Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Firaizmus Filozófiai Iskolája bezárt

2013. május 23. - IGe

Körülbelül másfél év, egyébként sikeresnek mondható időszak után, a Firaizmus Filozófiai Iskoláját az alapítója Fira Heffner lényegét tekintve bezárta. Kár érte.

Firaismus Filozófiai Iskolája Zárva2.JPG

Helyette, persze Fira szerint biztosan csak mellette, lesz sosefeledd.com főként cikkátvevő és utánközlő bulvárlap. Igen alacsony és néhány napra rózsaszínbe is öltözött és csak erős tiltakozásra visszacserélt megjelenéssel, azaz igen primitív színvonallal. Amivel már nem tudok együttműködni, már nem tudom támogatni. Főként azért nem, mert számomra arányában már túl sok lett a butítás és kevés a tanítás. A cikkeket meg javaslom inkább eredetiben olvasni például a  hir.ma helyről, ahonnét kinézet és nem csak a cikkek zöme származik. A kijelöl, másol, beillesztéses írások amúgy sem az én műfajom, azokat alapvetően megvetem és plagizálásnak tekintem. 

Főként azt sérelmezem, hogy az oldalra szoktak egy reklámelhelyező cégen keresztül  reklámként a különféle szekták, szientológusok, ezo tévések, kártyajósok, asztrológusok és hasonló alakulatok, akik az emberi hülyeség vámszedői. Ami miatt az oldalon például az én szientológia módszertant kritizáló írásom is törlésre került, mert jóhiszeműen ne feltételezzünk más összefüggést, csak azt, hogy veszélyezteti a reklámbevételt. Sosefeledd.png

 

A Firaizmus Filozófiai Iskolája (~2012-2013, 184 ezer facebook rajongó) leírását azért tegyük el az utókornak, amely még a segítségemmel került ebbe a formába:

"Küldetés

A filozófiánk azon alapszik, hogy az embereket rávezetjük arra az útra, amin legkedvezőbb módon haladva tanulnak meg következetesen gondolkodni, cselekedni és élni az életüket. Igyekszünk rávilágítani korunk jellemzői hibáira, hogy mentesek tudjunk maradni a folyamatosan ránk zúduló manipulációktól, amelyet különböző hatalmi érdekek használnak fel ellenünk! Úgy gondoljuk, hogy egy szebb világ megteremtéséhez erős társadalmi szemléletváltásra van szükség. Drasztikus filozófiai, világnézeti, politikai, jogi, erkölcsi újraszerveződésre.

Ennek ellenére nem célunk megdönteni semmilyen kormányt, bármilyen politikai hatalmat vagy szervezetet. Mert úgy gondoljuk, hogy amíg az emberek manipulálhatók, hamis értékrendjeik által irányíthatóak, addig nem tudna létezni olyan irányítás amely a helyes útra tudná vezetni a világot."

-idézőjelbe tettem bár ketten fogalmaztuk meg ilyenre.

Legvégül ezen blogbejegyzésemben üzenem minden érintettnek, hogy a firaizmus.com domain másra való használatát a jövőben nem tudom támogatni, sem anyagilag sem eszmeileg.

facebook-dislike-button.png

utóirat 1: Kérem, ha valamelyik rajongó olvassa, adja át Firának, vagy írja be neki az oldalára, hogy a sosefeledd domainnel és tárhellyel csipkedje magát. A firaizmus.com -ról való kitiltásom és az ott lévő összes  írásom törlése miatt némileg morcos vagyok és elképzelhető, hogy néhány napon belül erre a blogbejegyzésemre fogom átirányítani a firaizmus.com-ot a kért sosefeledd.com  helyett. Ami a legfrissebb infó szerint már sosefeledd.hu lesz. Firából pont az lett, akik ellen látszólag küzdeni szeretne. Egy buta g.ciJa és pont azt kell vele tenni, amit Ő maga javasol videóiban. Otthagyni a büdös retkes f-be és szépen elhal majd magától. Hiszen, ahogyan mondani szokta, ami önmagára is vonatkozik, természetesen neki is szüksége van "negatív" tapasztalatokra is a fejlődése szempontjából. Mert szerintem az emberek azért arányában annyira nem hülyék, mint ahogyan ő gondolja.

utóirat 2:  A www.firaizmus.com domain 42 013.06.01-től már erre az írásomra mutat. Talán illene lecserélni a következetesség miatt a facebook oldalon a fejlécet, ami még jelenleg a firaizmus.com, Fira által eldobott és megtagadott címet reklámozza. Tehát azt, ami szerinte nem eléggé eredményes, nem eléggé jó.

utóirat 3: 42 013.06.02. Megtörtént a firaizmus facebook oldal fejlécében a domain név cseréje. Igaz ehhez az kellett, hogy néhány ismerősöm által jelezve is legyen az önellentmondás. A hozzá írt megjegyzések a firaizmus.com állítólagos "elbirtoklása" már csak butag_ciség a köbön. Hiszen egy héttel előtte már videókban és több más helyen is meghirdette Fira, hogy a firaizmus.com kuka és helyette a sosefeledd domain lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr825314269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.07.30. 14:13:14

Cherchez la femme!

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.09.17. 17:28:38

FIRAIZMUS CSATORNA TÖRÖLVE!
Közzététel: 2019. szept. 17. "A youtube törölte, nem én. De nem fellebbezek miatta, mert leszarom. Nem megyek másik videós platformra se." forrás: www.youtube.com/watch?v=lV_vb3LHJOM

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2019.10.13. 15:25:28

Az embereknek elsősorban a saját fejükben kell megküzdeniük egy forradalmat, saját butaságaikkal szemben, és ha ez sikerült, akkor lehet számonkérni azokat, akik ezeket a dolgokat beléjük táplálták, saját aljas céljaik érdekében.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2019.11.12. 10:02:45

Emléknek elrakom ide:

Firaizmus Névjegy 2012. április 17.
2012. április 17., 10:28

Firaizmus Filozófiai Iskolája Fira Heffner - Tanító - a Firaizmus megalkotója Fira, és néhány tanítványa a folyó partján sétált, mikor az egyik tanítvány egy szép leányt látva, kérdést intézett mesteréhez: -Bűn e vajon, barátom barátnőjének udvarolni? Fira ekkor bölcsen mosolygott, és ekképp szólt az értetlen diákhoz: -Bizony bűn az, hiszen barátod elveri a valagad, és az elvert valag pasiknál nem jó! És ami nem jó, az nem jó! Fira Heffner könyve, 1.2.Fira Heffner - Tanító - a Firaizmus megalkotója Fira, és néhány tanítványa a folyó partján sétált, mikor az egyik tanítvány egy szép leányt látva, kérdést intézett mesteréhez: -Bűn e vajon, barátom barátnőjének udvarolni? Fira ekkor bölcsen mosolygott, és ekképp szólt az értetlen diákhoz: -Bizony bűn az, hiszen barátod elveri a valagad, és az elvert valag pasiknál nem jó! És ami nem jó, az nem jó! Fira Heffner könyve, 1.2.

Névjegy 2012. április 17.

Ez az Iskola azért alakult meg, hogy terjedhessenek a JÓ dolgok. Mert sose feledjük; ami jó, az jó, és ami nem jó, az nem Firától való!

Küldetés

A firaizmus egy civil kezdeményezés, amely céljául tűzte ki, hogy rávilágítson korunk jellemzői hibáira.

Az filozófiánk azon alapszik, hogy az embereket rávegyük arra hogy tanuljanak meg racionálisan gondolkodni, a kényelmes nem-törödömségből felrázni. Azért hogy mentes tudjon maradni a folyamatosan zúduló manipulációktól, amelyet különböző hatalmi érdekek használnak fel ellenünk!

Úgy gondoljuk, hogy egy szebb világ megteremtéséhez - erős szemléletváltásra van szükség, drasztikus társadalmi, politikai újraszerveződésre.

Nem célunk megdönteni a kormányt, illetve hogy bármilyen erőszakos módon megdönteni bármilyen politikai hatalmat - ugyanis úgy gondoljuk hogy amíg az emberek manipulálhatók, a hamis értékrendjeik által irányíthatóak, addig nem tudna létezni olyan irányítás amely a helyes útra tudná vezetni a világot.

Ezért a legfőbb tervünk az, hogy egy mikró-társadalmat hozzunk létre, amelyben a saját hitvallásunk szerint élünk, és ezzel mutatva példát ösztökéljük az embereket, hogy van a jelenleginél egy helyesebb út - amely kivezethet a mostani tarthatatlan állapotból.

Leírás

A firaizmus egy filozófiai ágazat, ami nem törödik a belénk táplált hülye etikettekkel, merev illemekkel - ezekre mind nagyívben szarunk! - és nem csak azért mert antiszociálisak vagyunk - a sok "buta geci" miatt, hanem azért mert k*rvára nem befolyásolja eme tényező azt, h építhessük a tökéletes civilizációt!

Általános információk

Fontos szabályzati tényező: A firaizmus filozófiai iskolája nem kíván leállni vitatkozni primitív módon - érvelés nélküli szitkozódó, trollkodó emberekkel - ezért eme emberek azonnal felbelezés nélküli tiltásra kerülnek!

Nem célunk győzködni senkit a saját igazunkról, mi egy egy lehetséges Utat mutatunk a gondolkodni vágyóknak.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a firaizmus nem a keleti vallások paródiája, hanem épp ellenkezőleg! A Keleti filozófiákat próbálja úgy átadni, hogy bárki megérthesse, olyanok is, akik eddig nem ismerték, vagy óckodtak tőle a bonyolultsága miatt.

Továbbá; Nem ígérünk semmit - de azt maximálisan betartjuk!

Alapadatok

Indulás2011. december 25. Személyes adatok; A Firaizmus az egyetlen olyan csoport talán a világon, amely képes 2 böfögés közben olyan okosságokat az emberek képébe vágni, hogy azt még a leghülyébbek is megértsék. Ugyanis, az álláspontunk az, hogy a világ legnagyobb problémája a "buta gecik" jelenség, - ezért ezen a szinten kell tudni operálni - amelynek aztán vannak al-halmazai is - ezekről a firaizmus videókban hallhatunk bővebben!

Elérhetőségek

E-mail...................@gmail.com

Honlap.......blog.hu

Oldaltulajdonosok

Fira Heffner
Iván Gábor IGe
süti beállítások módosítása