Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Karol Józef Wojtyła háborús uszító?

2007. június 11. - IGe

A pápa tervelte ki és rendelte meg a balkáni népirtásokat, állítja Vojiszlav Seselj. A népirtással vádolt szerb csetnikvezér büntetés terhe mellett idézné Hágába az egyházfőt....

Karol Józef Wojtyła háborus uszító.jpg


Ebben az állításban több minden összecseng, sok más egyéb dologgal. Csak nagyon tömören felvetek néhány gondolatot:

"Robert Hutchison nem tartja véletlennek, hogy II. János Pál pápa 1995 júliusában Bosznia védelmét az „igazságos háború” katolikus tanával indokolta meg. Abban az időben a szerb agresszió azzal a veszéllyel járt, hogy Bosznia, amely a világ addigi legvilágiasabb iszlám országa, radikálisan muzulmán állammá válik. A pápa így készítette elő a NATO-bombázás erkölcsi alapját, s ezzel menthetővé vált a térségben a keresztény –„puha” iszlám modell."

Wojtyła Nobel-békedíjra való jelölésére adott válasz is több, mint egy jelzés volt. Abban az évben egy muzulmán embernek ítélték oda.

Hágába idézné a pápát Seselj        II. János Pál, a Terminátor

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr6796508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.12. 17:25:26

csak nem jasszer arafatnak? hát az aztán öregem tényleg mennyivel jobb ember volt mint az öreg vojtila... vág az eszed mondhatom.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.25. 10:11:02

2003 Sírín Ebádí (شیرین عبادی), (Irán) „Az emberi jogok és demokrácia érdekében végzett erőfeszítéseiért. Különös tekintettel a gyermekek és nők jogai érdekében végzett küzdelméért.”

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.06. 14:24:38

Külföld
Hágába idézné a pápát Seselj

2005. március 31., csütörtök 16:09

A pápa tervelte ki és rendelte meg a balkáni népirtásokat, állítja Vojiszlav Seselj. A népirtással vádolt szerb csetnikvezér büntetés terhe mellett idézné Hágába az egyházfőt.

II. János Pál pápát tartja a balkáni népirtások legfőbb felelősének a Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és a Vajdaságban elkövetett emberiesség elleni és háborús bűnökkel vádolt Vojiszlav Seselj csetnikvajda, jelentette a B92. A szerb szélsőjobboldal a scheveningeni börtönben raboskodó vezére a pápa elleni vádakra alapozza védekezését a hágai Nemzetközi Törvényszéken.

A csetnikvajda indítványa szerint büntetés terhe mellett kellene a bíróság elé idézni a pápát, akit arra is kötelezni kéne, hogy mutasson be minden egyes olyan vatikáni dokumentumot - beleértve a külföldi diplomatákkal folytatott beszélgetések átiratait is -, melyben említésre kerül a Balkán, vagy a félsziget bármelyik országa.

Seselj indítványa szerint ügyvédei az iratok segítségével bebizonyítanák, hogy az ellene felhozott vádak hamisak, a felelősség valójában a római katolikus egyházat, illetve személy szerint II. János Pált terheli. A szélsőjobboldali vezér szerint a római katolikusok tudatosan törekedtek Jugoszlávia szétverésére, amit az is bizonyít, hogy a pápa "támogatta a nyíltan usztasa Franjo Tudjmant".

Seselj koncepciója szerint ügyvédei bizonyítani tudják a pápa személyes felelősségét. A bírósághoz eljuttatott indítványában állítja, hogy II. János Pál "tervezte el, parancsolta meg és segítette cselekedeteivel a népirtásokat".

Seselj beadványáról még nem döntött a Nemzetközi Törvényszék, jelentette a B92.
süti beállítások módosítása