Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Nevetés a legfőbb szentség

2012. április 26. - IGe

Tessék tiszteletben tartani a p-dox vallás és követői azon vallási rituáléját, hogy bármit nyugodtan kinevethessenek. Vicc, vagy karikatúra formában egyaránt. Akár egy gatyára maszkírozva is. 2006.02.05-i írásom.


A most felvetendő gondolataim nagyon aktuálisak és nehogy azt gondoljuk, hogy mi itt Európában különbek vagyunk, mint azok, akik néhány Dán újságban kiadott karikatúrán akadtak ki. Még a bíróságaink döntései is a sötét középkort idézik.

2005-ben feléled az inkvizíció Európában!?

Már két közismert áldozata is van és ami ilyenkor lenni szokott, biztosan sokkal többen vannak akikről nem is tudunk. Idézem a két hírt röviden;

Lefoglalták Gerhard Haderer Jézus Élete című képregényének Görögországban kiadott példányait. A mű szerzőjét fél év börtönre ítélték.

A pápa megsértéséért 20 ezer zlotyi (1,2 millió forint) pénzbüntetésre ítélte a varsói bíróság Jerzy Urbant, a Nie című szatirikus hetilap főszerkesztőjét.

A mi vallásunkban vallási előírás a humor és a nevetés egy szent dolog ezért a  tagjaink vallásgyakorlását hasonlóan nem korlátozhatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr424475670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása