Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Abortusz tiltás biznisz

2012. június 13. - IGe

A hagyományos abortusz és az abortusztabletta használatának tiltása bizony biznisz. Egy ilyen döntés kierőszakolása mögött senki se higgye, hogy van bármiféle etika. Pénz és hatalomvágy van csak. Fel is vázolom a logikáját: Amennyiben sikerül elérni, hogy az abortuszt betiltják, ennek egyik következménye, hogy lesz egy rakás állami pénzen fenntartott szociális gyerekotthon. Amit persze egyes államilag favorizált bizniszegyházak akarnak majd üzemeltetni dupla kvótapénzért. Ezen egyházak egyházi emberutánpótlás problémája is megszűnne, hiszen lenne bőven lelkileg sérült ember, akit befoghatnának rá. Meg ott nyugodtan nyomhatnák a judeo-keresztény dogmákkal az agymosást. Továbbá arról se feledkezzünk meg, hogy a gyerekeket mindig is "szerették" a papok és lelkészek. Persze nem mindig természetes szeretettel.

papveszély tábla maga.jpg

Az örökbefogadás mantrázása megint csak parasztvakítás. Az emberek nem szeretnek olyan gyerekeket örökbe fogadni  akiknek bizonytalan a szülői eredete, örökölt hajlamai. Tömegesen évi 30-50 ezret meg pláne nem.  Meg ennyi gyereket képtelenség is lenne örökbefogadással elhelyezni. Kevesebb sem ment soha.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr544586298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dBLOOD 2012.12.19. 15:02:54

Egy értelmű, az egyház mindig is a hatalom (elnyomás) cinkosa és haszonélvezője volt. A középkorban a királyok és egyéb uralkodók cinkosa, ma a a kapitalizmusban a pénzemberek cinkosa. A cölibátust (katolikus egyház) is pénzügyi okokból találták ki, nehogy a papok családja széthordja az egyház tulajdonát.

Simabor 2012.12.26. 00:44:18

Csak egy apró felvetés.
"Amennyiben sikerül elérni, hogy az abortuszt betiltják,..."
Tudod, hogy lehetne a legegyszerűbben elejét venni ennek? Felvázolom a logikát. (kéretik véleményed leírni ezen logikáról kedves IGe)
"A lényeg, hogy a káposzta is elfogyjon, és a kecske is megdögöljön."
Na már most az abortuszt is betilthatják és mégse lenne az a következménye amit leírtál ("... ennek egyik következménye, hogy lesz egy rakás állami pénzen fenntartott szociális gyerekotthon.")

Szerintem ezt úgy lehetne elérni, ha nem lenne abortusz, ha nem mennének abortuszra, DE azért nem mennének mert nem lenne miért menniük (szerintem az abortusz betiltásával ezt akarják elérni)
Hogy ne felelőtlenül az élvezeteket hajtsák csak az emberek, mondván, hogy "óóó, úgysincs baj, majd max...." Hogy tudatosuljon mindenkiben, hogy a tettünknek következménye van.

Ha nem csak szexelnének az emberek (pusztán azért mert jó) hanem tudatosan csinálnák... ha nem úgy, csinálják, hogy "ha mégis gyerek lenne, majd max. abortusz és "minden rendben""
Akkor abortusz se lenne és sok gyerekotthon se kéne...
De ha rosszul gondolom, várom véleményed, hogy miért rossz a gondolatmenet?

@dBLOOD: ujjal mutogatni mindig egyszerű... de tény, igazad van, a cölibátust ezért találták ki. De ha annyira nem tetszik ne menj papnak. Ha valakinek ez nem tetszik ne menjen papnak. Nem értem mit vagy ezen úgy felháborodva...
süti beállítások módosítása