Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Parasztvakítás a KIVÁLASZTOTT-ság!!!

2008. március 31. - IGe
Mennyire hihető és hiteles egy olyan mű-show-r, ahol Uri Geller, saját utódjaként olyan versenyzőket indít, akik hivatásos bűvészek, sőt inkább James Randi azaz a legnagyobb ellensége utódjai, mint az övé.


A mentalista kábé olyan mint a kamu boksz és kamu birkózás keveréke a pankráció. A pankráció is csak szemfényvesztés és nem igazi küzdelem, mint ahogyan a mentalista is csak a parafenomén illuziójátát kelti. Például lásd ezen a videón az 1:45-nél lévő mágnes bejelölését.(az ellentábor sem különb persze; Szkeptikus Pankráció X-Aknák)

Molnár Gergely, művész nevén Mr. Jupiter bűvész, a Bűvészek Világszövetségének elnökségi, és a Tényeket Tisztelők Társaságának (Szkeptikusok) elnökségi tagja szerepeltetése kb. olyan mintha James Randi (Uri Geller ellenfele, legnagyobb ellenzéke) is szerepelne versenyzőként a kiválasztott műsorban.

Azaz GÁZ, ÉGÉS, BUNDA, NEVETSÉGES, SZÁNALMAS,,,, stb

Lásd az alábbi linkeket:

http://tv2.hu/2008-03-29/Molnar_Gergely_-_A_Nagymester/

http://vod.niif.hu/play2/index.php?eid=76&lid=1502&bw=1M&lg=hu

Így nem lehet senkinek sem beadni azt a kamut, hogy ezek nem trükkök, hanem különleges képességgel rendelkező versenyzők, ha Molnár Gergely már előtte lenyilatkozta, hogy Uri Geller csaló, és azt hogy hogyan is csal Geller, és hogy azt ő is éppen úgy meg tudja csinálni.

Vagy nézzük a Mátrixos Liu "mágust", aki eddig színpadi showval haknizott és bűvészkártyákat és hozzá trükköket árult. Sokaknak a legfájóbb pont még is Nagy Molnár Dávid, aki 2. helyezettet elért világbajnok bűvész meg a Kult.Minisztérium Nívódíjas bűvésze. Tehát itt kérem sokak véleményét tükrözve írhatom, hogy néhány amatőr mellett nagyszerű bűvészeket is kilóra vettek meg, akik hajlandóak voltak beállni ebbe a "különös képesség" hazugságba. "A KAMU VÉDELMÉBEN pedig minden bűvészekkel foglalkozó oldalról törölték a fiúkat. A fiúk saját oldalaikkal együtt. Érdemes a webarchívumokban lévő oldalakat és a jelent megnézni: davidmagic.hu (ma üres), pár hónapja még a Nívódíj képe is rajta volt."

Ilyen alapon az alábbi filmfelvételen látható szintén bűvész és kanálhajlító képességgel rendelkező urat is meghívhatták volna versenyzőnek. Bár itt minden eddigi tényfeltáró adat szerint nincsenek is versenyzők, hiszen minden jel szerint nem csak a műsor, hanem az versenyszámok is licenszelve, azaz átmásolva vannak. A külföldi licensz szerinti előírt számokat előadó utánzó képességű bűvészektől így ne várjunk újabb bűvésztrükköket, mint amit már a külföldi adókon sokan láthattak és meg is fejthettek. Így nem kell tul nagy pekogniciós, azaz jövőérzékelő képesség, hogy megfejtsük, mire is utalt Uri Geller a repülőtérrel
az első adásban, a második adásra utalva:


Leszállt egy repülőgép. Benne egy vendég, aki nem más mint Uri Geller lánya Natalie. Natalie-nek most lesz Magyaroraszágon a legelső föllépése. Gyönyörű egyrészes szoknyás ruha lesz rajta. A trükk melyet bemutat 5 szimbólumot fog tartalmazni! (kör,kereszt,hullámok,négyzet és csillag) A bemutatott szimbólumok közül a betelefonáló közönség többsége a csillag szimbólumra fog szavazni. Mindenki le lesz döbbenve...  (forrás) (a trükk leírása)

Utóirat: Az előre megjósolt trükkön, lehet hogy más a jóslás hatására változtattak,  némileg módosítottak, de az alapja és a lényege ugyan az maradt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr41404551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alon 2008.04.01. 12:49:28

Nem néztem utána a háttérnek (bűvészek biogr., stb.), de laikus szemmel is látszott, hogy iszonyat égés. Ismerősöm dologzott a műsoron, a tv2 vezérlőben, ott is elég necces volt a hangulat.

dwdHU 2008.04.01. 14:32:11

en azota ezen vihogok

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.04.04. 22:01:56

Már látható is és nem csak olvasható a jövő

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu 2008.04.17. 23:05:49

Eléggé gáz ez az Uri Geller-féle parasztvakítás. Bűvésztrükkök csak.
Kapcsolódó videó elérhető itt: ateista.fileposta.hu/xfiles.do

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.04.20. 11:15:53

"Molnár Gergelynek a számtáblás mutatvány jutott, mely Rodolfo 1965-ben kiadott Bűvészkönyv című munkájának 32. oldalán található, tehát nem mondhatnánk legjobb indulattal sem, hogy egy ekkora kvalítású bűvész hozzá méltó trükköt kapott volna osztályrészül. Dicsértetére legyen mondva, kihozta a lehető legtöbbet belőle, bár értelmetlenné tette a dolgot, hogy Tilla számához miért kellett hozzáadnia 11-et, illetve pontosabban fogalmazva a nézők számára tette értelmetlenné, mert szakmailag hozzáértők, ebből rögtön tudták, milyen módszert alkalmazott a preshowban. Az én jóslatom is bevált, hisz még februárban győzködtem, ne vállalja el a szereplést a műsorban, mert rossz érzés lesz hazamenni Christian Panthera mellől, akit három évvel ezelőtt megbuktatott a bűvészvizsgán. Intelmeim ellenére elvállalta, s tényleg kiesett mellőle, csak abban reménykedem, hogy nem érintette fájdalmasan."

buvesz.blog.hu/2008/04/20/kivalasztott_4_ahogy_en_latom_holcz_gabo r_szakmai_osszefoglaloja

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.04.20. 11:19:10

Maxi:

"A Nagymester nekem újfent csalódás volt. Amennyire jópofa és pörgős (no meg profi) tud lenni a saját előadásain, annyira gyengén szerepel(t) ebben a műsorban mindkét "kísérletével". Már múltkor is bizonytalan és oldstyle volt, ez a mostani meg inkább hasonlított egy Horst Fuchs bemutatóra"

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu 2008.04.22. 09:27:44

Van egy olyan érzésem, hogy ez a parasztvakító show az Uri Geller vallás hitgyülis technikákkal rokon propagandahadjárata. Van istene: Uri Geller; van szentsége: parafenoménság; vannak prófétái: a mentalisták; vannak papjai: a showműsor vezetői; és természetesen van bukott angyal-szerep is, ez Molnár Gergelyé Magyarországon. Az egész eredője pedig a népbutítás.
süti beállítások módosítása