Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Magyar Humanisták és Ateisták Társaságának rádióriportja

2007. június 23. - IGe

Korábban már híreket adtam a hazai, meg sem alakult, és már is három részre szakadt ateista szervezkedésekről. Most túlélve a szakadás traumáját, az egyikük riportot adott. 206.04.28.

mahat.JPG


A kép csak illusztráció

A megalakuláskor három részre szakadt ateista szervezkedések, rövid értékelése:

- MAHAT-ra, ami annyira titkos lett, hogy semmi hírt nem lehet tudni a működéséről. Legalább is eddig. Amolyan irodalmi elefántcsont toronynak képzelik magukat. (www.mahat.hu)

- MATT-ra, aminek szimpatikusak lennének némely eszméi, de szinte senki sem látogatja a MAHAT-hoz hasonlóan a honlapjukat. Ők felvállalták a politikai ráhatást is, kulturált és európai keretek között. A honlapjuk állandóan vándorol és átalakul.(www.magyar-att.hu)

-Az állammal erőszakszervezetbe összeforrni kívánó neosztálinista violizmusra, ami egyre jobban elszigetelődik a humanista emberektől. Az adott vioalizmus honlap teli van plagizálásokkal és a fórumon több szerkesztő saját magával vitatkozik más nicknévvel. Ezzel a trükkel igyekeznek az a látszatot kelteni, hogy látogatottak. Ez a hazai ateizmus vadhajtása. Mivel teljesen elszigetelődött humanista ateistáktól, asztrológiával és okkult dolgokkal próbálnak kereskedni mára az adott honlapon. Sokan ideálprostitizmusnak tekintik a lap és alapítója viselkedését.

Ezen rövid bevezető után jöjjön a lényeg:


Magyar Humanisták és Ateisták Társaságának a vezetésre vitatott alkalmasságú elnöke rádióriportot adott a FIKSZ rádió stúdiójában. Sok minden szóba került, többek közt az ateista egyházak megalakulásának a létjogosultsága is. A riportot az alábbi linkről lehet letölteni és meghallgatni.

Korábbi cikkeim címei a témában:

Politika
Ateista társadalmi szervezetek. Szalonképtelen a MAHAT.

Hírek
Ateista társadalmi szervezetek. Egyből három. Mahat - Matt - Vioalizmus

Letölthető riport MP3-ban / 63 Mbyte órás beszélgetés/

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr40104190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása