Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Büntény vallásnak álcázva; Pedofilia

2007. június 05. - IGe

Az erkölcs és a bűn és a bűntény fogalma tótágast állhat egyes vallások eltérő szokásai miatt. Sőt számos esetben ezt belső ügynek szeretnék tekinteni.

HVG 2003.02. 22-i számában cikk jelent meg

Szentesített liliomtiprás Indiában Templomi prostituáltak" címmel. 

"Minden hivatalos tiltás ellenére az indiai Karnataka államban máig is élő vallási rítus gyereklányok templomi megerőszakolása. A kiválasztottak, akik a hindu hit szerint Jellama szolgái lesznek, valójában szexrabszolgákká válnak" 

Szerintem ezért veszélyesek a vallások többsége, mert valami tekintélyt föléemel az általános emberi értékeknek. Aztán az a tapasztalat, hogy az emberek egyrésze ezért a tekintényért képes átlépni azon, amin egyébként az agymosás nélkül, nem igen tenné meg. A vallás egy jó ok és kifogás is, hogy miért teheti meg, miért sértheti meg az általános emberi erkölcsi normákat. 

A történelem bizonyítja, hogy egyes egyházaknál embereket kínozni és ölni is szent kötelesség volt, ha másként gondolkoztak egyes dolgokról. Tehát már a gondolat is kínzást és ölést vont maga után. 

Ma már szerencsére a felvilágosuláskori eszméknek sikerült háttérbe szorítani az emberiséget megnyomorító vallásokat. Ma már nyiltan az államhatalom segítségével nem élhetnek vissza a törvényekkel, de még ma is egyenlőbbek számos esetben az egyenlőbbeknél a törvény előtt. 

Az a tapasztalatom, hogy hazánkban és indiában is számos büntényt vallásnak álcáznak és onnét, valahogyan az már még sem büntény.


A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr6992954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.05. 11:03:15

www.koridor.hu/cikk.php?cikk=100000067386#

2003-08-07 17:30
Papi pedofília - katolikus bűnszövetkezet?


Teljes titoktartásra kötelezte a papokat egy 40 évvel ezelőtti titkos vatikáni utasítás a szexuális visszaélésekkel kapcsolatban

A CBS amerikai televízió szerint egy legfelsőbb helyről származó, negyven éven át titokban tartott vatikáni dokumentum írta elő a pedofil katolikus papok visszaéléseinek eltussolását, a Szentszék szerint azonban a titkos belső utasítás már régóta nincs érvényben.


A CBS értesülése szerint az Alfredo Ottaviani bíboros kézjegyét viselő, Crimen sollicitationis (Felbujtás bűnre) című, 1962. március 16-i keltezésű dokumentum a lehető legnagyobb titoktartást írta elő a papok által elkövetett szexuális bűncselekmények tárgyában, és kiközösítéssel fenyegetette meg az egyház azon tagjait, akik nyilvánosságra hoznák a botrányos ügyeket.


A "legrosszabb bűnökkel", vagyis a papok által elkövetett nemi erőszakkal, a bármely nembéli fiatalok vagy állatok sérelmére megkísérelt szexuális agresszióval foglalkozó okmány előírta a püspököknek, hogy kiközösítés terhe alatt a lehető legnagyobb titoktartással járjanak el az ilyen esetekben, "örök hallgatásra" kötelezve az áldozatokat is.


Az amerikai televízió internetes honlapján közzétette a dokumentum eredeti, latin nyelvű változatát és annak nem hivatalos angol fordítását is.


A Vatikán egy magas rangú illetékese ugyanakkor azt mondta csütörtökön az AFP-nek, hogy a Felbujtás a bűnre című dokumentum már nincs érvényben, annak hatályát már felváltották az időközben érvénybe lépett új egyházi törvények. A pápai dokumentumok alapján a Hittani Kongregáció van megbízva azzal, hogy részletes előírásokat rögzítsen a témával kapcsolatban - mondta a francia hírügynökségnek Julian Herranz spanyol érsek, a katolikus egyház törvénykezésének felügyeletével megbízott pápai tanács elnöke.


A Vatikán jogi szakértői emlékeztetnek arra is, hogy a dokumentum kibocsátásának idején érvényes kánonjogi kódexet húsz évvel később megreformálták, és időközben a katolikus egyház jelentős megújuláson esett át a II. vatikáni zsinatnak köszönhetően.


Az amerikai pedofil papok áldozatait képviselő ügyvédek ugyanakkor annak bizonyítékát látják a felszínre került dokumentumban, amit a perek során mindig is hangoztattak, vagyis hogy a katolikus egyház egy bűnszövetkezhet hasonló módon, a zsarolás eszközét is felhasználva, az áldozatokat is a legnagyobb titoktartásra kötelezve tussolta el a papok szexuális visszaéléseit - így a CBS.
- A dokumentum egy valóságos kézikönyv arról, hogy hogyan kell hazudni, és megvédelmezni a gyermekmegrontókat - mondta Larry Drivon, az áldozatokat képviselő amerikai ügyvéd.
Az AFP szerint e negyven évvel ezelőtt kelt bizalmas vatikáni dokumentum szolgált útmutatással a pedofil ügyek kezeléséhez az Egyesült Államokban egészen a múlt évig, amikor a helyi püspöki kar új irányelveket fogadott el a témával kapcsolatban. Egy év alatt az Egyesült Államokban legkevesebb 400 katolikus papot fosztottak meg reverendájától szexuális visszaélések miatt."

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.05. 11:03:55

Szerencsére, most alig néhány éve megfordult a tendencia hazánkban. Kezdik szépen lecsüccsenteni a pedofil plébánosokat.

Fórum >> Politika >>
Sitten a pedofil plebános!
(134 hozzászólás)


forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9015454&uq=135


"Három és fél év a fajtalankodó kántornak ... Bűnügy
2001. március 23. 9:21


[Havaria] Három és fél év fegyház büntetéssel sújtotta a Tatabánya Városi Bíróság a fajtalankodó kántort - tudta meg a HavariaPress. A 25 éves R. J. egy 8 éves kisfiút akart természet elleni fajtalanságra kényszeríteni az "Isten házában". A karzaton dulakodás tört ki az ellenállást tanúsító fiú és a kántor között. R. J.-nek már négy évvel ezelőtt már volt hasonló esetet; akkor egy év próbaidővel megúszta a büntetést. A templomból hazatérő gyerek elmesélte nagymamájának a történteket, aki azonnal a rendőrséghez fordult. Az ítélet ellen az előzetes letartóztatásban lévő elítélt és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.•


"Bimbum válasz erre | adatok | e-mail 2001-05-04 20:04:34 (107)

Szerintem is ez a probléma: a Római Katolikus Egyház megvédi bűnöző papjait. Természetesen bármely szervezetben előfordulhatnak bűnözők, de az már nem elfogadható, ha ügyeik alapos kivizsgálása helyett eltusolják a bűncselekményeiket, maximum áthelyezik őket egy olyan településre, ahol még nem ismertek a viselt dolgaik. "

Péter 2007.06.05. 14:00:44

Teljesen jogos az észrevételed a vallások és hirdetőik valódi céljait tekintve. Az emberiség feletti ellenőrizetlen hatalmat akarják ezek megszerezni az emberek ilyen módon való megnyomorításával is.
A vallások a totalitárius diktatúrára törekednek emberbarátnak és jótevőknek hazudva magukat - hacsak nem paródiavallásról, a jelenlegi tételes vallások kifigurázásáról van szó, ugyanis a humor felszabadít, a dogmák rabságba taszítanak.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.06. 12:35:25

A plébános egy szombat reggelen a templomhoz közeli parkban sétált, amikor eléugrott egy béka, s megszólította: - Jó napot, plébános úr! A plébános elcsodálkozott a beszélő béka láttán. - Te tudsz beszélni ? - kérdezte tőle. - Igen, mert hát nem voltam ám én mindig béka! Én egy 11 éves, kórista kisfiú voltam, pont olyan, mint a többi gyerek, ám egy gonosz boszorkány békává varázsolt. Olyan boldog lennék, ha újra visszaváltozhatnék kórista kisfiúvá! - Meg lehet törni valahogyan a varázst? - Persze, plébános úr ! Könyörgöm, segítsen rajtam ! - Mit kell tennem? - Semmi egyebet, csak haza kell vinnie, éjszakára dugjon maga mellé az ágyába. Reggelre, mire felébred, visszaváltozom kórista kisfiúvá. A plébános úgy is tett. Hazavitte a békát, s éjszakára bedugta maga mellé az ágyába. Reggel, mikor kinyitotta a szemét, ott feküdt mellette egy 11 éves kisfiú. Tisztelt bíró úr, esküdtszék, a védelem befejezte a mondanivalóját!
süti beállítások módosítása