Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Tíz katolikus kerestetik

2010. december 10. - IGe

Van-e egyáltalán hazánkban, nem 10.000, nem 1.000, nem  is 100, hanem mondjuk 10 valóban katolikus magyar ember, aki a katekizmusban és sok más helyen lefektetett katolikus egyház tanításait elfogadja, betartja és aszerint is él? Elém mer-e ezen tíz ember állni próbatételre? Hogy meggyőződjek igaz ember-e vagy csak szerepét játssza.

A szót nem is szaporítom és viszonzásként is hasonlót várok el, mert a papír és a számítógép billentyűzete is mindent kibír, valót és valótlant egyaránt. Lássuk a tetteket! Várom a jelentkezőket!

Emlékeztetőül néhány ironikusan megfogalmazott dolog, ami feltétele, hogy valaki katolikus lehessen, vagy annak vallhassa magát:

 

1. El kell tudni fogadni a szentháromságot. Tehát az 1/3 vagy 3/1 istenképet, mint a samponnál. (egyharmad, vagy harmadolt istenkép)

2. El kell tudni fogadni népiesen Perforálatlan Mariskának becézett valaki, vagy valami mennybemenetelét. (amivel Isteni rangra kívánták emelni, hiszen egy Isten és egy ember nászából csak félisten születhetett volna).

3. El kell tudni fogadni Jézust, mint 1/3 Istent, mint Isten fiát és egyben teljes értékű Istent is. (tehát aki apja és fia is volt egyszerre önmagának)

4. El kell tudni fogadni az Ördög a Sátán létét. Hinnie kell benne. (sokak szerint ezért ez az igazi sátánista vallás)

5. El kell tudni fogadni Jézus állítólagos csodatételeit valóságosnak.

6. El kell fogadni a pápa tévedhetetlenségét. Erkölcsi kérdésekben mindenképpen.

7. Nem lehet abortusza és abortuszhoz nem adhatta hozzájárulását, illetve részt sem vehetett benne közreműködőként. (ha megtette bármelyiket, ez automatikus kizárással jár)

8. El kell tudni fogadni a katolikus egyház kb. ezerháromszáz éven át (500-1800) tartó diktatúráját, terrorját, emberiség ellenes bűntetteit.

9. El kell tudni fogadni a halottak feltámadását. (zombik)

10. El kell tudni fogadni az utolsó ítéletet a katolikusok végső céljaként. (ami halállal jár szerintük az emberiség túlnyomó többsége számára)

11. El kell tudni fogadni az angyalok létezését.

12. El kell tudni fogadni a Katolikus egyház világuralmi törekvéseit.

13. El kell tudni fogadnia az ószövetségi tömeggyilkos bibliai Istent is.

14. El kell tudni fogadni, hogy a katolikus hívők összessége a hitben nem tévedhet.

15. El kell fogadni, hogy az A HITLETÉTEMÉNY AZ EGYHÁZ EGÉSZÉRE VAN BÍZVA "Tehát nem lehet az katolikus, aki nem követi egyháza tanításait.

16. El kell tudni fogadnia, hogy Isten népévé formálta Izraelt

 

17. El kell tudnia fogadnia, hogy egy ókori volt, vagy inkább nem volt zsidó ember mítoszát élteti, aki több internacionalista vallás/egyház fő alakja. Tehát egy magyartalan vallás követője.

18. El kell tudni fogadni a katolikus, néha tömeggyilkos hadvezéreket, szenteket példaképnek. Az ő életük kivétel a 10 parancsolat alól.

19. El kell tudni fogadni, hogy a szertartásokon Jézus vérét isszák és testét eszik. (valós, vagy jelképes kannibalizmus)

20. El kell tudni fogadni, hogy csak házasságban folytathat nemi életet, az együttélés nem elfogadott sem más alternatívák.

21. El kell tudni fogadni, hogy nem szabad óvszert használnia és maszturbálnia sem.

22. Templomba is kell járnia és fel kell vennie az állítólagos szentségeket ( elsőáldozás stb)

23. Szolgálnia kell a papokat.

24. El kell fogadniuk az élőhalottak (zombik) valóságban való létezését, Lázár és Jézus esetét figyelembe véve.

25. El kell tudni fogadni, hogy elbaltázták a megváltásukat, mert az állítólagos egész emberiség bűntől való megváltása ellenére éppen a keresztények maradtak még is eredendően bűnösök.

26. El kell tudni fogadniuk, hogy a katolikus jézushívők természetfölötti hitérzékkel rendelkeznek, ami által bevezetést nyertek a teljes igazságba.

27. El kell tudni fogadniuk, hogy a bibliai Isten a biblia által már mindent elmondott, az a tudás már felül múlhatatlan.

28. El kell tudni fogadni, hogy a szentírás szerzője maga a bibliai Isten.

29. El kell tudni fogadni, hogy az ő (kizárólagos) hitük, az örök élet kezdete.

30. El kell tudniuk fogadni, hogy egy állítólagos mindenható Istenük, aki apja és fia is önmagának, öngyilkos lesz, vagy megkínozza és megöli saját fiát. Ez szerintük példa értékű cselekedet.

31. El kell tudni fogadni, hogy a 30-ban bemutatott öngyilkosság, vagy gyermekgyilkosság a szeretett legszebb megnyilvánulása. (Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte... mondóka)

 

32. El kell tudnia fogadnia, hogy a katolikusok szeretete a valóságban és a gyakorlatban inkább egy veszélyes egoista nárcizmus.

 

 Naprakész kiegészítések:

El kell tudniuk fogadni, vagy foglalni a teljes Gellért hegyet és telerakni önkényuralmi jelképekkel, hitkomisszár szobrokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr882506363

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Judeo-kereszténység erkölcsi elítélése 2011.09.21. 10:24:03

 IGe harmadik prédikációja.A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai: 1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - E...

Trackback: Kik is a valódi sátánhívők, sátánisták? 2010.12.29. 14:56:53

Azok, akiknek a Sátán egy mese, vagy mítosz alak, vagy azok, akik éltetik a mítoszát, meséjét? Ugye milyen mulatságos, hogy tudományos szempontból a keresztények tekinthetők sátánistáknak. Azt már régen tudjuk, hogy a keresztényeknek hinni kell a ...

Trackback: A bibliai Isten és Sátán egy és ugyanaz 2010.12.27. 13:00:22

Hiszen a Sátán Isten elméjének meghasadása. A személy ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát. Ez magyarázat a biblia önellentmondásaira és a bibliai Isten tömeggyilkosságaira, a nagy-nagy állítólagos szeretet mellett.Kép: Ed...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Senki fia 2010.12.10. 13:58:51

Már ne is haragudj! De ki vagy te, hogy ilyet kérdezel?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.10. 14:19:25

@Senki fia:

Vagyok, aki vagyok, vagyok, aki van.

Coffeyville (törölt) 2010.12.10. 15:24:47

itt vagyok családostul. Az most éppen 8. És még ismerek személyesen kb. 150 ilyen embert.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.10. 17:17:20

@Coffeyville:

Mindenki csak a saját maga nevében nyilatkozhat. Tehát a családtagok nevében te sem teheted meg. Főként nem ha köztük kiskorúak is vannak.

Tehát ki mersz állni saját valóddal, múltaddal és tetteiddel elém és a nyilvánosság elé?

Nos akkor tárd fel magad mutatkozz be, mert így sokaknak csak egy felhasználói azonosító vagy.

Jelenleg még így nulla a jelentkezők száma, és akkor lesz 1 veled, ha egyértelműen azonosítod magadat itt.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.10. 17:25:24

@Coffeyville:

Beleolvastam a hozzászólásaidba és már megbuktál. Te gyűlölködsz és trágálkodsz fiam, nem csak az ellenségeiddel, de még a semlegesekkel és a barátaiddal is. Más emberek halálát is kívánod.

Nos egy keresztény katekizmust betartó ember nem írhatna ilyeneket, mint amilyeneket te írtál:

"Faszukkal a szájukban kéne fölakasztani őket, a repedt gátjuk tetején."

fehso2 2010.12.10. 17:25:24

@Coffeyville:

Szerintem ne ugorj be neki!
Azért, mert elvakult, tudatlan és sunyi. Olvasd csak bele nevetséges írásaiba és erőltetett okfejtéseibe! És ő akar vizsgáztatni téged???
Azt kéri, mutatkozz be??? Dehát ő is csak egy névtelen senki.

Persze majd megállapítja, hogy NINCS 10 igaz katolikus sem egész Magyarországon, de ez legyen az ő kis nyomora! Alapvetően úgyis csak magában motyog itt.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.10. 17:29:26

@fehso2:

Van nevem és számos társadalmi beosztásom is. Többek közt a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának a figyelő tagja is vagyok, aki újraéleszti a hibernációból szervezetet, ha megint kötelező sorozáson fontolgatná valaki a fejét.

Szerintem régebben Semlyén Zsolttal is találkoztam vallással-vallásszabadsággal foglalkozó konferenciákon még jó 10 évvel ezelőtt, amikor ő volt még senki.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.10. 18:46:29

@Senki fia:

Ez egy erdélyi kispap, aki nem jön ki senkivel sem, saját magával sem. Oda vissza feljelentette már a környezetét a polgármestert meg mindenkit. Egy elmebeteg nőt (Kassai CSillát), akit Nagykálóban kezeltek, valamiért (talán üzleti kapcsolat, vagy annak reménye miatt) azt vette védelmébe, azt aki a SienNetben fő szervező és agitátor volt.

Én ezt a nőt és a Siennettet sem kedveltem. Leírtam, hogy szélhámosok.

Nekem lett ugyebár eléggé egyértelműen igazam. Az adott illetőt az egyik törzshelyemről a virtus.hu-ról el is távolították, mert rasszista gyűlölködést is kifejtett ezen kívül.

similarthings 2010.12.11. 17:16:11

Nem érted IGe és nem is értem hogy miért nem érted:

"Faszukkal a szájukban kéne fölakasztani őket, a repedt gátjuk tetején."

Ez Coffeyville-nél az igaz kereszténység manifesztuma. Ezzel még inkább igazolva van, hogy ő bezony igaz keresztény.

Tehát mint igaz keresztény Coffeyville-nek joggal nem kell veled szóba állni, veled a rút pogánnyal. Örülj inkább annak IGe, hogy nem égetnek meg.

:)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.13. 16:31:43

1. El kell tudni fogadnia a szentháromságot. Tehát az 1/3 vagy 3/1 istenképet, mint a samponnál.

2. El kell tudni fogadnia Szűzmária mennybemenetelét.

3. El kell tudni fogadnia Jézust, mint 1/3 Istent, mint Isten fiát és egyben teljes értékű Istent is.

4. El kell tudni fogadnia az ördög a sátán létét. Hinnie kell benne.

5. El kell tudni fogadnia Jézus állítólagos csodatételeit valóságosnak.

6. El kell fogadnia a pápa tévedhetetlenségét.

7. Nem lehet abortusza és abortuszhoz nem adhatta hozzájárulását, illetve részt sem vehetett benne közreműködőként.

8. El kell tudni fogadni a katolikus egyház kb ezerháromszáz éven át (500-1800) tartó diktatúráját, emberiség ellenes bűntetteit.

9. El kell tudni fogadni a halottak feltámadását.

10. El kell tudni fogadni az utolsó ítéletet a katolikusok végső céljaként.

11. El kell tudni fogadnia az angyalok létezését.

12. El kell tudni fogadni a Katolikus egyház világuralmi törekvéseit.

13. El kell tudni fogadnia az ószövetségi tömeggyilkos bibliai Istent is.

14. El kell tudni fogadnia, hogy az RKAT hívők összessége a hitben nem tévedhet.

15. El kell fogadnia, hogy az A HITLETÉTEMÉNY AZ EGYHÁZ EGÉSZÉRE VAN BÍZVA "Tehát nem lehet az katolikus, aki nem követi egyháza tanításait.

16. El kell tudni fogadnia, hogy Isten népévé formálta Izraelt

17. El kell tudni fogadnia a katolikus, néha tömeggyilkos hadvezéreket, szenteket példaképnek.

18. El kell tudni fogadnia, hogy a
szertartásokon Jézus vérét isszák és testét eszik.

19. El kell tudni fogadnia, hogy csak házasságban folytathat nemi életet, az együttélés nem elfogadott sem más alternatívák.

20. El kell tudni fogadnia, hogy nem szabad óvszert használnia és maszturbálnia sem.

21. Templomba is kell járnia és fel kell vennie az állítólagos szentségeket ( elsőáldozás stb)

22. Szolgálnia kell a papokat.

23. El kell fogadniuk az élőhalottak (zombik) valóságban való létezését, Lázár és Jézus esetét figyelembe véve.

24. El kell fogadni, hogy elbaltázták a megváltásukat, mert az állítólagos egész emberiség bűntől való megváltása ellenére éppen a keresztények maradtak még is eredendően bűnösök.

25. Elfogadják, hogy a katolikus jézushívők természetfölötti hitérzékkel rendelkeznek, ami által bevezetést nyertek a teljes igazságba.

26. El kell tudni fogadniuk, hogy a bibliai Isten a biblia által már mindent elmondott, az a tudás már felül múlhatatlan.

27. El kell tudni fogadniuk, hogy a szentírás szerzője maga a bibliai Isten.

28. El kell tudni fogadniuk, hogy az ő (kizárólagos) hitük, az örök élet kezdete.

Fira Heffner 2010.12.17. 20:05:43

Az a baj IGe, hogy így nem tudod őket csőbe húzni. Mert így, h ennyire nyilvánvalóan akarod őket támadni, így azért fognak távol maradni, mert megszólal bennük a "védelmező hang": óvakodj a gonosztól! :)

nagyon ki van ez találva, hogy tartsák a hívőket távol a logikus gondolkodástól.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.17. 20:25:47

@Fira Heffner: Ez nem támadás, hanem erkölcsi tanítás.

Fira Heffner 2010.12.17. 20:44:26

@IGe: persze, de az ő szemszögükből Isten elleni cselekedett, amit a sátán irányít. (rajtad keresztül)

bandos 2010.12.20. 21:01:31

Ez nagyon eröltetett.
Aki írta, sosem volt keresztény, és természetesen fogalma sincs arról, hogy mit jelent kereszténynek lenni. De valamiért gyűlöletet érez a keresztények iránt. Talán valami lelkiismereti okból kifolyólag.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.20. 22:03:40

@bandos:
Ezek a követelmények nagyrészt a katolikus egyház tanításaiból, a katekizmusokból valóak. Gőzöm, sincs, hogy a katolikus szekta miért gyűlöli a többi keresztény szektát. Gondolom csak konkurenciaharc. A vallási piac felosztása.

bandos 2010.12.20. 22:11:41

@IGe: Én katolikus vagyok. Jézus tanítása, és nekem katolikus hittanáraim is mindig ezt hangoztatták, hogy "Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből. Szeresd felebarátodat, mint Önmagadat!"
Az más kérdés, hogy a katolikus emberek és papok is "emberek". Az is, hogy az egyik komoly ok, amiért a keresztény egyházak között széthúzás van, az hatalmi, pénzügyi ok.
De ezek a tények nem változtatnak azon, hogy te mindenképpen gyűlöletet próbálsz a katolikusok ellen szítani, meglehetősen cinikus módon. Ez szomorú, ilyen feltehetőleg egyik keresztény vallás sem tanít.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.12.20. 22:38:48

@bandos: "Az más kérdés, hogy a katolikus emberek és papok is "emberek". Az is, hogy az egyik komoly ok, amiért a keresztény egyházak között széthúzás van, az hatalmi, pénzügyi ok. "
- már miért volna ez más kérdés? Akkor minek sopánkodni és egyebek, ha mindenre van kibúvó? - nekem tetszik ez a 10 próba :), és nem csoda, hogy nincs rá jelentkező sem... no meg olyan sem, aki bizonyítani tudná, hogy a katolikus vallás olyan ... hű de igen nagyon szórná az "elkötelezett" híveket a világ jobbulására... vagy csak sajátjára (bocs Mo.-n kerestetik a 10 bevállalós)

Brucia (törölt) 2010.12.20. 22:47:50

Barátom, szerintem inkább te állj ki valamiféle próbatételt...Vagy tölts ki valami tesztet...Esetleg..fehér köpenyes emberek jelenlétében...kényszerzubbonyban.
Hogy valaki tényleg ilyen idióta legyen...

bandos 2010.12.20. 22:48:14

@térfél: Miért volna más kérdés? Isten teremthette volna az egyházát tökéletesre, és nem volt köteles szabad akaratot adni nekünk, vagy tévedek?
A katolikus vallás vezetői között is sokan hibáznak, ezt elismerem, de ne hidd, hogy ez az elismerés nem teljesen téged igazol a véleményedben :)
Ez a 28 pont bőven nem a katolikus lét alapfeltétele, és mégegyszer hangsúlyzom, aki ezt írta, az nem katolikus, és fogalma sincs az én vallásomról :)
A lényeg, hogy örülök, ha Te jobb ember vagy, mint a "szemét katolikusok"!

bandos 2010.12.20. 22:49:26

@bandos: bocs: *A katolikus vallás vezetői között is sokan hibáznak, ezt elismerem, de ne hidd, hogy ez az elismerés (-nem) teljesen téged igazol a véleményedben :)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.12.21. 13:05:41

@bandos: Én nem keresem senki elismerését sem - nem kell. És azt nem bírom épp a vallások bármelyikében sem, hogy baromira ki akarják tüntetni magukat, a semmire.... általában. Nekem tehát kizárólag az számít, hogy mit cselekszik az ember - hogy milyen megfontolásból és mivel igazoltan? ... az nem számít. Vagy erényes az illető, vagy nem. Tehát a vallás csak egy hókuszpókusz, amiből baromi sok kár származott és származik is, amíg léteznek egyházak és vallási hiedelmek, manipulációk. Légy jó ember! - semmi több.

coffito 2010.12.25. 19:53:26

"Tehát ki mersz állni saját valóddal, múltaddal és tetteiddel elém és a nyilvánosság elé?"

Mit értesz azalatt, hogy "kiállni" és a "nyilvánosság elé"? Szószerinti értelemben vett találkozás vagy csak egy internetes fórum, de sokak részvételével?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.26. 09:42:39

@coffito:

Elsődlegesen azt jelenti, hogy ne egy ismeretlen nicnév legyen, hanem tárja fel valós lényét. Ennek sok módja van.

coffito 2010.12.26. 11:09:59

@IGe: Én szerintem megfelelek a követelményeknek. Mivel nem tisztáztad pontosan, hogy mit szeretnél csinálni a keresés célpontjaival (találataival :D), ezért nem tudom, hogy ez olyan-e, amibe szívesen belemennék. Ha arról van szó, hogy válaszolni kell itt vagy egy másik internetes fórumon a Te és/vagy mások kérdéseire a katolikus hitemmel és a katolicizmussal kapcsolatosan, akkor lehet, hogy elvállalom, mivel már régóta vágyom arra, hogy apologetikai érdeklődésemet a valóságban is kipróbálhassam, de természetesen csak akkor, ha ez kulturáltan zajlik. A korábbi hozzászólásokban már említett csőbe húzástól és megszégyenítéstől természetesen szeretnék mentes maradni. Személyes találkozást vagy más, valós idejű kommunikációs formát nem hiszem, hogy vállalok.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.03. 22:55:14

@Aqwsed12345:

Nem olvasni akarok, hanem lelni Magyarországon tíz magyar katolikus embert, aki az egyháza tanításait el tudja fogadni.

facon 2011.01.07. 22:58:19

Szeretnék Magyarországon tíz igaz zsidó embert találni, aki úgy él, ahogyan az a tórában le van írva...
(pl. Szombaton nem keverem a szart, stb...)
Vagy hagyjuk a tórát-inkább-, vegyük csak a tízparancsolatot!
(Katolikusnak "kereszteltek", de szívem szerint közelebb állok a reformátusokhoz, tehát nem jelentkezem.)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.08. 06:27:03

@facon: Hát arra is érdemes lenne kiírni egy hasonló pályázatot valóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.08. 07:18:48

Az a szeretet, amely a bibliai SátánIstentől és az ő egyszülött fiától a zombi Jézustól származik, hát az helyesen így kell nevezni:

egoista nárcizmus

"Nárcizmus
Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2010. december 15.

Pontosság ellenőrzött
[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás: navigáció, keresés
Benczúr Gyula: Narcissus (1881)

A nárcizmus a nárcisztikus személyiség által mutatott tulajdonságok és viselkedés absztrakciójának a neve. A nárcizmus beképzeltség, hiúság, önhittség vagy egyszerűen az önzés szemelyiség vonása. Alkalmazzák az elnevezést társadalmi csoportra, gyakran használják utalásként elitizmusra, vagy közönyösségre mások nehéz helyzete iránt.

A nárcizmus kifejezést Sigmund Freud alkotta meg a görög mitológiai alakra, Narcissusra utalva. Ő egy betegesen önhitt fiatal férfi volt, aki beleszeretett saját tükörképébe. Freud úgy hitte, hogy egy bizonyos szintű nárcizmus mindannyiunkban születésünktől fogva jelen van.[1] Andrew P. Morrison szerint felnőtt korban egy indokolt mennyiségű nárcizmus teszi lehetővé, hogy az egyén tisztában legyen szükségleteivel, ezáltal pedig kiegyensúlyozottá váljon másokkal való kapcsolataiban"

Intizar 2011.01.08. 13:11:22

Kérdésem volna (a pálinkamérés problémáját leszámítva): ókatolikus nem katolikus? A pápai csalhatatlanság és Mária mennybemenetele csak a "nagy" katolikus egyháznak kritériuma.

Másik kérdés: ha nem találtatik tíz katolikus (avagy rajtam kívül kilenc), akkor kénkövet méltóztatik zúdítani Magyarországra?

Intizar 2011.01.08. 13:13:18

@facon: Az embert nem katolikusnak (reformátusnak, estébé) keresztelik, hanem kereszténynek - legalábbis reményeink szerint. Ezért, ha mondjuk át akar lépni a másik klubba, nem kell újrakeresztelkednie. Kivéve, ha újrakeresztelő (anabaptista) jellegű klubba akar belépni. A keresztség elvileg egyetemes, attól függetlenül, hogy milyen templomban keresztelték.

Intizar 2011.01.08. 13:19:16

@IGe: A "papok szolgálatát" nem tudom, honnan vette. Ilyen tanítás nincs. És hogy miért gyűlölik szeretett egyházam vérmesebb tagjai a szomszéd szektákat? Először is, a gyűlölködés meglehetősen kiment a divatból mára. Az ön fogalmai, khm, kissé 19. századiak.
Aztán meg, ez általános emberi tulajdonság. Nézzen körül, kit utál úgy őszinte szívből minden nemzet? Nem a szomszédait? Alsóbürgözdpuszta polgársága mitől undorodik? A pestiektől természetesen, minden nagyobb város lakóitól érthetően, de késelésig kizárólag Felsőbürgözdpuszta polgáraival szemben ragadtatja magát. Arra már igazán ritkán gondol, hogy a románokat, ne adj isten amcsikat is lehet utálni.
Minden egyes emberi csürhe mások ellenében határozza meg magát, és igen gyakran annak megy neki, aki legközelebb áll hozzá.

oxymoron 2011.01.09. 11:01:34

A feltett 32 kérdés gúnyolódó hangvételű, cinikus, olykor már blaszfemikus megnyilatkozás, ráadásul némelyike bődületes tudatlanságról és felületességről árulkodik, no meg jó pár csúsztatást is tartalmaz.
Katolikus testvérek! Imádkozzunk a szerzőért, ahogy Jézus Urunk is tette az őt kigúnyolókkal, megkínzókkal és megfeszítőkkel! Hisz hozzájuk hasonlóan a szerző sem tudja, mit cselekszik...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.09. 12:24:43

@oxymoron:

Na te sem vagy katolikus, ha a tanaitokat és az erre vonatkozó helyes IGe-t sem ismered:

Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat,
a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal,
a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért,
a kik háborgatnak és kergetnek titeket.

oxymoron 2011.01.09. 13:31:33

@IGe:
Ismét megmutatkozott, milyen felületes vagy.
Te írod:
"és imádkozzatok azokért,
a kik háborgatnak és kergetnek titeket"
Pedig én is ezt írtam - csak bizonyára nem láttad:
"Imádkozzunk a szerzőért, ahogy Jézus Urunk is tette az őt kigúnyolókkal, megkínzókkal és megfeszítőkkel!"

Sapienti sat.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.09. 13:39:33

@oxymoron:
"Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat,"

tehát kérem áldást mondani értem minden templomban, mert próbára tudom tenni a hiteteket.

abc2 2011.01.12. 21:53:16

@IGe: csak azt nem értem miért mindenki a katolikusokat kóstolgatja? Nem múlhat el keresztény egyházi ünnep anélkül, hogy valaki ne írna egy szösszenetet,ami jó pár embert fel ne bosszantana.
Nem is ezzel van a gond, tegyétek-ünnepen, vagy ünnepen kívül, de a kiegyenlítettség érdekében kóstoljátok be már végre a mohamedánokat, a buddhistákat, a szingalézeket, esetleg a zsidókat.
Ja, hogy őket nem lehet, mert abban a pillanatban náci rasszista vagy?
Mi ez már megint?
Tegyük már helyre a dolgokat!
Köcsög pirézek!
Na, csak elkezdtem...

Intizar 2011.01.13. 19:23:04

@abc2: Ejnye már. Ha nem tűnt volna föl, ebben a nyájas kis országban többségben vagyunk (róm. kat.). Valamirevaló ember természetesen minket basztat. Ebből látszik, hogy tényezünk.
A kiegyenlítés hüjeség, akárki megláthassa az amcsi filmekben, ahol kötelező, hogy legyen egy jó néger, akkor is, ha olyan helyen, közegben játszódik a móka, ahol egy szál fekete sincs.
2001-es népszámlálás. Megkérdezettek 70 százaléka jelölt be egyházat, felekezetet. 5,3 milla rómkat, 300 ezer görkat, másfél milla ref, 300 ezer ev, 18 ezer baptista. Izraelita nem egész 13 ezer. Nemkeresztény vallásúnak 14 ezren vallották magukat. Gondolom, ebben benne foglaltnak a buddháskodók, a mozlimok és minden egyéb, krisnástul, boszorkányostul.
Értem? A több mint öt millához viszonyítsuk a második magyar óriásegyházat, a reformátust. Már ez is hümhüm. A többi meg gittegylet. Mi volna ezekkel itt Magyarországon viccelni való? Akkor már tényleg basztathatnánk a szingalézeket is, esetleg a nyenyeceket. Azok legalább nyelvrokonok, ha távoliak is.
P.S. Tisztában vagyok vele, hogy sokan - remélem, Ön nem - zsidó alatt nem izraelita vallású embert értenek, hanem gyakorlatilag bárkit, aki sikeresebb náluk és politikailag nem teljesen ugyanaz a véleménye. Ezt inkább nem minősítem.

44 2011.01.14. 12:45:56

Kedves IGe! Nemrég olvastam a neten egy képregényt. A képen éppen egy papot visznek az ördögök a pokolba. A pap kétségbeesetten kérdezi: "de hát mit követtem el?" Az ördög elővesz egy hosszú listát, majd kikeresi: "lássuk csak... igen, 1977-ben egy biciklis futárnak nem adták borravalót, ezért megátkozott". A képaláírás pedig az: "Az emberek nem szokták tudni, de még senki sem jutott be a mennyországba".

Ez a képregény a maga nemében egy ötletes és egyszerű kidolgozása ugyanennek a gondolatnak. A te megoldásod túlbonyolított, és mégis primitív. A neten írsz blogokat, ahelyett, hogy elmennél egy paphoz, és megkérdeznéd erről, vagy interjúkat készítenél a püspökökkel a saját "bűnös" életükről.

Mindenki tudja, hogy a katolicizmus előírásait nem lehet betartani. Ezért mondja az egyház azt, hogy mind bűnösök vagyunk, és isten csak megbocsáthat, irgalmazhat nekünk. Ez egy olyan érvrendszer, amiben minden lehetséges helyzetre van egy mantra. Persze ellentmondásos, de ez a hívőket nem zavarja. Kívülről - pusztán azzal, hogy zombinak nevezed a feltámadást, holott a hívők számára hatalmas különbség van az isteni kegyelemből feltámadott Jézus és a varázsló gonosz machinációival sorozatban gyártott, mozgó, értelem nélküli bábok között - ezen nem tudsz változtatni. Legalábbis így biztos nem.

abc2 2011.01.14. 22:01:19

@Intizar: természetesen nem erről van szó!
De! Még mindig nem értem miért kell másokat meggyőződésük, vallásuk,akármi miatt basztatni,főleg az adot csoport milyensége miatt.
Eddig csak keresztény, magyar ellenes, a szerző által elmésnek gondolt postokat olvastam a keresztény, magyar ünnpek előtt. Nekem eszembe sem jutna a hanuka, a cigány szűz mária mennybemenetele, Albert Einstein születésnapja előtt szarízű, faszság jellegű postot írnom.
Miért van ez mégis a "másik" oldalról?
Maradjunk már békében!!

44 2011.01.14. 23:53:12

@abc2: "Még mindig nem értem miért kell másokat meggyőződésük, vallásuk,akármi miatt basztatni,főleg az adot csoport milyensége miatt."

Ez az IGÉhez és hozzám hasonló emberek narcizmusa miatt van. A hívők általában szeretnek kisajátítani minden fontos értéket: szeretet, család, haza, ezek a kereszténydemokraták fő hívószavai, de az emberbaráti viselkedés, vagy az élet értelme, az erkölcsös, helyes élet is gyakori téma náluk. Mintha ez az ő terepük lenne...

Aztán vannak, akik a másik oldalon felveszik a kesztyűt, és időnként rámutatnak, hogy azért mégis mekkora marhaság ez a hit egyáltalán. IGE ezt enyhén szólva túlzásba viszi, de alapvetően a gondolatai nem szokatlanok.

Nem kimondottan a kereszténység ellen szól ez, csak éppen itt az volt az uralkodó, és sokan ma is szóban katolikusnak határozzák meg magukat. Albert Einstein születésnapját azért nem szoktuk kritizálni, mert az albertiánusok maguk is érzékelik, hogy ők egy különc kisebbség, és annak megfelelően nyilatkoznak. Ellenben a történelmi egyházak hívei általában kisajátítják a fenti témákat, és ez roppantul sértő egy ateista számára.

44 2011.01.14. 23:55:11

@abc2: "Maradjunk már békében!!"

Ettől ez még béke, csak vitatkozunk.

Intizar 2011.01.15. 00:45:06

@abc2: Mi az hogy "másik" oldal? Ezt inkább meg sem hallottam.
Én gyakorló római katolikus vagyok, ezenfölül - többek között - régi erdélyi kisnemesi család kései utóda. Tehát akkor Ön szerint az "egyik" oldalon kéne lennem. Ha a bélem kifordul az ilyen "oldalazástól", és azt gondolom, hogy Wass Albert nem jó magyar író, mivelhogy pocsékul ír magyarul, míg pl. Szerb Antal, aki jól megkapta a magáét, hogy rossz "oldalra" született, a legnagyobb magyarok közé sorolandó, akkor a "másik" oldalhoz tartozom, nemde?
Az mindenesetre oldalfüggetlen, hogy egy társadalomban foglalkozni - esetleg tréfásan vagy provokatívan foglalkozni - a fontos jelenségekkel, számottevő tömegekkel érdemes.
Indiában lehet viccet csinálni a mormonokból, de nem lesz vicces, mivel ott nem számítanak. Ugyanez a Salt Lake City-beli napilapokban legalábbis izgalmasabb vállalkozás, de talán értelmesebb is.
Itt, Magyarországon minek csináljunk viccet a buddhistákból? Szép sárgák és vannak egy-két ezren? Na derék. Szerintem minket jobban érdekel a katolikus egyház, ha már egyház. Több közünk van hozzá.
Nem hiszem, hogy egészséges önbizalommal rendelkezik az a közösség, amely kiborul attól, hogy viccet csinálnak belőle, és sikítva követeli, hogy most akkor azonnal tessék kigúnyolni a kőfaragókat és balett-táncosokat is. Szerintem az én szeretett egyházam ennél komolyabb társulat a huszonegyedik századi Magyarországon.
Persze az is igaz, hogy tele vagyunk túlbuzgó neofitákkal, akik még nem igazán tanulták meg, hogyan viselkedünk jobb körökben.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.03.07. 13:05:16

Szabadság-szobor kicsit másképp
2011.03.07. 11:36 Ratius

Egy katolikus alapítvány kezdeményezte, hogy ,,a megújulás és a múlt lezárása jegyében" távolítsák el a budapesti Gellért-hegyről a Szabadság-szobrot, és a helyére Nagyboldogasszony szobrát állítsák. Bakk István, a Bakk Endre Kanonok Alapítvány elnöke levelében úgy fogalmazott: „az új alkotmány elkészítésével párhuzamosan, amely a Szent Koronát helyezi a középpontba, helyre kell állítani Mária országa tekintélyét is", ezért kezdeményezi a szoborcserét.
Eddig a kis színes hír, és most következzen néhány futó gondolat. ...

boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2011/03/07/szabadsag_szobor_kicsit_maskepp

Rodeo36 2011.07.03. 11:05:31

namost ha elfogadom a samponos axiómát akkor a többit is el kell fogadnom? iGe? vagy elég csak úgy besamponoznom magam és máris megvilágosulok? nem gondolod hogy ez plágium a Head and Shoulder be fog perelni meg a többi sampúú is sokba fog ez neked kerülni? vagy áthárítod a Katlik Csörcs -re?

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2011.09.27. 15:11:12

Kedves szerző! Menj el a hozzád legközelebbi katolikus templomba, nézd meg a vasárnapi mise idejét, a kijövőket bátran kérdezd

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.01.13. 11:39:08

Kora Délutáni Kornél 2012.01.13. 11:24:06
Igazán megható álláspont. Sajnos alapvető kérdéseket nem teszel fel, pedig - saját bevallásod szerint - hasznosnak gondolod a kérdezést. Szeretném figyelmedbe ajánlani az alábbi kérdéseket:

1. Ha Isten valóban olyan, mint a katolikusok hazudják, akkor miért van szükség a katolikus egyházra?

2. Becsületes katolikusnak kell-e véleményt formálni, ha a szeretett egyháza politikusoknak kölcsönzi vagy adja el a tekintélyét (igaz, nem olcsón)?

3. Becsületes katolikusnak mit kell tennie, ha az egyházában pedofil esetek történnek, és ezeket az egyház évtizedekig sikeresen tussolja el? Mit gondol ilyenkor a becsületes katolikus azokról, akik még pár éve is azt hazudták, hogy ilyen esetek sohasem fordultak elő?

4. Egészséges ember lehet-e valaki, akinek tilos nemi életet élni?

5. A fegyverek megáldása (amit katolikus papok előszeretettel milyen áttételen keresztül szolgálja a béke és a szeretet céljait?

KDK

miro1 2012.01.13. 11:41:46

@IGe:
1. El kell tudni fogadnia a szentháromságot. Tehát az 1/3 vagy 3/1 istenképet, mint a samponnál.

Tévedsz ezt minden keresztény- keresztyének el kell fogadnia!

2. El kell tudni fogadnia Szűz Mária mennybemenetelét.

Ezt a dogmát érdekes módon az ősegyház már elfogadta, igaz csak a múlt században hirdeték ki...

"3. El kell tudni fogadnia Jézust, mint 1/3 Istent, mint Isten fiát és egyben teljes értékű Istent is."

Ajánlom figyelmedbe be a szentírást és a történelmet, az Ősegyház kezdettől vallotta Jézus Isten Fiúságát, és ezért az életét is adta (Egyébként erről kérdezheted a reformátusokat és a többi keresztyén felekezetet)

"4. El kell tudni fogadnia az ördög a sátán létét. Hinnie kell benne."

Tankcsapdát ajánlom "van ördög, van Isten van minden amiben hittem!" Természetes, ha körül nézel akár magadban is, láthatod létezik!

"5. El kell tudni fogadnia Jézus állítólagos csodatételeit valóságosnak."

A csodatettei nem állítólagosak, különben a zsidók nem lettek volna olyan idegesek.

"6. El kell fogadnia a pápa tévedhetetlenségét."

A pápa csak Hit és erkölcs dolgaiban tévedhetetlen, a püspökök testületével. Nem mehet csak ki és mond ezt vagy azt...
Természet tudományosan meg pláne...

"7. Nem lehet abortusza és abortuszhoz nem adhatta hozzájárulását, illetve részt sem vehetett benne közreműködőként."

A GYILKOSSÁG BŰN! Nem tudom mit szólnál ahhoz ha téged abortáltak volna, ja szólni se tudnál, akik közreműködik tettestárs

"8. El kell tudni fogadni a katolikus egyház kb ezerháromszáz éven át (500-1800) tartó diktatúráját, emberiség ellenes bűntetteit."

A mai tudásunk alapjait az Egyház mentette át, a Római Birodalom bukása után, ugyan is csak a püspökök maradtak a nép mellett , a császári hivatalok összeomoltak. És az egyház politikai hatalma igen csekély volt mindig, legfeljebb segítséget adott annak aki legalább megígérte, hogy tiszteletben tartja a békét, megjegyzem, hogy Buda 1686-os visszavételét is egy pápának köszönhetjük...

"9. El kell tudni fogadni a halottak feltámadását."

Ezt másoknak is el kell fogadni, református, evangélikus és más keresztyén felekezetnek is.

"10. El kell tudni fogadni az utolsó ítéletet a katolikusok végső céljaként."

Az Isten országa a célja (mint bárki másnak is)

"11. El kell tudni fogadnia az angyalok létezését."

Sőt még a zsidóknak és az araboknak is, olvass többet!

"12. El kell tudni fogadni a Katolikus egyház világuralmi törekvéseit."

Nincs ilyen, ez ennyi, hanem a vallásszabadság épp a célja.

"13. El kell tudni fogadnia az ószövetségi tömeggyilkos bibliai Istent is."

Minden kereszténynek, és más nem kereszténynek is.
Ha meg nézed a bibliai történeteket Isten mindig felajánlotta a jót, de volt akik elutasították Szodoma és Gomorra pl., vagy hallgattak rá Ninive lakói pl. Ez tanítás arról, hogy a bűnnek következményei vannak.

"14. El kell tudni fogadnia, hogy az RKAT hívők összessége a hitben nem tévedhet."

Ez értelmezhetetlen, ilyet nem hallottam.

"15. El kell fogadnia, hogy az A HITLETÉTEMÉNY AZ EGYHÁZ EGÉSZÉRE VAN BÍZVA "Tehát nem lehet az katolikus, aki nem követi egyháza tanításait."

Az apostolok hite az egyház hite, nem értem a problémát

"16. El kell tudni fogadnia, hogy Isten népévé formálta Izraelt"

Ez így van! És ezt elfogadja minden keresztyén is, sőt az arabok is...

"17. El kell tudni fogadnia a katolikus, néha tömeggyilkos hadvezéreket, szenteket példaképnek."

Csak azt aki elhagyta ezt az utat, senki sem születik az emberi értékek teljes birtokában, még ma sem.

"18. El kell tudni fogadnia, hogy a
szertartásokon Jézus vérét isszák és testét eszik."

Vértelen "véres" áldozat, Jézusi parancs "Ez az én testem, ez az én vérem" Ortodoxok, káldok, koptok ugyan ezt vallják.

"19. El kell tudni fogadnia, hogy csak házasságban folytathat nemi életet, az együttélés nem elfogadott sem más alternatívák."

Ez minden kereszténynél így van, sőt más vallások többségénél is.

"20. El kell tudni fogadnia, hogy nem szabad óvszert használnia és maszturbálnia sem."

Az élet továbbadása szent, egyébként is emberek vagyunk és nem állatok

"21. Templomba is kell járnia és fel kell vennie az állítólagos szentségeket ( elsőáldozás stb)"

Igen, ez így van, a szentségek fontosak, és az hogy RÉSZT VEGYÜNK a szentmisén (Istentiszteleten)

"22. Szolgálnia kell a papokat."

Senkinek nem kell szolgálnia a papoknak.

"23. El kell fogadniuk az élőhalottak (zombik) valóságban való létezését, Lázár és Jézus esetét figyelembe véve."

Lázár nem élőhalott, hanem élő lett, Jézus teste pedig nem hústest, hanem a megdicsőült test, vö, a görög szövegekkel.

"24. El kell fogadni, hogy elbaltázták a megváltásukat, mert az állítólagos egész emberiség bűntől való megváltása ellenére éppen a keresztények maradtak még is eredendően bűnösök."

Arról írsz amiről fogalmad sincs, az eredendő bűnt nem törölte el az Isten, hanem felkínálta az utat a megváltásra (keresztség)

"25. Elfogadják, hogy a katolikus jézushívők természetfölötti hitérzékkel rendelkeznek, ami által bevezetést nyertek a teljes igazságba."

Ezzel minden ember bír, csak me, vesznek sokan tudomást róla.

26. El kell tudni fogadniuk, hogy a bibliai Isten a biblia által már mindent elmondott, az a tudás már felül múlhatatlan.

Hit és erkölcs dolgaiban igen, Isten nem természettudományról szól...

"27. El kell tudni fogadniuk, hogy a szentírás szerzője maga a bibliai Isten."

Igen, ezt minden kereszténynek és zsidónak, sőt muszlimnak el kell fogadnia.

"28. El kell tudni fogadniuk, hogy az ő (kizárólagos) hitük, az örök élet kezdete."

Ilyen hittétel nincs! (Lásd II. Vatikáni zsinat)

miro1 2012.01.13. 11:50:01

@IGe: 1. Mert Jézus ezt akarta, 2. Az Egyház csak az erkölcsi és hitbeli dolgokban szól, politizálni magán emberként mindenkinek joga, 3.Azt amit a Szentatya is tett, aki gyanúba kerül azt felfüggesztik, vagy mostanában nem olvasol újságot?vagy citáljam más egyházak mélyen eltitkolt dolgait is, vagy hogy a Krisnásoknál, más dönt arról, hogy ki megy férjhez kihez?
4. Akkor kérdezd meg a Buddhista szerzeteseket is, meg a szerzetességet választó protestánsokat is.
5. Más felekezetek is megteszik, de ha ismernéd a történelmet, és tudnád miről van szó, akkor azt is tudnád, hogy a fegyverest áldják meg, hogy életben maradjanak...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.01.13. 11:56:05

@miro1: Köszönöm, hogy megerősítetted azt amit írtam. A lényeg viszont az lenne, hogy van-e 10 katolikus Magyarország területén? Te az vagy-e?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.01.13. 11:57:24

@miro1: Ja és sok dologra, amit azt írtad, hogy ilyen nincs javaslom elolvasni a katolikusok Katekizmusát, mert ott van benne.

miro1 2012.01.13. 12:11:33

@IGe: Idézd, légy szíves. Vagdalkozni én is tudok, ha akarok.

miro1 2012.01.13. 12:12:44

@IGe: ja és mint látod kár a katolikusokra figyelned csak mert nagyrészt más vallások is követik, mint ahogy utaltam rá.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.02.25. 08:44:18

Kérdezz te is, válaszolok! ( Ez nem térítés, és nem is propaganda. Agytorna, mert ez egy magánvallás. IGe) vilagnezet.blog.hu/2009/02/04/p_dox_semmiben_sem_hivok_alapitoja_valaszol

tramenes 2012.02.26. 19:24:25

Sok fogalmat nem úgy használsz ahogy a rómaiak. Ebből a szempontból mindegy, hogy ezek ki szerint igazak és ki szerint tévesek, nem ugyanarról beszél a kettő ezért egyik alapján nem lehet a másikat vallóról érvényes állításokat tenni.

Cypriánus 2012.03.02. 14:13:21

Óriási ugrás lenne számodra Ige, ha esetleg ismernéd is azt, amit oly lelkesen és igen nagy arccal fikázol, és így esetleg avalósággal közelebbi kapcsolatot ápoló vádakkal jönnél.
Néhány pontod az arrogancia és a NAGYFOKÚ tudatlanság keveréke, de hát régóta tudjuk, a magyar értelmiségi nem olvas, hanem lelkesen ír,- miért pont a hitharcos ateisták legyenek kivételek?
pl. az 1/3 Isten meg hasonlóK. az, hogy nem értesz valamit, mert nem olvastál utána, nem azt mutatja hogy az eredeti nevetséges. Pl. a matematikai Mordell-Weil tételt sem intézhetjük el azzal : hogy milyen szánalmas is az, hogy egyes hülyék fánkokból akarnak levezetni számelméleti egyenleteket.

Meg kicsit több szerénységet kérnék.
Nem tudom, az életben is ilyen egyszerre a világnézetedbe nem illő információkra zárt+arrogáns vagy egy e, remélem nem, mert ha igen, hát őszintén sajnállak.
azt mindenesetre jól prezentálod, hogy az ateizmus is csak vallás, nagyfokú érzelmi töltettel, dogmákkal , szentekkel (mint Darwin, Dawkins) stb.
Szóval: Lécci előbb OLVASS.

Cypriánus 2012.03.02. 15:40:29

a különbség az, hogy én nem írok a firaizmusról, úgy hogy nem tudok róla semmit . Te viszont lelkesen írsz a kereszténységről. Ez nem valami személyes probléma veled, egyszerűen csak hogy néz az ki , hogy egy általad fölállított torzképet kritizálsz?! Nem kéne legalább megismerned az "ellenséget" akit oly lelkesen támadsz? Valahol az elemi tisztesség megköveteli , hogy az elutasított nézeteket pontosan, és kontextusukban vizsgálva értse meg ez ember. Az üres gúny persze nagyon sikeres, sőt meggyőző lehet, de nagyon félrevezető. Félrevezeztő, mert alátszat ellenére alig érdekli támadásának tárgya, amit sokszor nem is ért. Nyilván gúnyolódni és vég nélkül kopipésztelni könnyebb, de nem előrevivőbb.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.03.03. 09:19:50

@Cypriánus: Pedig te vagy buta, ha nem tudsz egy normális kritikai cikket sem írni ezen írásomra válaszul, hanem csak itt üresjáratban fikázol.

Ha még is tudsz, elég annak a linkjét megadnod itt. Aztán megnézni melyikünk írása vált ki nagyobb hatást.

Ezis 2012.05.22. 00:05:23

@IGe:
Csak a 4. pontodra reagálnék
"4. Egészséges ember lehet-e valaki, akinek tilos nemi életet élni?"

Először is, itt van egy nagyon nagy csúsztatás, mivel úgy állítod be mintha mindig minden körülményben tilos lenne. Pedig csak a házasság előtt tilos.
Kérdésedre kérdéssel válaszolnék.

Mégis, miből gondolod, hogy nem lehet egészséges, normális felnőtt férfi abból az emberből, aki a házassága előtt nem élt nemi életet?

Mert tök jó, hogy így felteszed nekünk, számítván, hogy rájövünk, hűűűű, tényleg, ez nem normális. (Szerintem meg "jobb egy életre egy társ, mint egy héten 19 partner")

De előbb igazolnod kéne tudományosan, hogy márpedig ennyivel és annyival rosszabbak ebben és abban azok az emberek akik házasságig nem szexeltek, azoknál akik igen.
süti beállítások módosítása