Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Richard Dawkins az ateisták pápája

2012. október 17. - IGe

Isten egyértelműen kívül fekszik a tudomány hatókörén? Nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni? Gondolkozzunk csak!

dawkins_papa_1350291710.jpg_400x284

Dawkins az ateisták pápája eljutott valameddig "Isten" tudományos definíciójának meghatározásában, de aztán meg is torpant. Azt már nem ismerte fel, hogy ez a mém az ateistákat is megfertőzi és azt sem, hogy gyógyítani is lehet. Gyógyító vakcina gondolatvírusok segítségével.

Richard Dawkins Az önző gén című könyvében szerepel: "Isten létezik, ha másképp nem is, olyan mém formájában, amelynek az emberi kultúra kínálta környezetben nagy túlélési értéke vagy fertőzőképessége van."

Tehát egy ateista leírta, hogy Isten létezik. Az a helyzet, hogy igaza is van, csak nem ment tovább a gondolkodásban.

ige_dawkins_mem.jpg

ige_dawkins_mem_angol.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr564854550

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Böske, Maris és a sárga csekk 2012.10.18. 08:29:28

MARIS (belép a fodrászszalonba) Szép napot mindenkinek! Hallottátok a Posta új tervét? ANNA (félvállról, miközben vágja József haját) A lenyúlósát? MARIS (leül) Nem azt! Jövőre csekkautomatákat állít be a Posta. ANNA (felnéz Marisra a tükörben) Ami ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2013.02.22. 23:04:28

nem kellene dawkins piszkálni. jelenleg ő az egyik legfontosabb - és vitathatatlanul rendkívűl intelligens - személy aki magát felvállalva, nyiltan kiáll nézetei mellet miközben a földön jelenleg összesen 1 milliárd kereszténny és 1 milliárd muszlim fikázza és gyűlöli hörögve.

egy rendkívűl intelligens ember, egy rendkívűl sötét korban, rendkívűl fontos dolgokért áll ki.

ha nem is tökéletes talán, amit csinál, azért így fikázni alattomos és tudatlan dolog.

Koós István 2013.02.27. 11:02:21

Dawkins nem írta, hogy Isten létezik. Nem értem, hogy lehet ezt az ostobaságot kiolvasni ebből a mondatból. A mondat azt mondja, hogy Isten egy mém. A mém egy gondolat, egy kulturális kód, a kultúra alapegysége. A kultúra ilyen mémekből áll, gondolatokból, amik terjednek a kultúrák, hagyományok, eszmerendszerek között. Vagyis Dawkins azt mondta, hogy Isten egy gondolat. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy Hófehérke létezik, igaz, csak a mesekönyvekben és az emberek képzeletében, és ebből valaki azt olvasná ki, hogy én azt állítottam, hogy Hófehérke valóban létezik.

Koós István 2013.02.27. 11:18:11

Itt mintha Szent Anzelmus istenérvének az újrafogalmazása jelenne meg. Anzelmus kissé bonyolultabban és nyakatekerten ugyan, de lényegében azt mondja, hogy ha Isten az elménkben létezik, akkor a valóságban is létezik. Ha Isten mémként létezik, akkor nem-mémként, vagyis valóságként is létezik. Ezzel az erővel viszont Csipkerózsika meg Drakula is létezik.
süti beállítások módosítása