Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Szórakoztató Katekizmus

2007. június 12. - IGe

A Római Katolikus Egyház tanításának összefoglalása, amit ők katekizmusnak neveznek nagyon sok olyan részt tartalmaz, amit már ők maguk sem gondolhatnak komolyan.

Jézus egyétek.jpg


Itt lehet olvasni "A KATOLIKUS EGYHÁZ KATEKIZMUS"-át, azaz "A Római Katolikus Egyház tanításának összefoglalását."

http://www.katolikus.hu/katek/index.html

Javaslom, mindenkinek olvasgatni, ateistának és a különféle Istenhívőnek egyaránt. Hiszen a katakizmust nem olyan régen tették magyar nyelven is hozzáférhetővé: "Megjelent franciául 1992-ben, magyarul 1995-ben... A hivatalos latin szöveg 1997. VIII. 15-én jelent meg. Ennek alapján készült az itt olvasható szöveg, figyelembe véve az előző fordítást is."

Engem nagyon szórakoztattak a következő részek:

-Elfogadják, hogy a katolikus Jézushívők természetfölötti hitérzékkel rendelkeznek, ami által bevezetést nyertek a teljes igazságba.

- El kell fogadniuk, hogy a bibliai Isten a biblia által már mindent elmondott, az a tudás már felülmulhatatlan.

- El kell fogadniuk, hogy a szentírás szerzője maga a bibliai Isten.

- El kell fogadniuk, hogy az ő (kizálólagos) hitük, az örök élet kezdete.

- El kell fogadniuk, hogy az RKAT hívők összesége a hitben nem tévedhet

-El kell fogadniuk, hogy "Isten népévé formálja Izraelt."

-El kell fogadniuk, hogy "A HITLETÉTEMÉNY AZ EGYHÁZ EGÉSZÉRE VAN BÍZVA. " Tehát nem lehet az katolikus, aki nem követi egyháza tanításait.

Keressünk közösen még ilyen szórakoztató részleteket, amelyet szerintem Ők maguk sem gondolhatnak komolyan a harmadik évezredben!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr7897362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bummer 2007.06.12. 17:09:24

Kicsit jobb lenne, ha kifejtenéd, hogy ezek miért komolytalanok. Mert akkor esetleg meg tudnám magyarázni. Persze csak ha érdekel.

rakovszk 2007.06.12. 17:22:12

"El kell fogadniuk, hogy a bibliai Isten a biblia által már mindent elmondott, az a tudás már felülmulhatatlan."

Ez, ha jól tudom, a mindenféle modern szentírásokra és hasonló dolgokra vonatkozik, pl. a mormon vallásnak is van egy ilyen, a biblián felüli szent könyve.

m.á. 2007.06.13. 10:22:04

Te komolyan gondolod az egyházellenes harcot a harmadik évezredben? Amúgy én is szívesen olvasnám hogy melyikkel mi a gond.

hamárvalláskritika 2007.06.13. 10:37:59

A talmud még ennél is mókásabb: el kell fogadni (egyéb gyöngyszemek közt) hogy:

- Egy zsidó megütése (s csakis egy zsidó megütése) az ugyanaz, mint Isten megütése (Sanhedrin 58b. Ha egy gój megüt egy zsidót, azt meg kell ölni).

-A zsidók lophatnak nemzsidóktól (Baba Mezia 24a. Ha egy zsidó talál egy tárgyat, amelyet egy gój ("pogány") veszített el, akkor azt nem kell visszaadnia).

-A zsidók kirabolhatnak és megölhetnek nemzsidókat (Sanhedrin 76a. Ha egy zsidó megöl egy gójt ("Cuthean"), akkor őt nem büntetik halállal. Amit egy zsidó egy gójtól ellop, azt megtarthatja).

-A zsidók hazudhatnak nemzsidóknak (Baba Kamma 113a Zsidók hazudhatnak ("csalhatnak"), hogy egy gójt rászedjenek).

A nemzsidó gyermekek nem emberek s így tehát nincs is lelkük (Yebamoth 98a. Minden gój gyermek állat).

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 10:56:58

Egyház és vallásimádó vagyok. Azt szeretném, ha minden ember alapítana magának legalább egy vallást.

Bummer 2007.06.13. 11:13:26

Úgy tűnik, IGe nem válaszol a Miért? kérdésekre. A válasza mindenre az, hogy hülyeség, mert ő úgy gondolja és mivel az ő vallásában ő maga a kinyilatkoztatás, ez így elég is.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 11:17:27

Nem kell válaszolnom Bummer. Ez nem vitafórum, hanem blog. Leírok valamit és ha akarod elhiszed, ha akarod nem. Ha akarorod irhaszt hozzá kommentet észrevételt és ennyi.



szamárvalláskritika 2007.06.13. 11:19:52

Nem vagy te vallásimádó kedves IGe hanem csak egy önimádó aki szellemesnek képzeli magát mert kigúnyol egy olyan vallást aminek a szeretet a lényege. Ilyenek egyébként az Iszlám és a Buddista vallások is. Miért nem büffögsz inkább bizonyos gyűlölet "vallásokra" amelyek elválasztják az embereket egymástól ahelyett hogy összekössék őket?

Bummer 2007.06.13. 11:24:53

Na, IGe válasza meggyőzött arról, hogy semmi dolgom itt. Nem a valóságra kíváncsi, hanem sajátmaga imádatát éli meg blog-templomában is.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 11:28:02

Bummer

Csak nem vagyok kiváncsi az áltudományos teológiai kimagyarázási próbálkozásaidra. Ezek amit felsoroltam röhejesek. Amit katolikusok is kiröhögnek, ha a címeren egy másik vallás látható, amely esetleg ezt meghírdeti.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.04.12. 07:02:12

A Virtus legolvasottabb új cikkeinek listáját vezeti már több napja.

Ami viszont érdekes. Egy volt alkoholista, depressziós virtus szerző (Kassai Csilla) agykontrollal tanított rontást próbál beleszugerálni szerzőtársaiba. Hozzászólásaiban fenyegeti meg őket. Ennek alapja, hogy José Silva állítólag agykontrol módszerek rák vírusokat tudott létrehozni kísérleti patkánykban. (szerintem legenda, és kamu)

Most egy cikkben próbál mosakodni:

Mióta használ vudu varázslásokat egy európai keresztény?!
otrolahatra.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=42543

Ami aligha fog neki menni, mert a kereszténység teli van vudu elemekkel, amely ebben a cikkbe olvasható:

VUDU ÉS A KERESZTÉNYSÉG
vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=42657

Ja és a társalkodót mindenképpen nézzétek még meg:

vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=room&aid=42657

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2008.04.12. 12:49:15

Szerinetm Kassai Csillának sürgősen komoly orvosi segítségre lenne szüksége, továbbá a hazugság és az igazság fogalmának megértetésére.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.04.12. 17:23:52

Peter_Cs

Dogot váltott és egy hitgyógyász elkelne mellé.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.18. 20:48:15

@mavo:

ezt írtad: "bayert lezsidózni az elég durva LOL :) "

Mint a Valláskritika Virtus civil újságírás főszerkesztője, (tehát félig-meddig témaszakértő) azt kell mondanom, hogy nem mint egy népcsoport tagja, hanem vallásilag megállhatja a zsidózás a helyét. Elemzem:

Bayer Zsolt keresztény és mivel az aktuális pápáknak szokott kezet csókolgatni, joggal feltételezhetjük, hogy katolikus. A Római Katolikus Egyház meg tudományos elemzés alapján egyértelműen egy óriásra nőtt, de ettől még lexikális értelemben egy zsidó vallási alapú szekta.

A katolikus egyház katekizmusa is kimondja, hogy az lehet csak katolikus, aki elfogadja, hogy El kell fogadniuk, hogy "Isten népévé formálja Izraelt."
www.katolikus.hu/katek/index.html

Nos tehát vallási értelemben Bayer Zsolt egy zsidó, vagy judaista alapú vallás hitelvtársa. Ezért is nevezik judeokereszténységnek ezen vallásokat.

w.blog.hu/2010/06/18/aki_masnak_vermet_as_7#comment-form

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.19. 11:25:04

@mavo: Fárasztó és meglepő, de sajnos ez az igazság. A kereszténység egy judaista gyökerű vallás, tehát nem magyar, a magyarságtól idegen. Idegen érdekeket képvisel. Írom ezt nekem úgy is, mint az Árpád Rendje egyház alapítója és szóvivője.

Lepődj meg annyira hülyék egyesek, hogy az egyházunk (1%) reklámját még a kurucinfóba is betettették, holott nagyon nem egyeznek, sőt ellentétesek az elveink velük.

Arról se feledkezz meg, hogy a judeista eredetű bibliai SátánISten imádók orvosi szempontból egy rögeszme megszállottjainak lehet elkönyvelni. Nos ezért van, hogy a SátánIstenüket rögeszmésen be kívánják tenni az Alkotmányunkba is.

Ha már Isten kell az alkotmányunkba, akkor legyen egy sokkal normálisabb Isten, legyen Zeusz. Vagy az indiánok Nagy Manituja.

w.blog.hu/2010/06/18/aki_masnak_vermet_as_7#comment-form

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.19. 12:07:24

Nos ha valaki nem vette volna észre nem tettem mást, mint némi igazságmagot kevertem néhány hazugsággal Bayer Zsolt estében. Némileg összevegyítettem Semjén Zsolttal. Azt a módszert tükröztem vissza, amit Bayer Zsolt is tett.

Egyébként amit róla írtam akár igaz is lehet, hiszen:

"Bayer Zsolt
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Bayer Zsolt (Budapest, 1963. február 26.-) író, újságíró, publicista.

Származása

Édesapja Bayer Ottmár, apai nagyapja id. Bayer Ottmár (1912-1989) mosonszolnoki katolikus sváb. Apai nagyanyja Lipták Magdolna nagykátai evangélikus tót. Anyai nagyapja Dr. Gyimes Károly nagykanizsai tüdőgyógyász. Anyai nagyanyja Solti Lenke, egy kiskőrösi kántor és néptanító lánya.[1]"
süti beállítások módosítása