Logika, Helyes ÉrvelésTan, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés sok Humorral

Világnézet

Világnézet

Antikarakuttyizmus, azaz miért Marha-ság az ateizmus is?

2007. április 19. - IGe

 Kitalálok valami nyilvánvaló Marha-ságot az Isten-ségekhez hasonlóan. Nagy "M"-mel, mert ebből csak egy van. Ezt a Marha-ságot sokat tagadják. Mi értelme van nyilvánvaló Marha-ságot tagadni?

 

Legyen ez a Marha-ság Karakutty.

Karakutty: A Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty teremtette Istent jókedvében az igazsággal együtt, hogy ez az állítás, biztosan igaz lehessen :-) Amúgy meg egy általam kitalált mesterséges szó, amit a "para", "Karakum" sivatag, "potty, putty" hangutánzó szavakból raktam össze. Azt kívántam vele bizonyítani játékosan, hogy definiálatlan dolgok létét, vagy nem létét lehetetlen eldönteni, továbbá egy logikai hurkot képeztem vele a világegyetem, Isten és Karakutty teremtéselméletében. Utólag, kb 2 év elteltével a használata után derült ki számomra, hogy Indiában létezik egy ilyen nevű vasútállomás és helység. Egyesek állítása szerint hindi nyelven a kara = jó , kutty = levél üzenet, hír, tehát összerakva ; karakutty = jó hír, jelentésekkel bír. Hogy ez igaz, vagy sem még nem jártam utána, de mindenesetre az ilyen formán, két részre bontott szó, külön külön igen gyakori indiai név.

Tehát Karakutty, mint Isten teremtője nyilvánvaló marhaság, akárcsak a bibliai Isten, mint a világ teremtője. Talán csak néhány évezred különbözteti meg őket, mert az egyiket több ezer évvel ezelőtt, az utóbbit meg csak néhány éve találták ki.

Nos vizsgáljuk csak meg, hogy mi értelme is van egy ilyen nyilvánvaló hülyeséget tagadni? Az Isten tagadóakat ateistáknak nevezik, ezért a Karakutty tagadókat nevezhetjük antikarakuttyistáknak. Tehát ha ma valaki antikarakuttyista világnézetet hozna létre és terjesztene, mennyire is vennék komolyan? Azt hiszen nem kell részleteznem. Akkor viszont az ateizmus sem különb ennél egy cseppel sem. Annyi a különbség talán, hogy az egyik egy alig 6 éves, a másik meg egy több ezer éves marha-ság lereagálása.

Sőt az ateisták és az istenhívők nagyon egységesek egy dologban. Mindkét világnézet/vallás antikarakuttyista. Mindkét világnézet szigorúan tagadja a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty Létezését, aki Istent teremtette.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezet.blog.hu/api/trackback/id/tr6260892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

übi 2007.04.21. 15:34:12

Tökéletesen egyetértek, sztem az ateista valójában hisz istenben, mert különben mit tagadna? hehe
A blog jó, sztem vagyunk, akik egyetértünk, a vatikáni szerződés felbontásában, és úgy általában az egyházak állami támogatásának megvonásában mindenképp.
A nemrégiben elhúnyt Vonnegut bácsi írt egyszer a Merőben Közömbös Isten Egyházáról, de most nem jut eszembe pontosan, hogy melyik regényében. Ő egyébként (saját elmondása szerint) Humanista volt, ami szintén "megérne egy misét" :D

Proxy · http://halozatkereso.blog.hu 2007.04.22. 18:05:13

Csak egy logikai baki: az ateista az összes vallást tagadja, nem csak a kereszténységet, tehát a(nti)- ellenes; teista(teizmus)- vallás-> vallásellenes. Viszont természetesen lehet valaki antikeresztény, viszont az inkább a protestáns, lényeg vannak ilyen lehetőségek. :)

Másrészről az ateisták szerintem inkább a vallásos emberek viselkedésének elutasítására építik világnézetüket (mondjuk a vérgőzös ateistákról most ne beszéljünk), a valódi világnézetük sok-sok más tényezőtől tehető függővé. Ismerek olyan ateistát, aki hülyének nézi az összes vallásos embert, viszont stikában ő is hisz - mert muszáj hinnie (ebbe - nagyon kérek mindenkit - ne kössön most bele senki, mert nem tudom/szeretném megmagyarázni); szóval ebben az esetben inkább az én fönti elképzelésem a mérvadó.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.04.23. 14:21:03

übi: ezért vagyok én istentudó, Nekem Isten (az Általános Isten) létezése tudományos tény.

Proxi: Az ateizmus lényege nem a vallástagadás, hanem az Istentagadás. Az Általános Isten létezése viszont tudoményos tény, amit értelmetlenség tagadni. Lásd erről egy vitasorozatomat:

Általános Isten definíciója -Fejlesztett verzió
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=7255

Ateista struccpolitika
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=8252

Általános Isten és az ateisták babig tagadása
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=8642

üdv: az élő IGe

farman 2007.11.18. 13:12:35

hűha! valaki ennyire bizonytalan? minek kell egyáltalán azzal foglalkozni, hogy az ateisták mit gondolnak? nem magadat akarod é erősíteni véletlenül?
"Nekem Isten (az Általános Isten) létezése tudományos tény." meg ez is! én Tudom, hogy van! nincs szükségem tudományra. meg sok egyébre sem. igaz, senki másnak nem is magyarázom, nem térítek, stb. elég a tudat.

pu yi 2007.11.18. 15:50:05

visszatértem. így jár az, aki csak belekap picit a dolgokba. SORRY! eltévedtem...

inframazsola 2011.01.08. 13:52:43

Minden vallás egy karakuttyizmus, a zsidó vallástól a szcientológusig az összes, és mindegyik ankarakuttyista a többi vallás Karakuttyára. Persze azt nem tudják megmondani, hogy miért csak a többi vallásra kell antikarakuttyistának lenni, az övékre miért nem.

Hogy mi szükség az ateizmusra?

Ő az, aki nem csak a többiek karakuttyizmusát tagadja, hanem az ÖSSZESET. Jehovát is, Allahot is, Xenut is.

Így tehát ő az egyetlen következetes.
Ő az egyetlen, aki nem Napóleon a kórházi szobában.
Így már érted?:)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.09. 07:54:42

@inframazsola:

Isten = Általános Isten (tehát nem dogmatikus Istenek)

Isten létezése tudományos tény

Ezt értsd meg ha tudod!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.04.20. 23:09:46

Ennek a cikknek a címe és bevezetõje 8525 alkalommal jelent meg. Összesen 4710 alkalommal olvasták el a valláskritika virtuson.
süti beállítások módosítása