Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Utolsó kommentek:

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.07.13. 18:38:53

You can read a short summary of it in English in my online diary. Just take the 4 stars:
vilagnezet*.*blog*.*hu/2024/05/16/scientific_cognitive_god_which_is_proven_and_testable

Angolul a netes naplómban olvashatod egy rövid összefoglalóját. Csak vedd ki a 4 csillagot:
vilagnezet*.*blog*.*hu/2024/05/16/scientific_cognitive_god_which_is_proven_and_testable

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.07.09. 15:59:56

Kicsit hosszabb a bizonyítás, mint egy kommentben a facebook megenged. Van róla egy megjelent e-könyvem is, de magyarul. Angolul a netes naplómban olvashatod egy rövid összefoglalóját. Ez a link. A pont jelek elé és után, tettem szóköz-jeleket és záró-jeleket. Kiveszed és működök.
vilagnezet (.) blog (.) hu/2024/05/16/scientific_cognitive_god_which_is_proven_and_testable

The proof is a bit longer than Facebook allows in a comment. I also have an e-book published about it, but in Hungarian. You can read a short summary of it in English in my online diary. This is the link. Before and after the periods, I put spaces and parentheses. You take it out and I work.
vilagnezet (.) blog (.) hu/2024/05/16/scientific_cognitive_god_which_is_proven_and_testable

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.25. 12:56:34

"Az univerzum tágulása a megfigyelhető univerzum gravitációsan nem kötődő részei közötti távolság időbeli növekedése. Ez egy belső tágulás, tehát nem jelenti azt, hogy az univerzum bármire "kitágul", vagy hogy tér létezik rajta "kívül". "

en.wikipedia.org/wiki/Expansion

Tehát helytelen a " tágulás" fogalom használata. Ezt átrendeződésnek nevezik helyesen nyelvtanilag.

Bejegyzés: MonoŐsRobbanás Hiedelem

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.22. 19:36:46

Tudományos kutatás miatt érdekelne, hogy szerintetek, egyes ateisták miért tartanak és ellenkeznek a Tudományos (kognitív) Isten meghatározástól? Hiszen az azt bizonyítja, hogy "Isten" és az istenek emberek által kitalált, és egyfajta pszichoviruskét (mémként) terjedt el. Másrészt az Isten-mém, vagy Isten-pszichovirus immunizálására is van kidolgozott módszertana.

Due to scientific research, I would like to know why, in your opinion, some atheists fear and oppose the Scientific (cognitive) definition of God? After all, it proves that "God" and the gods were invented by people and spread as a kind of psychovirus (as a meme). On the other hand, there is also a developed methodology for immunizing the God-meme or God-psychovirus.

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.20. 08:46:16

Felhívnám a figyelmed az "Univerzum" szó jelentésére. Világ Mindenség. Aminek ugye nincs hova tágulni, mert "minden" halmaznál, már nem lehet nagyobb halmaz.

Bejegyzés: MonoŐsRobbanás Hiedelem

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.19. 14:02:35

Kiszámították, hogy mekkora súlya is lehet a fényt alkotó részecskéknek
pcforum.hu/hirek/27853/foton-tomeg-szamitas-eintein-maxwell-fizika

Kínai kutatók a napokban számoltak be arról, hogy sikerült egy első hallásra meglepő számítást elvégezniük. Ezek szerint a tudósok kiszámolták, hogy legfeljebb mekkora tömeggel rendelkezhetnek a fotonok, a fényt és más elektromágneses sugárzást alkotó, illetve közvetítő elemi részecskék.

Bár a ma általánosan elfogadottnak tekintett fizikai modellek szerint a fotonoknak nincs tömegük, ez valójában nem kezelhető megerősített tényként.Ugyanis a fotonok ezen sajátosságát eddig nem sikerült közvetlenül megmérni - és nem úgy tűnik, hogy belátható időn belül ez megváltozna -, így egyelőre igazolatlan feltételezés az, hogy nem rendelkeznek azzal.

A kutatók azonban most kiszámolták, hogy egy-egy foton valójában akár 9,52 × 10-46 kilogrammot is "nyomhat".Az eredmény nem jelenti azt, hogy a fotonok biztosan rendelkeznek tömeggel - csak azt, hogy ha van nekik, annak mindenképpen az említett határ alatt kell lennie.; illetve, hogy a jelenlegi megfigyelések nem zárnak ki nullánál egy hangyányival kisebb tömeget sem esetükben.

Mindenesetre ha kiderülne, hogy esetleg tényleg van (nullánál nagyobb) tömege a fotonoknak, az alaposan felforgatná mind az elméleti fizika, mind a kozmológia világát. Ez ugyanis önmagában érvénytelenítené Einstein és Maxwell számos elektromágneses elméletét, és egy teljesen új fizikához vezetne. Ugyanakkor lehet, hogy megoldást is szolgáltatna a kozmológia és az elméleti fizika több, egyre égetőbbé váló ellentmondására és problémájára is.

A kutatók most azt mondják, hogy az eddiginél is nagyobb teljesítményű rádióteleszkópok segítségével tovább lehetne szűkíteni a foton tömegének határértékére vonatkozó méréseket, ezzel pedig meg lehetne erősíteni - vagy akár cáfolni is - az jelenleg erre vonatkozóan elfogadott elméleteket, illetve feltételezéseket.

Bejegyzés: MonoŐsRobbanás Hiedelem

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.19. 11:28:53

Ezt ma írat valakinek:

Iván Gábor János P Sz.: ateizmus: Egy emberi pszichikai állapot. Tagadás-vallás. Árnyékbox mások képzeletbeli barátaival. Egy ellen ideológia, ami maga is dogmatikus és logikátlan. Egyben egy hasznos ellenségkép is a monoteistáknak. // Rövidebben: egy memetikusan terjedő és fertőző kényszerképzet.

Imre S. Iván Gábor No, kibújt a szög a zsákból. Ennyi marhaságot, egy rakáson... ehhez sok munka kellett. Részemről roló lehúzva.

Iván Gábor Imre S. Tudós vagyok és a tudósok kísérleteznek és tesztelnek. Az ateizmus a valóságban nem az, ami "írva vagyon". Mert az ateizmus hibás definícióit judeokeresztény teológusok adták meg és írták le először. Te és sokan ezt ész nélkül terjesztitek és másoljátok. Memetikusan. Jómagam meg adatgyűjtések, megfigyelések , humán-etológia ( Csányi Vilmos) alapján írtam, amit írtam. Azt is leírtam, hogy semmi értelme egy ateista emberrel ebben a témában vitázni, mert agyi defektjei miatt képtelen a racionális vitára. Amiért még is ritkán teszem, mint most veled is, az tudományos kísérlet jelleg. Zsolt Boldogkői (Szabad elme illúziója könyv) is az egyik fontos megfigyelt alanyom volt. Miatta kellett némileg tovább pontosítanom néhány dolgot. Tehát rá és terád sem mondhatom azt, hogy "hülyék" vagytok". Az viszont tényszerűnek látszik a kísérleteim alapján, hogy mém-fertőzöttek vagytok. Nos ő erősen felháborodott ezen diagnózisomon .... dühkitörései is voltak miatta, de az ateista térítést és apologetikai munkásságát feladta. A memetikában meg sok az áltudományos jelleg. Megértem a berzenkedést ellene. A tudományos részt leválasztottam és elneveztem pszichovirulógiának.

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.17. 09:55:38

Az ateizmus pedig sajátos ellenvallás, tagadás-vallás, rejtett istenhit.

And atheism is a peculiar counter-religion, denial-religion, hidden-belief in God.

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.13. 12:27:29

An apatheist is someone who is not interested in accepting or rejecting any claims that gods do exist or do not exist.

Az apateista az, akit nem érdekel az istenek létezésére vagy nem létezésére vonatkozó állítások elfogadása vagy elutasítása.

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.13. 11:12:42

Itt leírom bővebben is. A netes digitális naplóm.Csak vedd ki a szóközöket és a záróletet.:
vilagnezet (.) blog (.) hu/2024/05/16/scientific_cognitive_god_which_is_proven_and_testable

I will describe it in more detail here. My online digital diary. Just remove the spaces and brackets:
vilagnezet (.) blog (.) hu/2024/05/16/scientific_cognitive_god_which_is_proven_and_testable

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.13. 09:41:27

1. a-Winnie-the-Pooh-ism
2. a-Snow-White-ism
3. a-Jon-Snow-ism (Game of Thrones)
4. a-Vilmos-Tell-ism
5. a-Vladimir-Ilyich-Lenin-ism
6. a-Stephen-Hawking-ism
7. a-God-ism
8. a-Karakutty-ism
9. a-ZarahurMara-ism
10. a-Existence-ism

1. a-Micimackó-izmus
2. a-Hófehér-izmus
3. a-Jon-Snow-ism (Trónok harca)
4. a-Vilmos-Tell-izmus
5. a-Vlagyimir-Iljics-Lenin-izmus
6. a-Stephen-Hawking-izmus
7. a-Isten-izmus
8. a-Karakutty-izmus
9. a-ZarahurMara-izmus
10. a-Létezés-izmus

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.09. 09:25:05

Semmit sem keverek. Az ateisták helytelenül használják a "lét" / "létezni" igét.

I don't mix anything. Atheists use the verb "to be" incorrectly. // I don't mix anything. Atheists use the verb "to exist" incorrectly.

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.06. 10:00:50

Nonizmus: Vonakodás attól, hogy a világnézetedet bármilyen ideológiához kösd.

Ami egyben persze paradoxizmust is jelent. Hiszen az izmusokhoz nem tartozó és kötődő akármi (világnézet, életfelfogás, nyilatkozat) is egy izmus.

Nos a tegnapi napig nem tudtam, hogy van nonizmus. Egy nemzetközi filozófia csoport adminja tájékoztatott róla. Paradoxizmus, mert szerintem eddig nem volt, de mostantól már az is van. Elfér a sok ezernyi izmus egyre népesebb táborában.

Nonism: Reluctance to tie your worldview to any ideology.

Which, of course, also means a paradox. After all, anything that does not belong to and is connected to isms (worldview, outlook on life, statement) is also an ism.

Well, I didn't know there was nonism until yesterday. The admin of an international philosophy group informed me about it. Paradoxism, because I don't think it was until now, but now it is. It fits into the increasingly populous camp of the many thousands of isms.

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.05. 18:59:51

I found / discovered / researched a separate God. I named it like this: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Egy külön Istent találtam / fedeztem / kutattam ki. Így neveztem el: Tudományos (kognitív) Isten, ami bizonyított és tesztelhető.

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.03. 15:06:22

Hawking egy roppant buta ember volt. Egy dologban volt zseniális. Az hogy ennek ellenére, még is ünnepelt sztárt tudott csinálni magából. St. Hawking " Nincs semmi a Déli-Sarktól délebbre" hablatyolása körkörös érvelési hiba csak, akárcsak a Hófehérkénél, nincs Hófehérkébb feltételezett tanpélda állítás is az. Ezt a marhaságot sokan másolják, még Északi-Sark variációban is.

Bejegyzés: Stephen Hawking csak egy ŐsrobbanásIsten lobbista volt?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.03. 09:42:49

Click here for my personal facebook page and I will explain:

Kattints ide az egyéni facebook oldalamra, és ott elmagyarázom:

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.02. 11:38:37

Segíthetek? Nos a teizmus és az ateizmus is csak egy hibás emberi pszichikai állapot. Mindkettő hit-térítési / meggyőzési kényszerrel is jár. Ezt a tudomány és a logika "zombi" hatásnak adja meg. A lényeg, hogy ezen embertársaink, éppen annyira nem tehetnek a sorsukról, mint aki elkapja az influenza vírusát és náthás lesz.

Can I help you? Well, both theism and atheism are just a flawed human psychic state. Both of these involve the need to convert/convince. Science and logic call this the "zombie" effect. Let's face it, our fellow humans can't control their fate any more than someone who catches the flu virus and gets a cold.

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.06.01. 14:42:07

"Istent" mint az egyik legnagyobb megoldatlan para-jelenséget meg-kutattam /meg-vizsgáltam a tudományos módszertannal. Adott ki értelmes eredményt.

I researched/examined "God" as one of the biggest unsolved para-phenomena using scientific methodology. It gave a meaningful result.

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.05.30. 11:43:22

I would like to ask: Is it possible to apply for the Templeton Prize? Because, I recently realized that what I have researched and achieved results may have a chance. However, they don't know about it, do they? My topic: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable. Which, at the same time, also causes the logical end/meaninglessness of atheism. This will make our World a little more peaceful in the future. The opposition of theists <-> atheists becomes meaningless.

Kérdezni szeretném: A Templeton-díjra pályázni is lehet? Mert, nemrég döbbentem rá, hogy amit kutattam és eredményeket elértem, az esélyes lehet rá. Viszont, ugye nem is tudnak róla. A témaköröm: Tudományos (kognitív) Isten, ami bizonyított és tesztelhető. Ami egyben, az ateizmus logikai végét /értelmetlenségét is okozza. Kicsit békésebb lesz ettől a Világunk a jövőben. A teisták <-> ateisták ellentéte értelmetlenné válik.

Bejegyzés: Scientific (cognitive) God, which is proven and testable.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2024.05.29. 08:56:00

"Gravestone of Kurt and Adele Gödel in the Princeton, N.J., cemetery
Later in his life, Gödel suffered periods of mental instability and illness. Following the assassination of his close friend Moritz Schlick, Gödel developed an obsessive fear of being poisoned, and would eat only food prepared by his wife Adele. Adele was hospitalized beginning in late 1977, and in her absence Gödel refused to eat; he weighed 29 kilograms (65 lb) when he died of "malnutrition and inanition caused by personality disturbance" in Princeton Hospital on January 14, 1978.He was buried in Princeton Cemetery. Adele died in 1981." en (.) wikipedia (.) org/wiki/Kurt_G%C3%B6del

"Kurt és Adele Gödel sírköve a Princeton, N.J. temetőben
Életének későbbi szakaszában Gödel mentális instabilitási időszakokat és betegségeket szenvedett. Közeli barátja, Moritz Schlick meggyilkolását követően Gödel megszállottan félt a mérgezéstől, és csak a felesége, Adele által készített ételeket evett. Adele 1977 végén került kórházba, és távollétében Gödel nem volt hajlandó enni; 29 kilogrammot nyomott, amikor 1978. január 14-én a Princetoni Kórházban "alultápláltság és személyiségzavar okozta élettelenség" következtében meghalt. A Princetoni temetőben temették el. Adél 1981-ben halt meg." en (.) wikipedia (.) org/wiki/Kurt_G%C3%B6del

Bejegyzés: Gödel első nemteljességi tétele alaplogikai hibás. Attól még a matematika, lehetne teljes.
süti beállítások módosítása