosok az előzetes beszélgetéskor úgy nyilatkoztak, hogy a Jedi Rend vallási megjelölést nem akarják beírni, vagy arra hivatkoznak, hogy azt téves kitöltésnek kell majd venniük.

Zoltan Horvath A KSH szóvívője azt mondta, hogy be lehet írni a Jedi Rend vallási megjegyzést és az " egyéb vallások" között fog szerepelni. Nos Valódi IGe ezt akartad elérni, hogy bekerülj az egyebek közé? Gratulálok. Szerintem az ilyen értelmetlen, gyerekes, szánalmasan primitív ellenkampánynak semmi értelme. Gondolom minden összeírásnál volt ilyen felkapott hülyeség. Erre mondják azt, hogy egy hülye százat csinál.

Valódi IGe Majd jogi orvoslattal élünk, ha az egyéb besorolást indokolatlannak tartjuk. Úgy néz ki, hogy az. Továbbá szerintem a katolikusság primitív és barbár vallás. Előírás a katolikusoknak hinni a Sátán létezésében. Tehát valójában kik is a sátánisták? Ja meg egy feltámadt halottnak a legtöbb helyen zombi a neve. Tehát felfoghatjuk, hogy a katolikus vallás egy sátánista és zombiimádó vallás. -Ja a valóság a legszórakoztatóbb.
süti beállítások módosítása