Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Csak az menjen katonának

2011. március 31. - IGe

Csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret - tartja a népdalba ágyazott népi bölcsességünk. Amivel minden értelmes és humánus emberfő csak egyet tud érteni. Sőt még a hivatásos katonák többsége is, hiszen a kényszerített katona nem jó katona. Továbbá így is van elég ember aki szeret katonásdit játszani, aki meg nem akar, azt ne kényszerítsék. Pósán László parlamenti képviselő vetette fel az egyszer már kiharcolt és megszüntetett újbóli sorozás kérdéskörét, amely bizony a sajtószabadsághoz hasonlatos darázsfészek, ha egyszer valamelyik politikai irányzat a visszarendezés szándékával belenyúl, bizony pórul járhat. A magyarok többsége ugyan is elutasítja a parancsuralmi, tekintélyelvű rendszereket, legyen az bármilyen.

"Mondj nemet a katonai sorkötelezettség visszaállítására" facebook oldal egyből megalakult és Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája tagjai is reagáltak hivatalosan is a felvetésre:

Tisztelt Parlamenti Képviselő Úr! Tisztelt Pósán László!

Támogatásunkról szeretnénk biztosítani a hadkötelezettség és az új alkotmánytervezet ellentmondásait feloldani szándékozó munkájában. Ez irányban akár személyesen is tudunk találkozni és egyeztetni.

 Az alkotmánytervezet nem csak a honvédelmi törvény és más európai törvényeknek mond ellent, hanem a bevezető szövegében szereplő keresztényi gyökereknek is. Az emberölésmentes élethez való alapvető jogot kellene inkább rögzíteni benne és a hadsereg önkéntességét. Lelkiismerete, akarata, meggyőződése ellenére senkit se lehessen emberölésre kötelezni, vagy olyan helyzetbe hozni, ahol ez a lehetőség közvetve, vagy közvetlenül is fennállhat. A haza védelme csak meggyőződéses emberekkel lehetséges. Kényszerítettekkel nem.

Remélem, győz a józan ész, és nem kell a szervezetünket újra aktivizálnunk. Mert a hadkötelezettség eltörlésekor csak felfüggesztettük, de nem beszüntettük a működésünket. Mint a néhány fős Figyelő Bizottság tagja írtam önnek, akik a lángőrzők vagyunk, és ha szükséges intézkedünk.

 

Tisztelettel:
Iván Gábor
Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája
Figyelő Bizottsága
http://www.hel.hu/

A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája záróközleménye részlete 2004-11-13:

c) A HEL egy Figyelő Bizottságot hoz létre, amely gondoskodik a HEL tevékenységének újraélesztéséről abban az esetben, ha az állam honvédelem címén ismét szolgálatot vagy kiképzést követelne polgáraitól. A Figyelő Bizottság tagjai: Farkas Henrik, Fülöp István, Iván Gábor, Kovács Gyula, Márton Róbert, Simonyi Gyula és Vida István.

Kapcsolódó bog.hu bejegyzések:

Ha itt terem az ellen, ki fogja tudni megtölteni a puskát?

Sorkötelezettséget akar a fideszes képviselő

Szijjártó: Nem lesz sorkötelezettség

Puskát tölts!

Tombol az őrület

Jó-jó, de mit adtak nekünk még a módosítók?

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr422787996

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sorkötelezettséget akar a fideszes képviselő 2011.03.31. 15:19:20

"A hogyan veszítsük el a népszerűségünket négy év alatt" című sorozat újabb állomásához (vagy álomásához?) érkeztünk: ma Pósán László fideszes képviselő mondta azt, hogy biza' az Alkotmány értelmében újra be kellene vezetni a sorkötelezettség...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müller őrmester 2011.04.03. 09:45:54

Nem csak jogok vannak, hanem kötelezettségek is. Nem jó dolog a kényszerkatonaság, de néha szükséges lehet. Jól jön. Ha meg sajnálják a pénzt a szerződött katonáktól, akkor még a minimális létszámot sem tudják feltölteni. Csak egy csomó debil vagy pszihopata kerül a soraikba.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.13. 14:23:49

"Lelkiismeretes hadkötelezettség Az új alaptörvény rendkívüli állapot vagy védelmi helyzet esetén hadkötelezettséget ír elő, ezt Harrach és Lázár kiegészítené azzal, hogy ha valaki lelkiismereti alapon megtagadná a fegyveres szolgálatot, az fegyver nélküli szolgálatot köteles teljesíteni."

Index - Belföld - Az alaptörvény nem törvény
index.hu/belfold/2011/04/11/az_alaptorveny_nem_torveny/

Ennek lehetne is örülni, ha szavahihetőek lennének és nem állandóan trükköznének.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.05.18. 07:58:21

Újra jöhet a hadkötelezettség Magyarországon
2011. május 17., kedd 11:30 Papp Zsolt

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujra_johet_a_hadkotelezettseg_magyarorszagon.483350.html

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.05.18. 13:02:44

"Aztán miből lesz rá pénz? Aztán a fiam remek munkahelye megmarad míg egy seggfej teljesen feleslegesen követ mosat fel vele?? Aztán ha a gyerekemet éri valami, az állam gondoskodik majd rólam? Hisz az új tákolmány szerint a gyerekem kötelessége. Ha külföldre megy a gyerekem, haza kell jönnie katonaságra? Mert ha nem, akkor elküldöm. Nem engedem senkinek a gyerekemet tönkretenni. Megneveltem én rendesen, nincs szüksége semmiféle központi rendnevelésre!!!! ELEGEM van ebből az álszent, aljas bandából!!!"

www.facebook.com/pages/Mondj-nemet-a-katonai-sork%C3%B6telezetts%C3%A9g-vissza%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s%C3%A1ra/103482029737676

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.05.18. 13:10:00

"nem látjátok ebben a nagy tervet! az újonnan/újra sorozott bakák nem sorkatonák lesznek hanem 0 forintos fizetéssel rendelkező MUNKAVÁLLALÓK. És így már pikk-pakk meg is lesz az egymillió munkahely. Mert kérem, a választási ígéret... Bár sorkötelezettség visszaállításáról nem nagyon volt szó..."

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.06.11. 12:48:03

Bőrönd Ödön: Beteg vagy emberke. A kemény tökű legények nem fém és fa és más töltényeivel és fegyverrel lövöldöznek, hanem azzal ami a lábuk közt van. Ja és nem fájdalmat, hanem örömöt okoznak a lövöldözésükkel.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.06.11. 12:52:39

Nem embert ölnek, hanem gyereket, embert nemzenek.
süti beállítások módosítása