Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Egyik pártra sem, egyik jelöltre sem

2010. április 16. - IGe

Ezen teljesen érvényes szavazási lehetőség nélkül a parlamenti választások bizony sértik a demokrácia szabályait. Ez pedig - ha hivatalos úton nem lehet eredményt elérni - akkor bizony kifigurázásra és tiltakozásra érett dolog.

szavazz fasszal3.jpgSokat gondolkoztam rajta és nem csak én, hogy mennyire is élünk most valódi jogállamban és demokráciában. Nem csak egy hamis vetített kép ez is, mint a mátrix című filmben, vagy a kádár rendszerben volt? Mert a kádár rendszerben is jogállam voltunk és demokrácia, sőt béketábor. Mert a rendszer ott is ezt hirdette magáról. Meg azok is akik nem vették be a megfelelő pirulát. A kádár rendszerben is volt rendőrség, ügyészség, bíróság, választások, parlament. Megvolt ott is a látszat, ahogyan most is megvan. Mert azon is el lehetne gondolkozni, hogy milyen szavazás az, ahol nincs olyan rublika, hogy


- EGYIK PÁRTRA SEM
- EGYIK JELÖLTRE SEM

Mert ezek hiányában bizony sérül a demokrácia, mert ezen egyértelmű választói akaratot nem lehet egyenértékűen, szavazással és szavazáson kinyilvánítani.


Pedig ez jelentősen befolyásolhatná a bekerülési küszöböket. Mert ha most is lenne minden körzetben 5-10-15 % egyik jelöltre és egyik pártra sem szavazat, mert lenne ám, ha lenne ilyen rublika, akkor kicsit több helyen lenne most második forduló.

Mert ez így jelenleg olyasmi mint a régebbi rendszerben, hogy a PÁRT egysége nem sérülhet verziós viccben a géppisztolyos szavazat ellenőrzés:   "Aki rám és a Pártra szavaz, az leteheti az egyik kezét" Tehát ellenszavazatnak csak elvben volt lehetősége, a gyakorlatban nem nagyon. Úgy látszik annyit legalább fejlődtünk, hogy most vannak MSZP1, MSZP2, MSZP3, MSZP4, MSZP5 jellegű pártalakulataink.

szavazz fasszal1.jpg

A magyar virtus és a civil kurázsi azért most is megmozdult már és át is törte néhány helyen a megjelenés lehetőségeit. Az egyre szélesebb aktív polgári elégedetlenségi mozgalom arra biztatta a választópolgárokat, hogy ha nincs lehetőségük törvényesen senkire sem szavazniuk, akkor szavazzanak egy fallosz rajzos szimbólummal a lepecsételt szavazólapokon. "Érvényes-e a pöcs a szavazólapon?" címmel a választások előtti napon ezt a témát, egyébként nagyon ötletesen az index.hu is feldolgozta a címlapján, aminek az eredményes is meglett, mert a választók igen jelentős része használta is ezt, vagy más alternatív tiltakozási módszert a szavazáskor.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr821928128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kebab 2010.05.15. 23:27:09

Üdvözletem!

Egyik pártra sem érdemes szavazni? Tartózkodásunk ér el célt? Vagy nagyobb kárt teszünk nem szavazásunkkal mint ha szavaznánk és a leginkább unszimpatikus szenvedné kárát?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.18. 09:36:09

Egy dologra leszek kíváncsi. Az FMPSZ már többször próbálta létrehozni az Internet Rendőrséget, ami terrort és párt alapú és érdekű cenzúrát jelentett volna. Megpróbálja e sunyin még egyszer?

1998-ban az akkor még létező Fideszre szavaztam, amely párt többszörös átalakulással és saját elveivel való szembeköpésével megszűnt. Ami most van FMPSZ (milyen jól alliterál az MSZMP-vel) sokkal inkább a kádár korszak puha diktatúrájára emlékeztet. Már kezdi Ovi a vállát is úgy rángatni, mint Kádár tette. Csak itt a volt szocialista-kommunista szervezetek tagjai együtt vannak a klérussal. Egy szövetségben.

Azt gondolhattuk volna, hogy tanultak a nyolc év kényszerpihenőből és nem követik el újra és újra azokat a hibákat, amiért egyszer már megbuktak 4 év kormányzás után, mert ha így folytatják megint megbuknak.

Nem kell itt hazudozni a 2/3-os támogatásról. Az nincs, mert én is csak nem mentem el szavazni most, de legközelebb elmehetek. 1/3 alatti az a valóságban, hiszen a szavazópolgárok alig több mint fele ment el szavazni és abból is alig több mint fele szavazott az FMPSZ-re. a 2 milka körüli szavazat, a lakosságra vetítve, cirka 20% a szavazópolgárokra vetítve, max cirka 1/3-ad.

w.blog.hu/2010/06/18/aki_masnak_vermet_as_7#comment-form

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.18. 09:37:07

@Lev Menachem:

Nem vagyok zsidó és az őseim sem voltak sohasem zsidók. A fitymám is sértetlen, amit egy ilyen kérdésért arra sem méltatnák, hogy bekapd.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.18. 13:11:15

Kicsit elnéztem a cikk lényegét, mert nem olvastam el az ezt előző hozzászólásomnál még Bayer Zsolt írását. Most elolvastam.

Bayer Zsolt jó hitelvtárs, tudja, hogy ha nincs ellenség, akkor kreálni kell. Te Worluk meg erre kiváló alany vagy. Mondjuk én is az lehetnék valláskritika vonalon és lehet, hogy leszek is még. Annak ellenére, hogy szerintem évekkel ezelőtt 7-8-10 még talán kezet is fogtam egyszer egy egy a budai vár MTA dísztermében rendezett vallásokról szóló rendezvényen vele.

Ilyen tekintetben B.ZS. szerintem elérte amit akart. Jól felbasszintotta az agyvizedet és hát nem is tudtál olyan lazán visszavágni, mint ahogyan szoktál. Bizony kissé, vagy nagyon felpaprikázott. Mert van némi igazság, abban amit ír, csak hát ez a manipuláció művészete, amikor valaki az igazságot megfelelő arányban tudja kezelni és vegyíteni a hazugságokkal.

Nyugodj le, mert így semmi esélyed a megfelelő revansra. A jogi út valóban veszett fejsze nyele. Neked is írnod kell róla és más témában is, hasonló stílusban, mint ő tette. keverni a valóságot azzal, amit szeretnél, hogy elhiggyenek róla. Ez a megoldás.

w.blog.hu/2010/06/18/aki_masnak_vermet_as_7#comment-form
süti beállítások módosítása