Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Árpád Egyház hivatalos álláspontja a katolikusok körlevelére

2009. október 12. - IGe

Az Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház hivatalos álláspontja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia „Az Egyház élő hitével összhangban” című körlevelére

turani_jovendoles_feloldasa.jpg

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevélben hívta fel hívei figyelmét a katolikus hit megőrzésének fontosságára az újpogányság egyre terjedő szellemével szemben. További veszélyekként megemlítik még az elvilágiasodást, a szabad eszméket, a globalizációt, és más keresztény egyházakra is célzást tesznek, amelyekkel szemben szerintük egyedül ők képviselik az „igazságot”. A testület levelét szeptember 20-án közzétették, és minden katolikus templomban felolvasták.
kereszteny_vagy.jpg

Legfőbb mondanivalójával - első hallásra talán meglepő módon - mi is tökéletesen egyetértünk, noha az iromány tartalma eléggé önellentmondásos és általánosságban kritizálható is. Egyetértünk azzal, hogy a magyarság ősi tradicionális vallását és a tőle teljesen idegen katolicizmust nem lehet összevegyíteni, ahogyan a katolicizmusnak sem lett volna szabad átvennie és átértelmezve magába olvasztania más, nála sokkal ősibb vallások szokásrendszerét, rituáléját és ünnepeit. A katolikus egyház jelenleg sokkal „pogányabb” és „barbárabb” szokásokat vall magáénak, mint azok a vallási közösségek, amelyeket ezzel az általa pejoratíve használt jelzővel illet és támad. Elég csak fő mítoszalakjuk, Jézus vérének jelképes megívására és testének megevésére utalnunk, amit szertartásaikon űznek. Ami pedig egyik fő jelképüket, a feszület illeti, ez számunkra csak egy ókori kivégzőeszközön szenvedő, haldokló ember mementója, amely inkább félelmet és riadalmat kelt, semmint megnyugvást és kiengesztelődést sugároz. A valódi emberszeretet és az egészséges életszemlélet nevében mi elzárkózunk e barbár szokásoktól.
jezus_hulla.png

Az Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház nem tartja magát pogánynak vagy újpogánynak, hiszen a „pogány” egy, a keresztények által eredendően a tradicionális európai vallásokra kreált szitokszó. Természetesen pogányok vagyunk, ha pogány mindenki, aki a kinyilatkoztatásos-látomásos, misztikus messiásvallásokkal szemben a kozmikus és természet közeli hagyományok örök vallásához tér vissza. Őseink azonban saját azonosításukra sohasem használták ezt a szót, nem nevezték magukat pogányoknak.

Miközben a katolicizmus elveti a fejlődést és jellemző módon még ma is ókori prófétáik látomásaira és hallucinációira építi a hitét, addig mi igyekszünk az ősi magyar vallási tradíciót olyan formában visszaadni a ma emberének, ahogyan az természetes módon fejlődött volna, ha a kereszténység hagyta volna.

Felemeljük szavunkat a katolicizmus történelemhamisítási törekvéseivel szemben is. A katolicizmus ugyanis egyértelműen a judaizmushoz köthető, egy abból kiváló és bizonyos tekintetben azzal szembeszegülő, internacionalista jellegű óriásszekta. Sohasem voltak magyar gyökerei, így a magyarsággal való azonosítása pusztán önfelértékelő demagógia és nyilvánvaló agitprop eszköz. A katolicizmus tehát nem magyar, ahogyan az ideiglenesen hazánkban állomásozó kommunista eszmék és szervezetek sem voltak eredendően magyarok. Óriási hazugsága a katolikus propagandának, hogy a katolicizmus érdekében tevékenykedő I. István király államalapítónk lenne, és ekként kellene őt tisztelnünk. 1896-ban ezeréves államiságunkat ünnepeltük ( millennium), és ezt komoly tudományos kutatások előzték meg. Az 1896. évi VII. tv. és a Magyar Tudományos Akadémia vizsgálatai által is elismert államalapítónk és számunkra egyben őseink vallásának védelmezője Árpád fejedelem. Azért Árpádhoz nyúlunk vissza, mert ő volt az utolsó boldog, organikus, életigenlő korszak letéteményese; egy korszak autentikus szimbóluma. Mások legfeljebb csak az első keresztény állam (I. István király), az első kommunista állam (Kun Béla), az első fasiszta állam (Szálasi Ferenc) vagy az első szocialista állam (Kádár János) alapítói lehetnek.

A mi vallásunk egykori intézményrendszerét lerombolták, vagyonát elrabolták, vallásos rituáléit betiltották, papjait legyilkolták, híveit üldözték, ráadásul még a történelmi szerepét és az emlékét is meghamisították. Mindezt egy akkor alig ezeréves múltra visszatekintő, türelmetlen és látomásos vallás nevében követték el a történelemelőtti időkből származó, sok ezer éven átívelő, organikusan felépülő tudásanyag megsemmisítése végett. E rombolás ideológiai alapjait a Római Katolikus Egyház teremtette meg, és maga a gyászos tett is jórészt az ő lelkén szárad.

Vatikán Állam helytartójaként a római katolikus egyház magyarországi vezetőségének inkább önmérsékletet és megbánást kellene tanúsítania a szabadgondolkodók, más hazai egyházak és vallási közösségek ellen elkövetett régi, de el nem évült bűnei miatt. Példát vehetnének II. János Pálról, aki pápasága alatt elismerte a katolicizmus múltbeli bűneit és bocsánatot kért miattuk. Egy ilyen meakulpát a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciától is joggal elvárhatunk. A „pogányság” elmarasztalása helyett sokkal inkább ennek lenne itt az időszerűsége, mert egy régóta – és a jelek szerint folyamatosan – halmozódó történelmi adósságot törlesztene.

Az Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház vezetősége
 
 

 

Válaszukkal kapcsolatosan részt vettünk egy tévés vitában is: Kereszténység, vagy ősmagyar vallás?    címmel  I. rész      II.rész

 

 

Körlevéllel foglalkozó blogok, írások:
Blogmatikai fejtegetések:Kereszténység vagy ősmagyar vallás?
Magyar Nemzet:Sámánvilág
Konzervatív Költők baráti Köre: Válasz 1. rész + még 4 rész
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr41445962

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van egy álmom... 2010.08.22. 09:04:38

  - a kép csak illusztráció - Mint talán sokan és egyre többen tudjátok, nekem több mint tíz éve az a fő szabadidős tevékenységem, hogy hiánypótló egyházakat és vallásokat alapítok. Ezt többnyire eddig amolyan félig komoly, félig tréfa nekiálláss...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.10.12. 20:35:30

Mint az Árpád Egyház szóvivője tettem itt is közé ezen levelet

egysegelem 2009.10.20. 15:32:45

Lattalak az ATVben, hat, finoman szolva sem alkottal maradandot...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.10.22. 10:14:14

@egysegelem: Gyakorlásnak szántam és arra kiváló volt. Egyébként a vitapartnereim nagyon tartottak tőlem. Félek, hogy nehogy el tudjam a kamerákba is mondani azt, amit a válaszlevelünkben leírtunk. Ezért fojtották belém a szót számtalanszor. Legközelebb már sokkal jobb leszek, aztán meg mégjobb, aztán meg a végén profi módon szereplek majd.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.10.23. 15:16:37

Jelenleg van beüzemelés és tesztelés alatt az Árpád Egyház fóruma. Ide (bizonyos szinteken) bárki írhat, az is, aki nem akar a tagunk lenni, csak érdeklődik irántunk, vagy esetleg éppen kritikáját akarja leírni. Regisztrációval és anélkül is. Persze a regisztráció többlet jogokat ad és még az sem jelent egyházi tagságot.

rend.arpadegyhaz.hu/forum

Nyaligátor · http://autostat.hu/technikai-szotar 2009.10.24. 12:46:54

Elolvastam ezt, de nem igazán értem. Mindenesetre nem bántam meg. Szerintem ez is valami.

Avatar 2009.10.26. 16:31:57

Kicsit több zsidó-katolikus összemosással és magyarokat elnyomó internacionalistázással simán megtéríted a fél Jobbik tábort. Ajánlom bérelj bannert a kuruc.infónál!
Csak aztán vigyázz, mert ha demokratikus egyházszervezetet alakítasz ki, akkor többségbe kerülnek majd az új tagok és átveszik az irányítást. Aztán biztos-ami-biztos alapon kiölik a demokratikus elemeket a szervezetből, nehogy az ő kezükből is kicsusszanhasson az gyeplő...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.09. 13:50:36

Már megint megjelent egy kalózkodó magánakció az Árpád Egyház nevében, a nevével és alapeszméivel visszaélve, azzal ellentétesen.A harcot népszerűsíti és hirdeti meg a meggyőzés helyett. Szerintem az elkövető, mivel már a második ilyen húzása, nem biztos, hogy tag marad:

www.youtube.com/watch?v=7FY159wLDDE

Sl4ve 2010.04.19. 22:32:35

Sajnáltam hogy most 17-én nem tudtam elmenni az előadásra, legközelebb feltétlenül ott leszek. amúgy érdekes a blog. Pont azokat a témákat veszed át amiken én is most gondolkodok.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.19. 12:50:59

"Hitvány lázadók, istentelen pogányok! Ütött az utolsó órátok!"

- IGe Tessék szépen elővenni a lexikonokat. (nem kaotikusat, mert annál már Lenin és Engelsz is jobb) Hanem a tudományosokat. Őseink sohasem használták magukra a pogány jelzőt. A pogány egy katolikusok által kitalált szitokszó. Fikázás. Egyébként a tradicionális magyar vallás hívei, amely én is vagyok, úgy gondoljuk a pogány fikázásra a zombihívők a megfelelő diplomáciai válasz.

ajohanna 2011.05.16. 12:33:04

Bocsánatot kérek mindenkitől azért, mert Vazul fülébe ólmot öntöttek.
A Római Katolikus Egyház pedig minden évben szervezze meg a hivatalos bocsánatkérést ugyanazokért a bűnökért.

Jakováli Hasszán 2011.05.20. 15:38:46

Ezek után nem marad más, mint összefogni a litvánokkal a pogány restauráció jegyében, ők még nálunk is később vették fel a kereszténységet, aztán indulhat az Árpád-Jogalia Liga Hannibal Lecter szellemiségével átitatva.

FAQlyás Menyét 2017.03.08. 00:25:45

@Jakováli Hasszán: A lettek még később ha jól rémlik.
süti beállítások módosítása