Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

LaposFöld-díj, kontra Szkeptikusok Társasága

2023. április 23. - IGe

42 023 március közepe táján (P-Dox Semmiben Sem Hívők vallás időszámítása szerint +40 ezer év a mostani még hivatalos Eu-hoz ) igen nagy intenzitással megkutattam a laposföldes fura és elsőre mazohista feltűnési mániának tűnő jelenséget és az azt cikizőket, tehát a szatíra ('szadista') csoportot, hogy van-e jelentős különbség köztük, vagy memetikailag és pszichovirulógiailag azonos esetek. A lényeg, nincs túl nagy különbség az üldözési és az üldözhetnéki mániások közt. Vicces, de ez sajnos a valóság: Nos a laposföldeseket cikizők úgy néz ki csoportszinten lapos Nap és Föld-pályások. Támadják és lényegében tagadják is azt, hogy ez a valóságban egy sokkal összetettebb mozgás. Erősen ragaszkodnak a lapos ellipszis pályához. Így ők valójában nem mások mint "Két Dimenziós a Világ, az Ellipszis Alakú Pályában Hívő szekta" tagjai. Rájuk sem érdemes sem figyelmet, sem időt pazarolni senkinek sem.

Különben is a lelaposföldezés ma már csak egy ahhoz hasonló általános szitokszó, ami egykoron a lepogányozás, leeretnekezés, vagy a leparasztozás volt. Legújabb "divat", a le-trollozás és le-nárciszozás.

laposfoldesek_2_1.JPG

Ez volt tehát a csali témám a kutatásom elindításához nálunk, a fenti képpel együtt, amire rá is haraptak: "Szomorú, hogy jellemzően az iskolákban a lapos Nap és Föld-pályát tanítják. Ami egy ULTRA LAPOS síkon van csak és ellipszis jellegű. Nos nem olyan a valóságban, hibásan pontatlan. Örvénylő enyhén görbült dugóhúzószerű ez a pálya. Lásd az alábbi szemléltető grafikákon. - A témában kérem a csillagászokkal és az asztrofizikusokkal vitázni! Aki úgy gondolja, hogy nincs igazuk. Főként azért a Napot és a Földet kellene meggyőzni, hogy ne úgy mozogjon az Űrben, ahogyan mozog."

Több száz komment volt alatta, amit mára mint a 'bűnözők' a lebukásuk nyomait eltüntettek. Viszont felbolydult a megpiszkált darázsfészek. Inercia rendszerekre, meg minden más posztmodern halandzsára hivatkoztak. Meg arra, hogy ezt nem érthetik meg a 11-16 éves gyerekek még, azért kell a lapos-pályát tanítani, meg csak azt lehet kiszámítani. Magam meg.... minek ezt számítani. Pláne , ha nem is igaz a számítás, hanem hamis,  hiszen az űrben a Föld nem tér vissza ugyan oda.  Egy képet és egy szemléltető videót, vagy két ilyen videót,  vagy még egy hasonló  videót simán meg tudnak nézni a gyerekeknek és megértik. Megérteni kell és nem számolni tudni. Saját leányunkon is teszteltem és megértette, sőt nagyon tetszett neki. 

Csillagászok sem számolnak ma már semmit sem kézzel, papíron és kockás füzetben. Számítógépek végzik. Mert túl bonyolultak. Azt meg már MARVEL filmstúdió is ipari méretekben megoldotta, hogy 3D-és alakzatokat miként lehet számítógéppel animálni. Tehát megvan mögötte a matematika is. Azt viszont felesleges tudni általánosságban. 

A tanulság??? Egy nyilvánvaló hülyeség tagadására semmi értelme csoportokat, mozgalmakat összerettyinteni, mert az sem lesz különb, mint egy hülyeség. Lásd az ateistákat is ebben a kérdéskörben. Vagy akár a Sz.eptikus Társaságot, akik még 'díjat' is adnak ki ilyen bugyuta névvel. 

Sz.eptikus Társaság!? A Tényeket Tisztelők Társasága (1992-2006) utáni és abból kivált és átalakult (harcos mono-ateistákkal alapított) Szkeptikus Társaság egyébként ironikus megítélésem szerint, lényegét tekintve nem más, mint egy szakértői álca nevezetű érvelési hiba. Persze néhány területen valóban tudományosak, ami persze nem elégséges. Ami csak részben tudomány, na az még éppen az áltudomány meghatározása. Csak az a tudomány, ahol a tudományos elvek és módszertan maradéktalanul van betartva. Tehát simán kiérdemelték már, nem a LaposFöld, hanem inkább a LaposNap díjat. Persze elnevezésileg és szakmailag jogosabb lenne ennél nekik a Gerenda-díj, amit ugye nem látnak a saját szemeikben. Egy dologra hasznosak lehetnek viszont:  bemelegítő edzésnek valami komolyabb dolog publikálása előtt. 

korunk_szelhamosai_weizsaecker.jpg

Azt legalább illene tudniuk, hogy a szavazás, amellyel például dönteni szoktak,  gerilla-marketinges díjaik tekintetében is, nem egy tudományos eljárás, sőt annak nagyon is az ellentéte. Egy igen súlyos érvelési hiba, közvélekedésre való hivatkozás

A Tényeket Tisztelők Társaságát nagyon jól ismertem, még az elmúlt évezredben részt vettem kábé féltucatnyi éves találkozójukon is. Sőt Bencze Gyula fizikussal, aki az egésznek a szülőatyja, ötletgazdája és indikátora volt igen jó kapcsolatban voltam. Eleve ő ajánlotta akkor, hogy dolgozzak és írjak együtt Hraskó Gáborral az egely-kerékről, végezzük együtt annak a leleplezését. Ami nem történt meg, mert én Hraskó Gábornak túl szkeptikus voltam, ő meg nekem túl áltudományos. Így az adott problémakört egyedül oldottam meg. Később próbált ugyan beszervezni és személyesen győzködve az új társaságba, de nemet mondtam rá. 

Ja a magyar Nyilvános WiCipédián, amely valójában hasonló tudományos álca, így egy idő után kiismertem és  nagyon erős kollektív-mentális emléket hagyva magam után, leléptem onnét, nem csak a Tudomány, de a Szkeptikus Társaság szócikket is jómagam indította. 

A részben memetikai és humánetológiai ( Csányi Vilmostól lestem el a fogásait) kutatásaim alapján egyértelmű, hogy a laposföldes szatíra csoport és a sz.eptikus társaság agymosottabb tagjai erős átfedésben és szimbiózisban vannak egymással. Közösen terjesztik és népszerűsítik ezt a bugyuta szitokszó mémet. Írhatnék erről bővebben is, a netről, facebookról egymást kigolyózó banda-taktikáikról is, de az már erősen pszichiátria hatásterülete és nem az enyém. 

lapos_foldpalya_2.jpg

Érdekes módon a pszichológusok és a pszichiáterek sem racionális érveléssel, vagy gúnyolódással kezelik a kényszer-képzetes mentális betegeket. Egyik sem gyógyító hatású ugyan is. Viszont akik még is ezt teszik, nos azokkal van inkább a gond és fanatikusak. Annak minden veszélyforrásával együtt. - Nekem van rá egy függetlenül és önállóan kidolgozott, tesztelt és működő módszertanom, amit "Gyógyító Vakcina GondolatVírus" -nak, vagy vakcina pszichovírusnak nevezek. A memetikai lexikon szerint meg "immun-mém". A lényege megtervezett még nagyobb, lebutított marhaság, ami immunizáló hatású. 

"Az irracionalizmus képzeletbeli világokat teremt, amelyeket téveszmék és konspirációs elméletek uralnak. Ezzel szemben a racionális gondolkodás a tények tiszteletén és a logikus érvelésen alapul. Az irracionalitás primitív ösztönöket szít, szemben az értelemmel, amely képes a problémák felfogására és megoldására, legyen az tudományos, társadalmi, erkölcsi vagy magánéleti. A tudomány lényegében rendszerbe szedett racionalizmus. "  Boldogkői Zsolt idézetek 

 Amit ő maga sem tud betartani a pszichovirusokkal fertőzött, például az ateizmusa ideológiai területein. Saját bevallása szerint " zombi ". Meg is magyarázza miért:

 "Az emberi elme (...) fontos kérdésekben ragaszkodik az álláspontjához, még akkor is, ha az ellentmondó tények kiszúrják a szemét." 

"A gondolatok fertőzőek, nagy többségük ugyanis nem saját eredetű, hanem átvesszük azokat másoktól, ám ennek nem vagyunk tudatában. Azt hisszük, mi magunk jutottunk racionális mérlegelés útján egy adott véleményre, de igazából az ember genetikailag huzalozott követőmagatartásának "áldozatai" lettünk." 

 

boldogkoi_idezetek.JPG

 

Bagdy Emőke 'gondolatbűnözésbe esett' pszichológus eme videóját aki nézi, már két és fél percnél leszűrheti, hogy  a videóban nem tudja magát egyértelműen kifejezni, de amit mondani és közölni akar, tudományosan tényszerű ma már. A materializmus kizárólagossága megbukott a tömeggel nem rendelkező elemi részecskék felfedezésével. Meg így jár, pellengére teszik,  aki megpiszkálja a sz.eptikusok fő szentjének, James Randi illuzionista bűvésznek az emlékét, aki ugye nemileg másként gondolkodó, gender-hitű  volt. A "gender tagadás" meg ugye egy főbenjáró bűn, akárcsak az eretnekség. Örüljön Emőke, hogy ennyivel megúszta, mert régebben lehetett volna ebből boszorkányvád és máglyahalál is. 

Nos magam is eretnek valék.; A MonoŐsRobbanás, Kurt Gödel tételei és istenérve az már smafu? Azok is szép kis áltudományos elméletek, "konteók", "fake news"-ek ám, ... de minimum a logikus, tudományos és kritikus gondoldás száműzése jó messzire.

A sokkal trükkösebb áltudományokat meg mi hitelesíti??? Mint a Teológia, Politika, Jog egészét, továbbá az asztrofizika, filozófia, matematika jelentős részét ... mi is? Egyetemi diplomák és tudományos díjak????  dr. Dr. PhD, docens, prof., jelmezruhák,  MTA akadémikusság stb... Az ellen kellene küzdeni elsődlegesen. A lapos-földesek és lapos Nap és Föld-pályások csak kishalak. Meg elterelés a főkolomposokról.

Ez a fura-díj meg a  Monty Python csoport gyalog galopp filmjébe illene be, a Banán Alakú Föld elmélet mellé:

Gyalog galopp - Bámulatos hol tart már a tudomány - YouTube

A Lapos Univerzum elméletet már megemlíteni sem akartam. Mert fárasztó és röhejes ez a díj már így is. A szak-tudósok többsége szerint az Univerzum úgy tudom LAPOS.!? Lapos mint egy gyémántszemcsés várókorong:

lapos_univerzum_model.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr5518108578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.04.24. 11:29:25

V.CS:
"Az idei laposföld díjat látva én azért kicsit szomorú vagyok. Mert lehet itt szemlesütni, vagy félrefordítani a fejünket amíg a kedélyek le nem csillapodnak, de ugye azért nyilvánvaló mindenkinek, hogy ez a döntés messze nem “tudományos” alapon született. Ugye azért látjuk, hogy ezzel a döntéssel ez a társaság hogyan csusszant bele finoman a woke csillámpóni ánuszába."

www.facebook.com/groups/szkeptikus.tarsasag/posts/10159779827293192/

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.04.25. 10:02:08

Tényfeltáró és humoros írásunkkal mi is kiállunk, amit a támadások miatt nem adnánk meg linkelve de a címére így rákeresve meglelhető: "LaposFöld-díj kontra Szkeptikusok Társasága" (Világnézet blogban)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.04.25. 10:52:12

"
“A szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont magabiztos és kitartó képviseletéért és ideológiai elköteleződésből fakadó rendszeres gendertagadó, ˙[..] "

Itt van aza bizonyos kutya elásva kérem. Gender tagadó. Onnantól kezdve, hogy a gender és tudomány szavakat egy mondatba említik, igazából a egész szkeptikus társaság hiteltelenné vált."

www.facebook.com/disszidensblog

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.04.26. 15:01:28

Félelmetes, hogy a mostani elnök mennyire letagadja a közeltörténelmi valóságot és átVágó István ~2006- 2008 as elnöki voltát is.

"
Professzor Mózes
Vágó István nem elnöke, sem nem alelnöke, sem nem tagja a társaságnak. Tagja és alelnöke volt a Tényeket Tisztelők Társaságának, de 2005 második felében kilépett! Lassan 20 évvel ezelőtt. Nagyon nagy lemaradásban vagy Robi, nem kéne ilyen hülyeségeket terjeszteni nagy hangon, és lejáratni a társaságot egy személlyel, akivel szemben neked állandó kritikád van.

András Gábor Pintér
Vágó István 2015-ig tagja volt a Szkeptikus Társaságnak, de akkor kilépett. Azóta semmilyen kapcsolat nincs közte és az egyesület között. Ez a tény mindenkinek elkerülte a figyelmét. "

Iván Gábor IGe
Két külön dolog. A 2006-tól létező társaság elnöke átVágó is volt néhány évig Hraskó Gábor előtt. Sok tag azon akadt ki, hogy a lakásában tartott gyűléseket és dohányzott és tojt rá, hogy sokan nem szerettek volna dohányfüstöt szívni.

www.youtube.com/watch?v=jROlOk_Re14

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.12.27. 10:02:10

Lapos Föld elmélet. -> Lapos Föld-pálya a Nap körül. -> Lapos Univerzum elmélet.

Micsoda fejlődés van a tudományban! :-)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.01.19. 16:20:55

Az immun-mém hatásmechanizmust.

Ami furán nem csak relatív, hanem még paradox jellegű is.

Hülyeséggel térít észhez.

Egy Ph.D-ét író apologetikus teológus, aki a logikai istenérvekkel haknizott és többek közt az egykori Orosz László fizikussal is. Jó kérdés ugye? Mit vitatkozik egy fizikus ebben a témakörben. ... de vitatkozott.

Boldogkői Zsolt ( Orvosképző Intézet igazgatója) akadémikus is vitatkozott vele szintén színpadon is nyilvánosan.

Éppen ő az egyik legfőbb megerősítésem, hiszen jeleztem neki, hogy az ő módszere eredménytelen, az enyém meg hatásos lesz.

Nos az eredményem: Az adott apologetikus feladta a lelkészi állását az egyetemen, abbahagyta a teológiai PhD-t is ... és elment számítógép programozónak. Amit előtte sokszor írtam is neki, hogy a gépeknek nem lehet kamuzni.
süti beállítások módosítása