Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr61188680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chabibi 2007.10.08. 09:12:01

Olcsó játék hülyegyerekeknek!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.08. 10:33:49

Vagy inkább az a hülye, aki elhisz ilyen ósdi meséket?

Sandra H. 2007.10.08. 11:24:15

Szerintem jópofa egy játék:-)

Chabibi 2007.10.08. 14:27:08

Csak éppen a kereszténység elfajult mémjeinek elmevírusát terjesztik ezek a játékok.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.08. 14:31:30

Chabibi! Ezek már gyógyító elmevirusok. Jézus ugyanis nevetséges is lehet, lehet rajta röhögni és nem csak ámulgatni.

Petrus Magnus 2007.10.13. 22:43:22

baratom!
ha talan mahomed...lenne most epp a te blogodon olyas forman mint ahogy jezus van, akkor nem sokaig lenne blogod, de talan akkor a te szemeyed is veszelybe kerulne.
kerdezem. mi miert tekozoljuk el a tradicio altal rankhagyott kincseket?
udv, petrus

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.14. 10:29:27

Petrus Magnus Mohamed legyen az Iszlám belső ügye. Kritizálják és tegyék nevetségessé ők saját maguk. Én kényszetkatolikus vagyok és jogom van az egyik saját vallásomat és egyik bálványát kiröhögni.

H. Judit 2007.12.02. 12:57:23

Üdvözlöm Önt Ismeretlen!
Akit egyszer Jézus személyes jelenlétével megtisztelt,soha nem lesz kételkedő. Méltósága, tisztasága meg nem kérdőjelezhető. Igaz, szabad akaratot adott Önnek is ahoz, hogy gúnyolhassa. Egy kérésem van csupán. Amikor eljön majd a végső elszámolás órája, gondoljon majd eme cselekedetére,s ne feledkezzen el a bocsánatkérésről. Ugyanis Jézus az Önhöz hasonló gyenge, gyúnyolódásból, intrikából élő halandónak is képes megbocsátani, ha a bocsánatkérése tiszta szívből és alázattal járul színe elé.
Több alázatot, kevesebb intrikát kívánok Önnek. H. Judit

Bummer 2007.12.03. 14:35:49

Judit, a biblia szerint a Sátán is volt Jézus személyes jelenlétében. Aztán tudjuk, hogy mi volt.

Rigor 2007.12.05. 18:12:37

H.Judit: szerintem IGE, és még jópáran becsületesen nyílt szívvel a szemébe is mondanák a kritikájukat ha megtehetnék.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.12.06. 06:36:39

H. Judit
Jézus élete egy mesemítosz. Elmultam 18 és nem hiszek a mesékben. Nőj fel te is!!!

Bea 2008.01.04. 10:16:19

Kedves kételkedők!
Jézus Krisztus történelmi személy, léte ugyanannyira bizonyított, mint Caesaré vagy Napóleoné...az ő létezésüket senki sem vonja kétségbe. Az, hogy Jézus élt és meghalt, megcáfolhatatlan! Az is kénytelen elismerni ezt a tényt, aki tanításaiban nem hisz. Az, hogy olyan hatással van az emberiségre (rátok is), mint még senki más, ehhez sem fér kétség.
Csak a tudatlanok állítják a kereszténységről, hogy csak egy mese! Nehogy azt higgyétek, hogy a Biblia az egyetlen bizonyítéka Jézus Krisztus létezésének! Jobb, ha utánanéztek, és akkor talán mégegyszer meggondoljátok, kit káromoltok. Még a materialisták is elismerik Jézus nagyszerűségét! A feltámadás tényét senki sem köteles elhinni, de enélkül is- önmagában is- értékes Jézus tanítása. Az életre, az erkölcsre vonatkozó kijelentései örökérvényűek. Igazságukat senki sem vonhatja kétségbe!

Trajanus 2008.03.24. 15:32:25

Jézus egyszerű csaló volt, azok a "jó" tanítások amiket neki tulajdonítanak, azokhoz semmi köze, már évszázadokkal Jézus előtt léteztek.
Akár Jézus tanításai, akár másoké, ezek az erkölcsi útmutatók ember és társadalomellenesek.

Orsi ... 2009.09.17. 15:43:38

Tisztelt Olvasók ...
A neten böngészgetve találtam rá az oldalra, és bár fiatal keresztyén vagyok,de a szívemig szúrt az, hogy valaki mennyire meg tudja keményíteni a szívét, és mennyire ellen tud állni Krisztus hívásának.
Ő volt az egyetlen, aki bűnök nélkül élte le az életét; Ő az , aki mindannyiunknak bűnbocsánatot ígért, és akinek azt köszönhetjük, hogy nem kell feltétlenűl a pokol tüzén elégnünk.
Mindezt nem lehet megérteni ... egyszerűen csak el kell fogadni, hinni, és átadni az életünket ...
Aztán jönnek a csodák ...
Lehet, hogy soha sem fogjuk tudni megmagyarázni, hogy hogyan is keletkezett a Föld, vagy hogy tényleg létezik e Isten, de HINNI mindig hihetjük.
Én hiszem és vallom ... és azzal, hogy egy ilyen játékot reklámoztok, játszotok, és így nyilatkoztok több ezrek Megváltójáról, az egyszerűen borzasztó...
Gondoljátok, hogy az a sok ezer ember téved, és nektek van igazatok ???
Azt tanácsolom, hogy nyissátok ki a szemeteket, és lássátok meg, ha egy láthatatlan kéz felétek nyúl, mikor elestek. Halljátok meg , ha bátorítani akar titeket, és azt mondja: "Ne félj, mert megváltottalak ! "
Érezzétek, hogy nem hagy elveszni ...
Higgyétek, hogy szeret engem , Téged, mindannyiunkat.

Egy próbát megér az életetek, nem ?

"Kegyelmes és irgalmas a ti Istenetek, az Úr, nem fordul el tőletek, ha megtértek hozzá. "

Én csak annyit tehetek,hogy imádkozom értetek !

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.09.17. 16:27:32

@Orsi ...: Nekem Zeusz a haverom és köztudott dolog, hogy Jézus is csak az ő egyik porontya, ráadásul ne is a legsikeresebb.

Erről többnyire így szoktam írni, idézve régebbi írásimból:

"#25 - IGe - 2009.08.05 - 21:56:20

„Nekem jó haverom Zeusz az Istenek Istene, akivel szoktunk együtt járni csajozni is. Nos neki az egyik porontya csak Jézus. Akkor amikor nemzette, éppen nem hattyúnak, bikának, hanem éppen szentléleknek álcázta magát.

Zeusz nincs oda és ki is tagadta a fiai közül Jézust, aki szerinte egy homokos volt és mártíromságnak álcázott öngyilkos lett, ami nem méltó hozzá.

Mivel végül is egy zsidó szekta, a kereszténység alapítását még is hozzá kötik, hozzám meg a pédox és sok más egyéb vallásét, ezért mint vallásalapítók én nem tagadom meg mint kollégát, bár én is szerintem is szégyen, amit tett. Buddhát, Mohemedet, Konficiuszt,Zarahosztát viszont kedvelem mint kollégáimat. „"
süti beállítások módosítása