Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Egely kerekét a parakutatók és amatőrök leplezték le.

2007. május 11. - IGe

Egely György kerekét 2x45 perc TV adásban sem sikerült megcáfolnia a Tényeket Tisztelők Társaságának  (+infók 1 , 2, ) ( Szkeptikusok , amelyből már azóta több szervezet is alakult) . Vajon nekem sikerült volna, ha ott lehetek az adásban? Szerintem igen. 2003-as írásom. Ez az írás olvasható az egely kerék kisokos szakblogban is.

 
Az elővigyázatosság miatt szinte minden televíziós csatornának és újságnak eljuttattam egy kis közleményt az adott adás előtt;

X-Aknák ATV, Vágó István a Szkeptikusok Társaságának  (TTT) Alelnöke vezetésével, a 2003.07.19-i műsorban várhatóan leleplezik Egely György vitalitásmérőjét. Lehet, hogy más tollával ékeskednek majd?

Vágó István meghívott az adás felvételére, majd visszamondta, miután elfogadtam a meghívást. A lemondó levél szerint, mintha a lemondás oka más témaválasztás lett volna. A műsor előzetese szerint viszont még is az Egely kerék a téma. A műsorban várhatóan olyan adatokkal és kísérleti eredményekkel fognak érvelni, amelynek felderítése személyemhez, mint a Para-Kutatási Tudományos Társaság egykori 13-as tagsági számmal rendelkező tagjához köthetőek, továbbá lelkes amatőr kutatókhoz, mint például Jankó Ferenchez.

Adatok röviden és tömören:

- 1989 - 1992 időszak: Egely György alelnöke a Para-Kutatási Tudományos Társaságnak, amelynek én is a tagja vagyok 13-as tagsági számmal. Itt találkoztam először a vitalitásmérővel. Annak mágnesesen felfüggesztett változatával.

- 1992-1996 időszak: Egely György otthagyja a Para-Kutatási Tudományos Társaságot és a Pszichotronika felé mozdul el. Az Aquapool cég és Jakab István menedzseli. Ebben az időszakban mennek ki a manilai kézzel operáló csodadoktorokat megmérni a vitalitásmérővel.

- 1996-1998-as időszak. Vassy Zoltán fizikusnak, aki akkor szomszédom és kutatótársam az AION alapítványban, beszámolok az Egely kerékkel kapcsolatos kutatásaimról. Átadok neki számos leírást és ötletet. Ezen ötletem és leírásaimból, és további amatőr kutatók bevonásával (Parajfalók) született egy cikk az Élet és Tudomány 1998/16. számában. A cikk nem tartalmaz egyértelmű végeredményt. Erre a cikkre Egely György olvasói levélben válaszolt.

- 1998 . november. Az egyik Ufó kongresszuson találkozom az TV-2 TÉNYEK egyik helyszíni forgatócsapatával. A háttér információim alapján, főműsor időben, Stahl Judit faggatja Paulinyi Tamást a vitalitásmérővel kapcsolatban.

- "Az Egely kerék, a feltalálót idézve; "játékszer". A banális tévedésen túl, a tények alapján valóban az, csak az. A kereket nem az életenergia, hanem a levegő mozgatja.(tanulmány, Bp., 2000.09.19.)" címmel egy leleplező tanulmányt teszek közzé az interneten a www.zotyo.hu/para/eg ely2.htm helyen, amit mára már több ezren olvastak itthon és külföldön is.

- 2000.09. 27. "Leleplezik Egely kerekét" címmel és "Ifj. John Woods Cambell már 1955-ben feltalálta azt a műszert, amelyről mindenki úgy tudja, hogy Egely György találmánya. 1980-ban az USA-ban "Energy Wheel" néven forgalomba is került- állítja Iván Gábor mérnök." alcímmel, a fotómmal együtt egy cikk jelent meg.

- 2000. október. Személyesen találkozom Dr. Boczán Jánossal, aki nemzetközi szaktekintély az emberi test hő térképeit illetően, különböző stresszes állapotokban. Ajándékba kapok tőle egy könyvet. A könyv és az ott leírt kísérletek alapján bebizonyosodik, hogy az emberi kéz hőeloszlása nem homogén, hanem akár 8 celsiusfok hőkülönbségek is lehetnek rajta. János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

- Részt vettem a Szkeptikusok 1998,1999 és 2000-es székesfehérvári konferenciáján. Az 1999. 11. 13-i konferencián felszólalni kívántam a témában. Nem kaptam lehetőséget. Észrevételeimet írásban (5 oldal) osztottam ki a helyszínen a résztvevőknek. Az Egely vitalitásmérő leleplezése kapcsán Bencze Gyula (Szkeptikusok Társassága (TTT) vezetőségi tag) fizikus ajánlása alapján , felkértem társszerzőnek Hraskó Gábort, hogy közös leleplező cikket jelentessünk meg. Hraskó Gábor szerint reménytelen a küzdelem Egely vitalitás mérőjével kapcsolatban, és nem vállalta a cikk megírásában a segítséget.

- 2000.10-11 hónap kb. 20-30 internetes fórumhelyen (internetto, index, origo, korridoor stb) témát indítok Egely kerék leleplezése, vagy hasonló címmel. Ezek közül a 2000.10.18-án, az index tudomány rovatában lévő keltette a legnagyobb figyelmet. Mára 2475 hozzászólást tartalmaz. Ez volt a vitaindító: " Az Egely féle vitalitásmérő már lelepleződött a hazai parakutatók, a tudományos szakemberek és a szkeptikusok nagy része előtt. Szükséges-e továbblépni a www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen leírtakon? Szükséges-e Egelyt nevetségessé tenni, hogy visszavonja tévedését?"

- 2001.01-02 hó: Szinte minden hazai egyetemre, médiához, kutatóhelyre eljuttatok egy levelet az Egely féle "élet/bio/vitalitás- energia mérőműszer" leleplezésével kapcsolatosan. Fordított pszichikai hatása és kizárólag a levegő mozgása általi működése miatt.

- 2002-2003. Az index fórum tudomány rovatában folyó vitákban olyan adatok és kísérleti eredmények kerülnek még elő, amely még egyértelműbbé teszi állításaimat az Egely kerékkel kapcsolatosan. Az Egely kerék véglegesen és egyértelműen lelepleződött.
 

Egely kerékben semmi több nincs, mint amit az általános iskolában már tanulhatott bármelyikünk fizikából.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr574428

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: X-Akták, X-Aknák, X-Pankráció Vágó Istvánnal 2010.12.22. 10:43:07

Volt egy rövid életű sorozat 2003-ban az ATV-én, Vágó Istvánnal, aki ott nem egy szokványos vetélkedőt vezetett, hanem egy szkeptikus és ezotéria/hívő oldali "vitát". (egely kerék műsor1,  egely kerék műsor2) (A képen egy Egely féle vi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandralepke · http://sandrahorvath.virtus.hu 2007.05.14. 09:50:08

Nagyon tetszett a cikked.
Szükség van az ilyen "leleplező" írásokra.

Szilágyi András 2007.06.01. 10:58:25

Az általad "Szkeptikusok Társaságának" nevezett szervezet neve helyesen: Tényeket Tisztelők Társasága. "Szkeptikusok Társasága" nevű szervezet nincsen és nem is volt soha. Ezzel szemben 2006 decembere óta létezik a "Szkeptikus Társaság" nevű közhasznú egyesület, ami a Tényeket Tisztelők Társaságától független szervezet. Jó lenne, ha nem kutyulnád össze a különféle megnevezéseket.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.01. 11:06:41

Kedves András! Amikor a cikket írtam, (3-4 éve) akkor még nem létezett külön Szkeptikus Társaság, és a neten a köznyelv a TTT-t nevezte annak. Ezt te is jól tudod, tehát felesleges a kioktató hangnem. Egy egyszerű korrigálást is kérhettél volna, amit természetesen megteszek.

Szilágyi András 2007.06.01. 12:11:37

Ja bocs, nem is néztem a dátumot. Kösz a javítást. A szövegben még mindig szerepel kétszer is a "Szkeptikusok Társasága" megnevezés.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.01. 12:21:45

Baraktam egy (TTT) jelzést az egyértelműség miatt.

Gírnyau 2008.04.02. 01:19:34

Ti most miről beszéltek? Hogy ez hamis meg nem igaz, hogy nem bioenergia forgatja hanem hő? Jó nagy tulkok vagytok... mégha nem is bioenergia forgatja hanem hő... Szabad kérdeznem az a bizonyos hő hogyan kelekezik? Egészen nem véletlenül az emberi test sugározza ki? Hát dehogynem, és mint olyan felfoghatő (hő) energiának is, egy halott ember aki kilehelte a lelkét nem termel hőt így megse forgathatja a kereket.Vélemémyem szerint ha hő hanem hő egy biztos az ember forgatja meg a kereket mégha a saját hőenergiájával is amit mint energiát élőlény állít elő és az egészben ez a pláne !

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.04.02. 10:49:57

Gírnyau
Spanyol viasz sokadszorri feltalálásában látom jó vagy:-) Olvasd csak el ezt:

vilagnezet.blog.hu/2007/09/09/az_egely_kerek_a_feltalalot_idezve_jatek

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.16. 11:44:31

"Egely György 2008.10.14 15:54:39
15-től a könyvesboltokban is kapható lesz a könyv.
Egy fejezet erejéig Iván Gáborról is szólok."

Gondolom nem éppen dicsérő szavakkal, de mindegy. Azt megígérem, ha esetleg bármilyen sértőt és valótlant is írsz, nem fogok hatóságokhoz rohangálni miatta. Max a szokásos stílusomban, cikkekben, riportokban, esetleg egy könyvben válaszolok. Vegyük úgy, hogy elkezdődött egy olyan új szakasz kettőnk vitájában, ami esetleg egy értelmes párbeszédet, vitát is eredményezhet és nem csak a fej homokba dugását a részedről. A vitalitásmérővel és a vele kapcsolatosan kiépített téves elméleteiddel kapcsolatosan előbb-utóbb úgy is visszavonulót kel fújnod. Azt szerintem nem tagadhatod, hogy én vagyok az a személy, akivel szemben, vagy akinek a segítségével ezt úgy teheted meg, hogy a legkisebb presztizsveszteség érjen. Sőt akár hasznodra is lehet, ha elég okos vagy hozzá. Hiszen nekem az a több éve felvállalt célom, hogy arra vegyelek rá, hogy ahogyan egy valódi tudós gondolkozóhoz illik, ÖNKÉNT BELÁST TÉVEDÉSEDET.

Azt viszont megtehetnéd, hogy ha már rólam is írsz a könyvedben, akkor illik egy dedikált díszpéldányt is készítened a részemre. Örülnék, ha valamicske kis őszinte szöveg is lenne benne a részemre és nem szokásos reklámszöveg. Ne kívánom ingyen sem. Otthagyhatod bárhol a hozzád legközelebbi könyvesboltban, plázában, akár egy könyvesbolti kifizetetlen példány formájában is és én érte megyek.

Üdvözlettel: Iván Gábor a
Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság 13 tagsággal rendelkező tagja
(csak a hivatalos, állami bejegyzés szűnt meg egy bejelentési hiba miatt, a szelleme és a tagjai élnek)

www.egely.hu/?lang=hun&page=vendeg

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.03.05. 14:30:25

Iván Gábor vagyok az egykori Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság 13-as tagszámú tagja, aki szerint az Egely kerékben semmi több nincs, mint amit az általános iskolában már tanulhatott bármelyikünk fizikából. Alap helyzetben sima hőáramlásos hőjelenség mozgatja, burával letakart állapotban meg a fény. Tehát bura nélkül szélerősség és irány mérő, burával letakartan meg radiométer. Előbbiről szólnak a cikkeim: vilagnezet.blog.hu/tags/egely Utóbbira meg itt egy videó: www.indavideo.hu/video/Egely_Wheel_csoda/

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.05.18. 10:04:26

NOL Fórum
Alap kategória => Fogyasztóvédelem => A témát indította: ivangabor - 2002. Május. 20, 14:41:44

Cím: Egely féle vitalításmérő károkozásai:
Írta: ivangabor - 2002. Május. 20, 14:41:44
Kedves Olvasó, Kedves Hozzászóló!

Egely vitalitásmérő leleplezéséről szóló írásom a

www.zotyo.hu/para/egely2.htm

helyen olvasható. Az írás már sokakat meggyőzött, hogy a "találmány" nem az méri, amit a "feltaláló" állít róla. Sőt az eltelt időben még érdekesebb dolgok derültek ki, mégpedig az, hogy a kerék beteg és nem egészségesebb embereknek forog gyorsabban.

A műszer "mérései" alapján olyan személyek, mint többek közt Gyúrcsók József közismert tv-én keresztül is "gyógyító" kijelenti, hogy ő rendelkezik bioenergiával, amellyel gyógyítani tud. Mivel Egely a tudományosság látszatát kelti műszerével kapcsolatban, sokan ezt elhiszik és az orvos helyett, a műszer eredményeire hivatkozó "gyógyítók"-hoz fordulnak.

Az a kérdés, hogy a kereskedelmi forgalombe került műszer ellen lehetséges-e eredményesen fellépni például a fogyasztóvédelmi felügyelőségnél és más fogyasztóvédelmi helyeken?

forum.nol.hu/index.php?action=printpage;topic=20272.0

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.05.19. 11:56:46

Rendben meggyőztél. Elolvastam a szöveget és megnéztem megint a videót. A papír mozgása tényleg nem fénynyomás matódusa szerint mozog. Megtévesztett, hogy pont a fény takarásába állt a személy. - Egyébként nem tudok angolul. Magyar vagyok. Google fordító segítségével írok és olvasok. - Egy magyar ember Egely György hasonló átverését Magyarországon személyem leplezte le elsődlegesen. Lásd Egely Whell,

egelywheel.net/enegelywheel.net/en

Okay convinced. I have read the text and looked at the video again. The paper does not really light pressure matódusa movement that moves. Misled by that point of light was the cover of a person. - Otherwise, I do not know English. I'm Hungarian. Google translator to read and write. - A Hungarian man like George Egely scam uncovered in Hungary, primarily for my person. See Egely Whell,

egelywheel.net / enhttp :/ / egelywheel.net / en

www.youtube.com/watch?v=H5NwRfMJgOQ&feature=g-like
süti beállítások módosítása