Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Eldobható mono- Ateizmus

2022. július 09. - IGe

ateizmus_kukaba.jpg

Elkezdtem összeírni, hogy melyek azok a filozófiai, ideológiai eszmék, amellyel az ateizmus kiváltható és az így lényegében eldobható: Brights mozgalom, naturalizmus, racionalizmus, empirizmus, objektivizmus, scientizmus, szkepticizmus, materalizmus, anti-teizmus, poliateizmus, önálló gondolkozás ...

Oka nem csak Occam borotvájának a logikai elve, hanem az is hogy az ateizmus egy áltudományos eszme. Egyértelműen és bizonyítottan az ateizmus nem tudományos világnézet.

Az ateizmus éppen olyan bugyuta dogma, mint bármely monoteizmus, azaz egyistenhit. Eleve TÉNY, hogy sok Isten volt és van is ... tehát az értelmesebb istentagadó ... akkor már poli-ateista, vagy summa-ateista. Sok vicces kijózanító mémkép készíthető a témában.

Gondolkoztam e helyett az Ateista Isteni Téveszme  címen is, de az olyan hatásvadász és pszichovirulógiailag (memetika tudományos része) fertőzöttségemről árulkodó és arra utaló jel lenne.  Mivel nem vagyok látens Jahvehívő, mint Dawkins. St Hawking és  sok ateista ... kihagytam ezt az elcsépelt mém szót. 

Erős érdekeket sért ennek a tudásnak az átadása is. Hasonlóan mint ez a volt topiktéma:  Érvelési Gondolkozási Hibák

Legegyszerűbben és tömören így is össze lehet foglalni:

Nyugodtan ki lehet az is jelenteni, hiszen bizonyítható is és bizonyítva is van, hogy az ateizmus sem más lényegében mint egy emberi mentális zavar. Logikusnak, tudományosnak próbálja az eszme állítani magát a képviselői által, holott valóságban nem az. Már azt a tudományos tényt sem képesek elfogadni és helyesen belevinni a sajátságos tagadva hívésükbe, hogy az emberiség nagyon sok Istent teremtett, tehát nagyon sok Isten van. - Miért? Mert akkor már poliateisták lennének és nem ateisták.

altudomany_ateizmus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr7317878243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása